Statut Vojvodine

Naravno da zelim svima sve najbolje, pa i Republici Srpskoj kako i svakoj drugoj drzavi u svetu.
Ali ono shto me najvishe zanima je sopstvena drzava ( kuca ), tako da bi bilo najbolje da se ne meshamo u unutrashnje poslove neke druge drzave.

Draga gospođice sve secesije na Balkanu siu vodile u rat i sukob ,zšto sada mislita da bi bilo drugačije.
I molim Vas da da ostanemo na persi

Bolje je na pertu... S druge strane, o kojoj secesiji pričaš? Vojvođanskoj? Pa ajde, reci, kako zamišljaš da to može da izgleda i da bude krvavo? Jesi li ti lud? Prvo, nema ko da ratuje, drugo, nema ko da povuče topovsko meso na front, treće, nema interesa, i četvrto, ovo je birokratski, a ne frontovski rat. A pet, i najvažnije, Vojvođane pripremaju drugi na secesiju, a ne oni sami, tako da će Vojvodina samo da aminuje Slobine i Koštunicine dogovore od ranije. Eto, zato je drugačije, i u ovom momentu šanse za takav događaj su relativno male...

Bolje je na pertu... S druge strane, o kojoj secesiji pričaš? Vojvođanskoj? Pa ajde, reci, kako zamišljaš da to može da izgleda i da bude krvavo? Jesi li ti lud? Prvo, nema ko da ratuje, drugo, nema ko da povuče topovsko meso na front, treće, nema interesa, i četvrto, ovo je birokratski, a ne frontovski rat. A pet, i najvažnije, Vojvođane pripremaju drugi na secesiju, a ne oni sami, tako da će Vojvodina samo da aminuje Slobine i Koštunicine dogovore od ranije. Eto, zato je drugačije, i u ovom momentu šanse za takav događaj su relativno male...

Cenjen gospođice ipak kao odraza vaspitanja ja ću ostati na persi.
Molim Vas ocene o Miloševiću i Koštunici i nekim njihovim "dogovrima" iznesete uz neki argument,ovako deluje kao"navijačka"propagnda.
A ako mislite da mi sada nismo mnogo bliži unutrašnjem sukovu nego SFRJ 1990 varate se,i naravno cenjena gospođice rat ima mnogo oblika u svom oružanom periodu.
jedan od generatora sukovs je uvek narodno ne zadovoljstvo uzrokovano socijalnim momentima ,a potom sukob ideologija ,u Srbiji je ekstrmno prisutna podela suprotstavljenibh ideologija a o socijalnim tenzijama koje već preratsju u simptome početnih nemira je izlišno pričati.

Pretnje zbog statuta Vojvodine
5. mart 2009. | 01:11 -> 19:51 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Novi Sad, Beograd, Bern -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i nekoliko funkcionera raznih stranaka dobili su preteće pismo zbog Statuta Vojvodine.

U pismu se navodi da će biti "osuđeni na smrt" ukoliko se usvoji Statut Vojvodine, saopštio je Egerešijev kabinet. Pismo su potpisale nepoznate organizacije Jugoslovenski patriotski savez, Patriotski savez Srbije, Mađarski patriotski savez i Vojvođanski savez patriota.

Pretnje smrću upućene su i predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru, predsedniku Lige socijademokrata Vojvodine Nenadu Čanku, predsedniku Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušanu Elezoviću, predsedniku Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću.

Pretnje su upućene i funkcioneru Socijaldemokratske partije Vojvodine Živanu Berisavljeviću, funkcioneru SVM Laslu Vargi i članovima nevladine organizacije Vojvođanski klub.

Pismo je iz Beograda, a stiglo na adresu Skupštine Vojvodine, navodi se u saopštenju. U saopštenju se navodi da je pismo prosleđeno novosadskoj policiji. Egereši je zatražio od nadležnih organa da što pre rasvetle pozadinu pretnji.

Šandor Egereši je u saopštenju naveo da pretnje ne mogu zaustaviti procese evropeizacije, demokratizacije i regionalizacije Srbije, niti uplašiti predstavnike pokrajinske administracije.

On je uveren da je u pitanju usamljeni slučaj lažnih patriota koji smatraju da su nacionalizam, nasilje i politička isključivost opravdani metodi političke borbe.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=05&nav_id=348344

Stvarno sramota. Pitam se sta to coveku treba da se desi pa da pljune na sebe, svoje poreklo i svoju drzavu. Koja trauma......Prosto neverovatno.

O kakvoj traumi pričaš? I kako sam ja to pljunuo na sebe? Svoje poreklo??? Svoju državu?????

Imam svoje mišljenje oko toga kako bih ja trebao da živim i u kakvoj državi, i ne vidim razloga da ti turiraš oko toga kad te se to ne tiče... Uostalom, ti i ne treba da se žestiš, u bilo kojoj opciji ti ostaješ da živiš u Srbiji, kao i ovaj što je video Tita...

Divota.

Za utehu, ostaće država Srbija... Nema razloga za brigu.
Gospodine ni svesni niste koliko niste u pravu,Vaša želj je secesija,a u secesiji može biti samo rat ,gospodine nećemo dozvoliti Vama kao maninskoj volji da nas uvedete u rat jer to ne bi bilo normalno ponašanje da svoju decu dovedemo u situaciju da strepe za svoj život,a slažete se da ipak normalni moraju pobediti.

Gospodine ni svesni niste koliko niste u pravu,Vaša želj je secesija,a u secesiji može biti samo rat ,gospodine nećemo dozvoliti Vama kao maninskoj volji da nas uvedete u rat jer to ne bi bilo normalno ponašanje da svoju decu dovedemo u situaciju da strepe za svoj život,a slažete se da ipak normalni moraju pobediti.

Glupost. Nema tu nikakve secesije. Nekad davno je bilo pridruživanja, sada može biti samo razdruživanja. Dovidjenja - dovidjenja, i gotovo.

I o kakvom ratu može biti reč? Ja ga nikako ne vidim. Osim ako rat kao opcija ne postoji u nečijim bolesnim glavama. Rat za odbranu neodbranjivog? No, možda vi možete pojasniti kakav rat vidite? Kako će nastati? Ko će ga pokrenuti? Kako će se odvijati? Vrlo me zanima vaše vidjenje...

Dakle, odakle vam ideja da bih vas ja ili neko drugi uveo u nekakav rat?

I naravno da se slažem da normalni moraju pobediti. Slaviću pobedu normalnih...

Gospodine pa kada neko kao Vi (manjiska volja)želi nekima kao što smo mi(većinska volja)mada bih bez ikave uvrede mogao da kažem da Vaš stav predstalj minoran procenta ljudi na teritoriji pokraine
to ne minovno dovodi do nasilja,i verujte ako dođe do secesije biće najgori oblik rata,svi sa svima,zato se gospodine držite porodice i čuvajte jedinstvo to nam je svima u interesu

Gospodine pa kada neko kao Vi (manjiska volja)želi nekima kao što smo mi(većinska volja)mada bih bez ikave uvrede mogao da kažem da Vaš stav predstalj minoran procenta ljudi na teritoriji pokraine

Vrlo mi je drago što tako mislite. Nemojte dati da vas neko ubedi u suprotno :)

to ne minovno dovodi do nasilja,i verujte ako dođe do secesije biće najgori oblik rata,svi sa svima,zato se gospodine držite porodice i čuvajte jedinstvo to nam je svima u interesu

Kažem opet, ja ne vidim ikakvog prostora za ikakav rat. Jednostavno, nikakav rat niti sukobi neće biti dozvoljeni. To ste valjda do sada shvatili? Iz onih nekoliko primera u zadnjih 18 godina? I shvatate posledice koje snosi onaj ko sukobe uopšte i pomisli da pokrene?

A, o kakvom jedinstvu pričate? Jedinstvo sa kim? Sa čim? Definišite "jedinstvo".

i onda se mali silent bob probudio i video da je princ poljubio princezu...a zli vuk pobegao u sumu sa snezanom dok je crvenkapica skakutala sa korpom punom jagoda..pogledao se u ogledalo i shvatio
BOZE JA NISAM SILENT BOB JA BOB ROCK I IMAM VELIKI NOS...KAO PINOKIO
JA LAZEM DA NAS IMA PUNO..SAMO JA I EVNTUALNO RADNA SKELA OCEMO..ALI NE MOZEMO BUHUHUHUHUHUHU
hehehehe..kako su slatki sva dvojica koja su normalna pa oce da se ocepe protiv bolesti zvane Vojvodina je severni deo Srbije za vjeki vjekova

i onda se mali silent bob probudio i video da je princ poljubio princezu...a zli vuk pobegao u sumu sa snezanom dok je crvenkapica skakutala sa korpom punom jagoda..pogledao se u ogledalo i shvatio
BOZE JA NISAM SILENT BOB JA BOB ROCK I IMAM VELIKI NOS...KAO PINOKIO
JA LAZEM DA NAS IMA PUNO..SAMO JA I EVNTUALNO RADNA SKELA OCEMO..ALI NE MOZEMO BUHUHUHUHUHUHU
hehehehe..kako su slatki sva dvojica koja su normalna pa oce da se ocepe protiv bolesti zvane Vojvodina je severni deo Srbije za vjeki vjekova
Cenjena gospođice apsolurtno se slažem sa Vama.

A Vama gospodine zar svi ti sukobi nisu pokazli kuda vodi secesija ,svaka secesija je vodila u rat ,ni ova ne bi bila izuzetak,zato Vam savetujem dobro razmislite o sudbini svoje porodice i da li Vama Vašoj ženi i Vašoj deci treba rat.

Back