Steve Hanks

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
600f93fbe0ca7fee3c94e0a8b672ef9f.jpg

Steve Hanks

58f17d79404fa57b6b2fcd1fc34b887b.jpg

Stiv Henks je poznat kao jedan od najboljih umetnika akvarela ..
. Detalji, boja i realizam slika Stiva Henksa su nečuveni u ovom teškom mediju.
Stiv Henks hvata sve životne obrasce bolje od bilo koga.

childofthelake.jpg

„ O sebi razmišljam kao o emocionalnom realisti.
Emocija je ono što želim da prikažem. Realizam je samo moj način da to uradim."
— Stiv Henks

youthfulpassion.jpg

275429637_376392661158131_8246912878538591559_n.jpg

Najbolje reprezentativne slike su one koje nude nešto značajnije od tačnog prikaza osobe, mesta ili predmeta“, kaže umetnik.

„Za mene je cilj da ispričam gledaocu o svom životu u tom konkretnom trenutku – problemima sa kojima se borim, u kojoj su fazi života moja deca,
šta osećam o svom mestu u svetu. Ponekad zapravo ne znam o čemu se radi sve dok skoro ne završim sliku, ali na kraju prepoznam zašto me je privukla
neka tema i kako ona služi kao metafora za neki aspekt života.”

Slike koje otkrivaju Henksova najličnija osećanja su slike očeva sa svojom decom. „Nakon što je moja žena otišla, slike majke i deteta su mi izgledale drugačije, kao da je čovek izrezan iz slika ili iz života dece“, napisao je u svojoj knjizi. „Morao sam da uravnotežim taj osećaj sa nekoliko slika očeva i dece. I u objašnjavanju značenja putovanja sa tatom ,portret umetnika koji drži sina na peronu železničke pruge, Henks je napisao: „Ovo je, bez sumnje, bila najniža tačka mog života. Sam sam podizao dvoje dece. Išli smo vozom da posetimo moje roditelje. Ova slika je zaista dočarala taj osećaj nepoznate budućnosti ka kojoj smo išli. Čak i sada, kada smo daleko na tom putu, ova slika još uvek izaziva jake emocije kod mene. Ako postoji neka slika koju bih mogao da otkupim, to bi bila ova.”

0601.0712hank4_5F00_294x6001.jpg.optimal.jpg

Back