Star Trek, da li neko prati?

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma nista mi ne govori za to...ja placam i pretplatu za Rts i kablovsku pride, u nekoj normalnoj zemlji to bi trebao da bude problem izmedju kablovske i Rts-a, ali ne i kod nas :-(

Uostalom, jedino sto ja ikad od Rts-a pogledam je prmijer liga...pa zasta placam onda...?

Ali to je vec neka druga tema.

Vazno je da im mi placamo...a oni ce da pustaju serije iz podruma umesto recimo izglasanih na njihovom forumu...to se zove javni servis... :-(

Ali bolje da vise ne kaljamo temu sa njima, ne zasluzuju to...pogledao sam sinoc par ep. stare Galaktike, i bez obzira sto je skuplja bila od ST Tos (koliko znam), ipak mi nije primaci...mozda sam subjektivan. :D

Ljudi Alava je pocela da pusta ENT od 18. ,svakog dana u 00:00, ja sam malo
pre procitao ovo pa sam sad upalio Tv karticu da vidim da li moj kablovski
provajder ima Avalu.

Ko bi ocekivao ovako nesto. :) :)

Edit:::

Aaaaaaaaaa stvarno ENT!!!!! Razglasite svima, zivela Avala!!!!! :) :) :)
Odo da gledam!! Cak i prevod.

>> knez

Haha..ja sam bio za misksekundu brzi...jeeeaah! :)

===========================================

Dobro sad smo bar skapirali da imamo Avalu, valjda cemo
za koji dan provaliti i koju programsku semu imaju.

Inace, ovim je sezona komentarisanja ST serija zvanicno
otvorena!!! Na meniju ENT!

Pa izvolite, svaki dan jedna epizoda, nek prica ko sta ima...

==================================

Ja cu za pocetak da prokomentarisem prevod, nije bio kritican
al je u par situacija bio smesan, recimo kad se Arcer obraca
T'pol sa "Ti Polova" ili kad Suliban ide po plafonu a Arcer
vice "Clan posade!" :)

Star Trek Enterprise,poslednji,najkraci i realno najmanje zanimljiv ST serijal.Nekako mi je nedostajala raznovrsnost vrsta u posadi(t'pol je jedini "alien" na Enterprisu),"primitivno"(u odnosu na ostale serijale) naoruzanje i oprema,manja raznovrsnost svetova koje posecuju,uopste koncept povratka na pocetke Zvezdane Flote,nije me narocito odusevio.
Naravno ima epizoda za pamcenje kao sto je ona kad se vracaju kroz vreme u Ameriku za vreme ww2 koja je okupirana od nemaca,ali opet sve je to mrsavo u odnosu na ostale serijale.

@fortes
nije najkraći tos ima oko 20-tak epizoda manje a ostalo što si naveo je više manje subjetivno npr. tu epizodu kad se vraćaju kraoz vreme u okupiranu ameriku ja bih naveo možda kao najslabiju

ja i dalje nemam tv Avalu zvao sam ove iz kablovske niko s ne javlja (profesionalno nema šta), ako stignem danas ću da vratim kablove od antene pa ću moći da komentarišem drugu epizodu

>> fortres

Prvo da ti pozelim dobrosdoslicu, mislim da nisi pisao ranije na temi?? Inace jel si sad "zalutao" na
temu ili citas od ranije pa si se tek sad odlucio da nesto napises?

Inace nisi u pravu, pored T'Pol tu je i Ploks,koji je po meni najjaci lik iz ENT-a. Ali to je normalna
stvar da likovi iz "standardne" postave ne budu elieni ili da ih bude 1 ili 2 jer svakog treba po 3 sata
sminkati pred svaku epizodu, pa posle moraju da "miruju" a kad ih ima dvoje to je dupli posao...itd.
Ne mislim na eliene u stilu Volkanaca jer njima samo nadograde usi i frizuru nego mislim na one u
stilu Klingona. A i u ostalim serijalima je ista prica u standardnoj postavi su 1,2 eliena jedino je DS9
izuzetak:
VOY - Tuvok(samo usi i kosa) , Niliks cela maska , Belana Tores samo mini grbe na celu
TNG - Worf cela maska , Data farba i kosa nekad samo dublerima ofarbaju ruke ali moraju da obriju dlake :)
TOS - samo Spok usi i farba

Mozda sam i 7of9 trebao da navedem jer joj je trebalo po pola sata da izadje i jos pola sata da ponovo
udje u onaj "kostim".

A ako bih hteo odgovor u stilu ENT price odgovor bi bio "Pa oni su tek poceli da istrazuju svemir, jedini su
ljudi koji su prosli obuku i koji imaju intresa u istrazivanju svemira, jer elien koji je tada mogao da dodje
do zemlje imao je napredniji brod i zasto bi hteo da sluzi na nekom primitivnim?? Nemoj zaboraviti da je
T'pol dodeljena ljudima u zamenu za Volkanske mape,inace ne bi bila ni ona.
Sto se tice primitivnog naoruzanja, to jeste jer je ta i poenta "kako je bilo pre svega"

=================================================

Uglavnom ni meni se ENT nije svidjao u pocetku ali kasnije i on padne na svoje mesto, pored ostalih ST
serija samo treba da se 3,4 puta pogledao ceo. Mozda da se preskoci cela 3 sezona.
Sad kad se prisetim nisam voleo DS9 kad se pojavio, cak sam ga i mrzeo nisam hteo da ga gledam a sad mi je
jedna od najjacih ST serija.

=================================================

>> Rubi

Teraj majstore 'vrci kablove!! :) :) :)
ENT je u pitanju! ;)

Pozdrav svima!
...ne mogu da verujem, Enterprise na nasoj televiziji??
Da nisam pogledala ovde ne bih ni saznala; danas i juce sam ih nesto vrtela (ostao mi je jedan kanal nastelovan na bivsi 3K) i non-stop su bili spotovi, uglavnom jedni te isti, i poneki intervju... Ali ENT..neverovatno :) :) :)

Kneze, poseban pozdrav za tebe prisutnoga :)

Nesto nisam cesto svracala poslednjih nedelja pa nisam cestitala Ahilu. Sve sve najbolje u (trekerskom) braku !! :D :wink:

Nista, jedva cekam ponoc i ENT da se uverim u cudo da je stvarno na programu; Avala nema teletekst jos uvek, naravno, a novine nisam kupovala pa sve ne mogu da verujem dok ne vidim. Ovo niko ziv nije ocekivao! :D.........

Inace, je li neko gledao u nedelju navece film "Dina/Pescani planet" na HRT-u? Po nekom knjizevnom SF klasiku, pisac se zove Herbert ili kako vec, vi cete to verovatno bolje znati; bas me je interesovalo da ga pogledam - rezija Dejvid Linc, pa njegov omiljeni Kajl Meklehlejn u glavnoj ulozi, pa Toto radili muziku... E onda sam se tek iznenadila kad sam videla Patrika Stjuarta u jednoj sporednoj ulozi, izgleda da ga bas voli fantasticni zanr; mislim da je film iz 1984. a TNG je krenuo iste godine ili...? :confused: Uglavnom, veoma zanimljivo, pogotovo meni koja nesto nemam puno iskustva s SF-om, zanimljivo mi je da uporedim razne izmisljene svetove, i ovaj iz "Dine" me podseca na mesavinu Star Wars-a i Tvin Piksa :) Plus, Sting koji glumi zlocu, hehe. Da se ne upustam u neko dalje komentarisanje ako niko od vas nije gledao, ako jeste, super, mada su prosla crna vremena kad nije bilo ST-a na programu pa smo izvodili kojekakve digresije :D :)

Jeste gledali? :D

Super osecaj, ST na domacoj TV! Sad cu da budem pohlepna: mozda su odlucili da idu hronoloski, pa tek slede TOS i sve ostalo :)......
Samo neka prikazu sve sezone ENT-a, bice i vise nego dovoljno. Trebalo bi da ih kontaktiramo, da im u startu damo podrsku, i da isposlujemo mozda i reprize, to bi bilo odlicno, moze cak i ona nedeljno/ponedeljacna varijanta :)

Zbilja imaju greskica u prevodu, pocevsi od Ti Polove pa do "privremenog" umesto temporalnog hladnog rata ali ne mari :wink: Da, i Kronos umesto Qo'nosa ako se ne varam. A novi/stari utisci o samoj seriji: definitivno odlicno izgleda, pogotovo su dobro izgledali svemirski prizori, jedino sto je malo previse mracno u tom brodu ali valjda tako mora po ST kanonu, iz nepoznatih razloga; mislim, imaju energije za torpeda ali za osvetljenje nemaju :D T'Pol izgleda bas lutkasto, ukoceno lice i neprirodna kosa, cak i za Vulkanku ali to ce se vec popraviti, jel. Arcer stvarno vuce na Kirka, onako kaubojski, Trip je standardan, cini mi se da se malo promenio do kraja serije, Phlox takodje, ovi ostali su manje-vise neprimetni.
E da, zar stvarno jadni oficiri moraju da mazu jedni druge kad se dekontaminiraju od zracenja? :D Mozda je to nagovestaj romanse Trip/T'Pol, ali bilo je slicnih scena kasnije i sa Arcerom, valjda nisu znali odmah kome da "dodele" lepu vanzemaljku.
Sulibani nisu lose osmisljeni kao rasa, deluje realno da se tehnoloski toliko napredna rasa usavrsava i genetski, to je onaj put kojim covecanstvo u ST-u nisu krenuli ali mi u stvarnosti izgleda krecemo. Ipak, bilo je i toga, kao ono sa dr Bashirom, on je bio genetski usavrsen....
Sve u svemu, nisam bas najblistavije skapirala radnju danas, vise sam se radovala, jupiiiii :) :)

Sto kaze onaj tip u reklami: Ne mogu da verujem!!! :shock: :D

Konacno neki pametan urednik programa. Jedino sto je mogao da smesti seriju bar sat vremena ranije. Ima ovde ljudi koji rade ujutro ili idu na fakultet. No sta je tu je samo kad smo docekali.

Slazem se sa Pcelicom. Prilicno "cudan" prevod. Da ne znam pomislio bih da je T'Pol neka ruskinja. I ono za "privremeni" hladni rat. A rece li neko kapsula umesto satla?

Tako je to kad seriju prevodi neko ko nije zaludjenik za Star Trek univerzum.

Al opet kazem. Progutacu greske u prevodu, samo kad su pustili. Jeste da imam diskove ali sad opet imamo temu za komentare, zar ne. Nenadmasiv osecaj. :D

Meni je njaviše zasmetalo kad su umesto levi motor na šatlu se pregrejao preveli kao izgubili smo pritisak, valjda prevodilac zaključio da šatl ide na paru. NIsu mi jasni ti prevodioci završili su te fakultete a većina piratskih prevoda kod nas je bolja od ovih na tv.

Reprize će ići vikendom. U subotu epizode od ponedeljka, utorka i srede, a u nedelju epizode od cetvrtka i petka. Nisu rekli u koje vreme su reprize

Konacno i kod nesto da se odgleda a ne da moramo da skidamo sa neta ili narucujemo na buvljaku.
Samo nadam se da ce pustiti sve epizode a ne kao ono slepci sa rts sto su pustili pilot epiyode Galaktike

U svakom slucaju bar ce imati sta da se gleda jedino je termin malo budjav.

pozdrav svim fanovima sf -a

normalno, naveći razlog zašto star trek nije popularniji je što se ne prikazuje

odgledah večerašnju epizodu, nije mi baš najasnije prilično sam siguran da je enterprise u prošloj epizodi pucao na one male sulibanske brodiće a evo sad nisu imali s čime da se brane

Back