Ja mislim da bi možda meni Kanada odgovarala (za razliku od SAD) jer eto ni ja nemam neke velike i ne znam kakve prohteve a i težim više nekom alternativnijem i ležernijem načinu života (I ono stres, rad po 10 sati dnevno, trka za novcem, statusnim simbolima i socijalnim statusom i korporativni način života prosto nije za mene nit me zanima).
Inače Kanada je maltene sušta suprotnost Americi (iako mnogi misle to je kao sve isto) i realno u nekom socijalnom, društvenom i ekološkom smislu su bar jedno 100 godina ispred Amerike , recimo nema toliko podela u društvu i društvo nije tako polarizovano po svim osnovama, nema toliko stresa, tenzije među ljudima, nasilja, rasizma, oružja, kriminala, te socijalne razlike i razlike između bogatih i siromašnih nisu baš toliko vidljive i izražene, imaju mnogo bolje javno zdravstvo, javno školstvo, daleko razvijeniji, napredniji i humaniji koncept socijalne države (više naginju tom nekom sistemu "države blagostanja" i skandinavskom modelu nego Amerika koja je ono čista kaubojština i čist korporativni fašizam),imaju mnogo razvijeniju ekološku svest i više vode računa o okolišu i životnoj sredini, itd, itd , sad ne tvrdim ja ni da je Kanada idealni ili nekakav raj na zemlji, verujem da nije ali je ipak izgrađena i funkcioniše na malo zdravijim osnovama nego njihov južni sused SAD.