Status Quo

Da ne govorimo o tome da je seljacima sve sto nije "kantri" ili blues odma "pastirsko"... jer kao kauboji su bolji oni su za razliku od ovcara cuvali krave.

Taj izraz nisam ja izmislila i nemam nista protiv narodne muzike.Cak sta vise postujem tradiciju i Balkansku narodnu muziku.Ali potpuno je druga stvar biti inspirisan narodnom muzikom, kao sto to slucaj sa naprimer Dzonijem Stulicem.A sto se tice Bijelog dugmeta, bas sam skoro citala u novinama kako je neki reziser iz ne secam se koje zemlje tuzio Bregovica jer ga je unajmio da mu napise muziku za film i on je kao napisao ali se posle ispostavilo da je ta muzika vec postojala.Da ne pominjem i onaj spor izmedju njega i Sabana Bajramovica isto oko necega., a cisto sumljam da je Bajramovic njega pokrao.Dalje- ne podnosim Bluz za moju bivsu dragu jer ajde u redu- obradili su Since I've been loving you od Led Zeppelina, ali pesmu nisu obradili nego su je unakazili.I na kraju ja prosto ne mogu da cenim muzicara koji je spao na to da pise pesmu za kič festival kao sto je Evrovizija( mislim na Moju stiklu).Zao mi je sto ovo pisem u ovij temi ali nemam ni zelje ni volje da zapocinjem nigde nikakvu raspravu, mada o ovome ima da se pise do sutra

Back