Stariji muskarci i mladje devojke (daddy issues?)

Smatram da razlika ne treba da bude tako velika. Lično, sigurno nikada neću živeti sa ženom koja bi mogla da mi bude ćerka.

Međutim ako neki par smatra da im tako odgovara treba primeniti onu hrišćansku: "Ko sam ja da im sudim?"

Verujem da se oni koji su najviše zlostavljali Endija izdaju za hrišćane. (U SAD se svi zaklinju na Bibliji!) Niti su hrišćani, niti su ljudi!

Sve dok je u zakonskim okvirima, i dok niko nikoga na silu nista ne primorava - dok nema nikakvog, ni fizickog ni psihickog zlostavljana, ucene, bilo kakvog nasilja - sve je u redu.

Neka radi svako ono sto mu se svidja, ne vidim zasto bi to nekome smetalo?

To sto vecina nas ne bi tako nesto uradili, to je nasa licna stvar, ali ako bi neko drugi zeleo da bude u takvoj vezi - to je opet njegova/njena licna stvar - i niko nema pravo da se mesa u licne stvari.

Prosto ko pasulj :)

Naravno da je sve stvar ličnih želja i izbora, ali šta je tebi prihvatljivo. Ja na primer, najviše osam, eventualno deset godina stariji partner, a ne bih sa mlađim...

Uzas, zamisli da neko drugi misli drugacije, pa mu odgovaraju mladji, a to apsolutno ne ide.

Sudeci po raznim osudama sabloni u nasim glavama su toliko kruti da nismo u stanju da ih kontrolisemo
ni kada bi nam zivot od toga zavisio, a onda lako dodjemo u tesku dvolicnost,
pa nam smeta kod drugih bas ono sto kod sebe cenimo....

Endi Telford (46) sreo je svoju suprugu Bet kada je ona imala samo 16 godina. Danas u su braku i imaju dva sina. Mlada majka sada ima 19 godine, a svoju priču je u medijima ispričala zbog, kako kaže, šokantnog zlostavljanja koje je pretrpeo njen 27 godina stariji suprug .

– U početku sam se malo plašila toga šta će drugi reći ali nisam mogla da kontrolišem svoja osećanja prema Endiju. Neki moji prijatelji su rekli da je naša veza jeziva i izgubila sam neke prijatelje ali ja sam i dalje sa muškarcem koji se prema meni ponaša kao da sam princeza – dodaje ova, još uvek tinejdžerka.

Par se venčao u novembru 2016. godine i imaju dvogodišnjeg sina Timija i devetomesečnog Konvija.

– Najteže nam je bilo u oktobru 2015. godine kada su na Endijevom poslovnom kombiju napisali da je pedofil. Onda su komšije na ulici počele da viču da je pedofil, a meni su rekli da u njemu tražim očinsku figuru. Rekli su mu da je pedofil pred njegovom decom. Zbog toga smo se preselili. Nova sredina je ipak bolja i manje nas osuđuju. Naučili smo da ignorišemo sve komentare i, iako je među nama razlika 27 godina, jedno drugom savršeno odgovaramo – kaže Bet na kraju.

_https://www.krstarica.com/zivot/ziveti-zivot/on-je-stariji-od-nje-27-godina-muza-su-mi-nazvali-pedofilom-foto/?bs-comment-added=1#comment-34111____________________________________________________

Iz vlastitog iskustva: razlika od 27 godina u vezi se UOIPSTE NE OSECA!
nek ga puse ljubomorne duse

Ne oseca se...

Ima ljudi koji su stari i sa 30 godina, a ima i onih koji su mladi sa 70.....:rtfm:

Nekoga je Bog napravio kao Fijata, a nekoga kao Mercedesa.......:roll:

Da, ali onima sa 30 se brzo digne, da ne govorim o ostalim finesama, a onima sa 70 se nista ne dize.
Jbt... Nemo se pravis blesav, i sam si priznao :rtfm:

Uzas, zamisli da neko drugi misli drugacije, pa mu odgovaraju mladji, a to apsolutno ne ide.

Sudeci po raznim osudama sabloni u nasim glavama su toliko kruti da nismo u stanju da ih kontrolisemo
ni kada bi nam zivot od toga zavisio, a onda lako dodjemo u tesku dvolicnost,
pa nam smeta kod drugih bas ono sto kod sebe cenimo....

A ne, ne, nisam se lepo izrazila. Ja ne tražim sad ni mlađeg ni starijeg, ovo sve je kako ja bilo nekad. Prosto se tako dešavalo. To je sve...
A nikad nemam ništa protiv tuđeg mišljenja ako je drugačije, čak se trudim da sve razumem, ali 30 godina razlike u ljubavnoj vezi, nekako ipak ne razumem...

Uozbiljite se, malo, i razmislite da li biste mogli sebe da zamislite u vezi sa nekim ako je razlika u godinama tolika?
Ne, sebe ne bih mogao da zamislim u takvoj vezi.

Uozbiljimo se zaista: da li je bilo ko od nas univerzalno merilo koje svi moraju da poštuju?

Ako nekome tako odgovara - šta se to mene i bilo koga ovde (ili tamo) tiče?

Da li nas (ili ma koga) na bilo koji način ugrožavaju? NE! Zašto se onda mešati u njihov život?

Telo izgleda razlicito, ali seksualna zelja se NE SMANJUJE...

Cak bih rekao da kod nekih raste!

Neki zadrze seksualnu moc i pod stare dane, ali vecina na zalost ne....

Samo mi jos to treba...

Et tema: razlika od 27 godina je ipak prevelika. To je moje misljenje.
Zasto? Ta j covek od 46 je sigurno pruzio toj devojčici da se oseca kao boginja, usrecio je, izbegla je razocarenja u ljubavi kao njene vrsnjakinje, i tako ce biti jos neko vreme. Poenta je da koliko je sad usrecio, toliko ce je unesreciti kad ona bude imala 30-35, kad jos uvek bude mlada a on star. I sve ono sto je trebala da prozivi u mladosti, morace da prozivljava u srednjem dobu. Jednostavno- okrenuo joj je zivot naopacke.

Samo mi jos to treba...

Et tema: razlika od 27 godina je ipak prevelika. To je moje misljenje.
Zasto? Ta j covek od 46 je sigurno pruzio toj devojčici da se oseca kao boginja, usrecio je, izbegla je razocarenja u ljubavi kao njene vrsnjakinje, i tako ce biti jos neko vreme. Poenta je da koliko je sad usrecio, toliko ce je unesreciti kad ona bude imala 30-35, kad jos uvek bude mlada a on star. I sve ono sto je trebala da prozivi u mladosti, morace da prozivljava u srednjem dobu. Jednostavno- okrenuo joj je zivot naopacke.

Kada covek ima 46 a zena 19 - sasvim je ok u svakom smislu.

Problem je kada covek stigne do 80 (ako stigne) a zene bude u pedesetim....

Back