adeptus
Iskusan
- Poruka
- 5.093
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molim te da me ne vređaš i da ne pretiš.
Pazi..Biblija je ta koja karakteriše Sotonu i govori o njemu. Ja Biblijki kritikujem one koji prizivaju pale anđele o čemu govori Sveto Pismo. Dakle, satanista je onaj koji čini suprotno od Božjeg zakona datog u Svetom Pismu. Čovek kom je Sveto Psimo smešno, nedostojno i td. ne treba da bude pogođen tom činjenicom koja je konstatovana preko Svetog Pisma.Čitam i ne verujem - dokle je jedno ljudsko biće u stanju da ode daleko u progonu i satanizaciji drugih.
Dobro ovo je forum, ali je još strašnije kad manifest toga primetim u RL.
Danas i od postanka sveta ovde se odvija borba izmedju dobra i zla. Na jednoj strani je Bog a na drugoj Sotona, i svaki covek svojom vlastitom voljom bira na kojoj se strani nalazi. Duhovi postoje ali to nisu duhovi nasih predaka, vec su to demoni kako ih naziva Sveto Pismo. Sotona se pojavljuje kao duh kao prorok u cilju da obmani narod i da bi u sto vecem broju zaveo ljude na njegovu stranu. Ono sto si ti opisao nije od Boga jer imamo primer u Svetom Pismu kako su se andjeli javljali i na koj nacin. Ono sto treba da te zabrinjava jeste da si video demona koji ide ka tebi. Zasto je to sto treba da te zabrinjava pa jednostavno demoni ne mogu nista onima koji su pod Bozjom zastitom. I zato ti predlazem da uzmes Bibliju jer ona je jedino oruzje i jedini nacin da se izbavis od Sotone. pozdrav
Pazi..Biblija je ta koja karakteriše Sotonu i govori o njemu. Ja Biblijki kritikujem one koji prizivaju pale anđele o čemu govori Sveto Pismo. Dakle, satanista je onaj koji čini suprotno od Božjeg zakona datog u Svetom Pismu. Čovek kom je Sveto Psimo smešno, nedostojno i td. ne treba da bude pogođen tom činjenicom koja je konstatovana preko Svetog Pisma.
To je Sotonska škola da Sveto Pismo ne može svako da razume....a pritom pisano da bi i pastiri razumeli.treba procitati zitija svetogoraca pa bice puno jasnije jer sveto pismo nemoze svako da razume a i dosta je tesko stivo da se pocne citati za pocetnike
Pazi..Biblija je ta koja karakteriše Sotonu i govori o njemu. Ja Biblijki kritikujem one koji prizivaju pale anđele o čemu govori Sveto Pismo. Dakle, satanista je onaj koji čini suprotno od Božjeg zakona datog u Svetom Pismu. Čovek kom je Sveto Psimo smešno, nedostojno i td. ne treba da bude pogođen tom činjenicom koja je konstatovana preko Svetog Pisma.
Ne blamiraj se bez potrebe.
Smajlići su prikladni u poređenju sa tvojim rečenicama koje mogu izaći samo iz osobe koja nema blage veze o onome što priča. - Ovo nije da bih te uvredio, već zaista nemaš pojma o svemu ovome.
Razumeo sam ja tebe šta hoćeš da kažeš...ali ta logika gde je čovek čoveku "bog" ne vodi nikuda....samo u propast čoveka, i mentalni sunovrat.
Da li ti umeš da napišeš normalnu rečenicu koja će imati mrvicu smisla?
Kao prvo, rastao sam u porodici gde se Bog ne pominje, tako da sam potpuno sam pronašao Boga i opredelio se za ovu stranu. Kada bi čovek počeo da ispituje pomenuto odavno bi pronašao Tvorca, ali je problem što se sve to završava samo na rečima.
Pogledaj malo u praksi šta imamo, pusti šta bi ti voleo...mi imamo da deca bivaju podignuta u ateističkim školama, gledajući satanizovane filmove, crtaće, i ostali tv program gde se veliča kako su nastali slučajno...deca ne znaju za Boga...da bi danas imali sve više onih kao što si ti da nemaju blage veze o Bogu.
Iz ugla tvoje ideologije ne možeš razmeti jasne poruke koje šalje Sveto Pismu...Sotona ti prikazuje svet kakav on želi da bude u tvojim očima i očigledno da u tome uspeva...usput ti sama pomisao na njega, tj pročitana reč budi savest i bode oči...kao i tvojim sagovoricama.
evo malo korisnog materijala... Biblijskog o
O ANDJELIMA i PALIM ANDJELIMA - SOTONI i njegovim DEMONIMA
Andjeli su Bozja duhovna stvorenja ili bica stvorena sa slobodnom voljom….sa svrhom da sluze Bogu. Prema Bibliji postoje andjeli najviseg ranga – heruvimi, zatim serafimi i (obicni ) andjeli…..to su vrste andjela prema rangu. Oni lojalno sluze Bogu.
Postoje dve grupe andjela: andjeli koji su lojalni Bogu i oni koji su se odmetnuli od Boga - a to su prvenstveno Sotona Djavo, zatim i njegovi demoni koji su se pridruzili u pobuni….
Sotona je bio andjeo najviseg ranga – heruvim, koji je zloupotrebio slobodnu volju, postao je PONOSAN i zeleo je obozavanje koje mu ne pripada. Zeleo je da ljudi obozavaju njega a ne Boga ( Jezekilj 28 : 2, 14,15,16,17 ) Samom pobunom postao je Bozji protivnik – Sotona. Ime Sotona u stvari znaci protivnik, a Djavo znaci klevetnik ili lazov. U svojoj pobuni povukao je jedan deo andjela koji su postali demoni ( zli andjeli).
Evo nesto iz Biblije:
Ovi stihovi Postanje 3:1 - Otkrivenje 12:9 Otkrivenje 20 1-3,10 Jezekilj 28 – razotkrivaju Sotonu kao onoga koji je zaveo Adama i Evu da zgrese …
i u Otkrivenju 12:9 govori se o njegovom zbacivanju na zemlju sto se ispunilo 1914. god, znaci pocetkom 20 veka od kada je Sotona zbacen sa neba i skoncentrisan na podrucje zemlje – zbog cega je prouzrokovan velik nalet zla na zemlji…Zna se da je od pocetka Sotona uzrocnik zla na zemlji, da zavodi ljude, utice na njih da cine zlo ( 2. Korincanima 4:4; 1.Jovanova 5:19…)
U Otkrivenju 20; u stihu 20:10 proreceno je konacno unistenje Sotone Djavola, koje je tek u buducnosti…
Evo neki stihovi iz Biblije koji razotkrivaju Sotonu Djavola:
Otkrivenje 12:9
“I bi zbacen veliki zmaj ,prazmija, onaj koji se zove Djavo i Satana, koji zavodi celu nastanjenu zemlju, zbacen bi na zemlju ,i njegovi andjeli bise zbaceni s njim.
2. Korincanima 2 : 11 “ da nas Satana ne bi prevario, jer nismo u neznanju sto se tice njegovih spletki.
Ivan 8:44 Isusove reci : “ Vi ste od svog OCA DJAVOLA, i zelite da ispunjavate zelje svog oca. On je UBICA LJUDSKI OD POCETKA, i nije cvrsto stajao u istini , jer istina nije u njemu. Kad govori laz, govori prema svojoj sopstvenoj sklonosti, jer je lazov I OTAC LAZI ”
Efescima 6:11,12 “Obucite potpunu ratnu opremu od Boga da biste mogli cvrsto stajati protiv djavolovih spletki; 12 jer mi ne vodimo borbu protiv krvi i tela, nego protiv vladavina, protiv vlasti, protiv svetskih vladara ove tame, protiv zlih duhovnih sila na nebeskim mestima.”
2.Timoteju 2:26 “da se urazume i izvuku iz Djavolove zamke,i da shvate da ih je on zive ulovio da vrse njegovu volju.”
2. Korincanima 4:3,4 “Ako li je pak jos pokriveno nase jevandjelje, pokriveno je za one koji propadaju; za nevernike kojima je bog ovoga sveta oslepio razum, da ne vide sjaj svetlosti jevandjelja slave Hrista, koji je lik Boga nevidljivoga. “
( za Sotonu se kaze u Bibliji i da je Bog ovoga sveta…..)
Jezekilj 28:14-17 govori o Sotoni – koji je bio ANDJEO HERUVIM pre nego sto je zgresio.
“HERUVIM SI ZASTITNIK TI BIO, rasirenih krila; postavio te bejah, i ti bese na svetoj Bozjoj gori, usred sjajnog hodio si kamenja. Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, dokle bezakonje na tebi se ne nadje. Velicina trgovine tvoje napuni te sile I TI ZGRESI . Izbacujem te s gore Bozje, i cinim da te nestane, heruvime zastitnice, usred sjajnog kamenja. Ponese se srce tvoje, i ti pokvari mudrost svoju sjajem svojim. Ja te na zemlju bacam…”
U Otkrivenju 20:10 proreceno je njegovo unistenje.
Kasnije su se u toj pobuni Sotoni pridruzili i drugi andjeli - demoni o kojima je pisano u Judi 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”
DEMONI su andjeli koji su se pridruzili Sotoni u pobuni protiv Boga . Oni su napustili svoje nebeske polozaje , materijalizovali su se da bi imali seksualne odnose sa zenama. Tako je nastalo potomstvo - divovi ( Nefilimi).- Postanje 6:1,2,4
O njima govori Juda 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”
U novom zavetu imamo primere kada su demoni opsedali ljude i izazivali bolest.
Luka 8:27-36 Luka 8:27 “…a u tom coveku behu demoni”. 35 Tada ljudi izadjose da vide sta se dogodilo, te dodjose k Isusu i nadjose coveka iz koga su izasli demoni, kako sedi kod Isusovih nogu obucen i zdravog uma; i obuze ih strah. 36 A oni koji to videse ispricase im kako covek opsednut demonima ozdravi.”
Primer decaka opsednutog od strane demona u Luki 9:37-43
39 “I eto, duh ga uhvati, i on odjednom pocne da vice, i baca ga u grceve tako da zapeni, i jedva ga ostavi posto ga isprebija. 42 Ali cak i dok je (Isus) prilazio , demon ga (decaka) tresnu o zemlju i baci u zestok grc. Isus prekori necistog duha te izleci decaka…”
Matej 9:32,33 “Kad su dolazili, gle, ljudi mu (Isusu) dovedose nemog coveka opsednutog demonom; i nakon sto demon bi isteran, nemi covek progovori.”
Matej 17:18 “ Tada Isus prekori demona, i demon izadje iz njega; decak od tog casa bese izlecen.”
Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.
Hm, razmišljao sam šta da ti odgovorim na ovo... Odavno nisam čitao Stari Zavet, i priznajem da ne mogu da ti dam jedan konkretan, tačan odgovor. Više nešto kao bujicu misli, ali bez konkretnog zaključka, koji bi se možda samo naslućivao. Prvo, da ponovim reči apostola Pavla: "kad god sam govorio iz sopstvenog uma, pravio sam greške". Drugo, takođe nam je rečeno "čuvajte se lažnog apostolstva", i "u ćutanju je tajna budućeg veka" pa kad hoću nekom da dam neki savet ili odgovor,nekad se setim ovoga i prećutim, a često mi se desi i suprotno (možda to i sad radim). Vidim da ovde mnogi ne vole citate, jer to kao dokazuje nepostojanje sopstvenog mišljenja, ali ja mislim da je dobro navoditi mišljenja i reči ljudi koji su pametniji/mudriji/iskusniji od mene, o kojoj god se temi radilo. Svi smo mi ograničeni našim razumom, a verujem da postoje ljudi kroz koje je savršeni razum, tj. Bog govorio, pa zašto ih onda ne bih citirao. Na pitanje o potopu ja bih odgovorio da, ako imaš recimo stablo jabuke, i ti se mučiš oko njega godinama, a ono samo kisele plodove daje, i još se razmnožava i od njega nastaju ista takva stabla, i svu ti baštu prekriše, ti ćeš na kraju sve to počupati, i na to mesto posaditi nova.Naravno, mogao si da zasadiš i savršene sadnice, pa da se ne misliš kako će ispasti... Ovo pitanje nije nimalo jednostavno, jer mislim da se tiče i suštine čovekovog postojanja. Mogao bih da citiram episkopa Ilariona Alfejeva o tome zašto je Bog stvorio čoveka, mislim da je dao dobar odgovor, pa ako neko želi da čuje, nek se javi. Inače, ja nemam sumnje da je Bog pravedan, i da sve ima svoj smisao i svoje značenje. Problem je što to ne vidim uvek, jer razum ljudski i razum Božji ne mogu da se porede. Otuda i moja pitanja i sumnje, jer kako neko nesavršen može da shvati Savršenstvo.Eh... ovo tvoje pitanje je dobro, šta više, sjajno i razumem tvoju dilemu.
Mnogo toga u vezi Boga, kakvog su ga predstavili ..., da ne izjašnjavam ko, je kontradiktorno. Jedan primer, potop... Bog se ljuti na ljude, Bog ubija sve sem jedne porodice, Bog se smiri dobije kritiku od Noja, uvidi da je pogrešio, Bog stvori dugu kao znak da se pomirio sa ljudima i kraj priče. Ionako sam omražena među hrišćanima, a sad...![]()
Ako imaš slobodnu volju, i ako ubiješ nekog, onda si sam kriv. Ako nemaš, onda je neko drugi kriv. Razumeo sam otprilike šta si htela da kažeš, ovo je opet vezano za pitanje smisla postojanja i slobodnu volju. Ono što mnogi Hrišćani ne znaju, jeste da Bog želi da i mi sami postanemo bogovi, ali želi da sami dođemo do toga! Oko toga je čitava priča! Razlika između sveca i najvećeg grešnika je u odlučnosti. Svako od nas može da postane svet.Hajde da kažemo da postoji kreativna energija i naravno da postoji. Ona nas je stvorila i zna sve o nama, ali nam je takođe dala slobodu volje. Čovek ubije, Bog je znao da će se to desiti i šta više dopustio da se to desi, Bog sudi na kraju tom čoveku i ko je glavni krivac? Pa nema ga.
Ne verujem u postojanje vremenskih petlji, u smislu da se iz svakog vremenskog trenutka račvaju milijarde kombinacija od kojih je svaka moguća, pa saglasno sa tim postoji isto toliko paralelnih stvarnosti. Ne možeš da se vratiš u trenutak koji je prošao i izmeniš tok. Dakle,od milijardi kombinacija, ti biraš samo jednu, pa postoji samo jedna budućnost, koju poznaje samo Bog, a ponekad je otkrije izabranim ljudima. Mi možemo samo da naslutimo šta će se u budućnosti desiti, jer nam nije moguće da vidimo sve faktore koji utiču na budućnost. Dakle, ono što će se u budućnosti desiti je poznato (ne svima),zacrtano, a do toga vode naše odluke, koje su donešene slobodnom voljom(i one su oduvek poznate Bogu,dakle isto zacrtane u vremenu, ali njihovo donošenje je slobodno, nije zacrtano). Uh, ovo baš nije lako svariti.Čovek je, po ovoj priči, sluga Božiji, stvoren sa svrhom, ali postoji začkuljica... Čovek je stvoren da ubije u određeno vreme, na određenom mestu, zbog ne znam ni ja čega... (nekog događa koji treba u nekom trenutku u budućnosti da se desi, jer je sve povezano itd) i Bog zna da će on to uraditi (naravno), ali u poslednjem momentu, čovek se predomisli (sloboda volje), a Bog je znao da će se i to desiti i to pokrene sasvim drugi niz događaja u budućnosti itd... sudbina? hajde mi je nađi u ovoj papazjaniji koju sam napisala![]()
Slažem se, već mi se sviđaš.Život je niz individualnih odluka koja čine ništa drugo nego život koji treba da živiš, tren za trenom, najpotpunije i najbolje što umeš učeći i crpeći znanje koje se krije u tebi i oko tebe.
Bolji odgovor ne mogu da ti dam![]()
A šta ako je dan noć, a noć dan? A mi celo vreme mislili obrnuto...![]()
1.knjiga o carevima 18,
21. Тада приступи Илија ка свему народу и рече: Докле ћете храмати на обе стране? Ако је Јехова Бог, идите за Њим; ако ли је Вал, идите за њим. Али народ не одговори му ни речи.
22. А Илија рече народу: Ја сам сам остао пророк Господњи; а пророка Валових има четири стотине и педесет.
23. Дајте нам два јунца, и нека они изаберу себи једног, и нека га исеку на комаде и метну на дрва, али огањ да не подмећу; а ја ћу приготовити другог јунца, и метнућу га на дрва, али огањ нећу подметати.
24. Тада призовите име својих богова, а ја ћу призвати име Господње, па који се Бог одазове огњем онај нека је Бог. И сав народ одговори и рече: Добро рече.
25. Потом рече Илија пророцима Валовим: Изаберите себи једног јунца и приготовите га прво, јер је вас више; и призовите име богова својих, али огња не подмећите.
26. И узеше јунца, ког им даде, и приготовише, и стадоше призивати име Валово од јутра до подне говорећи: Вале, услиши нас! Али никаквог гласа ни кога да одговори. И скакаху око олтара, који начинише.
27. А кад би у подне, стаде им се ругати Илија говорећи: Вичите већма; јер је он бог! Ваља да се нешто замислио, или је у послу, или на путу, или може бити спава, да се пробуди.
28. А они стадоше викати гласно, и парати се ножима и шилима по свом обичају, докле их крв не обли.
29. А кад дође подне, стадоше пророковати докле дође време да се принесе дар, али никаквог гласа ни кога да одговори, ни кога да чује.
30. Тада рече Илија свему народу: Приступите к мени. И приступи к њему сав народ. Тада он оправи олтар Господњи који беше разваљен.
31. И узе Илија дванаест камена према броју племена синова Јакова, коме дође реч Господња говорећи: Израиљ ће ти бити име.
32. И начини од тог камења олтар у име Господње, и око олтара ископа опкоп широк да би се могле посејати две мере жита.
33. И намести дрва, и јунца исеченог на комаде метну на дрва.
34. И рече: Напуните четири ведра воде, и излијте на жртву и на дрва. Па опет рече: Учините још једном. И учинише још једном. Па опет рече: Учините и трећом. И учинише трећом,
35. Те вода потече око олтара, и напуни се опкоп воде.
36. А кад би време да се принесе жртва, приступи Илија пророк и рече: Господе Боже Аврамов, Исаков и Израиљев, нека данас познаду да си Ти Бог у Израиљу и ја да сам Твој слуга, и да сам по Твојој речи учинио све ово.
37. Услиши ме, Јехова, услиши ме, да би познао овај народ да си Ти Јехова Бог, кад опет обратиш срца њихова.
38. Тада паде огањ Господњи и спали жртву паљеницу и дрва и камен и прах, и воду у опкопу попи.
39. А народ кад то виде сав попада ничице, и рекоше: Jехова је Бог, Јехова је Бог.
Ovo ovako izvađeno iz konteksta više liči na predizborni plakat na lokalnim izborima.
Koga treba ovo u nešto da ubedi?
I ja se slažem da treba čitati žitija i pouke duhovnika i svetaca, koji ne samo da tumače Sveto Pismo, već i žive Svetim Pismom. Samo treba biti oprezan, jer često su te knjige pisane za monahe, a ne za nas "obične" Hrišćane. Postoje i nepismeni ljudi/monasi koji nikada nisu ni pročitali Sveto Pismo, ali su postali Bogu ugodni jer su živeli kako Bog nalaže.treba procitati zitija svetogoraca pa bice puno jasnije jer sveto pismo nemoze svako da razume a i dosta je tesko stivo da se pocne citati za pocetnike
Greska.Bog zeli da uz Njegovu pomoc postanemo sveti,jer je to jedino moguce.Ono što mnogi Hrišćani ne znaju, jeste da Bog želi da i mi sami postanemo bogovi, ali želi da sami dođemo do toga! Oko toga je čitava priča! Razlika između sveca i najvećeg grešnika je u odlučnosti. Svako od nas može da postane svet.
To su mu dva imena.Jel mu ovo puno ime i prezime?![]()
To je samo tvoje mišljenje, ništa dalje od toga. Koliko je to ozbiljno neka drugi prosude.Ne blamiram se. Nikakve veze samnom nema što nisi u stanju da nepristrasno sagledaš Bibliju, već si potpuno identifikovan sa njenim sadržajem. Biblija nije nastala čudom, niti je pala s neba, niti se ovaplotila u ovoj realnosti, već su je sa određenom namerom sklepali ljudi, spojivši dve celine, jednu od tekstova koju su pisali levitski sveštenici, drugu koju je pisala rimska aristokratija.
Slažem se sa prvom rečenicom.Ne možeš ti mene da uvrediš, pa ovo je forum u virtuelnom svetu
Već sam ti jednom rekao - ne možeš ti da daješ sud o tome koliko ja imam ili nemam pojma o svemu ovome. Tebi na prvom mestu nedostaje elementarno poznavanje istorije, filozofije i psihologije hrišćanstva, pa iz tog razloga svaki put ponavljaš kako ja nemam pojma o svemu ovome. Sve što ti u sebi poseduješ jeste duboka vera u reči iz Biblije.
Čitaj šta sam napisao, nisam napisao da je čovek čoveku Bog, već da se Bog nalazi unutar svakog od nas. Te dve stvari nisu iste, možda tebi jesu, ali objektivno nisu. Tu tkđ postoji i problem sa jezikom, jer koliko ljudi ima, toliko ima i definicija pojma Bog. I ne, ne možeš izričito da tvrdiš da je tvoje (tj ono koje si prihvatio) viđenje, shvatanje i doživljaj pojma Bog jedino ispravno.
Sa ovim se slažem, ovo je slika realnosti...zato su potrebni zemljotresi i ostale katastrofe da bi čoveka prizvali pameti.Dok nisi pomenuo, nisam mogao da znam da si rastao u porodici u kojoj se Bog ne pominje.
Oni koji tokom svog života ''sami pronađu'' crkvenog/hrišćanskog Boga, obično pre toga dotaknu dno života, i onda im u životu jedino preostaje da se okrenu crkvi i Bogu, tj crkva i Bog im ostaju kao jedine dve stvari za koje mogu da se uhvate da ne potonu tj da ne propadnu potpuno.
Ne kažem da se ti uklapaš u goreopisani scenario, samo sam naveo ono što sam do sada lično video u životu.
Pazi...ti možeš i za Hitlera reći da je Hrišćanin jer se deklarisao tako...ali koliko je to ozbiljno je druga stvar. Treba da pogledaš šta od čoveka traži hrišćanski život pa onda da donosiš ovakve zaključke. Za tebe je verovatno Papa hrišćanin jer se krije iza plašta hrišćanstva. Onaj ko sledi Hrista je Hrišćanin, onaj ko ne sledi Hrista ne može biti Hrišćanin, ali ono što je bitno da zapazimo je da taj neko ko ne sledi Hrista može sebe nazivati Hrišćaninom (iako to nije).Ta današnja praksa koju pominješ, tj ono što danas imamo jeste direktna posledica duge vladavine hrišćanstva. Naravno, tebi će to zazvučati kao neverovatno, možda ćeš opet pomisliti kako nemam pojma i sl, no to neće izmeniti činjenicu da se sva zla koja pominješ dešavaju upravo u delu sveta koji je zahvaćen hrišćanstvom. Sve se to izrodilo u okvirima hrišćanstva
Bla, bla, bla...Da li si za to da počnemo da iznosimo naučne radove, dokaze, ispitivanaj iz "relanog sveta" pa da vidimo ko će izneti više argumenata za čiju tvrdnju?Za razliku od tebe, ja nemam ideologiju. Sve i da je imam, sumnjam da bih dozvolio sebi da postanem osakaćen zbog slepog praćenja moje ideologije.
Kako će Sotona najlakše da ubedi ljude da veruju u njega? Lažima. Na tron se postavio tako što je lagao ljude i predstavio im se kao dobri Bog u kojeg svi redom treba da veruju.
Ono što mi bode oči jeste kada vidim da današnji mladi, a verski zadojeni ljudi smatraju astrologiju, numerologiju i sl za demonske pojave tj Sotonina dela.
Pošto je cilj Sotone da ljudi što više i jače veruju u njega, i pošto je ljude lažima naveo da veruju u njega predstavljajući im se kao dobri Bog, iz istog razloga je Sotona sve nauke i pojave, koje čoveka mogu približiti realnoj slici Svega, proglasio - demonskim/sotonskim. Znači, sa ciljem da ljude drži što dalje od izvora realnih znanja koja mu mogu doneti istinu.
Opet lupetaš gluposti. Pa isti taj Bog (kog ti karakterišeš kao Sotonu) nas poziva da Ga ispitamo, da proverimo sve što On priča, govori...da ne budemo lenjivci kao ti, već da sve što On kaže proverimo, ispitamo, istražimo...ne tera nas da Mu slepo verujemo. Ali je tebe Sotona ubedio da ne postoji, da nema potrebe da pomeraš zadnjicu iz fotelje.Tebi Bog predstavlja sliku sveta kakvu on želi da ti bude u očima - a to je slika paradoksa - veruješ u pojam Bog iza kojeg se krije Sotona, koji je naveo tebe (i nekoliko stotina miliona tebi sličnih) da sa strahopoštovanjem verujete isključivo u pojam Bog, da se svega ostalog van toga plašite, da ne dirate u stvari koje je Bog etiketirao kao ''đavolja rabota'', da se orijentišete u životu prema onome što vam je i kako vam je Bog rekao da činite.
Nuaka se vezuje sama za sebe..i mi naukom možemo testirati mnogo šta, mali je domen koji nauka ne može dokučiti, domen koji prihvatamo poverenjem.A kako bi igra sa misterijama i natprirodnim bila interesantnija, u igru na veliku scenu je uvedena i religija zvana Nauka, koja po pitanju natprirodnih pojava i misterija ima suštinski isti stav kao i crkva, samo što se u religiji zvanoj Nauka ne koriste pojmovi Sotona, demoni i sl, već se koristi čuveni Naučni Metodtj koristi se mantra da ''nije po Naučnom Metodu'', što analogiju ima u ''nije po Bogu'' ...al to su priče za neku drugu temu
![]()
Da ljudi vide ko je jedini Bog.
Tako ce videti i manje nego obicno. Mogu da vide tvoje ubedjenje a to nikom ne vredi.