stanovi i plate

EiPeD da,u pitanju su oni koji koriste markicu za drugu zonu i za lastu,ali obratite paznje na listice.Radila sam u RC znam i kakvo je stanje sada tamo.Dobro kontrolisite mesec za mesec vasa primanja jer se geske dugo i tesko ispravljaju...

ma nece niko propasti za par hiljada dinara ali me strasno nervira kad niko nista nezna i stalno moras nesto preko veze da proveravas jel bilo ili nije. valjda je neko placen da kaze ej ljudi nece biti para 20 dana i kraj. :bljak:

mozda nije za ovu temu ali je u vezi licnog budzeta to jest plate. danas se ukida ishrana u kasarnama VS za neoženjene profesionalne pripadnike iste koji su imali pravo na dva obroka u toku radnog vremena. to je jos jedna vrlo glupa i sramotna mera naseg ministarstva ili vec ko ju je smislio, mozda i sam premijer cvrle a sve u interesu stednje i uticaj SEKE (svetske ekonomske krize ) na nasu drzavu. pa kako ih nije samo sramota da i tu jadnu crkavicu ukinu nasim najmlađim pripadnicima koji i dalje jedva krpe kraj sa krajem i ne žive nego preživljavaju. žive bre kao oni u surviveru na FOX tv. ne sekiram se za glavesine koje imaju i preko 80.000 platu, njima su stomaci puni. dokle ce vise da nas unistavaju bre. opet moram da spomenem MUP i ministra ima Dacica o kome nemam bas neko misljenje ali bar se bori za njegove pripadnike koji i dalje imaju subvenciranu ishranu u svojim kantinama. pa sto bre ne ukinu ishranu onim lezilebovicima od poslanika. posle me anketiraju sta je gore VJ ili VS, ma nevalja ni jedna.:poludeo:

kod nas od ponedeljka nema ishrane za neozenjene PPVL i to kazu da je regulisano nekom naredbom (nisam je video) a prica se da ce biti organizovan ishrana u vojnickim kuhinjama ali da ce morati da se plati i da ce tu mogucnost moci koristiti svi koji žele tu uslugu. samo još da vidimo cene pa ćemo razmisliti. ako bude ko u MUP-u dobro cemo proci mada neverujem. :thumbdown:

Koliko vidim a dosada se pokazalo na bezbroj primera u ovoj vojcsi ne vaze ista pravila svuda,ili se drugacije citaju ili se drugacije tumace ili to rade samo pojedinci koji sebi daju za pravo da budu pravnici i tumaci zakona.......
To sto ce biti organizovana ishrana pada u startu u vodu,jer ce vrlo brzo poceti one derikoze koje i sada nazovi rade po kantinama da ubacuju nesto svoje i da deru sa cenama,a kada im dodje kontrola bog zna kako .....
Tako bi i sa kafom,spustise je jedno vreme na 5 din,a sada je prodaju za 20 din.koliko znamo kafa na trzistu nije poskupela 3 puta.Ubacise palacinke na svoju ruku i pocese sa 10 din po komadu a sada digli na 15 din,da bar ima nesto u njima da se zovu palacinke....Odes po lepinju a on te zahebava kao ne moze da proda samo lepinju nego moras i salamu da kupis....
Tako ti je i sa tumacenjem nazovi naredbe o prestanku ishrane.Kad je budes video svojim ocima,onda veruj da je tako,dotle dok ti govore da ce biti organizovano u kantini zapitaj se koliki je udeo radnika u kantini i intendanta u celoj prici....
Elem ja se i dalje hranim na vec pomenuti i ustaljeni nacin i niko mi nista nije zabranio niti je pomenuo da je stigla naredba.Ono jest pominje se mogucnost da ta prica zazivi,ali mi je malo trulo da postoji takva naredba a da se intendant oglusuje o nju.
A mozda ne radimo u istoj vojcsi?

Back