stanovi i plate

Oce,rekao mi ministar a bice i stanova kaze sta su navrli da uzimaju kredite kad eto gradimo stanove a malo,malo im damo po neku povisicu,pa su zato odlucili da ukinu topli obrok u civilnim firmama kao kod moje hanume,a ja predpostavljam da je to vezano sa povisicom za nas i za izgradnju stanova,mislim pare nisu nestale,samo su potrosene u interesu naroda,a kad je interes naroda u pitanju tu se ne smeju postavljati bilo kakva pitanja o mogucim kradjama i spekulacijama.

Oce,rekao mi ministar a bice i stanova kaze sta su navrli da uzimaju kredite kad eto gradimo stanove a malo,malo im damo po neku povisicu,pa su zato odlucili da ukinu topli obrok u civilnim firmama kao kod moje hanume,a ja predpostavljam da je to vezano sa povisicom za nas i za izgradnju stanova,mislim pare nisu nestale,samo su potrosene u interesu naroda,a kad je interes naroda u pitanju tu se ne smeju postavljati bilo kakva pitanja o mogucim kradjama i spekulacijama.

da li neko zna dokle se stiglo sa tuzbama za plate(do donosenja novog zakona)

Ceka se okoncanje jednog predmeta iz 2007. godine, pokrenutog pred Ustavnim sudom. Predmet je inace izmisljen kako bi se odugovlacilo sa nasim tuzbama koje su 'sazrele za presudjenje' (u nasu korist,naravno)...
Do okoncanja tog postupka U.107(ili 114)/07, nasi predmeti se prekidaju i cekaju nastavljanje...
Taj predmet je, navodno, protiv ministra odbrane (Tadica,Davinica...) i u vezi je sa odlucivanjem o vrednosti boda (da su odlucili da bod bude veci- i plata bi bila po Zakonu)... Mada je, po meni, bilo pametnije(a jos nije kasno)- podneti krivicne prijave protiv pomenutih, te u krivicnom postupku resiti problem... ali je tesko naci advokata koji ce to hteti sastaviti, i tuzioca koji ce podici optuznicu protiv pomenutih.
...
A sto se tice stambenih kredita- citam sad ponudu Vojvodjanske banke- Ministarstvu odbrane, koju (ponudu) tretiraju kao 'ATRAKTIVNU' i sa 'kamatama daleko nizim od standardnih'... Naravno, kredit je indeksiran u stranoj valuti...a ja kada kod finansiste odnesem papire za kredit(bilo kakav)- on mi odbija potpisati te papire jer su krediti 'indeksirani u stranoj valuti'(mase mi nekim papirom gde im je zabranjeno da to potpisuju)! Da li to znaci da teoretski mogu, ali prakticno ne mogu da uzmem takav kredit?

Poslednja izmena:
Ja sam svojevremeno to pitanje potegao pred trgovinskim sudom kao privredni prestup u odnosima poslodavac zaposleni,pa su oni ustanovili da nisu nadlezni vec su predmet prosledili nadleznom sudu,nadlezni sud je na osnovu zakona o ZPP-a trazio dopunu predmeta,kada sam i to uradio sud je opet trazio dopunu predmeta i na kraju je ustanovio da nisam dopunio predmet po zakonu o ZPP i dodelio mi uplatnicu da platim sudske troskove,nisam platio,onda su me zvali telefonom da platim rekao sam da ocu,kasnije im se nisam ni javljao na telefon,a vec im je i zastarela naplata takse,toliko o sudstvu,oduzilo bi se kad bih pisao sta su sve trazili i kad su dobili cvrc milojko itd.

Da li neko zna kome bi mogao da se obratim za opis svog radnog mesta traze mi iz medicine rada ? I da li CL moze da se uputi na pregled sistematski ako mu radno mesto nije u kategoriji sa posebnim uslovima rada.Mislim pritom da se uputi na pregled u vojno zdravstvenu ustanovu.

A sto se tice stambenih kredita- citam sad ponudu Vojvodjanske banke- Ministarstvu odbrane, koju (ponudu) tretiraju kao 'ATRAKTIVNU' i sa 'kamatama daleko nizim od standardnih'... Naravno, kredit je indeksiran u stranoj valuti...a ja kada kod finansiste odnesem papire za kredit(bilo kakav)- on mi odbija potpisati te papire jer su krediti 'indeksirani u stranoj valuti'(mase mi nekim papirom gde im je zabranjeno da to potpisuju)! Da li to znaci da teoretski mogu, ali prakticno ne mogu da uzmem takav kredit?

Znaci tog finansistu treba spaliti i okaciti na topcideru kao primer svim ostalim finansistima.
Ne mogu da verujem da jos ima ljudi koji su totalno van vremena i prostora. Ja sam od kad radim u vojsci imao 3 TRI kredita koja sam vratio. Sva tri su bila indeksirana u Eurima naravno i uvek mi je finansista sve potpisivao. I nikad nije pravio problem. A koliko znam ostale jedinice oko mene ni oni nikad nisu imali probleme sa finansistima, mislim tu vrstu problema. Zato ti lepo reci tvom finansisti da finansisti u MO potpisuju takve papire. Na kraju krajeva neka zove RC...neka pita ako mu nije jasno. :otkacio:

Znaci tog finansistu treba spaliti i okaciti na topcideru kao primer svim ostalim finansistima.
Ne mogu da verujem da jos ima ljudi koji su totalno van vremena i prostora. Ja sam od kad radim u vojsci imao 3 TRI kredita koja sam vratio. Sva tri su bila indeksirana u Eurima naravno i uvek mi je finansista sve potpisivao. I nikad nije pravio problem. A koliko znam ostale jedinice oko mene ni oni nikad nisu imali probleme sa finansistima, mislim tu vrstu problema. Zato ti lepo reci tvom finansisti da finansisti u MO potpisuju takve papire. Na kraju krajeva neka zove RC...neka pita ako mu nije jasno. :otkacio:

Ja sam potpisivao izjavu da cu da placam rate kredita i to sam morao da overim u sudu ili opstini da bi mi potpisali administartivnu zabranu. Cela gungula je zbog toga sto neko u vojsci ne shvata sta je uslovna administrativna zabrana, koja sluzi samo kao osiguranje a ne izvrsava se za vreme otplate kredita. Elem, sada je ta izjava ukinuta i nema veze da li je kredit u evrima ili dinarima tebalo bi da gazda potpise administartivnu zabranu ili sta vec treaze.

E mnoge su oni pravilnike i zakone doneli,dopunili,ukinuli pa napravili nove nekih se nisu niti ce se pridrzavati,nekih u pocetku da pa ih posle prebace u ovu prvu navedenu kategoriju,ja mislim da ce oni lagano taj isti pravilnik da prebace u nepridrzavanje,kako,pretpostavka u vrc-u nemaju pojma po kojoj osnovi ce raditi obracun da zadnja 24 casa pa kad obrade onda pustaju valutu,da je po tvome bilo bi lepo jer zasto se u vrc-u ne radi po njemu nego se ceka odobrenje,voleo bih da mi mozes argumentovano objasniti o cemu je rec,bez ljutnje posetilac,kao da agenti cie prate taj pravilnik pa se onda tajno po mogucstvu indukcionim telefonom izvestava da se moze odobriti i uskladiti plata po tom pravilniku.

Jeste, slazem se...
Ali ja se drzim onoga od pocetka godine kada je donet pravilnik o platama.
Tada je receno uskladjivanje, pa povecanje u aprilu (sto je i bilo) pa jos jedno u septembru :)
Nadam se da drze rec :mrgreen:

Koje povecanje u aprilu? Ti kao da radis za NATO a ne u MO (sto je isto u sustini). Povecanje plate nije bilo vec je vlada promenom osnovice uskladila plate u skladu sa zakonom sto je duzna. Mi prakticno vec tri meseca primamo plate mimo zakona jer je minimalna plata u vojsci (VPU razvodnik) manja od 75% proseka u privredi republike. A ti i dalje pricas o povecanju, kao da si sam Sutanovac licno ili si mu ti pripremao tekst za konferenciju za stampu u kojoj se toliko hvalio sa tim "povisicama". Formiracemo mi Sindikat pa cemo se posle i mi javljati na konferencijama za stampu ali sa pravim pokazateljima a ne oneima koji vam pisu u NATO kancelariji. Bila povisica u aprilu, sta mi naprica. Bolje pogledaj koliki je prosek u junu. Po zakonu osnovica treba da se poveca minimum 1989 dinara. Povisica, nije nego.:rtfm:

Dobro de...nemoj da se ljutis na mene :)
Meni je to iskreno isto...povisica ili uskladjivanje....cim primim vecu platu u mesecu meni je to povisica, a moze se zvati kako god....
A da li ce biti povisica/uskladjivanje u septembru ne znam...samo ponavljam ono sto sam cuo poodavno

Dobro de...nemoj da se ljutis na mene :)
Meni je to iskreno isto...povisica ili uskladjivanje....cim primim vecu platu u mesecu meni je to povisica, a moze se zvati kako god....
A da li ce biti povisica/uskladjivanje u septembru ne znam...samo ponavljam ono sto sam cuo poodavno

Izvinjenje dragi saborce. Juce sam dosao do nekih informacija koje su me razestile a koje se ticu plate ali nije za forum. Izvinjavam se jos jednom.:bye:

Hmz...nadam se da nije nesto ozbiljno....inace smo najebali :otkacio:
Mada me zivo interesuje sta si to saznao...posto ja jos nemam nikakvih (losih) saznanja...sto ne mora da znaci da ih necu imati....ali...kazes nije za forum...

Back