Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I još nešto YHVH, pošto si pomenuo dvosmernu komunikaciju.
Ona ne može biti ma kakva. Za iole kvalitetnu komunikaciju je potrebno poštovati sagovornika.
Ako prvo izvređaš uverenja sagovornika, onda se bojim da je ta dvosmernost ozbiljno ugrožena, nekad je čak i nemoguća.

Zasto mi stalno spocitavas da vrijedjam? Navodim citate iz Biblije koji jasno osudjuju okultne stvari. Ne mogu odavati priznanje tome sto radite. Zao mi je ako se neko osjeca lose,ali ja sam samo realan.

Zasto mi stalno spocitavas da vrijedjam? Navodim citate iz Biblije koji jasno osudjuju okultne stvari. Ne mogu odavati priznanje tome sto radite. Zao mi je ako se neko osjeca lose,ali ja sam samo realan.

Realan si?
Tako i ja mogu izvući kojekakve citate iz raznih knjiga i reći, eto, to piše ovde. Ti si takav i takav.
I da se na sve to nazovem realnom.

Ali ja navodim Bozije rijeci,hej,rijeci Boga Svemoguceg,nepogresivog,savrsenog,koji je stvorio sve,koji sve zna!

To je tvoja tvrdnja, i tvrdnja poklonika Biblije, ali je pod velikim znakom pitanja da li je to stvarno tako.
Nešto mi ne odaju utisak prosvetljenih ljudi osobe koje imaju potrebu da prekrajaju druge po svaku cenu.
Ta energija mi nije baš božanska, naprotiv.

Povodom ove teme, mene interesuje još nešto.
Kada oformljavate stav kroz prizmu Biblije - povodom natprirodnih pojava i misterija, da li se držite uvek i isključivo samo citata, ili formirate i svoje mišljenje koje može biti i drugačije (makar malo) od navedenih citata?
Hoću reći, da li filozofija Biblije dozvoljava šire i simbolično tumačenje, ili isključivo bukvalno, bez ikakvih odstupanja?

Povodom ove teme, mene interesuje još nešto.
Kada oformljavate stav kroz prizmu Biblije - povodom natprirodnih pojava i misterija, da li se držite uvek i isključivo samo citata, ili formirate i svoje mišljenje koje može biti i drugačije (makar malo) od navedenih citata?
Hoću reći, da li filozofija Biblije dozvoljava šire i simbolično tumačenje, ili isključivo bukvalno, bez ikakvih odstupanja?
Svoje sam misljenje o okultnom izgradio mnogo prije nego sam se posvetio Bogu i citanju Biblije.Biblija je samo potvrdila moje misljenje.

Postoje djelovi koji su simbolicki,najcesce su to prorocanstva.

A u kom smjeru ides,ako nije tajna?

Ako malo bolje posmotriš stvari, videćeš da su tajne nečijeg kretanja i smera vrlo privatna stvar.
A takva stvar se siguno neće opisivati nekome ko pita sa stavom kakav ti imaš, u celoj ovoj temi.

Toplo ti preporučujem da najpre promisliš o svom ličnom putu.
Uvek je najbolje od sebe krenuti.
Tako i ja radim.

Back