UltraVioletna
Iskusan
- Poruka
- 6.389
Starateljstvo i hraniteljstvo imaju zajedničko to da su oblici socijalne zaštite,tj zaštite ličnosti i da ih reguluše Porodični zakon. Ali,ljudi dosta mešaju ova dva pojma. Prvo da vidimo šta je svaki posebno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam bio privremeni staratelj (dementnom) ocu mog kolege jer je CSR trazio da on kao sin odluci koga zeli za staratelja u procesu stestaja deke u dom posto kolega zivi u inostranstvu. E sad to privremeno je trajalo par godina sve do dekine smrti. Meni je jedino bio hit kada su kolegu u CSR pitali zasto nije predlozio svoju majku da bude ocev staratelj nasta je on odgovorio - pa oni su se razveli pre 45 godina...Odgovor na pitanje br. 1 - da, staratelj može biti nezaposleno lice,to nije uslov za podobnost.
Odgovor na pitanje br. 2 - po pravilu,staratelj treba da je u zemlji, da je dostupan,jer se i postavlja kako bi pravno regulisao sve statuse štićenika. Mada je u praksi bilo i izuzetaka,obično kada je lice već zbrinuto u domu,a dete - staratelj živi u inostranstvu i povremeno dolazi.