Starost u kojoj se zvanično postaje stara osoba, prema starim ljudima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.848
U nedavno objavljenom radu u časopisu Psihologija i starenje, istraživači iz Sjedinjenih Država i Nemačke analizirali su podatke iz Nemačke ankete o starenju. Sa preko 14.000 ljudi rođenih između 1911. i 1974. godine, tim je pitao: „U kojoj dobi biste nekoga opisali kao starog?“

Pre nego se "izlajem" šta su oni zaključili, hajde da mi nagađamo koja je to prelomna godina.

Starci smo možda, tu, između 70 i 80, a neki smo izrazito vitalni i duže.
Individualno, starci smo kad ne možemo više sami da se okupamo, i kupamo se sve ređe.
Imam par rođakinja kojima asistiram u kupanju, i stalno me gledaju kao da sam uradila nešto skoro nemoguće, i osećaju se dužne, misle kako da mi tu uslugu vrate. One ne veruju da mi je to lako, "piece of cake".

Poslednja izmena:
U nedavno objavljenom radu u časopisu Psihologija i starenje, istraživači iz Sjedinjenih Država i Nemačke analizirali su podatke iz Nemačke ankete o starenju. Sa preko 14.000 ljudi rođenih između 1911. i 1974. godine, tim je pitao: „U kojoj dobi biste nekoga opisali kao starog?“

Pre nego se "izlajem" šta su oni zaključili, hajde da mi nagađamo koja je to prelomna godina.

80-85 godina čak i 90.

Kad klikneš duhom tad si star , nažalost dosta mladih u 30-tim već klone duhom, daju se na alkohol i fast food ti ljudi najvjerovatnije i neće ostariti

Nije potrebno imati paruštinu već je potrebno biti zadovoljan životom, potrebno je život shvatiti kao jedinstveni dar , potrebno je pronaći svoju ljubav i zajedno se nositi svim izazovima

Imam 50 godina i nisam stara :zplez:

a koje su srednje godine , ako ne te oko 50
nego
starost , počev od 75 pa na dalje
a neki mogu biti stari i sa 40 godina , sve je do mentalnog sklopa
Medicina kaže drukčije .Podela na mlade do 25,srednje od 25 od 50 i stare od 50 zasniva se na nalazima pre svega biologije o procesima i ponašanjima ćelija.Znači nešto što je nauka utvrdila.Koju će godinu ljudi neformalno smatrati za početak starosti sasvim je drugi par cipela.

Medicina kaže drukčije .Podela na mlade do 25,srednje od 25 od 50 i stare od 50 zasniva se na nalazima pre svega biologije o procesima i ponašanjima ćelija.Znači nešto što je nauka utvrdila.Koju će godinu ljudi neformalno smatrati za početak starosti sasvim je drugi par cipela.
medicina , interesantno , takav podatak nije i nigde nisam dobio kao tu podelu
a bem li ga, možda neke nove neoliberalne teorije o dobi uzrasta
, a ako uzmemo u obzir i fiziološke i patofiziološke nauke, starost počinje odmah po rođenju , jer proces starenja ćelija odmah startuje

medicina , interesantno , takav podatak nije i nigde nisam dobio kao tu podelu
a bem li ga, možda neke nove neoliberalne teorije o dobi uzrasta
, a ako uzmemo u obzir i fiziološke i patofiziološke nauke, starost počinje odmah po rođenju , jer proces starenja ćelija odmah startuje
Poenta je u tome što se kod mladih obnavljaju odnosno stvaraju nove ćelije.

Starci smo možda, tu, između 70 i 80, a neki smo izrazito vitalni i duže.
Individualno, starci smo kad ne možemo više sami da se okupamo, i kupamo se sve ređe.
Imam par rođakinja kojima asistiram u kupanju, i stalno me gledaju kao da sam uradila nešto skoro nemoguće, i osećaju se dužne, misle kako da mi tu uslugu vrate. One ne veruju da mi je to lako, "piece of cake".
Ti si jedna divna osoba

Back