STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MANDELA EFEKAT U ASTROLOGIJI

Evo i za astrologe i one koji se tako osecaju. Da li ste ikada radili ili gledali nekome znak i podznak i bili apsolutno i nedvosmisleno ubedjeni da su u horoskopu bas taj znak i podznak, a dosta kasnije se ispostavi da su nesto sasvim drugo? Imate li primere ljudi za koje ste sigurni da ste im radili natalnu kartu samo da se ispostavi da su nesto sasvim drugo?

Ovo, mahom, vazi za analize radjene pre 2006. godine. Pre ubacivanja Xena/Eris kombinacije.

Moj slucaj

Secam se filma "Pretty Woman" jer mi je ta pesma usla u glavu i nikada nisam mogao da izbacim. U njemu su Julia Roberts kao i Richard Gere. Znam da su bili u nekoliko filmova zajedno i koristio bih njih dvoje kao simbol Bika i Skorpije na filmskom platnu. Na primer kao i u filmu "Runnaway Bride" koji mi je bio pogotovo zanimljiv za analiziranje jer >>>> VII kuca, partner na filmu, a meni Mesec u Vagi pa logicno da se za to hvatam kada nesto na mene ostavi utisak.

Kad pogledam, a ono Richard Gere odjednom DEVICA u horoskopu! Apsolutno neprihvatljivo!

Secam se dalje konstantnog pominjanja svih glumaca sa kojim je Julia glumila u filmskim ulogama, poput Hugh Grant-a. Kao jednom od najpoznatijih glumaca u to vreme, odradio sam mu analizu i striktno se secam da je imao Veneru u Biku u prvom polju. Ipak, sada podaci pokazuju da je dupla DEVICA sa Venerom u Vagi!

Lik je DEVICA ponovo!

images.jpg

BONUS RUNDA!

Koka-Kolin logo? Koji je pravi? Nemojte da varate na pitanju, odgovorite onako kako se secate ovog logo crteza. :)

1.

2.

3.

mandela-effect-trivia-4.jpg

Ako ste ubedjeni da ste rekli pravi odgovor, proverite na netu. Ako nije ono sto ste rekli/napisali, a ne znate sta je Mandela efekat, upravo ste ga iskusili :mrgreen:
alo ti je gere bio ala skorpija onda ne znas skorpije pa cak ni karakter koga je glumio jer stvari koje radi u filmu ne rade skorpije koje su sve redom stipse :lol:
al da lici na skorpiju lici, sto se opet ne bi moglo reci za dzuliju koja je suprotnost zeni biku po spoljasnjosti pa i po glumackim manifestacijama ali je bik u horoskopu sto je apsurd... najteze je glumiti sebe, najlakse nekog drugog...banalna astrologija je ucenje o sopstvenim zabludama nezavisno od efekta koga pominjes jer uvek moras napraviti kontrapunkt kao u filmu slike i zvuka, a u ovom slucaju spoljasnjosti glumca i uloge koju igra... al da lici na mitsku kombinaciju bik- skorpija puca brate pa razbija... zato je i truo film :lol:

Домаћа ракија, чипс и сок спремни за гледање Звезде против Наполија после сто година у Лиги Шампиона. Само да ме интернет конекција не зезне, пошто немам Арену која преноси.

- - - - - - - - - -

Ne, u pitanju je Mandela efekat. :mrgreen: .

Мандела ефекат против Окамове оштрице. :cool:

Мандела ефекат против Окамове оштрице. :cool:

To ti ne vazi za kvantnu fiziku. :mrgreen:

QM2.jpg

Po tom principu elektron bi uvek i nedvosmisleno isao u jednom te istom smeru te ne bi naizgled nasumicno birao putanju do odredista. Odrediste putanje je konacno i visesmisleno bez konacnog resenja osim evidencije da se situacije desavaju tako kako se desavaju (naizgled nasumicno). Ali sta cemo sa putanjom koja bi trebalo da je uvek

a ------- > b

Cak i kada imas elektron, najsitnije moguce, dolazi do ponasanja koje je atipicno i nepredvidivo.

a -------- > b, c, d, e, f, g, h...

Poslednja izmena:
Јуче слушао Вељу Абрамовића на јутјубу. Тврди да је та квантна физика у ћорскокаку и да је у супротности са Теслиним схватањима.

"Velja Abramovic, a ja i Paja smo kumovi. ":hahaha:

"Pa to sam reko"
"Ne, vi ste me pitali"

Ne moze kvantna fizika da bude u corsokaku nikako. Teslina shvatanja nekih sila se nisu pokazala tacnim. Tesla mnoge svoje teorije nije nikada uspeo da dokaze. Da se prisetimo, Tesla je bio inzenjer, a ne naucnik. On se bavio primenljivom naukom, a ne naucnim teorijama.

Mozemo da kazemo da je tesla bio odlican pronalazac (primena i funkcija uz teoriju sa naucne potpore). To je neka mesavina, jer bez obzira sto nije dobio ma kakve titule za naucni rad, i dalje je ostao na paraleli naucnog rada. Njegov najveci doprinos je, ja mislim, bio u domenu skalarnih talasa. Pogotovo oko reci koje se vezuju za pojavu prirode neutrina (sto je sve eksperimentalno, naravno, i u domenu hipoteze) po pitanju tahionske cestice, manje od elektrona o kom smo sada pricali.

Ako uzmemo brzinu svetlosti, ona je zavisna od mase kretanja u celoukupnom svemiru, tj. gravitacije kao takve. Na gravitaciju treba gledati kao na vodu koja curi i ukoliko bi se ugasila, tok curenja bi i dalje nastavio da se pomera u nekom smeru upravo zbog datih talasa. Da Sunce nestane, mi bi imali dobrih 8 minuta sto svetla, sto toplote, sto gravitacije Sunca upravo zbog tog efekta.

Sad, Tahioni su nesto sto Tesla jeste (tj. sa cim je) eksperimentisao, mada ne nuzno povezano sa njegovim radom u prakticnom smislu. Tahion je prakticno jos jedna vrsta bezmasne cestice, slicna prirodi Neutrina, koja bi trebalo da predstavlja antimasu sposobnu da se krece brze od brzine svetlosti.
Sad, kada kazemo brzina svetlosti tu ne mislimo na aktuelnu SVETLOST koja putuje, vec maksimalnu brzinu kojom bilo sta u svemiru moze da putuje na osnovu racunljivih, merljivih podataka. Tahioni prevazilaze i tu vrstu brzine, samim tim narusavaju citavu teoriju relativiteta, tj. onoga sto se sada razume i poznaje, s tim sto tahioni jos uvek nisu dokazani te se i dalje smatraju nepostojecim cesticama koje bi trebalo da pruzaju neki oblik matematicke tacnosti.

Tahioni sa sobom ne bi nosili ma kakve postojane podatke bilo kog elementa, cak manje od Neutrina, sto ih efektivno cini "Duh" cesticom u poredjenju sa Neutrinima koji vaze za "duh cesticu" sami po sebi. Tahioni bi mogli da daju odgovore na putovanje kroz vreme, recimo. Ukoliko postoje, mogu biti odgovorni za ubrzanje distance izmedju galaksija sto po zakoniuma fizike ne bi trebalo da se desava osim ako nemamo neku daleko jacu silu koja pozurkuje stvari. :mrgreen:
Tahioni bi mooooooooooooozda mogli da budu odgovorni za to s obzirom da se svaka vrsta nefizickih sadrzina mogu pripisati njima. :mrgreen:

Стигла ми из Италије епизода Дилана Дога славног редитеља Дарија Арђента Profondo nero. Читаће се ноћас. А код нас неће скоро изаћи...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back