Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probala sam da je čitam, ali sam odustala - previše je bilo nasilja u njoj.
Na Religiju povremeno svratim, i zapanjim se kako su u stanju ljudi da se međusobno kolju - u božije ime :eek:.

Hvala na pozivu svejedno :).
Sad možemo da se vratimo na temu...ako ima neko nešto da doda.. :).
:D

Mnogi kazu, da ima nasilja i tako to, ali Biblija je tako napisana da ispita srca, neko vidi krvolocnog Boga, a neko Ljubav, Milsot...
Najveca greska je sto neki odustanu i ostanu na starom zavetu, mesto da procitaju i novi zavet.
da su ljud od pocetka bili poslusni Bogu mi danas ne bi imali to sto imamo. :neutral:
Bog je vodio svoj narod (Izrael) i izveo ih je iz Egipta, pustio je ''andjela smrti'' na egipat jer su predhodno egipcani ubijali novorodjenu decu Jevreja. Bog je izveo svoj narod iz Egipta, i ljudi ponovo nisu bili zadovoljni, niti zahvalni, a da precutimo o njihovoj huli i neveri.
kasnije je Bog ''sklanjao'' sve narode ispred Izraela jer su takodje bili neposlusni i idolopoklonici, time je i pokazano da mala vojska u Bozije ime nadvadjuje silne sile, i samim tim se i Bozije ime proslavilo.
Kada je Bog rekao Avramu da zrtvuje svoga sina, on je zeleo da preispita njegovu veru i poslusnot.
A kada je Bog dao svoga sina da umre radi nas, da nas odkupi i ocisti od greha, zar to nije bila ljubav?

Imam jedno pitanje... otkud toliko hrišćana u ovom satanskom leglu od NPiM? Naročito u temi "Satanisti i neprirodno"... volela bih da znam, koja ih je od reči u naslovu najviše privukla ovde i odvojila ih od mile im biblije?
Znam da nema mnogo veze sa temom, ali nije ni da nema... eto, mene zanima :lol:
Ok, to su 2 pitanja :lol:

Prvo ja sam temu nazvao ''Za sve'' pa je ime promenjeno iz nekih razloga...
Drugo, mi ovde sirimo REČ!

Mnogi kazu, da ima nasilja i tako to, ali Biblija je tako napisana da ispita srca, neko vidi krvolocnog Boga, a neko Ljubav, Milsot...
Najveca greska je sto neki odustanu i ostanu na starom zavetu, mesto da procitaju i novi zavet.
da su ljud od pocetka bili poslusni Bogu mi danas ne bi imali to sto imamo. :neutral:
Bog je vodio svoj narod (Izrael) i izveo ih je iz Egipta, pustio je ''andjela smrti'' na egipat jer su predhodno egipcani ubijali novorodjenu decu Jevreja. Bog je izveo svoj narod iz Egipta, i ljudi ponovo nisu bili zadovoljni, niti zahvalni, a da precutimo o njihovoj huli i neveri.
kasnije je Bog ''sklanjao'' sve narode ispred Izraela jer su takodje bili neposlusni i idolopoklonici, time je i pokazano da mala vojska u Bozije ime nadvadjuje silne sile, i samim tim se i Bozije ime proslavilo.
Kada je Bog rekao Avramu da zrtvuje svoga sina, on je zeleo da preispita njegovu veru i poslusnot.
A kada je Bog dao svoga sina da umre radi nas, da nas odkupi i ocisti od greha, zar to nije bila ljubav?

OK, sve je to lepo, ali ja imam svoju religiju, ne treba mi tuđa :).
Nema potrebe da se nameće, dakle :).

Prvo ja sam temu nazvao ''Za sve'' pa je ime promenjeno iz nekih razloga...
Drugo, mi ovde sirimo REČ!

Forumi služe za diskusiju, a ne za širenje REČI.
Za eventualne rasprave tog tipa postoji pdf Religija.

A naziv teme, kao što sam VEĆ objasnila je promenjen, jer je prethodni naziv bio suviše uopšten i nije pojašnjavao o čemu se radi.

Forumi služe za diskusiju, a ne za širenje REČI.
Za eventualne rasprave tog tipa postoji pdf Religija.

A naziv teme, kao što sam VEĆ objasnila je promenjen, jer je prethodni naziv bio suviše uopšten i nije pojašnjavao o čemu se radi.

Znam zašto si promenila naziv teme, već si objasnila, mene zanima kako ON to ne zna, veliki H koji širi reči :lol:

Koja budalaština... ljudi (i ljudovice :)) Biblija nije reč božija, nego istorijska knjiga u kojoj je zapisano šta nekad beše (i samim tim, kao svaki istorijski zapis, podložna je sumnjama u autentičnost opisanog vremena) i samim time, naravno da je nasilna, jer onomad beše nasilno vreme! (ljudska istorija vri od nasilja)

Jedina reč božija su deset zapovestii koju navodno čoban stada primi... i ta reč, tj, zapovesti, su toliko moralno ispravni da se naježim od miline... dakle, ne ubij, ne varaj, nemoj da ti se diže na ženu bližnjeg svog itd, itd...

Čisto sumnjam da su glupavi ljudi onog vremena mogli skontati prevaru koja će trajati preko 2 milje godina, mora da ih je neko pogurao... da li zaista sin božiji dođe na zemlju i onako naivno dozvoli da ga roknu? Sumnjam... garan je bio neki alien sa mnogo moralnijim kontom nego naši preci.

Biblija je jedna divna knjiga (tj, skup knjiga, kao serijal) koji vredi pročitati, mnogo mudrosti ima u njoj, jesti i mnogo nasilja, ali ipak, lepota poruke koju nosi u sebi dan danas sja i obasjava svakog dobronamernog ljudova. A poruka je jednostavna -budi dobar čovek, jebte...

• Podržavam
Reactions: O
Kao što rekoh, Biblija je istorijski zapis, a ne uputstvo za upotrebu života.

Reč Isusova je potencirala rezultat igre "be nice" a nije nikoga terala na to. Isus Hrist superstar nije svojim moćima terao stado u tor. To su radili inkvizitori i sav ostali ljudski šljam koji je koristio Bibliju u demonske svrhe.

Dakle, Biblija vam nije kriva, kao što vam nije kriva Istorija iz sedmog razreda koja opisuje sedam ofanziva švapskih Fricova za svo ljudsko zlo koje obitava. Krivi su pojedinci koju bi majku rođenu u mlin gurnuli, samo da im EU kupuje kobasice...

Kao što rekoh, Biblija je istorijski zapis, a ne uputstvo za upotrebu života.

Reč Isusova je potencirala rezultat igre "be nice" a nije nikoga terala na to. Isus Hrist superstar nije svojim moćima terao stado u tor. To su radili inkvizitori i sav ostali ljudski šljam koji je koristio Bibliju u demonske svrhe.

Dakle, Biblija vam nije kriva, kao što vam nije kriva Istorija iz sedmog razreda koja opisuje sedam ofanziva švapskih Fricova za svo ljudsko zlo koje obitava. Krivi su pojedinci koju bi majku rođenu u mlin gurnuli, samo da im EU kupuje kobasice...

Pa, onda smo došli na istu suštinu, a Biblija je "pokačena" u celoj toj priči samo zato što dotični toliko mašu njom.
U njeno ime i u ime božije se svašta radi. To je poenta.

A konkretno u ovoj temi, u njeno ime i božije ime se "demonizuju" natprirodne pojave i misterije.

OK, sve je to lepo, ali ja imam svoju religiju, ne treba mi tuđa :).
Nema potrebe da se nameće, dakle :).
Ok, ja ne nemacem, Bog je dao slobodnu volju čoveku, da sam izabere, na nama je da mi kažemo, a na vama da prihvatite ili ne...
daleko od toga da vas primoravamo ili tako nesto... ;)

OK H, imam ja još pitanja :)
Kako možeš da ne znaš iz kog razloga ti je promenjen naslov teme, a zato tačno znaš čiju reč širiš?
Zaista, čiju REČ širiš?
Božiju reč, ako nisi znala Biblija Sveto Pismo ti je reč Božij!
Imas medju prvim postovima odg zasto je promenjeno imen teme od ***Valerije*** :D

Ok, ja ne nemacem, Bog je dao slobodnu volju čoveku, da sam izabere, na nama je da mi kažemo, a na vama da prihvatite ili ne...

Pa ne može se reći "mi samo kažemo" ako su sve teme zatrpane "rečju", bez imalo milosti prema mišljenju drugih koje je - drugačije :).

Osim toga, neko se može i uvrediti ako se satanizuje ono za šta se čovek interesuje.

Imas medju prvim postovima odg zasto je promenjeno imen teme od ***Valerije*** :D

Biblija reč božija?

Jesi li ti čorav, čitaš li šta ja pišem?

Biblija je skup svedočanstava, putopisa i kratkih priča, navodno istinitih, raznih autora, pretežno Isusovih savremenika! (Novi Zavet)

Koja reč božija, bog te gromom opičio? Jedine reči koje je bog izgovorio su jasno zapisane! A takođe i koje je napisao u kamenu...

Poslednja izmena od moderatora:

Još mi samo reci koji je to bog, jer čitajući tvoje postove, imam utisak da delaš po ovoj bibliji.

Devil_codex_Gigas.jpg

Cini dobro da bi se dobro osjecao . To je moja vjera , inace ne pripadam nijednoj crkvi , niti me to interesuje .Trebaju li me popovi uciti sta je dobro ili lose ?
Jos mi vrane nisu popile mozak !
A satanisti i oni koji vjeruju u letece tanjire izgleda da imaju malog podstanara u glavi ili se previse gleda holivudskih filmova .
U orbiti ima vise od 2000 satelita , al nikako da ufate neki tanjir . Mora da su jako brzi !

Poslednja izmena:

Back