Stipsa ili ne?

Možda zato što je lakše biti s nekim nego sam.
:eek:

Kad si u vezi, nemaš problme koje imaju oni koji nisu.

Osećaš neku sigurnost.

Ne objašnjavaš ljudim zašto si sam/a.

Ne moraš da izlaziš i tražiš partnera.

Ne moraš da razmišljaš o tome ko te gleda dok piješ kafu sa drugaricom, da li je to onaj klinac ili neki čiča? ne moraš stalno da budeš u potrazi za njim/njom.

Možeš malo da se opustiš i uljuljkaš u sigurnosti, makar lažnoj.

Pa makar nas taj partner ebao u zdrav mozak.

No comment! Jos sam zapanjena!

Možda zato što je lakše biti s nekim nego sam. Kad si u vezi, nemaš problme koje imaju oni koji nisu. Osećaš neku sigurnost. Ne objašnjavaš ljudim zašto si sam/a. Ne moraš da izlaziš i tražiš partnera. Ne moraš da razmišljaš o tome ko te gleda dok piješ kafu sa drugaricom, da li je to onaj klinac ili neki čiča? ne moraš stalno da budeš u potrazi za njim/njom.

Sad, treba sam sa sobom raščisititi i reći da li je bolje biti sa nekim ko nas ne voli ili biti sam. A mislim da njen momak nju ne voli i ne zna kako da je ostavi, pa se ponaša ko kreten.

To moze da se posmatra i drugacije -
kad si u vezi imas probleme koji nemaju oni koji nisu
Ako do sada nisi shvatila da si sama sebi najveca sigurnost, uvek ces i biti nesigurna
Ako razmisljas da li te neko gleda dok pijes kafu, budi sigurna da te gleda, pa sta
Kad si sam, vreme mozes trositi i na kvalitetan zivot ne samo na potragu, nije to jedini smisao
uvek je bolje biti sam nego u losem drustvu

To moze da se posmatra i drugacije -
kad si u vezi imas probleme koji nemaju oni koji nisu
Ako do sada nisi shvatila da si sama sebi najveca sigurnost, uvek ces i biti nesigurna
Ako razmisljas da li te neko gleda dok pijes kafu, budi sigurna da te gleda, pa sta
Kad si sam, vreme mozes trositi i na kvalitetan zivot ne samo na potragu, nije to jedini smisao
uvek je bolje biti sam nego u losem drustvu

Па сад...јесте, али тако је људски бити слаб понекад....
Нарочито ако си дуго сам.
А човек није створен да буде сам.

Да се разумемо - да сам на месту ове девојке тај тип би од мене добио педалу већ одааавно...
Али ми је ипак чудно што се људи тако шокиравају када се каже да је тешко бити сам, јер ЈЕСТЕ, јесте тешко....Само у датим околностима треба везу и самоћу ставити на вагу па одмерити шта ће нас чинити срећнијим и задовољнијим, односно шта ће нам мање тешко пасти..... па нек свако одлучи према својим афинитетима и потребама (а то нам је различито, свима).

Možda zato što je lakše biti s nekim nego sam. Kad si u vezi, nemaš problme koje imaju oni koji nisu. Osećaš neku sigurnost. Ne objašnjavaš ljudim zašto si sam/a. Ne moraš da izlaziš i tražiš partnera. Ne moraš da razmišljaš o tome ko te gleda dok piješ kafu sa drugaricom, da li je to onaj klinac ili neki čiča? ne moraš stalno da budeš u potrazi za njim/njom.

Sad, treba sam sa sobom raščisititi i reći da li je bolje biti sa nekim ko nas ne voli ili biti sam. A mislim da njen momak nju ne voli i ne zna kako da je ostavi, pa se ponaša ko kreten.

Ironično napisah sve ovo :)
Čisto da se više ne šokirate :)

Ironično napisah sve ovo :)
Čisto da se više ne šokirate :)

Uh, dobro je, lakse mi je :)

ovako...bas me zanima kakvo misljenje imaju devojke i zene...mozda i neki muskarac...:)
zavrsila sam fakultet i sad sam u fazi trazenja posla...a moj momak(zajedno smo skoro 2 godine) vec par godina radi i nema losu platu...problem je sto kad izadjemo negde na najobicnije pice tipa kafe,trazi da platimo po pola...u pocetku nije bilo tako posto smo se smuvali kad sam ja jos bila student...i tada je on uglavnom placao...a sada mi trazi da i ja platim pola racuna iako imam manje novca nego kad sam studirala...tad sam jos i radila one promocije po prodavnicama,a sad ne radim vise...a sticajem okolnosti,imam svoj stan u Bg-u(a roditelji mi povremeno posalju malo novca)...a on dolazi radovno posle posla kod mene na rucak a nekada spava i danima tu...i sad ja da vas pitam...dal treba da mu trazim da plati pola iznosa za taj rucak kad vec on meni trazi da mu dajem pola za racun u kaficu...?:roll:
a da ne pricam da se retko kad seti da kupi sok il tako nesto...ne znam,al sve manje ga volim...sta vi mislite o svemu?
izvinite ako sam malo konfuzna:D

шутни будалу

devojka je očigledno više nego zbunjena...samo ona zna kako je biti u njenoj koži...

i možda joj je lakše kad o tome priča pred potpunim neznancima,možda u RL-u nema sa kim popričati na ovu temu:think:

Baš me je potresla ova tema, podsetila na neke moje bivše momke i slične situacije kroz koje prolazi devojka koja je postavila temu.

Ono što je mene tada najviše plašilo bilo je šta ću kad ostanem sama, kad više ne budem imala dečka, pa sam i kuvala i pravila palačinke i davala zadnje pare njemu za poklone.

Ali, ebi ga, kad te neko ne voli, ne voli te i ništa ne možeš da uradiš da to promeniš.

Neverovatna stvar je da sam se nakon tog raskida osećela oslobođeno i preporođeno.
Ponekad je lakše biti sam, naročito posle ovakvih veza.

Otud i onaj ironičan post.

hm,mislim da kada dodjes u situaciju da posle dve godine razmisljas o tome ko sta kako i koliko plcaca tu nesto ozbiljno ne stima
a i sama si lepo rekla u uvodnom postu -mislim da ga sve manje volim-ili tako nesto...

Baš me je potresla ova tema, podsetila na neke moje bivše momke i slične situacije kroz koje prolazi devojka koja je postavila temu.

Ono što je mene tada najviše plašilo bilo je šta ću kad ostanem sama, kad više ne budem imala dečka, pa sam i kuvala i pravila palačinke i davala zadnje pare njemu za poklone.

Ali, ebi ga, kad te neko ne voli, ne voli te i ništa ne možeš da uradiš da to promeniš.

Neverovatna stvar je da sam se nakon tog raskida osećela oslobođeno i preporođeno.
Ponekad je lakše biti sam, naročito posle ovakvih veza.

Otud i onaj ironičan post.

I imala si take kretene ko ovaj curičak?

Strasno je kad ne umes da sam sebi pomognes ko sto to ocigledno ne ume, ledena kocka.
Mozda bi ko svoj nik, mogla ponekad da budes malo vise ledena ;)
I coskastija ;)
A ne da se non stop potresas i ne radis nista za sebe. Ako si vec resila da ne raskidas, sto ja ne razumem, ali ko sam ja ili mi ovde da ti kazemo sta ces raditi, pokusaj da izvuces maximum u toj vezi . Zbog sebe :idea:

Па сад...јесте, али тако је људски бити слаб понекад....
Нарочито ако си дуго сам.
А човек није створен да буде сам.

Да се разумемо - да сам на месту ове девојке тај тип би од мене добио педалу већ одааавно...
Али ми је ипак чудно што се људи тако шокиравају када се каже да је тешко бити сам, јер ЈЕСТЕ, јесте тешко....Само у датим околностима треба везу и самоћу ставити на вагу па одмерити шта ће нас чинити срећнијим и задовољнијим, односно шта ће нам мање тешко пасти..... па нек свако одлучи према својим афинитетима и потребама (а то нам је различито, свима).

pa izmedju veze i samoce ima dosta toga
lepo je biti u vezi koja ti prija
steta je traciti jedini zivot u vezi koja ti ne odgovara - tu nikome nije dobro - ni tebi, ni njemu, ni onima oko vas

i da, slazem se, ljudski je biti slab...ali biti slab sve vreme je neodgovorno prema samome sebi

sta ja znam, ja tako gledam
pisala sam vec na nekoj temi - moj bivsi je trazio da podelimo rezervoar goriva za zajednicko putovanje za more..pri cemu je (a to nisam pisala tamo) moje pare zakljucao u sef zajedno sa svojima...ja nisam imala kljuc. kad sam pitala u cemu je stvar i zasto pricati o tome kad su sve pare ionako na jednom mestu on je rekao isto sto i ovaj kockin krelac - cist racun duga ljubav...pa kad sam htela da kupim mindjuse od 10 DM rekao mi je da sam rasipna....itd itd....nekako je ta moja ljubav prema njemu ustuknula pred njegovim raciom

Poslednja izmena:
steta je traciti jedini zivot u vezi koja ti ne odgovara - tu nikome nije dobro - ni tebi, ni njemu, ni onima oko vas

i da, slazem se, ljudski je biti slab...ali biti slab sve vreme je neodgovorno prema samome sebi

pisala sam vec na nekoj temi - moj bivsi je trazio da podelimo rezervoar goriva za zajednicko putovanje za more..pri cemu je (a to nisam pisala tamo) moje pare zakljucao u sef zajedno sa svojima...ja nisam imala kljuc. kad sam pitala u cemu je stvar i zasto pricati o tome kad su sve pare ionako na jednom mestu on je rekao isto sto i ovaj kockin krelac - cist racun duga ljubav...pa kad sam htela da kupim mindjuse od 10 DM rekao mi je da sam rasipna....itd itd....nekako je ta moja ljubav prema njemu ustuknula pred njegovim raciom

Будала ,него како си ти могал да будеш са то?
Јер то се може назвати само то

и ако чујеш то реци му да следећи пут води на море регистар касу
поручио му Миле саКлисе

Mislila sam da samo ja imala takve kretene. Taj moj bivši je poludeo kad sam za matursko kupila ogrlicu - jer kako sam se drznula da trošim svoje pare na nakit i na sebe. Inače, jako se naljutio kad sam od ujaka dobila 20 maraka i htela da ih zadržim za sebe, umesto da dam njemu za popravku kola.

Back