stanovi i plate

Ne znam cemu sarkazam.
Postoje sluzbeni stanovi i sluzbeni "stanovi".
Ako mi je u nekoj raspodeli dodeljeno nesto sto ne bih otkupio ni po uslovima iz '91-ve i sto nikako ne mogu da smatram i prihvatim kao neko trajno resenje ... zasto bih ja bio zarobljenik tog stana?
Po nekim trenutnim propisima i tumacenjima, lice koje vrati sluzeni stan ne moze da ostvari pravo na UTS, osim ako stan nije vracen zbog prekomande.
Pitanje je dakle bilo, da li je negde u novim pravilnicima o kreditoranju provucena ova kategorija lica sa sluzbenim stanovima i da li takva lica mogu ravnopravno sa ostalima i pod istim uslovima da trajno resavaju stambeno pitanje putem kreditiranja.

:klap::klap::klap::super::super::super::::worth::tick::tick::tick:

Za civile nema UTS ali zato ima fizicka provera:thumbdown::nono:

kad je neko od CL ishao na proveru.... ups izvinjavam se vojnih sluzbenika i namestenika ????????? Jedino u mesecu limburgu :klap:

bas me zanima kako ce spremacice , frizerke , vozaci , auto-mehanicari, delovodje , sekretarice , kuvari da odrade proveru :whistling: :super:

marsheve mogu da imaju ...ali ko ove ljude da natera na fizicku proveru ??????

Evo shta mi je stiglo...
pa ako nekoga zanima...

Sektor za proizvode fizičkim licima i malom biznisu
Služba kredita

Beograd, 27.05.2008.god.

Regionalni direktori za rad sa fizičkim licima i malim biznisom
Direktori za prodaju fizičkim licima
Direktori ekspozitura
Savetnici za klijente

PREDMET: Odobravanje subvencioniranih stambenih kredita za profesionalna vojna lica

Obaveštavamo Vas da Banca Intesa a.d. Beograd počinje da odobrava subvencionirane stambene kredite profesionalnim vojnim licima, na bazi Odluke IO br. 6665 od dana 23.05.2008. godine

Stambeni kredit se finansira sredstvima Banke i Republike Srbije u sledećoj proporciji:

a) Učešće iznosi 5% - 25% u odnosu na cenu nekretnine, odnosno traženi iznos kredita, i obezbeđuje se iz budžeta Republike Srbije u vidu dugoročnog stambenog kredita;
b) Preostali iznos cene nekretnine, odnosno traženi iznos kredita obezbeđuje Banka
Ukoliko korisnik kredita nema dovoljnu kreditnu sposobnost, u obavezi je da obezbedi lično učešće, kako bi se uz kredit države i kredit Banke isplatila celokupna kupoprodajna cena navedena u kupoprodajnom ugovoru.

Specifičnosti koje se javljaju kod ovog modela kredita su sledeće:

1. Opšti uslovi koje propisuje Vlada RS
• status profesionalnog vojnog lica u trenutku donošenja odluke o formalnoj ispunjenosti uslova za dobijanje kreditnih sredstava iz budžeta Republike Srbije
• starosna granica za otplatu poslednje rate kredita je 70 godina života;
• ukoliko Korisnik kredita i/ili njegov supružnik imaju nekretninu/nekretnine u vlasništvu kredit za kupovinu nove nekretnine mogu dobiti u visini razlike između vrednosti nekretnine/ nekretnina koju poseduju i iznosa od EUR 100.000 u dinarskoj protivrednosti);

2. Specifična dokumentacija:
• Rešenje o visini sredstava koje korisnik ostvaruje na osnovu mesečne nadoknade dela troškova za zakup stana izdato od strane Ministarstva odbrane
• Potvrda o navršenim godinama rada u radnom odnosu i procentu subvencije na koju korisnik kredita ima pravo - izdaje organizaciona jedinica Ministarstva odbrane nadležna za stambene poslove.
• Izjava da svoje stambeno pitanje rešava trajno putem kredita i da se odriče prava na rešavanje stambenog pitanja po propisima o stambenom obezbeđivanju u Ministarstvu odbrane, overenu od strane nadležnog starešine;

3. Kreditna sposobnost se utvrđuje u visini 50% zajedničkih neto primanja korisnika i sadužnika umanjenih za ostale obaveze, s tim što se iznos mesečne naknade dela troškova za zakup stana prihvata u iznosu 50%, a na osnovu Rešenja o visini sredstava koje korisnik ostvaruje na osnovu mesečne nadoknade dela troškova za zakup stana izdato od strane Ministarstva odbrane

4. Posebne odredbe koje se ugrađuju u Ugovor o kreditu

• Obavezu korisnika kredita da za vreme važenja ugovora, na pisani zahtev Banke, u roku od 3 dana od dana prijema istog, angažuje o svom trošku ovlašćeno lice koje će izvršiti procenu nepokretne imovine na kojoj je konstituisana hipoteka u korist Banke i Republike, kao i da o izvršenoj proceni odmah dostavi dokaz.
• Obavezu korisnika kredita da u slučaju samovoljnog prestanka službe u Vojsci Srbije ili prestanka službe u Vojsci Srbije bez prava na penziju, ostatak kredita, uključujući i subvenciju Republike Srbije, nastavi da otplaćuje po tržišnim uslovima. O nastupanju navedenih slučajeva Ministarstvo odbrane će elektronskim putem obavestiti Nacionalnu korporaciju koja ima obavezu da o tome bez odlaganja obavesti Banku.

U slučaju da Korisniku kredita samovoljno prestane služba u Vojsci Srbije ili u slučaju prestanka službe u Vojsci Srbije bez prava na penziju, Banka se obavezuje da kreditna sredstva koja su Korisniku kredita isplaćena iz budžeta Republike Srbije refinansira, i ponudi mu da nastavi sa otplatom kredita po tržišnim uslovima. U slučaju da Korisnik kredita ne ispunjava uslove za dobijanje kredita po tržišnim uslovima, Banka može kredit proglasiti dospelim i pristupiti prinudnoj naplati.

Prijem zahteva i realizacija ovih kredita vršiće se po proceduri za odobravanje nestandardnih kredita, koja se nalazi na Sajtu stambenih kredita. Takođe, na Sajtu stambenih kredita se nalazi i ostala potrebna dokumentacija. Ugovori o kreditu, nalaze se u aplikaciji KDP.

Uslovi odobravanja kredita, nalaze se u Katalogu stambenih kredita na Portalu, sekcija Knjiga standarda, u okviru Sektora za proizvode fizičkim licima i malom biznisu.

Na Portalu se takođe nalazi i novi pregled EKS-a, koji ste u obavezi da odštampate i postavite na vidnom mestu u ekspozituri.

Služba kredita

Šef, Vesna Miljković

kad je neko od CL ishao na proveru.... ups izvinjavam se vojnih sluzbenika i namestenika ????????? Jedino u mesecu limburgu :klap:

bas me zanima kako ce spremacice , frizerke , vozaci , auto-mehanicari, delovodje , sekretarice , kuvari da odrade proveru :whistling: :super:

boga mi do skoro se islo na fizicke provere, gadjanja i marseve. ja cak i za nagrizenu pusku koju i neznam gde je placam 500din. ma katastrofa. :bye:

Mozda u tvojoj jedinicu nisu , ali zato sam ja isao i na provere i na gadjanja i na marseve, valjda zbog proseka! A i svi znamo kako se upisuju rezultati sa provera:rotf::rotf::rotf::rotf:
Treba dobiti ocenu narocito se istice zbog napredovanja:thumbdown::thumbdown::thumbdown:

A jel poceo Sutanovac da pravi onih 500 stanova u Beogradu i jos toliko van njega,u medijima je totalna blokada informacija po tom pitanju koji je isti u predizbornoj kampanji najavio,ne znam ima li neko snimak kako ono figurativno uz sve tv lesinare polaze kamen temeljac,pa aplauz,mali govor o prosperitetu i tako to,molim za svaki podatak o ovim informacijama,plasim se da nisu ovi iz opozicije koji mozda postanu pozicija uveli cenzuru pa jadni ovi Borisovi ne mogu da nam prikazu sa reci na dela.

Gde ste insajderi iz ministarstva i GS.:bye::bye:

Nema vas nigde sa novim informacijama:tajna::tajna:

Atraktivno zemljište Vojske

Da bi došli do atraktivnih lokacija za gradnju poslovno-stambenih kompleksa, investitori kupuju preduzeća koja takvo zemljište ili prostorije već poseduju. Milan Pavlović iz agencije Ambassador M objašnjava da atraktivnim zemljištem raspolaže i Vojska Srbije:
- Kada bi vojska rasprodala placeve, recimo na Topčiderskom brdu, rešila bi stambene probleme svojih pripadnika, a novac bi mogla da uloži i u druge stvari. Takvim potezom i izgradnjom velikog broja novih stanova, spustile bi se cene nekretnina. Osim toga, ako bi država dala određene garancije investitorima, moglo bi da se postigne da kvadrat stambenog prostora u širem centru bude 700-800 evra.

bio sam na sportskom takmicenju u Somboru 4 dana (van garnizona) i za to smo dobili samo 4x 20% dnevnice
dali postoji neko normalno objasnjenje za tako nesto da sada mi se desavalo da primimo 50 % dnevnica ali ovo od 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????

Ima Mira Adanja-Polak,samo moramo da cekamo,koliko a ko to zna njoj sam na mail poslao zanimljive podatke ali zenu ne zanimamo mi sa nasim sitnim problemima a znala je da tupi o patriotizmu,nako sva ozbiljna i nacitana,sve je to narod pozlatio i jos ce da ga uzlati i vise,i ovi novinari su se ofucali,a secam se kad je dinkic raspravljao o tome kako je vojna tajna koliko vojska sleduje dugih gaca i slicne gluposti koje je izvaljivao,ma steta sto nije bio u mogucnosti da lepo ko sin Zivote Panica legalno valja krompir i toalet papir vojsci ne bi bio puka sirotinja,iovako je jedva sa zenom ustedeo neku kintu,ma daj da mu otvorimo fond i to dobrovoljni samo da sa svojim ekspertima ode u Evropu,tamo im je mesto pa nek njihove vojske reformise za sledovanja dugih gaca i sl.gluposti.

@Potuk- naravno da je bolje uzeti kredit subvencionisan kod NKOSK, nego ove vojne varijante.. Samo,kupi ga van mesta sluzbovanja da bi ti ostao odvojeni zivot jer ce ti ukinuti UTS.
I,naravno, ostajes na vojnoj listi za dodelu stana!!!

Back