Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne mozemo biti kategoricni. svako veruje u nesto svoje, zar ne. pa i sam gospod nam je dao slobodnu volju, da biramo, neko je krenuo putem dobra, neko putem zla. ali fakat je da nema potrebe da se tako zustro raspravljate. tema je postav;lkena da svako o njoj da svoje misljenje. dakle, bez nametanja svojih zapazanja drugima, iznosite stavove ali bez pristrasnosti. jel to ok?

Mislis na knjigu poznatiju mozda kao djavoljeva biblija? ako je to onda je objasnjenje jasno taj koji je to pisao bio je pod uticajem Sotone. Znate Sotona moze da cini cuda a nekada ucini i dobre stvari da bi zavaravao svoje krajnje ciljeve.
ne, nije bio pod njegovim uticajem, vec mu je prodao dusu da bi sebi spasio zivot. ali, sad, koliko je to istina? koliko je tacno da covek moze prodati dusu i kome? sta? kazes da prodajes, das cenu ( tj neki zahtev svoj ili zelju..) i dodje ti crveni i potpises dil? ili ne pojavi se nista, ali ti si to rekao, pa se podrazumeva da si je prodao, a sad da li ce ti zelja biti ostvarena, ... pitanje je. da li ste znali da u toj istoj knjizi postoji jedini najveci portret, ustvrai vise slika samog djavola, i to vrlo neobicna. naime, sam satana na njoj je, koliko se secam zelene boje sa rozicima, i majmunskom facom. cak nosi i neke gace nalik na pelenu ;D vrlo zanimljivo. i jos jedna cinjenica, toliki gigant od knjige naprvaljen je za samo jednu noc.

Mislis na knjigu poznatiju mozda kao djavoljeva biblija? ako je to onda je objasnjenje jasno taj koji je to pisao bio je pod uticajem Sotone. Znate Sotona moze da cini cuda a nekada ucini i dobre stvari da bi zavaravao svoje krajnje ciljeve.

Nisam mislio ni na šta konkretnoali bi moglo biti da sam pomislio na:
Vede
Ep o Gilgamešu
Mahabharata
Kamasutra
Ji đing
Kigaku
Bardo Thödol
Ozirisov put amenti
Tothove tablete
Knjiga o Enohu
Organon
Corpus Hermeticum
Ars Vicisti
Asterix u Londinumu
Hogar Strašni
Mirko i Slavko Nikad Robom
Treba Još?
Knjiga ima prijatelju i ima
i ni jedna se ne čita sama.
Pa čak ni Biblija

A ako se ne varam pričasmo o crnim senkama koje nas pohode kad sanjamo, neki ih osete neki ne. Oni koji mogu da ih primete osećaju iskonski strah i neki od njih i znaju da se izbore prkoseći strahu
Kad sam ja bio mali to smo zvali Bupupu, moja mati i ja.
Svu drugu decu, moje drugare, spopadao je Bau Bau, ali to je ništa, moj Bupupu je bio ogroman, leteoje, bio je crn i kad je dolazio ponekad je i nestajalo struje, mora da sam zato postao električar.
Strašno sam se plašio, a osim mene ona je jedina znala kada je tu i naučila me je kao da ga oteram, govorila je da ne može da ga tera umesto mene i da to moram sam. Ponovo se pojavio kad je moja starija navršila dve godine, nisam ga baš tako dobro video kao kad sam bio njenih godina, ali nema zabune, sa njim nikako. Pričao sam joj kao moja mati onomad, a ona je rekla: "Ma mogu ja to sama, samo ti tata budi tu blizu da mi daš snagu ako mi zatreba" Eh ženska deca, imala je koji mesec preko druge. U poslednje vreme mi padaju neke čudne ideje na pamet u vezi sa njim ili njima.

Eto poslaše nas u magareću klupu.
Sad će tema da usahne, jer niko ustvari neče da razglaba o dogmama kvazisavremenog hrišćanstva, jer išli bi na Religiju ili tamo negde.
Inače, danas se u hrišćanstvima sveta štošta menja i to čak za promenu dopire do ušiju, a verujem i do mozgova široke pastve, jedino su akteri ovih diskusija ovdašnji malo neinformisani.
zato napisah kvazisavremenog

Sad će tema da usahne, jer niko ustvari neče da razglaba o dogmama kvazisavremenog hrišćanstva, jer išli bi na Religiju ili tamo negde.
Inače, danas se u hrišćanstvima sveta štošta menja i to čak za promenu dopire do ušiju, a verujem i do mozgova široke pastve, jedino su akteri ovih diskusija ovdašnji malo neinformisani.

nemoj ovo da shvatas kao magarecu klupu. jednostavno na temi "neobicne pojave" povela se zanimljiva diskusija koja nije imala veze sa temom, te smo je premestili u ovu novootvorenu, gre bi mogli diskutovati o misterijama vezanim za bibliju, kao i o stavu biblije prema npim. ovo je tema koja visi negde izmedju religije i npim te smo odlucili da je ostavimo ovde, jer mnogi na religiji ne bi diskutovali otvoreno, da se tako izrazim, o svemu ovome. :cool:

ajde osavremeni nas, o savremeni papo :)

nemoj ovo da shvatas kao magarecu klupu. :

Ma naravno, ja sam mislio na magareću klupu u pozitivnom smislu.
Tamo sam se uvek osećao nekako svoj :hahaha: mislim tamo su me uvek ostavljali na miru i prijalo mi je ponekad. Jedino nisu baš svi uviđali prednosti te institucije. Na kraju je svejedno
tema ide kuda 'oće ćak i na mnogo odgovornijim skupovima, skupšitna RS npr, a onaj koji jako voli da je strpa u neki kontekst uvidi požesto da radi sizifivski posao,
a probah i da se vratim na main stream
a džaba....
a nema veze

Ja se izvinjavam ali ja iznosim cinjenice koje se temelje na Bibliji a vezano je za ovu temu, Kao sto sam odgovorio svojim prvim postom na ovu temu jasno sam ukazao da ono koje Bog stiti takve stvari im ne mogu nista, a oni koji danas rade cuda kao sto je vracanja proricanje, horoskopi.. sve je to povezano sa Sotonom i ko se bavi time dao je dusu svoju njemu. Mozda mislimo da su to super stvari, i da su dobre ali sama povezanost sa njima nas odvaju od Boga a samim tim i od njegove zastite.

Kad mi neko kaže kako iznosi činjenice, nekako me muka spopadne, ne znam zašto :roll:
Znači po tebi u kategoriju čuda spadaju vračanje, proricanje, horoskopi ...? i to su sve dela Sotone, nečastive sile, one sa kojom je Bog u večitom ratu? Zar čudima ne nazivamo Božija dela?
Dakle, sve što mislimo da je super, je ustvari delo Luciferovo :think: i to nas odvaja od Boga. Vidiš, ja sam nekako mislila da nas dela koja činimo, ophođenje prema bližnjima, suzdržavanje od osuda i trpeljivost čine bližim Bogu, a ne neverovanje u horoskop, vračanje ili proricanje. Kad se malo udubiš, Biblija je puna proricanja, lečenja bolesnih, vraćanja iz mrtvih, itd, da se ne ponavljam ... ali to je BIBLIJA, pa je opravdano. Jel mu tako dođe?

Što se tiče Đavoljeve Biblije, zar je ne beše napisao svešteno lice? Čovek od mantije? Hrišćanin?! Pa šta se desilo, pitam se ja, kad je prekinuo ugovor sa Bogom i prešao na drugu stranu? Zar je prestao da veruje u obećani večni život? ... veoma zanimljivo, Đavoljeva Biblija nastala unutar hrišćanske zajednice i dozvoljeno od strane ... pa nebitno koje izgleda :)
Ovo je vrlo paranormalno :lol:

Što se tiče Đavoljeve Biblije, zar je ne beše napisao svešteno lice? Čovek od mantije? Hrišćanin?! Pa šta se desilo, pitam se ja, kad je prekinuo ugovor sa Bogom i prešao na drugu stranu? Zar je prestao da veruje u obećani večni život? ... veoma zanimljivo, Đavoljeva Biblija nastala unutar hrišćanske zajednice i dozvoljeno od strane ... pa nebitno koje izgleda :)
Ovo je vrlo paranormalno :lol:
da, napravljena unutar crkve cak. napravio ju je svestenik uz pomoc mefistofelisovu ;D
tako bar kaze mit.
a sto se tice horoskopa i astrologije.. ako je to djavolja rabota, onda je i astronomija i matematika i sve sto ima veze sa brojevima, je l tako?
smatram da u samoj astrologiji ne moze biti nista lose jer samo tumaci uticaj planeta i nebeskih tela, a i to je od boga, na svet i ljude? ako mesec moze da utice na tolika mora i okeane, kako nece uticati na jednog obicnog coveka, koji je sastavljen opet od vode?!

Naravno da u horoskopima vide Đavola... i u ezoteriji.. i misterijama...a razlog je jednostavan.

Ezoterija usmerava čoveka da misli svojom glavom, da radi na sebi, da se suočava sa svojim lošim osobinama, da spoznaje kosmičke misterije.. takav čovek, samospoznat, postaje vrlo utemeljen i teško je manipulisati nijme.
Od njega nikad neće biti pokorna ovca, koja slepo sledi svoga pastira. Po prirodi stvari, hrišćanskim dogmatama ne odgovara takvo stanje svesti čoveka.
Da sam na njihovom mestu, ni meni se to ne bi sviđalo :).
Ali tako je kako je - kad ezoteriku kažeš "Okreni drugi obraz", on neće to odmah otkloniti, ali će prvo pitati "Zašto?"
Hoću reći, neće slepo verovati.
I naravno, šta onda učiniti, kako oblatiti ezoterika?
Pa, nazovimo ga Sotonom, u nedostatku boljih argumenata :).

da, napravljena unutar crkve cak. napravio ju je svestenik uz pomoc mefistofelisovu ;D
tako bar kaze mit.
a sto se tice horoskopa i astrologije.. ako je to djavolja rabota, onda je i astronomija i matematika i sve sto ima veze sa brojevima, je l tako?
smatram da u samoj astrologiji ne moze biti nista lose jer samo tumaci uticaj planeta i nebeskih tela, a i to je od boga, na svet i ljude? ako mesec moze da utice na tolika mora i okeane, kako nece uticati na jednog obicnog coveka, koji je sastavljen opet od vode?!

Samo da napomenem, nekada se sve to zajedno proučavalo.... alhemija i hemija....astrologija i astronomija...

...interesantno...
...moram dati za pravo,ovima sto tvrde,da se sve svodi na borbu sotone i boga...tesko je to objasniti,ali sve sto je se desilo u proslosti...svi ratovi i svi masivni pokreti...komunizam,fasizam...itd su uprovo to borba sotone da preuzme vlast...ko god ozbiljno radi na sebi i proucava nastanak nas samih i smisao ovog zivota,mora doci do ovog "otkrica"...jer to vam je istina...
...bibliju nisam citao,makar ne celu...mada posedujem jednu...veliku lepu ,ukoricenu....uvek je slepam sa sobom,vec vise od 25 godina..obisla je sa mnom vise od pola sveta....nemam vremena i jos nisam sazrelio da je citam...mislim da ce to biti na kraju...

Back