Statut Vojvodine

Vojvodina će dobiti Statut, iz prostog razloga što je 3/4 njenih demokratskih izabranih predstavnika glasalo ZA Statut.

Ukoliko se to ne desi, Vojvodina će preispitati svoje odluke iz 1918-te godine.

To je vrlo jednostavno za razumeti, i to je proces koji se više ne može zaustaviti. Nekome na sreću, nekome na žalost...

Ja bih rekao na sreću, te stoga iskreno želim da Skupština Srbije odbaci Statut, iz bilo kog razloga.

lol ne zasmejavaj me:hahaha: Al je ovo bilo pateticno:hahaha:

Бла бла трућ а кад централа каже ново гласање свим ДС посланици гласаће како?
а и сви ми из Војводине Србске се слажемо ајмо на референдум па да видиш ко је 3/4 ми или ти ситан,па кад видиш резултат референдума биће пази иде ЈОГУРТ

Glasaće onako kako je jedino ispravno. Kako su već i glasali. Nikome pametnom više neće naredjivati centrala bilo odakle, pa ni iz Beograda. A ako im se više svidjaju naredbe iz Bg-a, onda nema razloga da budu predstavnici u Vojvodjanskoj skupštini...

Definiši ko to "mi". Ko ste to vi? Oni što su bacali jogurt onomad? Sad vetar duva kontra, pazi kako bacaš...

Btw, Vojvodina je samo "Vojvodina", a "Vojvodstvo Srbsko" je postojalo nekad davno...

Glasaće onako kako je jedino ispravno. Kako su već i glasali. Nikome pametnom više neće naredjivati centrala bilo odakle, pa ni iz Beograda. A ako im se više svidjaju naredbe iz Bg-a, onda nema razloga da budu predstavnici u Vojvodjanskoj skupštini...

Definiši ko to "mi". Ko ste to vi? Oni što su bacali jogurt onomad? Sad vetar duva kontra, pazi kako bacaš...

Btw, Vojvodina je samo "Vojvodina", a "Vojvodstvo Srbsko" je postojalo nekad davno...
Ми смо сви ми нормални који неће то што оћеш ти
а јогурт је опасна ствар ,тресно те већ једном?

Ми смо све урадили још 1988 сад само чувамо Србију и у њој Војводину Србску

:hahaha: Zar ne čuvate nešto drugo? Krajinu Srbsku? Republiku Srbsku? Srbsko Kosovo? Srbsku Crnu Goru?

Al, ok, daj da se čuva šta je ostalo, jelda? Nemoj da sitničarite ... Još malo pa će te čuvati i Čačak Srbski... Sad mi je lakše brate mili... Čuvaj ti Vojvodinu, i nedaj je... :hahaha:

а у моје море не дирати Дунав је највећа Србска река

Jeste. I to zato što izvire kod Apatina, a u Crno more utiče kod Kladova... Širok je Dunav, i nemože se prebaciti jogurtom sa beogradske na banatsku stranu...

:hahaha: Zar ne čuvate nešto drugo? Krajinu Srbsku? Republiku Srbsku? Srbsko Kosovo? Srbsku Crnu Goru?

Al, ok, daj da se čuva šta je ostalo, jelda? Nemoj da sitničarite ... Još malo pa će te čuvati i Čačak Srbski... Sad mi je lakše brate mili... Čuvaj ti Vojvodinu, i nedaj je... :hahaha:

Jeste. I to zato što izvire kod Apatina, a u Crno more utiče kod Kladova... Širok je Dunav, i nemože se prebaciti jogurtom sa beogradske na banatsku stranu...

па кад би гађо по Банату било би преко Тисе
а ти и ја неможмо бити браћа ти си онај како кажеду бојбођан а мог сукурђела куреабло кад је дојахо довде таки са њим било није
и ти си ситан треба нам неки јачи афтономаш

па кад би гађо по Банату било би преко Тисе
а ти и ја неможмо бити браћа ти си онај како кажеду бојбођан а мог сукурђела куреабло кад је дојахо довде таки са њим било није
и ти си ситан треба нам неки јачи афтономаш

Sačuvaj Bože da smo braća :hahaha: Moji su svi normalni...

Za sad preko Tise, ali ipak vežbaj sa beogradske strane...

I, da, sitan sam ja...nađi nekog jačeg, pa njemu objasni šta si sve čuvao, i šta sad čuvaš :bye:

Sačuvaj Bože da smo braća :hahaha: Moji su svi normalni...

Za sad preko Tise, ali ipak vežbaj sa beogradske strane...

I, da, sitan sam ja...nađi nekog jačeg, pa njemu objasni šta si sve čuvao, i šta sad čuvaš :bye:

Нормалан ,ајд ме не вуци за језик да не би ја био личан,ал само мало имаш ти твог не нормалног доста ти је.
ситан си афтономаш треба нам прави,велики,пметан
а тки овди још био није

Ovaj put se necemo gadjati jogurtom,precemo na vece artikle,bolje receno kalibre :-)

autonomija za sve, za svaku ulicu, i svaku zgradu, sta ima meni na 6 da odluke donosi onaj na 1. ajde da napravimo 3000 drzavica, bice nam bolje.
ps.. i sad treba da izazovu rat da bi 100 ljudi mogli da zive kao paraziti u ns i da ''vladaju'' . pa malo nam je ovog birokratskog aparata

dajte referendum pa da se to resi. .

Pretnje smrću zbog Statuta Vojvodine
Beta, 05.03.2009 12:41:58

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ssandor Egereši i nekoliko funkcionera raznih stranaka dobili su preteće pismo u kojem se navodi da će biti "osuđeni na smrt" ukoliko se usvoji Statut Vojvodine, saopštio je danas Egerešijev kabinet.
Pismo su potpisale organizacije Jugoslovenski patriotski savez, Patriotski savez Srbije, Mađarski patriotski savez i Vojvođanski savez patriota.
Pretnje smrću upućene su i predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanu Pastoru, predsedniku Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku, predsedniku Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušanu Elezoviću, predsedniku Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću.
Pretnje su upućene i funkcioneru Socijaldemokratske
partije Vojvodine Živanu Berisavljeviću, funkcioneru SVM Laslu Vargi i članovima nevladine organizacije Vojvođanski klub.
Pismo je iz Beograda, a stiglo na adresu Skupštine Vojvodine, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se navodi da je pismo prosleđeno Policijskoj upravi Novi Sad.
Ssandor Egereši je u saopštenju naveo da pretnje ne mogu zaustaviti procese evropeizacije, demokratizacije i regionalizacije Srbije, niti uplašiti predstavnike pokrajinske administracije.
Dodao je da je uveren da je u pitanju usamljeni slučaj lažnih patriota koji smatraju da su nacionalizam, nasilje i politička isključivost opravdani metodi političke borbe.
Egereši je zatražio od nadležnih organa da što pre rasvetle pozadinu pretnji.

Eto, patrijote svih nacija - ujedinite se...

Pa opšte je poznato da "čuvari srbstva" jedino i žele stvaranje incidentnih situacija u mešovitim sredinama. Samo su pretnjama i nasilju vični. U haosu plivaju kao ribe u vodi. Sve dok se takvi ne eliminišu sa političke scene, postoji opasnost da namerno izazivaju nemire, podstiču mržnju i nasilje. Zato država mora da sprovede inicijativu za zabranu "Obraza" i sličnih organizacija, ali i da zabrani političko delovanje istaknutim jurišnicima za odbranu srbstva, poput Momira Lazića, Koste Čavoškog i drugih koji svoju perspektivu i lični napredak zasnivaju na nesreći i bedi drugih. Pozdrav svim autonomašima, i nadam se da Vojvođani neće nasesti jeftinim, ali opasnim, provokacijama nabeđenih Srba.

Pa opšte je poznato da "čuvari srbstva" jedino i žele stvaranje incidentnih situacija u mešovitim sredinama. Samo su pretnjama i nasilju vični. U haosu plivaju kao ribe u vodi. Sve dok se takvi ne eliminišu sa političke scene, postoji opasnost da namerno izazivaju nemire, podstiču mržnju i nasilje. Zato država mora da sprovede inicijativu za zabranu "Obraza" i sličnih organizacija, ali i da zabrani političko delovanje istaknutim jurišnicima za odbranu srbstva, poput Momira Lazića, Koste Čavoškog i drugih koji svoju perspektivu i lični napredak zasnivaju na nesreći i bedi drugih. Pozdrav svim autonomašima, i nadam se da Vojvođani neće nasesti jeftinim, ali opasnim, provokacijama nabeđenih Srba.

Иди ради нешто корисно,например превози преко Дунава код Ковиља.
Никада патриоте нису изазивале нити желе да изазивају инциденте поготово у међунационалним срединама,то радите ви букачи,само тако опстајете ваш једини опстанка је постојање сукоба и мржње, ми патриоте волимо највише своју земљу када је стабилна и када наопредује,ви сте зло.Зато ће држава да вас похапси и спроведе у Ковин.
Афтономаши немојте народу Србском и осталим мањинама у покраини да протурате причу о некаким бојбођанима,то не постоји,није постојло и никада постојати неће.
и ти си ситан

Back