Stari Srpski kalendar

Tema je postavljena u skladu sa pravilima foruma krstarice. Posto su izvori na koje se ja pozivam pr kurir dozvoljeni na FK.
Ako moderator koji je zaduzen za Teoriju zavere, nema nikave zamerke tema je ok. Sta je losa namera ? Ono o cemu pisu svi mediji u Srbiji na ovu temu ?
Vi vezbajte objektivnost i prihvatanje drugacijeg misljenja od vasih.
šta ti znači ovaj logo INGSOC na avataru? INGSOC je naziv ideologije i glavne partije globalističke diktature Okeanija u romanu 1984 Džordža Orvela. Otkud potreba da se identifikuješ sa negativcima i to još anglosaksoncima?

Tema je postavljena u skladu sa pravilima foruma krstarice. Posto su izvori na koje se ja pozivam pr kurir dozvoljeni na FK.
Ako moderator koji je zaduzen za Teoriju zavere, nema nikave zamerke tema je ok. Sta je losa namera ? Ono o cemu pisu svi mediji u Srbiji na ovu temu ?
Vi vezbajte objektivnost i prihvatanje drugacijeg misljenja od vasih.
Ti vežbaj da ne iskačeš iz takta tako lako, da ti stranka ne oduzme pristup
nalogu.

Moderatoru se u posao ne mešam. Poštujem njegovo mišljenje, mada je
očigledno drugačije. Tvoje mišljenje o temi nismo čuli. Šta imaš protiv toga
što neki ljudi prisvajaju taj kalendar?

šta ti znači ovaj logo INGSOC na avataru? INGSOC je naziv ideologije i glavne partije globalističke diktature Okeanija u romanu 1984 Džordža Orvela. Otkud potreba da se identifikuješ sa negativcima i to još anglosaksoncima?
Na forum ima grupa zgubidana, koji bilo sta da ja napisem trce da se zale moderatoru. Tako da je za poslednji avatar koji sam stavio bila takva ''frka'' jer su ovi zgubidani prijavil, da je supermoderator mora da se konsultuje. Sada sam namerno stavio ovaj avatar da bi se zgubidani ponovo bavili sa mojim avatarom.
Ja sam inace humanista, otvoren covek za razlicita razmisljanja, tj
Da ne bude granica i medja, da niko nikog ne vredja, da ne stane razlika izmedju sela i grada, izmedju umnog i fizickog rada i da ljubav svuda vlada i da svako zivi od svojega rada.

Ti vežbaj da ne iskačeš iz takta tako lako, da ti stranka ne oduzme pristup
nalogu.

Moderatoru se u posao ne mešam. Poštujem njegovo mišljenje, mada je
očigledno drugačije. Tvoje mišljenje o temi nismo čuli. Šta imaš protiv toga
što neki ljudi prisvajaju taj kalendar?
Ti vezbaj da ne spamujes temu i da trolujes.
Dodjes na temu da lecis neke svoje frustracije, i kako tema ''ne valja''. a svi mediji u Srbiji pisu o njoj.
Ja sam se jasno i glasno izjasnio da su Srbi iz Vince napravili prvi kalender.

Uhvatio si samog sebe ...za nebulozu, kako te ne mrzi vise da smaras da nebulozama ?
Ups.. Taktički skroz pogrešno. Za ovo gubiš poene u stranci, garant.
Pamtim ja i obrisane komentare. Šteta što ljudi to ne mogu da pročitaju
pa da znaju s kim razgovaraju. Veze vi nemate ni sa Srbijom ni sa Ukrajinom.

Možda taj kalendar ipak više smeta ovima iz Ritopeka?

Brojanje godina i upotreba kalendara kod Srba počela je 5508. g. p.n.e.
On datira od perioda vinčanske kulture, još od 6. veka pre naše ere, na šta ukazuje i simbol za vreme, koji je karakterističan i prikazuje luk sa dva preseka. Najstariji zapis o srpskom kalendaru jeste jedan nadgrobni spomenik iz ovog veka, a ono što je zanimljivo jeste da je datiranje izvršeno ćirilicom, što pokazuje da je to pismo postojalo i pre Ćirila i Metodija.

https://www.kurir.rs/zabava/ludi-sv...ar-nepogresiva-veza-datuma-i-prirodnih-pojava

Idi tuzi medije u Srbiji, bolje se ti drzi svoje tezge i tcoje pijace, jer je ovo za Phänomenologie des Geistes !
Ups.. Taktički skroz pogrešno. Za ovo gubiš poene u stranci, garant.
Pamtim ja i obrisane komentare. Šteta što ljudi to ne mogu da pročitaju
pa da znaju s kim razgovaraju. Veze vi nemate ni sa Srbijom ni sa Ukrajinom.

Možda taj kalendar ipak više smeta ovima iz Ritopeka?

Ti si ta koja bi zabranjivala drugima koji imaju razlicito misljenje od tebe, da pisu na forumu....tako da je pitanje da li je tebi dobro ?

:think:
Ne bih ti ja zabranila da pišeš po forumu zato što imaš različito mišljenje od mene
već zato što se lažno predstavljaš i troluješ forum antisrpskim temama. Reci ko si,
šta si i šta protiv Srbije imaš, pa da pričamo ko ljudi.

Ne bih ti ja zabranila da pišeš po forumu zato što imaš različito mišljenje od mene
već zato što se lažno predstavljaš i troluješ forum antisrpskim temama. Reci ko si,
šta si i šta protiv Srbije imaš, pa da pričamo ko ljudi.
Ti si napiso da bi mi zabranio da je pisem, ima tvoj post, da ga citiram ?
Znaci ti si jedna vrlo netoleratna osoba, gde su svi oni koji ne razmisljaju kao ti predstavljas kao ''sprske neprijatelje".
Ko sam ja zna ceo forum, ja sam napisao svoje ime i prezime, a ti nisi.
Ja sam postavio temu , i pozivam se na ono sta su pisali srpski mediji, a ti na osnovu toga ''izvlacis zakljucak'' da je imam nesto protiv Srbije ? :eek:
Onda trebas srpskim medijima kuriru, politici...da postavis pitanje - Sta oni imaju protiv Srbiji, jer sam njih citirao.

Ti si napiso da bi mi zabranio da je pisem, ima tvoj post, da ga citiram ?
Znaci ti si jedna vrlo netoleratna osoba, gde su svi oni koji ne razmisljaju kao ti predstavljas kao ''sprske neprijatelje".
Ko sam ja zna ceo forum, ja sam napisao svoje ime i prezime, a ti nisi.
Ja sam postavio temu , i pozivam se na ono sta su pisali srpski mediji, a ti na osnovu toga ''izvlacis zakljucak'' da je imam nesto protiv Srbije ? :eek:
Onda trebas srpskim medijima kuriru, politici...da postavis pitanje - Sta oni imaju protiv Srbiji, jer sam njih citirao.
Nemaš potrebe da citiraš. Jesam to napisala i tri puta sam ti objasnila
zašto bih to uradila. Lažno predstavljanje ne podrazumeva samo lažno
ime. Ti si ovde slagao da ti je srpski jezik maternji. Na drugim temama
pišeš ''Naš poznati naučnik Miroljub Petrović'', čime se lažno predstavljaš
kao Srbin. Ovu temu si kao i sve druge nakaradno postavio kako bi nešto
srpsko izvrgao ruglu. Nisam zaključak izvela iz samo jedne teme, nego
te duže vreme posmatram i čudom se čudim. Kakva je to iskonska mržnja
koja te tera da radiš tako nešto.

Na forum ima grupa zgubidana, koji bilo sta da ja napisem trce da se zale moderatoru. Tako da je za poslednji avatar koji sam stavio bila takva ''frka'' jer su ovi zgubidani prijavil, da je supermoderator mora da se konsultuje. Sada sam namerno stavio ovaj avatar da bi se zgubidani ponovo bavili sa mojim avatarom.
Ja sam inace humanista, otvoren covek za razlicita razmisljanja, tj
Da ne bude granica i medja, da niko nikog ne vredja, da ne stane razlika izmedju sela i grada, izmedju umnog i fizickog rada i da ljubav svuda vlada i da svako zivi od svojega rada.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Brojanje godina i upotreba kalendara kod Srba počela je 5508. g. p.n.e.
On datira od perioda vinčanske kulture, još od 6. veka pre naše ere, na šta ukazuje i simbol za vreme, koji je karakterističan i prikazuje luk sa dva preseka. Najstariji zapis o srpskom kalendaru jeste jedan nadgrobni spomenik iz ovog veka, a ono što je zanimljivo jeste da je datiranje izvršeno ćirilicom, što pokazuje da je to pismo postojalo i pre Ćirila i Metodija.

https://www.kurir.rs/zabava/ludi-sv...ar-nepogresiva-veza-datuma-i-prirodnih-pojava

Idi tuzi medije u Srbiji, bolje se ti drzi svoje tezge i tcoje pijace, jer je ovo za Phänomenologie des Geistes !
Šta je ovo, majko mila? 🤣🤣🤣
Da nema kakve veze taj kalendar i godina 5508.pne sa biblijskim nastankom svijeta prema Septuaginti, koju su računali kao godinu postanka u Vizantiji, a od koje su i računali vrijeme. Ma okle, prije će biti da je to naše, vinčansko nasleđe.

Back