Stitna zlezda

• Začetnik teme Začetnik teme d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malenano, dokle dodje ti sa tom tvojom stitastom zlezdom? Hipo ili hiper bese? Jer si resila te probleme, na kakvu se sada i glavobolju zalis?

A ljudi jesu sugestibilni, ali ima i onih skroz druge krajnosti - preterano sumnjicavi, a kada bi se testirali mnogi od njih, nadjena bi bila paranoidna struktura licnosti.... Za sve su paranoidni, osim onog u sta oni veruju, tome poklanjaju 100% vere sa 0% dokaza.

Ne valja ni jedno ni drugo i ne zna se sta je gore, zavisi samo od situacije i situacije da li je bolje biti paranoik ili totalni sugestibilni zombi koji ce izvrsavati svesna i podsvena naredjenja odn sugestije koje im se plasiraju sa svih medija, uzivo, preko autoriteta, preko pljuvaca autoriteta, direktno, indirektno, svesno, nesvesno itd.

Mora se zadrzati objektivnost i dokaznost, duple slepe randomizovane meta analize i dokaznost sa sto vecim brojem uzoraka, pa da bi se priblizili istini koja opet nije pa apsolutna, ako zelimo dobro i sebi a i drugima, kao i da resimo nas problem.

Ko ce tu biti u pravu (eto reko sam ja tako i tako ispade na kraju), a ko u krivu, ko ce pogoditi a ko pogresiti najmanje treba da bude bitno ljudskom rodu, a sve se cini kao da je to nekima najbitnije, a ne da se SAZNA ISTINA, i da se pomogne ljudima, da se resi problem.

Otud i kada se pronadje greska, i sujetni naucnik, i njegova "firma i korporacija" a i nadrinaucnik i njegova prirodnjacka biomafija nece priznati da su pogresili nego ide zataskavanje, glupiranje, podmetanje istrazivanja, rezultata i sl.

Da bi laicki objasnio bolje, to je kao kada Kristijan Golubovic u Farmi navodi "dokaze" i "indicije" koje "dokazuju i pokazuju" kako je on izgubio MMA mec od onog Albanca koji ga je bas dobro izbatinao.....Nece covek pa nece da prizna poraz, nego sve neka izvlacenja i "ma ja sam to tako i hteo, ovde i onde sam ga pustio bla bla i sl". Umesto da kaze - kurcio sam se mnogo, izubijao me posteno, priznajem poraz i to je to, idemo dalje, zivot ide dalje, stavljena je tacka na ovo.

Malenano, dokle dodje ti sa tom tvojom stitastom zlezdom? Hipo ili hiper bese? Jer si resila te probleme, na kakvu se sada i glavobolju zalis?

A ljudi jesu sugestibilni, ali ima i onih skroz druge krajnosti - preterano sumnjicavi, a kada bi se testirali mnogi od njih, nadjena bi bila paranoidna struktura licnosti.... Za sve su paranoidni, osim onog u sta oni veruju, tome poklanjaju 100% vere sa 0% dokaza.

Ne valja ni jedno ni drugo i ne zna se sta je gore, zavisi samo od situacije i situacije da li je bolje biti paranoik ili totalni sugestibilni zombi koji ce izvrsavati svesna i podsvena naredjenja odn sugestije koje im se plasiraju sa svih medija, uzivo, preko autoriteta, preko pljuvaca autoriteta, direktno, indirektno, svesno, nesvesno itd.

Mora se zadrzati objektivnost i dokaznost, duple slepe randomizovane meta analize i dokaznost sa sto vecim brojem uzoraka, pa da bi se priblizili istini koja opet nije pa apsolutna, ako zelimo dobro i sebi a i drugima, kao i da resimo nas problem.

Ko ce tu biti u pravu (eto reko sam ja tako i tako ispade na kraju), a ko u krivu, ko ce pogoditi a ko pogresiti najmanje treba da bude bitno ljudskom rodu, a sve se cini kao da je to nekima najbitnije, a ne da se SAZNA ISTINA, i da se pomogne ljudima, da se resi problem.

Otud i kada se pronadje greska, i sujetni naucnik, i njegova "firma i korporacija" a i nadrinaucnik i njegova prirodnjacka biomafija nece priznati da su pogresili nego ide zataskavanje, glupiranje, podmetanje istrazivanja, rezultata i sl.

Da bi laicki objasnio bolje, to je kao kada Kristijan Golubovic u Farmi navodi "dokaze" i "indicije" koje "dokazuju i pokazuju" kako je on izgubio MMA mec od onog Albanca koji ga je bas dobro izbatinao.....Nece covek pa nece da prizna poraz, nego sve neka izvlacenja i "ma ja sam to tako i hteo, ovde i onde sam ga pustio bla bla i sl". Umesto da kaze - kurcio sam se mnogo, izubijao me posteno, priznajem poraz i to je to, idemo dalje, zivot ide dalje, stavljena je tacka na ovo.

Joj pusti u p... m.....inu....
Pa pocele ko neke migreniozne glavobolje i ja ukapiram da mi je to od pulsa i pocelo i srce da mi pravi aritmije da bi izvadila hormone i svi su na sredini samo je t3 na donjoj granici ali kaze doktorka da je to zasada dobro,
I tako dobih ja propranolol od 40mg pijem dve polovine dnevno puls je pao i srce se sredilo a do kad cu ne znam.Sad naravno moram pitati sve zive jer jednu mozda mrzi da objasnjava a druga ne znaaa i tako.
Imala sam izuzetno jak stres pocetkom avgusta pa ko zna mozda je to sve to pokrenulo.
Hvala ti sto brines TI SI MAKAR PITAO a ne kao sto dozivljavam od vecine da ja to idem sto volim da vadim krv i sve.
Lepo si me nasmejao za Kristijana ali bas bas sad sam se setila snimka joj boze...

- - - - - - - - - -

E da ubrzan rad je ja mislim da je to hiper nikad ne znam tacno.Znam samo da je uvecana.

Pa ako cemo iskreno sta je gore - biti hipohondar i vucarati se po lekarima i kukumavciti da ti nije dobro a dobro ti je (organiski) ali je samo covek neurotican (znaci ipak opet opravdano kuka i ima prava da kuka i da se vucara da se zali - bolestan je od neuroze a ne zato sto je zao, okrutan, razmazen i sl), ili cutati i ne ici kod lekara, izigravati "snagu, cvrstinu", "nece to mene" i slicno, enmati zdravstvenu kulturu i negirati bolesti - "ma to mi onako, ma to mi od vremena, pa tripujem se" - a iznutra tinja ko zna sta..... - Pa sigurno je gore ovo drugo, i praviti se da ti nije nista.....

Ja ne znam sta se zamera ljudima sto kukumavce? Ti sto kukumavce i hipohondrisu na kraju zive duze i zivot im je veceg kvaliteta (ako ne uzmemo u obzir neuroze) a ovi - junaci, tvrdi, jaki ovo ono, pa oooop sanduk i raka, a posle svi kao retardi u glas - "Jao a sta mu bi, jao a sta joj bi, jao a kako to ODJEDNOM SAMO ", pa jao, vao ovo ono, iscudjavanje, a ono ko zna jos od kada trajao proces a budala se junacila i pricala - ma nece to mene.

Od "nece to mene" do "a sto bas mene" kratka je granica i to su samo retoricka pitanja, nema nekog odgovora osim - A sto da ne narcisoidna pizdo, sta si ti posebno? Polubog mozda?

Tako da ono... Slobodno ti kukumavci i vucaraj se po lekarima....Bol;je to nego da sedis kuci i izigravas da ti je u zivotu sve ok kada nije, i onda na kraju samo da padnes od necega, a npr to je moglo veoma lako da se sanira da je pocelo an vreme.

Ma zdravstvo nam je u haosu, a ljudi tako zdr nekulturni i neobrazovani, neuki.

Sto se tice stitaste zlezde tvoje, ne secam se kako bese stvari stoje, secam se da si pricala nesto da si se lecila od panicnih napada i anxioznosti pa je posle pronadjeno da i stitasta zlezda ne radi dobro i da ona to izaziva - sto i jeste tacno - izaziva, e sad da li je bese bilo hipo ili hiper ne secam se pa zam zato i pitao.

Da li su ti nekada bili hormoni stitaste iznad normanih vrednosti odn ispod, i to koji - TSH, T4, T3 ? Da li si radila antitela za stitastu zlezdu da saznas da li imas obicnu patologiju ili Hasimoto odn Grejvs-Bazedovljevu bolest stitaste?

Ako je sada sve u redu i sve se lepo luci - budi srecna, nemas DOZIVOTNU autoimunu bolest, i ne moras uzimati lekove do kraja zovita.

A stresovi....Ne znam koje si to imala u avgustu, ali ako su bilo koji u kojima ima resenja i nij enesto neizlecivo ili neresivo - onda moras da se boris protiv njih, odi na neki sport jaci, kupi one stres loptice pa ih gnjeci, kupi nekog psa pa ga setaj svako vece, skini neku muziku za meditaciju meditiraj, istezi se, radi jogu, dosta dobro isplaniraj svoju ishranu u odnosu na bolestii poremecaje, otkaci sve ljude koji ti nisu po senzibilitetu, TV kanale, radnje koje radis a koje ne volis, ako radis neki posao vidi koliko je moguce da mozda neki drugi posao radis, puste pare nisu najvaznije, nekada je bolje i raditi manje placen posao a biti zdrav i imati tu neku satisfakciju na poslu i odsustvo stresa, ono kada imas utisak da ne radis nego da se bavis necim a zamisli oni te jos i placaju za to.

Pa ako cemo iskreno sta je gore - biti hipohondar i vucarati se po lekarima i kukumavciti da ti nije dobro a dobro ti je (organiski) ali je samo covek neurotican (znaci ipak opet opravdano kuka i ima prava da kuka i da se vucara da se zali - bolestan je od neuroze a ne zato sto je zao, okrutan, razmazen i sl), ili cutati i ne ici kod lekara, izigravati "snagu, cvrstinu", "nece to mene" i slicno, enmati zdravstvenu kulturu i negirati bolesti - "ma to mi onako, ma to mi od vremena, pa tripujem se" - a iznutra tinja ko zna sta..... - Pa sigurno je gore ovo drugo, i praviti se da ti nije nista.....

Ja ne znam sta se zamera ljudima sto kukumavce? Ti sto kukumavce i hipohondrisu na kraju zive duze i zivot im je veceg kvaliteta (ako ne uzmemo u obzir neuroze) a ovi - junaci, tvrdi, jaki ovo ono, pa oooop sanduk i raka, a posle svi kao retardi u glas - "Jao a sta mu bi, jao a sta joj bi, jao a kako to ODJEDNOM SAMO ", pa jao, vao ovo ono, iscudjavanje, a ono ko zna jos od kada trajao proces a budala se junacila i pricala - ma nece to mene.

Od "nece to mene" do "a sto bas mene" kratka je granica i to su samo retoricka pitanja, nema nekog odgovora osim - A sto da ne narcisoidna pizdo, sta si ti posebno? Polubog mozda?

Tako da ono... Slobodno ti kukumavci i vucaraj se po lekarima....Bol;je to nego da sedis kuci i izigravas da ti je u zivotu sve ok kada nije, i onda na kraju samo da padnes od necega, a npr to je moglo veoma lako da se sanira da je pocelo an vreme.

Ma zdravstvo nam je u haosu, a ljudi tako zdr nekulturni i neobrazovani, neuki.

Sto se tice stitaste zlezde tvoje, ne secam se kako bese stvari stoje, secam se da si pricala nesto da si se lecila od panicnih napada i anxioznosti pa je posle pronadjeno da i stitasta zlezda ne radi dobro i da ona to izaziva - sto i jeste tacno - izaziva, e sad da li je bese bilo hipo ili hiper ne secam se pa zam zato i pitao.

Da li su ti nekada bili hormoni stitaste iznad normanih vrednosti odn ispod, i to koji - TSH, T4, T3 ? Da li si radila antitela za stitastu zlezdu da saznas da li imas obicnu patologiju ili Hasimoto odn Grejvs-Bazedovljevu bolest stitaste?

Ako je sada sve u redu i sve se lepo luci - budi srecna, nemas DOZIVOTNU autoimunu bolest, i ne moras uzimati lekove do kraja zovita.

A stresovi....Ne znam koje si to imala u avgustu, ali ako su bilo koji u kojima ima resenja i nij enesto neizlecivo ili neresivo - onda moras da se boris protiv njih, odi na neki sport jaci, kupi one stres loptice pa ih gnjeci, kupi nekog psa pa ga setaj svako vece, skini neku muziku za meditaciju meditiraj, istezi se, radi jogu, dosta dobro isplaniraj svoju ishranu u odnosu na bolestii poremecaje, otkaci sve ljude koji ti nisu po senzibilitetu, TV kanale, radnje koje radis a koje ne volis, ako radis neki posao vidi koliko je moguce da mozda neki drugi posao radis, puste pare nisu najvaznije, nekada je bolje i raditi manje placen posao a biti zdrav i imati tu neku satisfakciju na poslu i odsustvo stresa, ono kada imas utisak da ne radis nego da se bavis necim a zamisli oni te jos i placaju za to.
Bili su u pocetku poviseni dok nisam izbalansirala terapiju.Radila sam ta tela i bila su dobra tako doktorka kaze i kaze da nemam sta da brinem samo moram da se cuvam.
Stres je bio opet u vidu ljudi koje sam izbacila iz zivota.Meditiram ja i sve ali nekako je to zacarani krug ne znam.Nekako mi fali razumevanje i veca aktivnost oko osnovne bolesti.Valjda sam se smorila.A tesi me to sto kazes ja cu da i zivim a ne ko junacine nije mi nista a kaslju kao tuberani i posle ko zna sta,imam dvoje takvih ispod mene zive.Plasi me pomisao kad uradim ako uradim nekad tu je....nu rezonancu otvorenog tipa sta posle,kako cu?Na tcdu i svemu mi je nadjeno da imam malo kao zakrcenje u vratu u levoj strani.Znas kako kad u zivotu ne radis i trpis da pare idu na drugu stranu u mom slucaju bitno je bilo da se neki skuce i imaju porodicu a ja idem po lekarima i molim za informacije,i tako sedam godina i moji mi obecavaju da cu da se snimim i sve i to tako traje...I sad kad je to mozda stiglo...Jednostavno sam psihicki kao list papira prema tome.Kapiras me?Da ne pominjem sto moji isto ne mogu da shvate da sam ja bolesna i da imam svoj ritam i da sutra necu decu,necu da trpim da se bilo ko izivljava dok ja radim na svojem ozdravljenju,znaci ljudi tripuju da sam zdrava a to sto idem kod lekara idem zbog ne znam cega,a kad nesto bude onda bude juuuu otkud to?Zasto stalno visis po lekarima i slicno?
Ne nego cu da sedim kuci i da se zapustim i padnem mrtva daleko bilo.

- - - - - - - - - -

I da dodam niti ih zanima da idu samnom na kontrole niti bilo sta.Ono kad sam molila za ono bilo je nije doktor rekao kao pa necemo,a znaju da daju drugima pare da bi se skucili sutra....
Lepo ljude zabole da se bore,mozda su se nekad borili kad sam bila dete ali zadnjih 12 godina nisu.I kako onda da imam samopouzdanje?

- - - - - - - - - -

Ja sam sad u fazonu da ujedem nekoga samo ne sto sam besna vec mi je pun k... svega ne mogu vise,mozes koliko hoces a ne mozes dokle hoces.

besna vec mi je pun k... svega ne mogu vise,mozes koliko hoces a ne mozes dokle hoces.

Nazalost, upravo je tako....Ne mozes dokle hoces..... A ne znam ni tvoji to kakvi su.... Danas svako se streca i bezi od bolesnog coveka.... Ili ga preterano sazaljevaju ali onako negativno, pa je i to grozno i ruzno, ili ga ne je.bu ni 2% i pricaju da je lud ovakav onakav, da voli tamo da ode, kao to mu smisao zivota. A ima i onih koji se kao ***** samo sklanjaju i ignorisu te, diskriminisu kada osete da "ti nesto fali".

A je l bas moras da ides sa svojima kada su takvi? Mozda sa nekim prijateljima, drugaricom, partnerom? Koliko uopste imas godina, nadam se da nisi nesto bas mlada a tako prepustena sama sebi.

Ne moram vec bih ja volela da oni odu ono da budu informisani.Ali dzabe...Imam 29 godina,veza od 7 godina raskinuta a drustva nemam mozda dve ili tri komsinice ako su mi i one uopste prijatelji.Ja sam navikla sama samo nekad pregori fitilj....Ma ljudi su teska govna ako ikad izumremo kao rasa zasluzili smo.I sve je tacno sto si napisao o izbegavanju bolesnih.Pala mi je zavesa skoro kad sam isla vandredno za taj puls i nije radila moja sadasnja doktorka vec bivsa kod koje sam isla dugo godina ali sam prestala iz razloga da mi je pola juna i pola jula zavlacila trovanje stafilokokom i pravila od toga te alergiju te astmu te ne znam sta jos i dok oko nije pocelo da mi se zatvara i da licim na debila nije mi dala bris da radim.I tako sam presla kod ove devojke dala mi neke masti i ok je bilo.Da nastavim ja to za puls dodjem ono glava kida puls tipa 100 i nesto ja predisem i javim se dezurnoj sestri i u zajebanciji pitam jel mogu kod drugog nekog i oni kazu ne i ja dobro ajde onda kad moram kod ove.Znaci svi su shvatili salu.Da bih dobila vredjanje da meni treba neko da titra i daje upute kad mi se digne i to,i podjebavanje tipa kako cu preci kad nisam zakazana sta ja umisljam a zna kao i svi kod mene da je dovoljno da se javim endokrinologu i primice me.E da jos i pre pregleda ona sestra nesto udje izadje i kaze mi kao da dodjem popodne(?!?!?).Sa sve pulsom.I to nije prvi put vec sam isla po vrucinama i ta bivsa nije imala guzvu vec kaze sestri da mi kaze da dodjem u drugu smenu.I to sve verovatno sto sam se drznula da je promenim(to ono kad mi se oko zatvaralo i sve)nego sam trebala da trpim sve to i ko zna sta da bude.Ja nemam reci stvarno.Rec joj nisam rekla ruznu i uvek sam mirno cekala.Otvoreno bih rekla da svadjala sam se ili sta vec da sam to radila ali nisam.Ja sam iskrena mozda malo depresivna.I kako covek da bude normalan onda?Sta sutra dodjem oce me opet slati kuci?I to mi je polagalo hipokrata tztztz

Napominjem da nemam nikakve manije gonjenja i gluposti samo pisem sta mi se desilo.I ovo malo lekova sto pijem mi je mnogo nisam blesava da stvaram sebi jos vise daleko bilo.Znaci nije mi cilj ne znam sta vec samo sam popi*dela i to zestoko i umorila se.Ja po pravilniku zdr.zastite imam sva prava a zbog sujete da me zajebava neka osoba tamo.Nemam reci.

Napominjem da nemam nikakve manije gonjenja i gluposti samo pisem sta mi se desilo.I ovo malo lekova sto pijem mi je mnogo nisam blesava da stvaram sebi jos vise daleko bilo.Znaci nije mi cilj ne znam sta vec samo sam popi*dela i to zestoko i umorila se.Ja po pravilniku zdr.zastite imam sva prava a zbog sujete da me zajebava neka osoba tamo.Nemam reci.

A zasto nisi insistiraka sa te primi, ili otisla kod nacelnika/ce...ko je vec?
Meni se povraca od bahatosti lekara. Pa evo mene su zbog svog nemara tri godine pitpuno pogresno lecili, banda u belim mantilima :besna:

A zasto nisi insistiraka sa te primi, ili otisla kod nacelnika/ce...ko je vec?
Meni se povraca od bahatosti lekara. Pa evo mene su zbog svog nemara tri godine pitpuno pogresno lecili, banda u belim mantilima :besna:
Sefica I ona su radile a sefica je pisala putne naloge jbg moze se ljudima.
A zasto nisi tuzila ako si sigurna da je nemar?
Od kojih para?

Jesam sigurna sam! Ali znam da ne mogu ja sama pritiv njih, a ni nemam para za advokate

pozoves zastitnika pacijenata i prijavis. to ne kosta nista. onda ako ima osnova, dodje neki vestak i kaze da li si u pravu ili ne. mislim, ako si tako sigurna da su nemarni, nije li onda nemarno da ih pustis da jos nekom sutra nanesu zlo? ako si vec sigurna da je u pitanju bio nemar.

Mikelo, mlad si jos, nema od toga lebar. Vrana vrani ne vadi oci, ziva istina, sta sve rade doktori pacijentima, (a i neki pacijenti doktorima) to je za Zonu sumraka.

Skoro videh postalo viralno izbili nekog psihiajtrijskog pacijenta, izbio ga med. tehnicar - musko, i cikica pao u komu....Sve naduven i plav kao oni najgori MMA borci kada se unakaze.

Zasto to tako? Pa i da ima neku paranoidnu najgoru shizofreniju i da je agresivan - on je samo bolestan, ne zasluzuje onako da ga unakazi mlad jak majmun......To je ista sorta kao i oni bahati policajci batinasi sto se izivljavaju na penzionerima u busevima a ne sme da udje u ring ili oktagon takva muskarcina....

Svasta rade lekari pacijentima, i fizicko nasilje je ucestalo a o psihickom da ne pricamo - to je kao dobar dan.

Verujem da bih istresao iz gaca svakog od njih da mi tako nesto odbruse, neki su pokusali pa kada napravim neki pogled (sto zbog bolesti kada sam bolestan, sto zbog nervoze tada, sto zbog toga sto ne volim bele mantile) odmah se umire, i drze se po strani kada vide da imam 100kg isforsirane i utegnute misicne mase.

Jadnog, nemocnog "malog" coveka bez para, bez veze, bez poznantsva, bez zaledjine svako gleda da **** u mozak i da se na njemu istrese za sve sto nosi u sebi.

pozoves zastitnika pacijenata i prijavis. to ne kosta nista. onda ako ima osnova, dodje neki vestak i kaze da li si u pravu ili ne. mislim, ako si tako sigurna da su nemarni, nije li onda nemarno da ih pustis da jos nekom sutra nanesu zlo? ako si vec sigurna da je u pitanju bio nemar.

...pa vidi,ako ti na Vaskularnoj klinici urade UZ i kazu da je u pitanju tromboza i da za to pijes Detralex i to ti je to, da moze da se operise ali samo iz estetskih razloga....pa ti to ponove opet,
pa kazu moze da se pije i Kardiopirin ako mi je skup Detralex...pa odes u AS medikus, oni ti urade UZ i napisu istu dijagnozu....a ono i dalje raste u nozi, odes nadjes drunog vaskularca i
urade ti UZ na KC i kazu nema veze sa trombozom i da im treba oduzeti dozvolu za rad (doduse usmeno) i konstatuju da se radi o Tumoru neka D.21.0 tako nekako ( ne mogu sad da trazim
nalaze) i upute na Onkologiju i eto, danas sam bila na VMA da snimim nogu na skener-u pa cu sutra imati rezultat....
..da naglasim da sve to traje 3 godine, od dana kad sam osetila da me pece u nozi i kad sam otisla kod moje dr u DZ da bi mi ona rekla da sam se "ajde bre udarila malo",pa mi dala
atibiotik...sad je u penziji...do danasnjeg snimanja....

...sta bi ti uradio da si na mom mestu...ja imam svaki papir koji sam dobila od njih...ne bacam nista od nalaza...m?

...pa vidi,ako ti na Vaskularnoj klinici urade UZ i kazu da je u pitanju tromboza i da za to pijes Detralex i to ti je to, da moze da se operise ali samo iz estetskih razloga....pa ti to ponove opet,
pa kazu moze da se pije i Kardiopirin ako mi je skup Detralex...pa odes u AS medikus, oni ti urade UZ i napisu istu dijagnozu....a ono i dalje raste u nozi, odes nadjes drunog vaskularca i
urade ti UZ na KC i kazu nema veze sa trombozom i da im treba oduzeti dozvolu za rad (doduse usmeno) i konstatuju da se radi o Tumoru neka D.21.0 tako nekako ( ne mogu sad da trazim
nalaze) i upute na Onkologiju i eto, danas sam bila na VMA da snimim nogu na skener-u pa cu sutra imati rezultat....
..da naglasim da sve to traje 3 godine, od dana kad sam osetila da me pece u nozi i kad sam otisla kod moje dr u DZ da bi mi ona rekla da sam se "ajde bre udarila malo",pa mi dala
atibiotik...sad je u penziji...do danasnjeg snimanja....

...sta bi ti uradio da si na mom mestu...ja imam svaki papir koji sam dobila od njih...ne bacam nista od nalaza...m?

evo sta bih uradio. najpre bih nasao na internetu informacije o tome sta potpada u nemar lekara. onda bih video da li moj slucaj dolazi u obzir. koliko ja vidim, dobila si dva puta istu dijagnozu na dva razlicita mesta. greska u dijagnozi sama po sebi ne spada u nemar, ako su ispostovane sve procedure i ako se ne ispostavi da je greska proistekla iz neznanja lekara. pogresne dijagnoze se donose svakog dana, svuda u svetu, i one su rezultat sto ljudske greske, sto cinjenice da nazalost jos tehnologija nije toliko napredna da se uvek sve moze otkriti. ako bi se, recimo, u tvom slucaju ispostavilo da je nalaz ukazivao na prvobitnu dijagnozu koja ti je postavljena, i da nijedna obavezna procedura nije preskocena ili zanemarena, onda ti lekari ne bi mogli biti osudjeni za nemar.

sto se tice price o tome da se lekari "drze medjusobno" i da "vrana vrani oci ne vadi", mogu da vas pitam samo jedno: da ste vi lekar, i da vas pozovu da budete eksterna inspekcija u nekom slucaju sumnje na gresku lekara u nekoj drugoj bolnici, pa vi odete i vidite da je napravio gresku, sta biste vi uradili? da li biste stavili svoj potpis na laznu izjavu da je sve bilo u redu? da li biste na taj nacin ukaljali svoju cast? i ako vam vec nije cast toliko bitna, da li biste sebe doveli u opasnost da sutra na nekoj visoj instanci ispadne da je bila greska i da ste lagali, pa da i vi nastradate?

da zakljucim: u najvecem broju slucajeva, nije problem u tome sto lekari stite jedni druge, vec u tome sto ljudi van struke previse siroko shvataju pojam lekarskog nemara, ne shvatajuci sta tacno tu spada.

...da li je po tebi trebalo da se uradi jos neki nalaz, a ne da se sve zasniva samo na UZ?

to ne mogu da odgovorim, iz 2 razloga:
1. zbog prirode foruma, ja nemam sve informacije kojima raspolazu tvoji lekari i ne mogu da te pregledam
2. to su, ako se ne varam, sve bili specijalisti vaskularci, koji su mnogo strucniji od mene.

u sustini, kad je klinicka slika jasna, a ultrazvuk karakteristican, to je dovoljno. ali ako se nesto ne uklapa, onda ima i drugih stvari koje mogu da se rade. samo, koliko ja razumem, njima je sve izgledalo sasvim jasno...

sto se tice price o tome da se lekari "drze medjusobno" i da "vrana vrani oci ne vadi", mogu da vas pitam samo jedno: da ste vi lekar, i da vas pozovu da budete eksterna inspekcija u nekom slucaju sumnje na gresku lekara u nekoj drugoj bolnici, pa vi odete i vidite da je napravio gresku, sta biste vi uradili? da li biste stavili svoj potpis na laznu izjavu da je sve bilo u redu? da li biste na taj nacin ukaljali svoju cast? i ako vam vec nije cast toliko bitna, da li biste sebe doveli u opasnost da sutra na nekoj visoj instanci ispadne da je bila greska i da ste lagali, pa da i vi nastradate?

da zakljucim: u najvecem broju slucajeva, nije problem u tome sto lekari stite jedni druge, vec u tome sto ljudi van struke previse siroko shvataju pojam lekarskog nemara, ne shvatajuci sta tacno tu spada.
Pa ne bih mu sigurno drzala stranu da je napravio gresku.
Cast izuzecima ali vi ste sve ali ljudi niste a vratice vam se sve to sam videla vise puta,prodje par godina ali se sve vrati.Niko nevin a strada ne prodje bez da se onome ko ga je povredio vrati.

to ne mogu da odgovorim, iz 2 razloga:
1. zbog prirode foruma, ja nemam sve informacije kojima raspolazu tvoji lekari i ne mogu da te pregledam
2. to su, ako se ne varam, sve bili specijalisti vaskularci, koji su mnogo strucniji od mene.

u sustini, kad je klinicka slika jasna, a ultrazvuk karakteristican, to je dovoljno. ali ako se nesto ne uklapa, onda ima i drugih stvari koje mogu da se rade. samo, koliko ja razumem, njima je sve izgledalo sasvim jasno...

...pa i meni svasta nesto izgleda pa nije ...u mom slucaju je jasno da nije bilo zelje ni volje da se bilo sta istrazuje...ako mi jesku detralex neka pijem kardiopirin...to je ono sto cu
pamtiti dok sam ziva, a koliko je ovakvih kao ja broja nema...mogu da garantujem zivotom da sam donela kesu sa fino upakovanim poklonom sve bi bilo drugacije, ali nisam..hbg nemamo
svi iste mogucnosti...a zalosno je koliko lekari gledaju pacijente kroz kese i kovetet i to je tako, niko me ne moze ubediti u suprotno jer sam bezbroj puta to dozivela na svojoj kozi...

Pa ne bih mu sigurno drzala stranu da je napravio gresku.
Cast izuzecima ali vi ste sve ali ljudi niste a vratice vam se sve to sam videla vise puta,prodje par godina ali se sve vrati.Niko nevin a strada ne prodje bez da se onome ko ga je povredio vrati.

pa ako ti ne bi drzala stranu, zasto mislis da neko drugi bi? zasto zamisljas da su lekari neki ljudi zli rodjeni, pa ce oni drugacije da postupe nego neki "normalan" covek?
volim ovo "cast izuzecima" kao metod pranja ljage sa svojih odvratnih reci

- - - - - - - - - -

...pa i meni svasta nesto izgleda pa nije ...u mom slucaju je jasno da nije bilo zelje ni volje da se bilo sta istrazuje...ako mi jesku detralex neka pijem kardiopirin...to je ono sto cu
pamtiti dok sam ziva, a koliko je ovakvih kao ja broja nema...mogu da garantujem zivotom da sam donela kesu sa fino upakovanim poklonom sve bi bilo drugacije, ali nisam..hbg nemamo
svi iste mogucnosti...a zalosno je koliko lekari gledaju pacijente kroz kese i kovetet i to je tako, niko me ne moze ubediti u suprotno jer sam bezbroj puta to dozivela na svojoj kozi...

ja sam ti lepo rekao, ako mislis da si u pravu, zali se. ja iskreno mislim da ovde nema osnova da ih tuzis, jer ti ovo tvrdis na osnovu svog nekog osecaja. opet kazem, ne znam celu pricu, pa ne mogu sa sigurnoscu da kazem, ali posto si ti toliko sigurna da si u pravu, nemas sta da izgubis.

meni je zalostan taj stav prema lekarima. i uvek se doda ono "cast izuzecima", kao da nisu zapravo izuzetak necasni, kojih u svakoj profesiji ima, nego eto slucajno se nasao poneki dobar i castan lekar. zato sve vise na zapad odlaze i specijalisti, a ne samo nezaposleni lekari, jer se ovde njihovo znanje i strucnost ne cene. i onda ce jednom stvarno i ostati samo oni koji nista ne znaju, pa ce to sto ti pises biti tacno.

pa ako ti ne bi drzala stranu, zasto mislis da neko drugi bi? zasto zamisljas da su lekari neki ljudi zli rodjeni, pa ce oni drugacije da postupe nego neki "normalan" covek?
volim ovo "cast izuzecima" kao metod pranja ljage sa svojih odvratnih reci

- - - - - - - - - -

ja sam ti lepo rekao, ako mislis da si u pravu, zali se. ja iskreno mislim da ovde nema osnova da ih tuzis, jer ti ovo tvrdis na osnovu svog nekog osecaja. opet kazem, ne znam celu pricu, pa ne mogu sa sigurnoscu da kazem, ali posto si ti toliko sigurna da si u pravu, nemas sta da izgubis.

....ja nisam rekla ni da cu da ih tuzim niti da sam 100% sigurna, ali da se osecam izigrano, i da sam tri godine pogresno lecena...sta tu nije jasno?

Ovo nije jasno:

;)

...sta nije jasno 100% niko ne moze biti siguran, pa ni najveci strucnjak.....a jesam sigurna da su mogli bolje da su mogli da traze jos tad recimo ovaj skener, pa da se vidi
da nije vena u pitanju, vec ko zna sta..ali nisu, nije ih bilo briga...jos su boli i pritiskali koliko su mogli po tome da provere koliko me boli i tako...i svasta jos izgovorili, samo
sto ja to nemam snimljeno i ne mogu da dokazem....a niam mala i znam savrseno kako se ponasa lekar koji zeli da se zauzme za pacijenta, a kako kad ne zeli....

Back