Становиште Православне Цркве о човековом стању после смрти?

Шта се догађа после смрти?

• Душа наставља да живи (рај/пакао), док је тело у земљи

• Душа спава заједно са телом

• Човек васкрсава у духовном телу - улази у Есхатон

• Нешто четврто (описати)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Демони се плаше свете воде. Неки демонизовани имају надљудску снагу.
Шизофренија је нешто друго, то је стање подељене личности (три или више личности). Те особе немају страх од светиње као демонизовани.
lična stvar vere

Ma, ja tebe odlicno razumem, hvala za info, ali, valjda razumes i ti mene isto: ja tebe ne napadam, vec trazim od tebe da mi se pridruzis u raskrinkavanju; trazio bih i od tog igumana isto... jer prodje zivot, i sam kazes 20-30 godina... i?
ne razumem te, boriš se protiv vetrenjača. jednostavno ga ignoriši. biblija nije Istina nego jedan pravac pogleda na religioznost, mnoge đavoimanske priče imaš u njoj. ne možeš prenebregnuti činjenicu da 6 milijardi ljudi ne zanima šta piše u njoj, kao tebe što ne zanimaju vede, tipitaka, avesta itd

Шизофренија је нешто друго, то је стање подељене личности (три или више личности).

Промакло ми је, ко је поменуо биполарне поремећаје ?
Ne znam ko je pomenuo?

Демони се плаше свете воде. Неки демонизовани имају надљудску снагу.
Tako je ali mora svestenik da osvesta i ne smes ti da teras nego svestenik. Naravno nadljudsku snagu ali i covek kada
je u opasnosti kao i majka koja stiti dete. Seti se slucaja kad je majka podigla kamion da spase dete.

Tako je ali mora svestenik da osvesta i ne smes ti da teras nego svestenik. Naravno nadljudsku snagu ali i covek kada
je u opasnosti kao i majka koja stiti dete. Seti se slucaja kad je majka podigla kamion da spase dete.
Bez sveštenika ništa ne bi bilo moguće, daj što više sveštenika da nas uče...
Da li bi bez sveštenika postojao Bog? :D

Posle smrti spavaš (valjda).
Niko još nije implicirao da li sanjaš.
Spavaš i tvoje telo pojedu razni organizmi, pretvaraš se u šta-god novo, možda u pojedinačnu bakteriju kojoj nije naročito stalo da postane ČOVEK i ima hiljade kombinacija, ali eto, nekima je to sudbina, neke nas grade i ne mogu od toga da pobegnu.
Kad bismo se sveli na nosioce elemenata, da li bi se ikome podigla motivacija da sebe i svoje telo doživljava kao veeeliki dogovor sa Bogovima protiv nepostojanja?
Hej... milijarde mikroorganuzama se skupilo da me sačine...
Šta ću ja po tom pitanju?
Pa, ništa.
Biću ja!
Moje JA je moje staranje o svakoj najmanjoj čestici koja mi pripada.
Kosmos u meni...
1630703966576.png

Just saying!

Poslednja izmena:
Индиго, у светом Писму имаш разговор богаташа у паклу са Аврамом из раја, а обојица су умрли... не да не спавају него причају, први се мучи, а други благује...

Причу о њима ти је испричао Христос Бог, а он не лаже, јер и није обичан човек, па да прича напамет о духовном свету

Posle smrti spavaš (valjda).
Niko još nije implicirao da li sanjaš.
Spavaš i tvoje telo pojedu razni organizmi, pretvaraš se u šta-god novo, možda u pojedinačnu bakteriju kojoj nije naročito stalo da postane ČOVEK i ima hiljade kombinacija, ali eto, nekima je to sudbina, neke nas grade i ne mogu od toga da pobegnu.
Kad bismo se sveli na nosioce elemenata, da li bi se ikome podigla motivacija da sebe i svoje telo doživljava kao veeeliki dogovor sa Bogovima protiv nepostojanja?
Hej... milijarde mikroorganuzama se skupilo da me sačine...
Šta ću ja po tom pitanju?
Pa, ništa.
Biću ja!
Moje JA je moje staranje o svakoj najmanjoj čestici koja mi pripada.
Kosmos u meni...
Pogledajte prilog 1006450
Just saying!
E pazi mi se sastojimo ni iz cega. Ako ides ka malo svaka cestica sadrzi manju, recimo kvarkovi dok ne stignes da je sve energija.
Materija je iluzija.

I
Индиго, у светом Писму имаш разговор богаташа у паклу са Аврамом из раја, а обојица су умрли... не да не спавају него причају, први се мучи, а други благује...

Причу о њима ти је испричао Христос Бог, а он не лаже, јер и није обичан човек, па да прича напамет о духовном свету
Vi znate da meni ne treba duhovni vođa.
Ja imam Boga,Isusa Hrista na svojoj strani, a to što mi je dosadno jer sam takva i takva je druga stvar. Sve ovo što mi se događa je predstava... mada...
U svakom slučaju, ko god da se zabruinuo ima verovatno i problem sa udomljavanjem i voljenjem napuštenih životinja.

I

Vi znate da meni ne treba duhovni vođa.
Ja imam Boga,Isusa Hrista na svojoj strani, a to što mi je dosadno jer sam takva i takva je druga stvar. Sve ovo što mi se događa je predstava... mada...
U svakom slučaju, ko god da se zabruinuo ima verovatno i problem sa udomljavanjem i voljenjem napuštenih životinja.
Тешко да човеку не треба човек, поготову за духовни пут... Пре ће бити да је то прекривена малодушност, и глума самосталности и самодовољности...

Није ово духовно вођство, него савет и опомена на оно ''мртав спава'', пошто у светом Писму мртви комуницирају једни са другима, а то је све, само није спавање

Bog će znati.
Znaš, postoji i stvar koja se zove DIJALOG SA BOGOM.
Znas kako materijalisti kazu: "Molitva je kada govoris Bogu, ako se tebi Bog javi to je sizofrenija".
Naravno, LAZU.
Evo sta dalje Crawly pise:
THE STATIONS OF THE CROSS

NOW THE REAL MESSENGER of God can always be distinguished in a very simple way. He possesses a mysterious force which enables him to persist, heedless of the sneers and laughter of the populace. It then strikes the wiser people that he is dangerous; and they begin on the blasphemy and immorality tack. In the life of our Lord, this will be noticed. In the first place, there was just the contemptuous "he hath a devil," which was the equivalent of our "he's just a crank," but when it was found that this crank had adherents, men of force and eloquence like Peter, to say nothing of financial genius like Judas Iscariot, the cry was quickly changed into wild accusations of blasphemy and allegations of immorality. "He is a friend of publicans and sinners." A sane Government only laughs at these ebullitions; and it is then the task of the Pharisees to prove to the Government that it is to its interest to suppress this dangerous upstart. They may succeed; and though the Government is never for a moment blind to the fact that it is doing an injustice, the new Saviour is crucified. It is this final publicity of crucifixion (for advertisement is just as necessary in one age as another) that secures the full triumph to him whom his enemies fondly suppose to be their victim. Such is human blindness, that the messenger himself, his enemies, and the civil power, all of them do exactly the one thing which will defeat their ends. The messenger would never succeed at all if it were not that he is The Messenger, and it really matters very little what steps he may take to get the message delivered. For all concerned are but pawns in the great game played by infinite wisdom and infinite power.

Не треба да те збуњује
zar ne bi trebalo da budu zbunjeni ovi za koje rece juce da sam ih saterao u cosak? kako sad ja zbunjen?
Ништа ти од своје вере у Христа нећеш изгубити
zar ne rece Hristos - kada bi ste imali vere koliko zrno gorusicino? odakle sad taj strah od gubotka, ako je tako malo potrebno?
Знај, без смиреног проверавања самог себе, сав труд око вере је узалудан
ali sin coveciji kada dodje, hoce li naci vere? - rece Hristos, a ja ti kazem da se drzimo istine, a ne da ti meni solis pamet da su nesto cinjenice jer si tako nacuo, predanje kaze... predanje kaze da "se u Jefesu, po kazivanju, nalaze dve grobnice, pa kazuju i za jednu i za drugu da je Jovanova".24 - kako to objasnjavas sto navodi episkop aleksandrijski?
to ti je Istorija Crkve - 24 Hist. eccl. 7,25,16

ne razumem te, boriš se protiv vetrenjača. jednostavno ga ignoriši. biblija nije Istina nego jedan pravac pogleda na religioznost, mnoge đavoimanske priče imaš u njoj. ne možeš prenebregnuti činjenicu da 6 milijardi ljudi ne zanima šta piše u njoj, kao tebe što ne zanimaju vede, tipitaka, avesta itd
ti si pre 30 godina upoznao igumana koji misli kao i ja, ili slicno, i sta imamo ? IGNORISANJE
mozda ni ja samog sebe ne razumem zasto vec nisam zaboravio srpski, pa nekako bih se sporazumeo sa indusem, kolegom mislim da je katolik, zove se Miracle - a, sta mislis, mozda bih sa njim nasao vece razumevanje?

Back