- Poruka
- 4.419
verovatno ce ti doktor traziti da uradis Anti-TPO antitela, da utvrdi da li je u pitanju Hashimoto tireoiditis. To je bitno za konacnu dijagnozu, ali ti ces svejedno dobiti hormone kao lekove. Ta antitela mogu da se urade i privatno, ali to kosta cini mi se oko 1000 dinara.
...jeste tako od prilike kosaju cela hiljadarka
...inace meni je ustanovljen Hasimoto, i nisam prometila da se doktorka ili bilo ko potresao zbog toga, cak
sam antitela radila na svoju ruku pa se "gospodja dr" ljutila sto sam radila, sta mi je to trebalo...trtmrt prica,
i nikom nista...
..doduse ja ne primecujem nikakve promene kod sebe specijalno, lek pijem, dobro deluje, dobro se osecam,
pu pu da ne ureknnem...pa dok god je tako necu ni da mislim o Hasimotu..neka ga tamo..
Ne znam da li neko moze ovde to da ti odgovori,bolesti su komplikovane,uopsteno pricam,znam za par stanja nevezano za ovo u kom taman mislis da si se izvukao a ono prtz.Ne znam nahvataj nekog doktora da ti kaze,ovako se nerviras dzabe.
koji su simptomi oboljenja ove zlezde?
Moja dr endokrinolog dala mi je uput da uradim scintigrafiju štitne žlezde, da bi, kako mi je rekla, videla da li su nodusi koje imam topli.
Šta znači ako su topli, a šta ako nisu?
..ja sam to radila, po nalogu lekara sa Radioloskog tamo kod njih na klinici, a posle se moja dr endokrinolog sa KC ljutila kao sto sam to radila, i navodno
sama sam sebi "dala" vecu mogucnost da dobijem kancer stitne..e pa ajde sad.....bzvz....nadam se da tvoja nije tako surovo realna...meni su tad rekli da
imam hronicnu upalu stitne i nista dalje od toga....sto znaci ako je upala trebalo bi da su topli ti cvorici....
...e sad kad sam radila zadnji UZ stitne letos receno mi je da se ona vraca u normalu i da se cvorici smanjuju, kontrolu zakazali za godinu dana....
...nedavno sam dobila uput za kontrolu na KC-u ali nisam jos zakazala, kad god zovem zauzeto...a nesto nemam volje da idem i zakazujem...za sad
mi je izgovor da je skupa karta za gsp...![]()
Ma ona je sada meni to preporučila, čini mi se, tek da se nešto dešava.Ja se odlično osećam, hormoni su mi u redu, tumor markeri takođe, rtg traheja isto tako, UZ je praktično isti kao i pre 15 godina, jedino je buni nov nodus u istmusu, koji je radiolog opisala "veličinom ispunjava skoro ceo prostor". Šta god to značilo.
I ništa mi ne pričaj o cenama, mene je do sada to kontrolisanje koštalo 10 000 dinara. A za 21. maj sam zakazala scintigrafiju u KC, pa za 1. avgust opet kontrolu kod nje na BK. Srećom, sa rezultatom samo TSH, jer jedino on mi nije u referentnim granicama.
Afro, moras da imas u vidu da mene dolazak u Bg kosta 1500 dinara. Jos sam ja ovoga puta dobro prosla jef sam sve hormone stitne uradila za dz na B kosi.
....bas mi je milo sto ti znas koliko cesto neko ide kod lekara....
"Obozavam" vas koje niste ni prismrdele kod lekara do nekih godina i onda se za*ebavate sa zivotom![]()
koji su simptomi oboljenja ove zlezde?