Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta bi ovo trebalo da znači?

То би требало да значи да је то нека застава, коју је корисник Drezik поставио.
icon_new_kez-1.gif

Ivana reci mi tvoje mišljenje o ovoj zastavi, nije tema al me interesuje, ako te ne mrzi :)
562px-Flag_of_the_Republic_of_Serbian_Krajina_1991-1995.svg.png

To je opet nešto iz Krajine. Mislim da je grb na toj zastavi rađen po predlogu Čedomira Vasića iz 1992.

To je sve što znam o njemu.

Ako me pitaš šta mislim o izgledu tog grba, mogu ti reći da mi se ocila i oblik štita uopšte ne dopadaju, a ni kruna nije baš neka. To je ono što sada primećujem, ali je suviše mala slika da bih mogla nešto konkretnije da kažem o tome.

sa grba srbije treba maknuti ovu dvoglavu mutiranu zivinu koju su nemanjici ukrali od vizantije.
grb srbije treba da bude grb sastavljen iz manjih grbova svih srbijanskih zemalja (ako ne, onda vecih gradova), od backe do sandzaka (raske). kao sto je to slucaj sa ceskom i hrvatskom.

sto se tice zastave, vise bih voleo da se promeni ova cije se boje na ovakav nacin ne slazu. izgleda suvise kic, a nametnuta je srpskom narodu od strane turskog sultana.

Sad se još i Ameri javljaju! Strašno... Baš su se protivnici našeg prelepog grba okomili danas.

Nego, da te ja pitam nešto, kad će ovi tvoji da sklone onu ćelavu živinu sa svog grba? Što vi ne napravite grb koji je kompilacija svih grbova saveznih država tamo u Americi? Što da ne?

Kad smo kod zastave, što ne uklonite taj kič sa zvezdicama i crvenim štraftama? Baš vam je zastava ružna, a i kitnjasta. Uopšte nije u skladu sa duhom našeg vremena. Napravite nešto po uzoru na Češku i Hrvatsku, to je mnogo bolje od ovoga što imate sad.

580334484_250x250_Front_padToSquare-true.jpg

Moze li neko od ,,strucnjaka,, koji toliko henjaju na ovoj temi tj. koji mlate
danima o nekakvim stilovima i umetnickim slobodama,da meni ne strucnoj
po ovom pitanju,objasni sta je bio cilj i svrha onog zguzvanog ili kompresovanog kljuna?!
Zbog cega je sada orao lepsi,zato sto mu je zguzvan kljun :dontunderstand:
Hvala:hvala:
foto2mz.jpg

Sta je ovde,ne racunajuci zguzvani kljun,lepse nego na ovoj ptici gore?!

Poslednja izmena:

po ovom pitanju,objasni sta je bio cilj i svrha onog zguzvanog ili kompresovanog kljuna?!

Sestro slatka, nije kljun "zgužvan", nego je hipertrofiran. To je urađeno da bi orao izgledao lepši i moćniji, i nema diskusije da je Grujić u tome uspeo. On je talentovan kao retko ko.

foto2mz.jpg

Silne greške su sada uklonjene. Naš grb je konačno sređen, prelepo je urađen, i svi su sada konačno zadovoljni, osim jedne nebitne manjine.

Postoji jedan mnogo ozbiljniji problem. Neki zaista mračni krugovi žele da iskoriste ovu raspravu kao opravdanje za promenu samog blazona našeg grba. Oni hoće da nam otmu naše tradicije, i da nam nametnu ko zna šta. Toga se trebamo čuvati.

Najbolje bi bilo da svi mi lepo prihvatimo i cenimo ovo što je Grujić napravio za sve nas, i da prekinemo ovu raspravu. Onda neprijatelji naših državnih simbola neće više imati povoda da menjaju blazon grba, a ovako je svašta moguće.

Ceo svet i celokupna stručna javnost podržava Grujićevo genijalno rešenje za grb. To rešenje nema "magična svojstva", niti "skida čini", ali je najbolje i najlepše nešto što smo mogli dobiti. Trebamo svi to da cenimo i branimo od onih koji bi da nam nametnu nenacionalne simbole i da nam ukinu tradiciju.

To je opet nešto iz Krajine. Mislim da je grb na toj zastavi rađen po predlogu Čedomira Vasića iz 1992.

To je sve što znam o njemu.

Ako me pitaš šta mislim o izgledu tog grba, mogu ti reći da mi se ocila i oblik štita uopšte ne dopadaju, a ni kruna nije baš neka. To je ono što sada primećujem, ali je suviše mala slika da bih mogla nešto konkretnije da kažem o tome.

to te pitam zbog Maljkovića :lol: pošto si ti on-on ti... a svi ste 037 :mrgreen: inače hvala na odgovru ;)
takođe slažemo se oko izgleda, mada bih ja dodao još da se meni orao ne dopada...
Grujićev orao je do sad najbolji i najlepši orao koji smo imali...

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Republic_of_Serbian_Krajina_1991-1995.svg

"Овај документ представља прву професионалну векторизацију заставе Републике Српске Крајине. Ова застава је коришћена од 1991. до 1995. године, током рата на простору бивше Југославије."

Author Marko Maljkovic and Vladimir Jovanic / Марко Маљковић и Владимир Јовановић

Poslednja izmena:
to te pitam zbog Maljkovića :lol: pošto si ti on-on ti... a svi ste 037 :mrgreen: inače hvala na odgovru ;)

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Republic_of_Serbian_Krajina_1991-1995.svg

"Овај документ представља прву професионалну векторизацију заставе Републике Српске Крајине. Ова застава је коришћена од 1991. до 1995. године, током рата на простору бивше Југославије."

Author Marko Maljkovic and Vladimir Jovanic / Марко Маљковић и Владимир Јовановић

Što ne reče odmah? Sad mi je sve jasno... :aha:

A, ti si onda klon našeg moderatora... :zcepanje:

Pa, da, naravno da sam klon(ica)! Odlično sam uradila (ili to beše uradio, ne znam više, zbunjena sam) ovaj grb, samo se ne sećam da li sam bila Maljković, ovaj Jovanović, 037, 007 (Bond, Džejms Din) ili neko/a drugi/a tada... :zcepanje:

šta Brana ti nije bio dovoljno jasan :mrgreen:

takođe slažemo se oko izgleda, mada bih ja dodao još da se meni orao ne dopada...
Grujićev orao je do sad najbolji i najlepši orao koji smo imali...

Slažemo se za orla btw

Što se tiče tih priča o kloniranju, stvarno ne znam šta da ti kažem više. Ako želiš da veruješ da sam iz druge dimenzije, i to je OK

Što ne reče odmah? Sad mi je sve jasno... :aha:

A, ti si onda klon našeg moderatora... :zcepanje:

Pa, da, naravno da sam klon(ica)! Odlično sam uradila (ili to beše uradio, ne znam više, zbunjena sam) ovaj grb, samo se ne sećam da li sam bila Maljković, ovaj Jovanović, 037, 007 (Bond, Džejms Din) ili neko/a drugi/a tada... :zcepanje:

reko da te uhvatim na prepad da vidim jesi l' ti ti ili "on", glupo bi bilo da muvam muško :hahaha:

Grb je bespotreban i suvisan na zastavi.

Meni je bila ok i zastava SRJ, svakako je lepse izgledala od ove nakarade.

Grb je trulez, sa sve onom krunom i polomljenim kljunom.

Trulež su oni koji vređaju grb svoje države, koji je ubedljivo najlepši koji smo ikada imali. Kruna je simbol državnosti, a nadam se da će jednog dana biti simbol naše obnovljene monarhije. Kljun nije "polomljen", nego hipertrofiran. Sad je moćan i konačno usklađen sa srpskom heraldičkom tradicijom.

Ne čudi me što ti nije smetala zastava SRJ. To je verovatno bilo tvoje političko opredeljenje.

Grb je bespotreban i suvisan na zastavi.

Meni je bila ok i zastava SRJ, svakako je lepse izgledala od ove nakarade.

Grb je trulez, sa sve onom krunom i polomljenim kljunom.

jel ti se to javio drug tito u snu, pa ti rek'o šta da iskucaš :hahaha:

dakle....

Повреда угледа Србије
(Члан 173 Кривичног законика)

Ко јавно изложи порузи Србију, њену заставу, грб или химну,
казниће се новчаном казном или затвором до три месеца.

Brana mi je uvek bio jasan,nema dileme,nego htedoh da cujem
drugu stranu...u cemu je problem?!

Ma, sve je već rečeno. Samo ostaje da svi lepo prihvatimo ono što znamo da je najbolje za nas i za Srbiju, a to je Grujćeva stilizacija iz 2010. Nema svrhe da se neko ko je ranije bio protiv te stilizacije više inati. Tako će samo pomoći neprijateljima naše države i njenih simbola. Svi mi znamo da je Grujićev rad nenadmašan, samo što su neki bili protiv na početku, verovatno iz neznanja, a sad im inat ne dozvoljava da priznaju svoju grešku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back