Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi namera da vređam državne simbole ali ovo na novom grbu sasvim sigurno nije orao nego papagaj a u najboljem slučaju reč je o nekoj genetski modifikovanoj dvoglavoj živini. Da stvar bude još gora živina ima ogavno nacrtan zmijski jezik :roll:

Ne bi me čudilo da je autor grba neki "eminentni" umetnik nalik na onog što je crtao portrete po skupštini kao da oslikava nadgrobne spomenike.

Poslednja izmena:
Nije mi namera da vređam državne simbole ali ovo na novom grbu sasvim sigurno nije orao nego papagaj a u najboljem slučaju reč je o nekoj genetski modifikovanoj dvoglavoj živini. Da stvar bude još gora živina ima ogavno nacrtan zmijski jezik :roll:

Ne bi me čudilo da je autor grba neki "eminentni" umetnik nalik na onog što je crtao portrete po skupštini kao da oslikava nadgrobne spomenike.

Pa covek se predstavio lepo. Trebalo je da procitas prethodne postove.

Evo ovde moze da se vidi nova stilizovana zastava uzivo:

Srpska zastava

14266677964cecf348a40a4983525991_450x340.JPG

Prilozi

• zastava.jpg
    zastava.jpg
    26,5 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
за све оне којима се не свиђа српски орао, погледајте пољског... као кокошка... :)
polska.jpg
или аустријског
567px-Austria_Bundesadler.svg.png
или црногорског са све бомбом ;)
520px-Coat_of_arms_of_Montenegro.svg.png
или чешки
499px-Coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg.png
или братски нам руски
ruski-grb.png
или можда западњачки немачки
461px-Coat_of_Arms_of_Germany.svg.png

Као што се види из приложеног нигде није орао исти и неки су баш смешни, али нација чији је, се поноси њиме... Само се Србенда стално нешто прави паметна и увек све зна боље, а уби ме ако пола ових овде што коментаришу знају када је био и први српски устанак, а да не спомињем нешто друго...

Poslednja izmena:
за све оне којима се не свиђа српски орао, погледајте пољског... као кокошка... :)
file.php
или аустријског
file.php
viewtopic.php
или чешки
file.php
или мађарски
file.php
или братски нам руски
file.php

Као што се види из приложеног нигде није орао исти и неки су баш смешни, али нација чији је се поноси њиме... Само се Србенда стално нешто прави паметна и увек све зна боље, а уби ме ако пола ових овде што коментаришу знају када је био и први српски устанак, а да не спомињем нешто друго...

jel brale , jal to onda kad onaj crni ubi oca belog sa plavim očima ..... veli : arnauti ( čitaj srbi monarhisti ) su crni, nećeš ti dame brukaš ...pase tako zaneo pa ubi brata - jal zbog kože bele ili plavih očiju , jal zbog para il što manijači ; al ubi.......a veseli bio ajduk koji neubi nijednog turčina i neopljačka nijednu tursku kuću ili karavan .....al opljačka ustaničku kasu i pobeže u inostranstvo ...posle mu tako i unuci --mal mal opljačkaju narodnu blagajnu pa bež u inostranstvo .... jal to to ----a lebati

file.php
или аустријског
file.php
viewtopic.php
или чешки
file.php
или мађарски
file.php
или братски нам руски
file.php

Као што се види из приложеног нигде није орао исти и неки су баш смешни, али нација чији је се поноси њиме... Само се Србенда стално нешто прави паметна и увек све зна боље, а уби ме ако пола ових овде што коментаришу знају када је био и први српски устанак, а да не спомињем нешто друго...

Po meni jedino ruski i (eventualno) švapski liče na orla .Ovi drugi više podsećaju na aždaje.

potpuno se slazem. Svaka cast, rekao si sve ono sto sam i ja mislio citajuci komentare ovde :(

Grb je konacno standardizovan, promena vise nece biti! A standardizacijom se nece desavati stvari, kao ova zastava koju su Hrvati postavili, jer oni samo cekaju da nesto odrade bilo to i najsitnija stvar, pa posle bude, "a ja misl'la"... Grb je dobar, orao je dostjansteniji, i nadam se da ce nam trajati dok je i nas! Na zastavu nam niko ne moze ljepiti nikakve grbove pa je svojatati, kao sto procitah u prethodnim postovima, jer je zastava bez grba, narodna zastava Srba, i kao takva je zavedena u ustavu, i nju koriste, kao standardnu, Srbi van granica Srbije! Jedino sto kod nas kao po obicaju, sve se radi od krova a ne od temelja! Ovakve stvari su mogle da se urade, ako ne pre 1992, onda 1993, ako ne 1993 onda 1994 itd, to nije stvar nicega drugog do volje i svesti. To se u okolnim zemljama desilo tih godina kad je svako dobijao svoju drzavu, i nacinalno se osvestio... Kod nas Srba je problem sto smo se mi osvestili davne 1804. (ako ne racunamo srpske drzave pre turskog osvajanja), a braca nam juznoslovenska 1991. E zato je u Srbiji, sto se tice ovakvih stvari, uvjek sve konfuzno i puno razloga za prepirke! Ali svako ima pravo da iznosi svoje misljenje, to je i svrha foruma. Zar ne? :think:

Све честитке за посао који сте одрадили, искрено!!! Цртали сте грб Србије онако како су вам рекли (компромисно, у договору) и до сада сам видео да сте само ви устали у одбрану тог дела и релативно добро вам иде, чему се дивим.
Морам приметити да овакав КЉУН нисам нашао ни на једном старом грбу, сем на Недићевим новчаницама из 2. светског рата:

http://www.mycity-military.com/imgs/38827_43523937_drama01_141.gif ;

чак и на Недићевом грбу кљун изгледа озбиљније и опасније.

Један од ваших ученика вас је цитирао, да је кљун такав да би се боље видео из даљине. С друге стране, неки говоре да је коначно враћен стари грб. Ја нисам успео да нађем и један стари грб на којем су кљунови као сада. Молим вас, објасните нам или поткрепите сликама грбова где имамо овакав кљун? Осредње разумем принципе хералдике, али зар није могло да се смисли другачије решење кљуна?

Мислиш: да не личе на швапског орла на ког си се навикао?

Тешко је јуришати на ветрењаче, видим ја.

Пљујте браћо, само чир могу да добијем :neutral:

Нећу качити ништа за сад. ако толико знате, знате их напамет.

Сад ми је јасно како смо могли тако лако да паднемо под Тита

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back