Stipsa ili ne?

Па сад...јесте, али тако је људски бити слаб понекад....
Нарочито ако си дуго сам.
А човек није створен да буде сам.

Да се разумемо - да сам на месту ове девојке тај тип би од мене добио педалу већ одааавно...
Али ми је ипак чудно што се људи тако шокиравају када се каже да је тешко бити сам, јер ЈЕСТЕ, јесте тешко....Само у датим околностима треба везу и самоћу ставити на вагу па одмерити шта ће нас чинити срећнијим и задовољнијим, односно шта ће нам мање тешко пасти..... па нек свако одлучи према својим афинитетима и потребама (а то нам је различито, свима).
biti sam nije isto sto i biti usamljen

ovako...bas me zanima kakvo misljenje imaju devojke i zene...mozda i neki muskarac...:)
zavrsila sam fakultet i sad sam u fazi trazenja posla...a moj momak(zajedno smo skoro 2 godine) vec par godina radi i nema losu platu...problem je sto kad izadjemo negde na najobicnije pice tipa kafe,trazi da platimo po pola...u pocetku nije bilo tako posto smo se smuvali kad sam ja jos bila student...i tada je on uglavnom placao...a sada mi trazi da i ja platim pola racuna iako imam manje novca nego kad sam studirala...tad sam jos i radila one promocije po prodavnicama,a sad ne radim vise...a sticajem okolnosti,imam svoj stan u Bg-u(a roditelji mi povremeno posalju malo novca)...a on dolazi radovno posle posla kod mene na rucak a nekada spava i danima tu...i sad ja da vas pitam...dal treba da mu trazim da plati pola iznosa za taj rucak kad vec on meni trazi da mu dajem pola za racun u kaficu...?:roll:
a da ne pricam da se retko kad seti da kupi sok il tako nesto...ne znam,al sve manje ga volim...sta vi mislite o svemu?
izvinite ako sam malo konfuzna:D

...ako ga sve manje voliš zbog svega ovoga- nisi ga nikad ni volela.A Boga mi, ni on tebe...
Svako svojom stazicom neka krene u bolji život što pre...Sve najbolje!

:lol: tebe cekam da vidim sta ces da kazes za ovu situaciju kad zena sve placa

:mrgreen:

Sta da kazem? Placao je sve dok je studirala sada ne zeli , ja licno ne znam za slucaj da devojka placa izlaske,pica itd buduci da je to obaveza momka u Srbiji, recimo ja sam uvek morao da placam bez obzira sto studiram i da li devojka ima vise , cak se desi da povede i drugaricu pa i njoj moram platiti ,prosto ovo je balkan , patrijahalni recidiv je da momak mora da placa jer je 'musko' problem nije u ovim sitnicama koje su banalne vec u mnogo ozbiljnijim stvarima za placanje ,kao recimo kada devojka ocekuje da joj platis letovanje ,garderobu itd dakle krupnije stvari ali tada ce i ona pazljivo birati i izabrati nekog 'solventnog' sa dubokim dzepom

Да, слободан од буквално свега....:(

slobodan si kada sebi dozvolis da to budes
... a da li ces ili ne, ne zavisi od solo/veza statusa

pa jeste, uprkos smeilijima koje koristim vas dve me shvatiste bash ozbiljno i sad nam ne preostaje nishta drugo do da predlozimo postavljachici da promeni naziv teme, te se site ispishemo o samoci, slobodi i ostalim stvarima...:neutral:

Pa jeste ali on svakog dana ruca i jede kod mene i nije bas da ga zovem podrazumeva se da moze da svrati:) a u nekom lokalu sedimo jednom nedeljno i onda placamo po pola

Onaj ko ti je rekao da se do muskarceve ljubavi dolazi preko stomaka ..taj te je zeznuo..sve se svodi na cca.20 cm ispod pupka..zato
lepo zatvori menzu do daljnjeg..pa kada dodje i pita sta ima za klopu a ti kazi ..imas pre svega mene a onda moze kafica i sokic..kada dobijem na lutriji premiju ili mi posalje ujka iz amerike...bice i neki sendvic..oskudacija je ...

U prevodu..Decko ti je .bezobrazan..

Sta da kazem? Placao je sve dok je studirala sada ne zeli , ja licno ne znam za slucaj da devojka placa izlaske,pica itd buduci da je to obaveza momka u Srbiji, recimo ja sam uvek morao da placam bez obzira sto studiram i da li devojka ima vise , cak se desi da povede i drugaricu pa i njoj moram platiti ,prosto ovo je balkan , patrijahalni recidiv je da momak mora da placa jer je 'musko' problem nije u ovim sitnicama koje su banalne vec u mnogo ozbiljnijim stvarima za placanje ,kao recimo kada devojka ocekuje da joj platis letovanje ,garderobu itd dakle krupnije stvari ali tada ce i ona pazljivo birati i izabrati nekog 'solventnog' sa dubokim dzepom
I u čemu je problem...?:roll:
Svako bira ono što želi...;)
E to mi se jednom desilo i nikad vishe, ajd u redu da platim devojci sa kojom sam, a shto li bih placao njenoj drugarici? :dash:

Možda iz kulture, a?:think: Mislim ako plaćaš svojoj devojci, nećeš valjda dozvoliti drugarici da plaća sama svoju kafu???:eek:
Šutnula bih momentalno tipa koji bi tako razmišljao... što da platiš piće mojoj drugarici, zamisli?:eek::roll:
Ako ja plaćam piće, plaćam svima za stolom... valjda se zna neki red...

Možda iz kulture, a?:think: Mislim ako plaćaš svojoj devojci, nećeš valjda dozvoliti drugarici da plaća sama svoju kafu???:eek:
Šutnula bih momentalno tipa koji bi tako razmišljao... što da platiš piće mojoj drugarici, zamisli?:eek::roll:

Uvek se ocekuje da momak plati ali kakva je to kultura jos dovoditi i drustvo na tudji racun:think: ako ti je to normalno stavi se ti u tudju poziciju , zamisli da ti decko dovede drugove i onda ocekuje da ti platis ,verovatno bi ti onda smetalo ,ukoliko dovodis drustvo onda ti i placas a ne drugi ,to je stvar bontona

Pa dobro posto kolutas ocima verovatno je sponzorstvo za tebe nesto normalno i legitimno,naravno moze da bira ali onda ne trazi momka vec sponzora ,u tome je razlika

Kako ti znaš zašto je bilo koja devojka sa takvim momkom? Ajde mi objasni. Misliš da je nemoguće voleti materijalno stabilnu osobu?
A šta ako u njemu nađe i momka?
Jel onda polu-sponzoruša?;)

Uvek se ocekuje da momak plati ali kakva je to kultura jos dovoditi i drustvo na tudji racun:think: ako ti je to normalno stavi se ti u tudju poziciju , zamisli da ti decko dovede drugove i onda ocekuje da ti platis ,verovatno bi ti onda smetalo ,ukoliko dovodis drustvo onda ti i placas a ne drugi ,to je stvar bontona

Nije bitno ko plaća, ja pričam da ako se uhvatim za novčanik, platiću piće svima za stolom... ne bitno da li je moje ili njegovo društvo...

I u čemu je problem...?:roll:
Svako bira ono što želi...;)

Ma shutnuo bih ja takvu kao shto si ti, ako mi devojka sluzi da bih placao za to ima i qrwa iza coshka :roll:
I stvarno ste patetichne sa tim shto najvishe vodite rachuna ko ce kome da plati i slichno, samo dokazujete svoju superficijelnost, a i nema neke razlike izmedju vas i sponzorusha, mada sa njima odmah znash na chemu si.

Ma shutnuo bih ja takvu kao shto si ti, ako mi devojka sluzi da bih placao za to ima i qrwa iza coshka :roll:
I stvarno ste patetichne sa tim shto najvishe vodite rachuna ko ce kome da plati i slichno, samo dokazujete svoju superficijelnost, a i nema neke razlike izmedju vas i sponzorusha, mada sa njima odmah znash na chemu si.

Sunce moje lepo, nemoj se nervirati...;):D
Vi ste počeli sa tim "Neću da platim njenoj drugarici..." , ja sam samo rekla da nije bitno ko plaća, bitno je biti kulturan i fer... :D

Hvala...:hvala:

Kako ti znaš zašto je bilo koja devojka sa takvim momkom? Ajde mi objasni. Misliš da je nemoguće voleti materijalno stabilnu osobu?
A šta ako u njemu nađe i momka?
Jel onda polu-sponzoruša?;)

To su floskule ,ako devojka prevashodno trazi materijalno situiranu osobu onda je sponzorusa koja ima jasan motiv i cilj i takvog ne bi ni registrovala da nije situiran znaci ljubav tu ulogu ne igra jer u ljubavi nema kalkulacija ,naravno nijedna posle nece reci da je sa takvim zbog kesa vec iz ljubavi ,ljudi uvek moralno upodobljavaju svoje stavove i licemerje je dominantno

Poslednja izmena:
To su floskule ,ako devojka prevashodno trazi materijalno situiranu osobu onda je sponzorusa koja ima jasan motiv i cilj i takvog ne bi ni registrovala da nije situiran znaci ljubav tu ulogu ne igra jer u ljubavi nema kalkulacija ,naravno nije posle nece reci da je sa takvim zbog kesa vec i ljubavi ,ljudi uvek moralno upodobljavaju svoje stavove i licemerje je dominantno

A šta ako se prvo zaljubila u njega pa tek onda otkrila da je bogat?
Jel onda poštena?

P.S. Kao u serijama....:lol:

renegade ovo je vec ispricana prica ;)
Ja sam te pitala sta mislis o ovoj situaciji?:cool:

A šta ako se prvo zaljubila u njega pa tek onda otkrila da je bogat?
Jel onda poštena?

P.S. Kao u serijama....:lol:

Uh aj se kao napravimo blesavi da se ne gleda kako se ponasa i koja kola vozi..dal je siroke ruke..pa bre i na plazi da je u gacama imace blejacke cvikere..na stolu shiroko ice i pice..mobilnica..zalizana kosica..kozna torbica..znaci jedino da se zaljubila u urgentnom centru ako je imo prostrelnu ranu

ahm
smislila sam!
on nju u stvari testira
ako prođe sve njegove zadatke, iskuva dovoljno ručkova i plati dovoljno makijata
biće vredna da postane njegovom ženom
i ključevi riznica i laguma biće povereni njoj
da raspolaže i kupuje namirnice do mila volje.

Back