Starost u kojoj se zvanično postaje stara osoba, prema starim ljudima

Ne bih se složio. Da je tako, profesionalni sportisti ne bi prekidali karijeru pre 40 godina. A već od tridesete kreće veliki pad

Човек није само физичко биће, већ је психофизичко биће.

Није све у спорту, да би било само то меродавно

Човек није само физичко биће, већ је психофизичко биће.

Није све у спорту, да би било само то меродавно

Nekako mi je to najmerodavnije. Do 30 godine je zenit snage, kondicije i fizičkog zdravlja. 30-40 opada ali se i dalje drži. Od 40 naglo opada.

Nema ni to mnogo veze. Ishrana jeste bitan faktor kod čovekovog zdravlja generalno. Ali možeš da jedeš i piješ šta hoćeš, starenje i opadanje fizičke snage ti ne gine.

ovde i sa 80 godina odlaze na gimnastiku, odlaze biciklom ili šetaju

Vidiš ih u sumi nose stapove, vole da putuju i druže se i to ih održava

Da nemaju fizičku snagu 30 godišnjaka to stoji

U nedavno objavljenom radu u časopisu Psihologija i starenje, istraživači iz Sjedinjenih Država i Nemačke analizirali su podatke iz Nemačke ankete o starenju. Sa preko 14.000 ljudi rođenih između 1911. i 1974. godine, tim je pitao: „U kojoj dobi biste nekoga opisali kao starog?“

Pre nego se "izlajem" šta su oni zaključili, hajde da mi nagađamo koja je to prelomna godina.
50+ :aha:

U nedavno objavljenom radu u časopisu Psihologija i starenje, istraživači iz Sjedinjenih Država i Nemačke analizirali su podatke iz Nemačke ankete o starenju. Sa preko 14.000 ljudi rođenih između 1911. i 1974. godine, tim je pitao: „U kojoj dobi biste nekoga opisali kao starog?“

Pre nego se "izlajem" šta su oni zaključili, hajde da mi nagađamo koja je to prelomna godina.
Star is kad zbog obaveza koje imas sutra ides kuci iz kafane iako se dobro provosis u tom momentu sa drustvom np ,kad puno razmisljas o poljedicama sta se sve moze desiti i zbog toga propustas lijepe trenutke np neces da vozis motor jer si jednom pao ili da putujes u neke zemlje ,da napustis posao koji ne volis itd. Star mozes biti i sa 30 godina.

Evo trenutno sam u turskoj i u restoranu sjedi pored baba njemica 88 godina i njena drugarica

Dakle ukrcala se u avion i pliva u moru , više je svijeta vidjela od mene mršava ko grana , hoda bez pomoćnih sredstava i puši

Priča da je sa unukom putovala ali unuka sad ima 20 godina i nema više toliko vremena pa je sad došla sa drugaricom

Star is kad zbog obaveza koje imas sutra ides kuci iz kafane iako se dobro provosis u tom momentu sa drustvom np ,kad puno razmisljas o poljedicama sta se sve moze desiti i zbog toga propustas lijepe trenutke np neces da vozis motor jer si jednom pao ili da putujes u neke zemlje ,da napustis posao koji ne volis itd. Star mozes biti i sa 30 godina.

E upravo tako

Kada sam imao 29-30 idem ja ulicom i klinac me pita čiko koliko ima sati. To je bilo prvi put da me neko tako oslovio i omatorio u sekundi :mrgreen:
Tako i meni kada me netko oslovi sa "Vi".

Pokojnom ćaćinog prijatelja koji si je u Philadelphiji sprašio metak u slijepočnicu i kojeg sam oslovljavao s "Vi", znao bi mi reći: "Vi će te ispizditi."
Onda to nisam shvaćao, sada ga shvaćam.
Nikada više mu ne bi rekao "Vi".

To sam shvatio prije nekoliko godina kada sam bio u minimarketu od nekih 25 m2... ako i toliko.
Petak ili subota, tri ili četiri mlade junice od nekih 14 - 15 godina kupuju Venus vino i Coca Colu za bambus i jedna od njih kaže drugoj: "Daj pusti čovjeka da prvi kupi."

O mala, pa jeb*em ti li sve po spisku...

😡

A zapravo je cura samo rekla što je vidjela, starca u njenim očima.
Nemam se ja tu što ljutiti.

Poslednja izmena:

Back