Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ti sam sebe blatiš svojim postovima...o kakvoj kompetentnosti i sudu ti govoriš. :lol:
Evo...opet pokazuješ svoje (ne)znanje...Prvo, nemaš pretstavu koja je svrha Isusovog stradanja...a tu si prvi da kritikuješ.
I onda kada te pitam (ne samo tebe, ima ovde mnogo pametnjakovića) šta bi uradio da si "bog", pošto tvrdiš da si pametniji...ti se glupiraš i prebacuješ na šalu...:roll:
Ako ovo što lupaš uzmemo ozbiljno..da li znaš šta dobijamo? Dobijamo sliku savremenog sveta. Da li čovek misli samo na sebe? Misli. Savremeni čovek misli samo na sebe. Da li su ljudi srećni? Nisu. Savremeni čovek nikada nije bio nesrećniji. Dakle, ova tvoja logika pada u vodu. Ali ti pre svega nemaš elementarno znanje...zašto je stvoren ovaj svet, zašto nam se Bog fizički ne otkriva, zašto je Bog pustio potop i sl. da bi potezali kompleksnija pitanja.
Očigledno je da ti smeta Bog...iako je činjenica da je vrlo malo onih koji se okreću Tvorcu, oni su ti trn u oku, ne samo tebi. Pored ovoliko zla na ovoj planeti ti jadnik našao problem u vernicima....e jadan ti...

Svrha Isusovog stradanja je da bi se izazvala bujica emocija kod pripadnika stada, i da se putem tih emocija izazivaju i usmeravaju različita ljudska ponašanja u okviru stada. To je suštinska svrha Isusovog stradanja, sve ostalo je šarena laža. Sam čin stvaranja Svega od strane Tvorca ne izaziva nikakvu emociju kod vernika, jer je to nešto što je za vernika potpuno normalno, u pitanju je svemoćni Bog.

U vezi ovog mog ''glupiranja'' i ''prebacivanja na šalu''...ako sam rekao nešto što je nekome smešno, i to obojio prikladnim smajlijem, to ne znači da nisam rekao istinu i ne znači da je to glupiranje. Najverovatnije je u pitanju nedostatak kapaciteta za takav uvid. A to postaje sasvim očigledno odmah u sledećoj tvojoj rečenici, jer ti porediš sebičluk današnjeg čoveka ('misli samo na sebe'), sa onim o čemu sam ja pričao (da čovek upozna i spozna sam sebe). Toliko o tvojoj logici, tj o tvojoj sposobnosti zaključivanja i razumevanja ko je šta napisao.
Očigledno je da ti u svakome, ko napiše nešto protiv tvog ličnog shvatanja Boga, vidiš protivnika Boga.

Bog nam se fizički ne otkriva jer je u pitanju sveprožimajuća životna energija koja se nalazi u svima nama. Zato treba da se okrenemo ka sebi i da upoznamo i spoznamo sebe...Ne, nisam napisao ili pomislio da ''mislimo na sebe'' :lol:

Ako čovek želi da ima pravu spoznaju Svega Što Postoji, on treba da paralelno izučava i proučava sebe, Svet i sebe u Svetu. Neke zakone i zakonitosti je lakše posmatrati u čoveku, neke u Svetu, neke u čoveku i Svetu zajedno.
Ali takvi koncepti su potpuno nepoznati slepim vernicima, jer oni su od malih nogu naučeni da treba da se plaše Boga, naučeni su da određene stvari ne treba raditi ili izgovarati kako se ne bi zamerili Bogu, kako ih Bog ne bi kaznio. Naučeni su od malih nogu da je Biblija sveta knjiga, reč Božja, i na osnovu nje procesiraju svet.

I tako Biblija, pored raznih milion preporuka, svojim vernicima i sledbenicima negde preporučuje određen stav prema natprirodnim misterijama i pojavama.

Ne nalazim nikakvo zlo u vernicima, istina ponekad mi ih bude žao, jer zaista, među njima ima izvrsnih kapaciteta, koji su nažalost uništeni pogubnom umnom šemom vernika. Primera radi, širom sveta ima dosta ljudi, hrišćanskih vernika, koji su protiv globalizacije, novog svetskog poretka, iluminata, pišu aktivno o tome, upozoravaju ostale iz stada...ali sve to rade sa pozicije hrišćanstva, i na taj način ostaju slepi za jednostavnu istinu - i hrišćanstvo je nastalo u istoj kuhinji u kojoj su nastale sve ostale religije...no, verniku su zabranjene takve misli :lol:

Xaxaxxa...ovo mi je najjače. :lol:
Koji god klovn dođe da priča nešto protiv Tvorca dobija ogrovan aplauz...nije bitno koliko je smešan u svojoj pretstavi, koliko je bitno da je borbeno orjentisan. :lol:
Pa da barem dođe neko ozbiljan...no' sve ovi mudrovani...:roll:

Možeš da xaxaxaišeš divljački koliko ti je volja. Očito je da si izgubio svoju hrišćansku "blagost" čim si počeo da prozivaš ljude i nazivaš ih klovnovima. Da ne pominjem da si nazvao Valerijin link glupošću. Ono što se da primetiti ovde jeste da tebe, ni tebi slične, niko od ovde "satanizovanih" i "demonizovanih" nije nazvao pogrdnim imenima (nemoj sad sam da kažeš kako "klovn" nije pogrdno), niti je tvoje sveto pismo iko nazvao glupošću.
Sam sebe zakopavaš, slugo, ne samo sebe već i one slične tebi (ponavljam, jer ne želim da imenujem, sami će se prepoznati), a to je ono na šta ne razmišljaš kada postuješ... generalizuješ o savremenom čoveku i time sebe veličaš, kao da si bogom dan. Aman čoveče, spusti sa s'trona dok te lično tvoj Bog ne šutne s'njega. Previsoko letiš, a znaš, znam da znaš, da je takvo ponašanje (gordost i oholost, a i najslađa taština) kažnjivo po Bibliji.
Ovako ponašanje, kakvo ti pokazuješ, samo blati sve u šta veruješ, a da stvar bude još jača, takvo se ponašanje zapravo očekuje od nas koji smo zaraženi zlim entitetima :lol:
Samo piši, slugo, samo piši :)

Poslednja izmena:
Možeš da xaxaxaišeš divljački koliko ti je volja. Očito je da si izgubio svoju hrišćansku "blagost" čim si počeo da prozivaš ljude i nazivaš ih klovnovima. Da ne pominjem da si nazvao Valerijin link glupošću. Ono što se da primetiti ovde jeste da tebe, ni tebi slične, niko od ovde "satanizovanih" i "demonizovanih" nije nazvao pogrdnim imenima (nemoj sad sam da kažeš kako "klovn" nije pogrdno), niti je tvoje sveto pismo iko nazvao glupošću.
Sam sebe zakopavaš, slugo, ne samo sebe već i one slične tebi (ponavljam, jer ne želim da imenujem, sami će se prepoznati), a to je ono na šta ne razmišljaš kada postuješ... generalizuješ o savremenom čoveku i time sebe veličaš, kao da si bogom dan. Aman čoveče, spusti sa s'trona dok te nije lično tvoj Bog ne šutne s'njega. Previsoko letiš, a znaš, znam da znaš, da je takvo ponašanje (gordost i oholost, a i najslađa taština) kažnjivo po Bibliji.
Ovako ponašanje, kakvo ti pokazuješ, samo blati sve u šta veruješ, a da stvar bude još jača, takvo se ponašanje zapravo očekuje od nas koji smo zaraženi zlim entitetima :lol:

Slažem se Amaunet, ja sam stvarno razočaran nastupom ljudi koji se deklarišu kao hrišćani. Ovo je velika sramota za prave hrišćane. :(

Mislim da ne mi ne treba da se bavimo univerzumom u momentu kad ne znamo ko smo bili pre 10.000g BC. To ti je isto kao da trazis dedu a ne znas ko ti je otac.Zato odgovora i nema, nauka pokusava da stvori veliki prasak a ne moze da da odgovor ko je napravio i zasto Velike piramide i gomilu drugih stvari koje ne bi smele da postoje u nasem poimanju covecanstva.
Nema tako nikakvog napretka!
A ko kaže da smo postojali pre 10.000god.? Upšte planeta? To je samo nametanje mnogo godina...nauka to nikada nije dokazala, čak suprotno, nauka je dokazala da je planeta mlada.
Ne bih se složio da si naveo adekvatan primer. Odgovor će svako naći ko ga traži, problem je što danas niko ne traži odgovor, traže nešto drugo. Po Bibliji čovek pada na skali inteligncije i svega ostalog, pa je razumljivo da je nekada čovek bio mnogo inteligentniji.

A ko kaže da smo postojali pre 10.000god.? Upšte planeta? To je samo nametanje mnogo godina...nauka to nikada nije dokazala, čak suprotno, nauka je dokazala da je planeta mlada.
Ne bih se složio da si naveo adekvatan primer. Odgovor će svako naći ko ga traži, problem je što danas niko ne traži odgovor, traže nešto drugo. Po Bibliji čovek pada na skali inteligncije i svega ostalog, pa je razumljivo da je nekada čovek bio mnogo inteligentniji.

Kako to misliš Servant? Hoćeš da kažeš da je čovek bio napredniji kada je živeo u pećini i tucao kamen?
Je l postoji i grafički prikaz te skale?

Svrha Isusovog stradanja je da bi se izazvala bujica emocija kod pripadnika stada, i da se putem tih emocija izazivaju i usmeravaju različita ljudska ponašanja u okviru stada. To je suštinska svrha Isusovog stradanja, sve ostalo je šarena laža. Sam čin stvaranja Svega od strane Tvorca ne izaziva nikakvu emociju kod vernika, jer je to nešto što je za vernika potpuno normalno, u pitanju je svemoćni Bog.
Ne blamiraj se bez potrebe.
U vezi ovog mog ''glupiranja'' i ''prebacivanja na šalu''...ako sam rekao nešto što je nekome smešno, i to obojio prikladnim smajlijem, to ne znači da nisam rekao istinu i ne znači da je to glupiranje. Najverovatnije je u pitanju nedostatak kapaciteta za takav uvid. A to postaje sasvim očigledno odmah u sledećoj tvojoj rečenici, jer ti porediš sebičluk današnjeg čoveka ('misli samo na sebe'), sa onim o čemu sam ja pričao (da čovek upozna i spozna sam sebe). Toliko o tvojoj logici, tj o tvojoj sposobnosti zaključivanja i razumevanja ko je šta napisao.
Očigledno je da ti u svakome, ko napiše nešto protiv tvog ličnog shvatanja Boga, vidiš protivnika Boga.

Bog nam se fizički ne otkriva jer je u pitanju sveprožimajuća životna energija koja se nalazi u svima nama. Zato treba da se okrenemo ka sebi i da upoznamo i spoznamo sebe...Ne, nisam napisao ili pomislio da ''mislimo na sebe'' :lol:
Smajlići su prikladni u poređenju sa tvojim rečenicama koje mogu izaći samo iz osobe koja nema blage veze o onome što priča. - Ovo nije da bih te uvredio, već zaista nemaš pojma o svemu ovome.
Razumeo sam ja tebe šta hoćeš da kažeš...ali ta logika gde je čovek čoveku "bog" ne vodi nikuda....samo u propast čoveka, i mentalni sunovrat.

Ako čovek želi da ima pravu spoznaju Svega Što Postoji, on treba da paralelno izučava i proučava sebe, Svet i sebe u Svetu. Neke zakone i zakonitosti je lakše posmatrati u čoveku, neke u Svetu, neke u čoveku i Svetu zajedno.
Ali takvi koncepti su potpuno nepoznati slepim vernicima, jer oni su od malih nogu naučeni da treba da se plaše Boga, naučeni su da određene stvari ne treba raditi ili izgovarati kako se ne bi zamerili Bogu, kako ih Bog ne bi kaznio. Naučeni su od malih nogu da je Biblija sveta knjiga, reč Božja, i na osnovu nje procesiraju svet.
Da li ti umeš da napišeš normalnu rečenicu koja će imati mrvicu smisla?
Kao prvo, rastao sam u porodici gde se Bog ne pominje, tako da sam potpuno sam pronašao Boga i opredelio se za ovu stranu. Kada bi čovek počeo da ispituje pomenuto odavno bi pronašao Tvorca, ali je problem što se sve to završava samo na rečima.
Pogledaj malo u praksi šta imamo, pusti šta bi ti voleo...mi imamo da deca bivaju podignuta u ateističkim školama, gledajući satanizovane filmove, crtaće, i ostali tv program gde se veliča kako su nastali slučajno...deca ne znaju za Boga...da bi danas imali sve više onih kao što si ti da nemaju blage veze o Bogu.

I tako Biblija, pored raznih milion preporuka, svojim vernicima i sledbenicima negde preporučuje određen stav prema natprirodnim misterijama i pojavama.

Ne nalazim nikakvo zlo u vernicima, istina ponekad mi ih bude žao, jer zaista, među njima ima izvrsnih kapaciteta, koji su nažalost uništeni pogubnom umnom šemom vernika. Primera radi, širom sveta ima dosta ljudi, hrišćanskih vernika, koji su protiv globalizacije, novog svetskog poretka, iluminata, pišu aktivno o tome, upozoravaju ostale iz stada...ali sve to rade sa pozicije hrišćanstva, i na taj način ostaju slepi za jednostavnu istinu - i hrišćanstvo je nastalo u istoj kuhinji u kojoj su nastale sve ostale religije...no, verniku su zabranjene takve misli :lol:
Iz ugla tvoje ideologije ne možeš razmeti jasne poruke koje šalje Sveto Pismu...Sotona ti prikazuje svet kakav on želi da bude u tvojim očima i očigledno da u tome uspeva...usput ti sama pomisao na njega, tj pročitana reč budi savest i bode oči...kao i tvojim sagovoricama.

Čitam ove postove, i sve samo nadgornjavanje bez kraja. Niti će ovaj forum pretvoriti nekog u Hrišćanina, niti će neko zbog njega prestati to da bude.

Najbitnije je da smo ono što jesmo, najidealnije je da niko nikog ni u šta ne pretvara.

Što se mene lično tiče, ako neko ima neko pitanje na koje ne zna odgovor, u redu je da ga postavi. Ali pitanja i odgovori, kojima je cilj provokacija, ubeđivanje drugih po svaku cenu i sl. nemaju neku svrhu, osim možda ubijanja vremena. Nadao sam se da ću naći nešto korisno, ali malo toga sam našao.

Uglavnom ljudi ovde pišu svoja mišljenja. E sad, da li su mišljenja zaista njihova, citati, ili nametnuta mišljenja, to zavisi od sagovornika. Tvoje je da prihvatiš ili ne prihvatiš, ali se svakako spremi na razna mišljenja, napade i provokacije i na one odgovore koji će ti nešto značiti.
Ovo je forum, ljudi se ne poznaju (uglavnom) pa su opušteniji za širok spektar izjašnjavanja.
Korisno se može naći. Čak se iz provokacija i prepucavanja može nešto naučiti, tako da nijedno slovce ovde nije uzalud otkucano i nijedan post za podcenjivanje :)

Sad, šta mene muči: Ako sam uradio nešto tako ružno, i ako se do kraja života ne pokajem (i pored sve Božije ljubavi), umrem, i odem u pakao, mene zanima zašto me je Bog stvorio, ako je i pre mog stvaranja znao da ću propasti? Koja je onda svrha mog postojanja? A Bog želi da se svi spasu, i On je Svetlost i u njemu nema tame nikakve. To je meni kontradiktorno, i sigurno u nečemu grešim. Ovo je ustvari pitanje o Božjem promislu, ali ako neko može, neka odgovori. Nadam se da ću "pronaći" neki odgovor. Hvala

Eh... ovo tvoje pitanje je dobro, šta više, sjajno i razumem tvoju dilemu.
Mnogo toga u vezi Boga, kakvog su ga predstavili ..., da ne izjašnjavam ko, je kontradiktorno. Jedan primer, potop... Bog se ljuti na ljude, Bog ubija sve sem jedne porodice, Bog se smiri dobije kritiku od Noja, uvidi da je pogrešio, Bog stvori dugu kao znak da se pomirio sa ljudima i kraj priče. Ionako sam omražena među hrišćanima, a sad... :lol:
E sad, ja mogu da ti pružim svoja razmišljanja na temu, a ona su sledeća i upozoravam, haotična :lol:... Hajde da kažemo da postoji kreativna energija i naravno da postoji. Ona nas je stvorila i zna sve o nama, ali nam je takođe dala slobodu volje. Čovek ubije, Bog je znao da će se to desiti i šta više dopustio da se to desi, Bog sudi na kraju tom čoveku i ko je glavni krivac? Pa nema ga.
Čovek je, po ovoj priči, sluga Božiji, stvoren sa svrhom, ali postoji začkuljica... Čovek je stvoren da ubije u određeno vreme, na određenom mestu, zbog ne znam ni ja čega... (nekog događa koji treba u nekom trenutku u budućnosti da se desi, jer je sve povezano itd) i Bog zna da će on to uraditi (naravno), ali u poslednjem momentu, čovek se predomisli (sloboda volje), a Bog je znao da će se i to desiti i to pokrene sasvim drugi niz događaja u budućnosti itd... sudbina? hajde mi je nađi u ovoj papazjaniji koju sam napisala :lol:
Život je niz individualnih odluka koja čine ništa drugo nego život koji treba da živiš, tren za trenom, najpotpunije i najbolje što umeš učeći i crpeći znanje koje se krije u tebi i oko tebe.
Bolji odgovor ne mogu da ti dam :)

Sam sebe zakopavaš, slugo, ne samo sebe već i one slične tebi (ponavljam, jer ne želim da imenujem, sami će se prepoznati), a to je ono na šta ne razmišljaš kada postuješ... generalizuješ o savremenom čoveku i time sebe veličaš, kao da si bogom dan. Aman čoveče, spusti sa s'trona dok te lično tvoj Bog ne šutne s'njega. Previsoko letiš, a znaš, znam da znaš, da je takvo ponašanje (gordost i oholost, a i najslađa taština) kažnjivo po Bibliji.
Snila baba što bi bila rada.
Pa ja nisam "blagi" Hrišćanin, već vraćam istom merom.
Nazvati klovna klovnom nije nikakva uvreda....on svojim pisanjem i glupiranjem pokazje da je žešći klovn.
Vi ste ti koji me stavjate na tron...ja sebe nigde nisam uzdizao, ti si ta koja me uzdiže...meni vera to ne dozvoljava,...uostaom kada si na strani istine moraš štrčati....danas se istina ne ceni pa sam uzet na zub, i trn sam u oku.

Snila baba što bi bila rada.
Pa ja nisam "blagi" Hrišćanin, već vraćam istom merom.
Nazvati klovna klovnom nije nikakva uvreda....on svojim pisanjem i glupiranjem pokazje da je žešći klovn.
Vi ste ti koji me stavjate na tron...ja sebe nigde nisam uzdizao, ti si ta koja me uzdiže...meni vera to ne dozvoljava,...uostaom kada si na strani istine moraš štrčati....danas se istina ne ceni pa sam uzet na zub, i trn sam u oku.

I rest my case :zcepanje:

To su evucionističke gluposti...prvo ih dokaži pa onda pitaj.

Eto, tako se završava svaki ozbiljniji pokušaj komunikacije. Lepo sam pitao.

Nema tu šta da se dokazuje. Mogu ja sad da te zaspem morem linkova, ali rekoh već, to nisu pouzdani izvori pa ih neću koristiti ni u svoju korist.

A ti lepo odeš u muzej i vidiš malo grnčariju, oruđe, oružje i ostalo. Odmah će ti biti jasno da čovek nije bio napredniji. Hteo ti to da priznaš ili ne. :)

Da a okultizam je saradnja sa demonima, tj demonizam ili satanizam...

samo je cudno da bas oni koji saradjuju sa demonima, izbegavaju da ih spominju, da li istinu kriju od sebe ili drugih?

Wow Monice, voliš te entitete kao i tvoja braća po... je l beše Hristu, ili Luciferu?
Sudeći po tvom postu, rekla bih da je ovo drugo.
Kaži mi, kako prepoznaš osobe koje sarađuju sa gore navedenim? živo me zanima da li se tvoje mišljenje razlikuje od mišljenja tvoje braće, mada sumnjam, ali ajd... :lol:

Wow Monice, voliš te entitete kao i tvoja braća po... je l beše Hristu, ili Luciferu?
Kaži mi, kako prepoznaš osobe koje sarađuju sa gore navedenim? živo me zanima da li se tvoje mišljenje razlikuje od mišljenja tvoje braće, mada sumnjam, ali ajd... :lol:
Ne ne volim ih, ali stacu kad postoje i mesaju se u sve i svasta... :)

Kako prepoznam?
Pa te osobe su umesane u okultne obrede i obicaje...
Takodje su protiv istine...

evo malo korisnog materijala... Biblijskog o

O ANDJELIMA i PALIM ANDJELIMA - SOTONI i njegovim DEMONIMA

Andjeli su Bozja duhovna stvorenja ili bica stvorena sa slobodnom voljom….sa svrhom da sluze Bogu. Prema Bibliji postoje andjeli najviseg ranga – heruvimi, zatim serafimi i (obicni ) andjeli…..to su vrste andjela prema rangu. Oni lojalno sluze Bogu.

Postoje dve grupe andjela: andjeli koji su lojalni Bogu i oni koji su se odmetnuli od Boga - a to su prvenstveno Sotona Djavo, zatim i njegovi demoni koji su se pridruzili u pobuni….

Sotona je bio andjeo najviseg ranga – heruvim, koji je zloupotrebio slobodnu volju, postao je PONOSAN i zeleo je obozavanje koje mu ne pripada. Zeleo je da ljudi obozavaju njega a ne Boga ( Jezekilj 28 : 2, 14,15,16,17 ) Samom pobunom postao je Bozji protivnik – Sotona. Ime Sotona u stvari znaci protivnik, a Djavo znaci klevetnik ili lazov. U svojoj pobuni povukao je jedan deo andjela koji su postali demoni ( zli andjeli).

Evo nesto iz Biblije:
Ovi stihovi Postanje 3:1 - Otkrivenje 12:9 Otkrivenje 20 1-3,10 Jezekilj 28 – razotkrivaju Sotonu kao onoga koji je zaveo Adama i Evu da zgrese …
i u Otkrivenju 12:9 govori se o njegovom zbacivanju na zemlju sto se ispunilo 1914. god, znaci pocetkom 20 veka od kada je Sotona zbacen sa neba i skoncentrisan na podrucje zemlje – zbog cega je prouzrokovan velik nalet zla na zemlji…Zna se da je od pocetka Sotona uzrocnik zla na zemlji, da zavodi ljude, utice na njih da cine zlo ( 2. Korincanima 4:4; 1.Jovanova 5:19…)
U Otkrivenju 20; u stihu 20:10 proreceno je konacno unistenje Sotone Djavola, koje je tek u buducnosti…

Evo neki stihovi iz Biblije koji razotkrivaju Sotonu Djavola:
Otkrivenje 12:9
“I bi zbacen veliki zmaj ,prazmija, onaj koji se zove Djavo i Satana, koji zavodi celu nastanjenu zemlju, zbacen bi na zemlju ,i njegovi andjeli bise zbaceni s njim.

2. Korincanima 2 : 11 “ da nas Satana ne bi prevario, jer nismo u neznanju sto se tice njegovih spletki.
Ivan 8:44 Isusove reci : “ Vi ste od svog OCA DJAVOLA, i zelite da ispunjavate zelje svog oca. On je UBICA LJUDSKI OD POCETKA, i nije cvrsto stajao u istini , jer istina nije u njemu. Kad govori laz, govori prema svojoj sopstvenoj sklonosti, jer je lazov I OTAC LAZI ”

Efescima 6:11,12 “Obucite potpunu ratnu opremu od Boga da biste mogli cvrsto stajati protiv djavolovih spletki; 12 jer mi ne vodimo borbu protiv krvi i tela, nego protiv vladavina, protiv vlasti, protiv svetskih vladara ove tame, protiv zlih duhovnih sila na nebeskim mestima.”

2.Timoteju 2:26 “da se urazume i izvuku iz Djavolove zamke,i da shvate da ih je on zive ulovio da vrse njegovu volju.”

2. Korincanima 4:3,4 “Ako li je pak jos pokriveno nase jevandjelje, pokriveno je za one koji propadaju; za nevernike kojima je bog ovoga sveta oslepio razum, da ne vide sjaj svetlosti jevandjelja slave Hrista, koji je lik Boga nevidljivoga. “
( za Sotonu se kaze u Bibliji i da je Bog ovoga sveta…..)

Jezekilj 28:14-17 govori o Sotoni – koji je bio ANDJEO HERUVIM pre nego sto je zgresio.
“HERUVIM SI ZASTITNIK TI BIO, rasirenih krila; postavio te bejah, i ti bese na svetoj Bozjoj gori, usred sjajnog hodio si kamenja. Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, dokle bezakonje na tebi se ne nadje. Velicina trgovine tvoje napuni te sile I TI ZGRESI . Izbacujem te s gore Bozje, i cinim da te nestane, heruvime zastitnice, usred sjajnog kamenja. Ponese se srce tvoje, i ti pokvari mudrost svoju sjajem svojim. Ja te na zemlju bacam…”
U Otkrivenju 20:10 proreceno je njegovo unistenje.

Kasnije su se u toj pobuni Sotoni pridruzili i drugi andjeli - demoni o kojima je pisano u Judi 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”

DEMONI su andjeli koji su se pridruzili Sotoni u pobuni protiv Boga . Oni su napustili svoje nebeske polozaje , materijalizovali su se da bi imali seksualne odnose sa zenama. Tako je nastalo potomstvo - divovi ( Nefilimi).- Postanje 6:1,2,4

O njima govori Juda 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”
U novom zavetu imamo primere kada su demoni opsedali ljude i izazivali bolest.

Luka 8:27-36 Luka 8:27 “…a u tom coveku behu demoni”. 35 Tada ljudi izadjose da vide sta se dogodilo, te dodjose k Isusu i nadjose coveka iz koga su izasli demoni, kako sedi kod Isusovih nogu obucen i zdravog uma; i obuze ih strah. 36 A oni koji to videse ispricase im kako covek opsednut demonima ozdravi.”
Primer decaka opsednutog od strane demona u Luki 9:37-43
39 “I eto, duh ga uhvati, i on odjednom pocne da vice, i baca ga u grceve tako da zapeni, i jedva ga ostavi posto ga isprebija. 42 Ali cak i dok je (Isus) prilazio , demon ga (decaka) tresnu o zemlju i baci u zestok grc. Isus prekori necistog duha te izleci decaka…”

Matej 9:32,33 “Kad su dolazili, gle, ljudi mu (Isusu) dovedose nemog coveka opsednutog demonom; i nakon sto demon bi isteran, nemi covek progovori.”

Matej 17:18 “ Tada Isus prekori demona, i demon izadje iz njega; decak od tog casa bese izlecen.”
Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.

Nije pitanje upućeno meni, ali ako dozvolite... Po mom iskustvu takve osobe uglavnom imaju razdeljak na levu stranu. Satanisti jedni. :roll:

Najveca obmana Sotone Djavola je sto je ubedio ljude da ON i njegovi demoni u stvari ne postoje...

2.Korincanima 4:3,4 "Ako li je pak jos pokriveno i nase jevandjelje, pokriveno je za one koji propadaju,
4 za nevernike kojima je bog ovoga sveta oslepio razum, da ne vide sjaj svetlosti jevandjelja slave Hrista..."

1 Pet 5:8 Budite trezveni i bdite! Protivnik vaš, đavo, kao lav ričući hodi i traži koga da proždre.
1 Pet 5:9 Branite se od njega čvrstom verom, znajući da jednake patnje pogađaju i vašu braću u svetu.

SOTONA UVELIKO ZAVODI LJUDE PREKO SPIRITIZMA ( ili okultizma )

SPIRITIZAM – kao nacin delovanja Sotone i demona

Spiritizam je po definiciji saobracanje sa demonima ili zlim duhovima, bilo direktno ili putem nekog ljudskog medija. Zli duhovi unapredjuju razne oblike spiritizma , da bi ljude doveli pod svoju kontrolu.Tu spadaju svi oblici proricanja i gatanja ( gledanje u solju ,pasulj i td..), magija (crna i bela ) , trazenje predskazanja , bacanje cini, vracanje – upotreba moci koja potice od zlih duhova, konsultovanje sa medijima, pitanje mrtvih, prizivanje duhova na bilo koji nacin ..i td..

Takodje i savremeniji oblici proricanja , u sta spada i astrologija , kao i hiromantija..
Gledanje u tarot karte, bionenergija, joga, transcendentalna meditacija, silva metod , hipnoza ..
Takodje u spiritizam spadaju i razni obredi i obicaji. Iako neki pojedine oblike spiritizma smatraju bezazlenim ili cak zabavnim, svi oni dovode pod uticaj , napad ili opsedanje od strane demona ili zlih duhova .

Biblija jasno osudjuje svaki oblik spiritizma, ne samo sto su opasni vec i dovode do neprijateljsta sa Bogom, sto je daleko opasnije.

U 5.Mojsijevoj citamo : “neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove , ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini , i za takve gadosti Jehova Bog tvoj tera te narode ispred tebe.”

Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.

Dela apostolska 13: 6-12 6 ”…naidjose na jednog coveka, vracara, laznog proroka, Jevreja koji se zvao Varisus,…8 Ali Elima , vracar(tako se u stvari prevodi njegovo ime), poce da im se suprotstavlja, u nastojanju da prokonzula odvrati od vere. 9 A Savle koji se zove i Pavle, ispunivsi se svetim duhom, uperi pogled u njega 10 i rece : “O covece koji si pun svakojake prevare i svakojake pakosti, sine Djavolji, neprijatelju svake pravednosti, zar neces prestati da iskrivljujes prave Jehovine puteve?”

Ako neko ima problema sa spiritizmom (demonske napade), treba da se oslobodi svega sto se koristi u spiritisticke svrhe, svih predmeta ili poklona od onih koji se bave spiritizmom (najcesce su to pokloni od rodjaka ili “prijatelja”) – po uzoru na hriscane iz 1. veka -Dela apostolska 19:19 “A mnogi od onih koji su se bavili magijom skupise svoje knjige i spalise ih pred svima.”

Taskodje ako se priblizimo Bogu a suprostavimo Djavolu, Bog ce nas stititi od zla bilo koje vrste i od Sotone i demona...
Ko vrsi Bozju volju ima zastitu...
Dok smo blizu Boga, demoni su van naseg domasaja...

Poslednja izmena:

Back