stanovi i plate

Znate kako ljudi....Ja nisam ni vidovita Zorka ni Kleopatra. Niti sam taj koji potpisuje ovako nesto, a jos manje onaj koji to uplacuje.
Pred Uskrs su rekli da ce biti 30.04 (i trebalo je zaista da bude tad uplaceno)...a juce su rekli da ce biti 05.05.. (jer navodno ne radi RC ili neko u RC-u koji to treba da odradi...potpise...sta ti ja znam....i da sigurno u ponedeljak uplacuju)
Mogu oni sve.....i da bude 15.05 a i da ne bude nikada....
Zar posle toliko godina rada ne shvatate to.

Nemojte da ubijate glasnika (kako kaze poslovica).....samo prenosim ono sto saznam...
I kao sto kaze Balasevic u jednoj svojoj pesmi "jer ako oni lazu mene, lazem i ja vas" :)
Ma nije nista licno,samo kazem da se ovako nesto ponavlja po ko zna koji put.

lepo je to samo sam ja nesto zaboravio kako to izgleda,pa sam nostalgican da ne kazem ogorcen.
Ako posaljem decu kod babe i dede ,valjda cemo ja i zena da prezivimo sa 1000 dinara do ponedeljka.:cry:
ma sasvim ti je dovoljno to za cetri dana 3 hleba po 38 din 2 lit mleka 100g kafe 1/2 kg mesa
po dva piva i dosta. ako pusite onda neki vek i to je to. :lol::lol::lol: sala ja imam 500 din pa sve upola. pozdrav

Znate kako ljudi....Ja nisam ni vidovita Zorka ni Kleopatra. Niti sam taj koji potpisuje ovako nesto, a jos manje onaj koji to uplacuje.
Pred Uskrs su rekli da ce biti 30.04 (i trebalo je zaista da bude tad uplaceno)...a juce su rekli da ce biti 05.05.. (jer navodno

MA NISI TI KRIV AL SKORO SAM KOMENTARISAO NA TU TEMU DA VEC JEDNOM PRESTANEMO SA TIM NAGADJANJIMA VEC DA NEKO ZVANICNO KAZE ZA SVE BICE TAD I TAD I TO JE ZAKON. DOSTA VISE NAGADJANJA TE REKLA OVA ONAJ KOMSIJA CISTACICA U MO I SLICNO. RADM 1 I 2 BAR CU DA UZMEM KINTU ZA PRAZNICNI RAD.

Da li civilna lica koja su iz SRBIJE imaju pravo na UTS ili kako se po novom zove i da li cu i ja moci da od toga otplacujem neki kredit.Od 1985 god sam se naslusao raznoraznih prica na ovu temu izgleda da i u 2008 jos uvek lazu

MA NISI TI KRIV AL SKORO SAM KOMENTARISAO NA TU TEMU DA VEC JEDNOM PRESTANEMO SA TIM NAGADJANJIMA VEC DA NEKO ZVANICNO KAZE ZA SVE BICE TAD I TAD I TO JE ZAKON. DOSTA VISE NAGADJANJA TE REKLA OVA ONAJ KOMSIJA CISTACICA U MO I SLICNO. RADM 1 I 2 BAR CU DA UZMEM KINTU ZA PRAZNICNI RAD.[/QUOTE]

Na koju foru se u vojsci dobija kinta za praznicni rad. Dezuram gomilu praznika kao sto cu i 02.05. i nikada nisam dobio ni paru vise na ime praznika.

ma oni nisu normalni druge banke su povoljnije za uzimanje kredita uz subvenciju dravae od 20%
manja rata recimo 50000 evra 30 godina fiksna kamatna stopa od 6.9 % prvih 25 godina rata 250evra poslednjih pet 149evra alu ucesce je 5 % i mnogo je povoljnije.
dali neko zan ako bodignem ovaj gore kredit kako ce biti regulesano za uts .Predpostavljam da ce ici samo iyjava da se odricem prava na dodelu stana

ma oni nisu normalni druge banke su povoljnije za uzimanje kredita uz subvenciju dravae od 20%
manja rata recimo 50000 evra 30 godina fiksna kamatna stopa od 6.9 % prvih 25 godina rata 250evra poslednjih pet 149evra alu ucesce je 5 % i mnogo je povoljnije.
dali neko zan ako bodignem ovaj gore kredit kako ce biti regulesano za uts .Predpostavljam da ce ici samo iyjava da se odricem prava na dodelu stana

Ima jos povoljnije !
Bez subvencije,bez ucesca,osigurano kod NKOSK na 26god. 50 000 evra,rata 250 evra!
Nije izmisljotina.

procitajte intervju u blicu

deo intervju

Čime to imate da se pohvalite?
- Učinili smo dosta na poboljšanju standarda života i rada pripadnika vojske. Od aprila, od kako sam postao ministar, plate su sa prosečnih 27.800 dinara povećane na 37.000 dinara. Ukupno prosečno povećanje iznosi oko 40 procenata...

[B]...kojoj vojsci je ovaj gore povecao ovoliko platu !?[/B]

Ljudi pratim postove i nemogu da se nacudim.
Ko kaze, ili bolje da se izrazim gde pise, da mi nemozemo (bili penzioneri (sto je moj slucaj) ili aktivni pripadnici vojske,) da podnesemo redovni zahtev preko neke poslovne banke naprimer MeridianBanke (trenutno imaju najbolje uslove kamata 6.3% na mesecnom nivou i mogu i neuknjizene nekretnine) za kredite subvencionisane od strane drzave. Dobijemo 20% od vrednosti kredita koje cemo vracati po isplati duga banci, odemo kod nadleznog organa damo izjavu da se odricemo pripadajuceg stana od vojske, dobijemo resenje za UTS+10% na sledecih 20 godina i lepo se uselimo u SVOJ stan.
Nevidim prepreku u Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova da mi to napravimo na gore naveden nacin iliti u sopstvenoj reziji.
Pravilnik o stambenom zbrinjavanju u ovom slucaju ne igra nkakvu ulogu, vec Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova koji nam dozvoljava da primamo UTS+10% narednih 20 god.

Molim one koje su podrobnije proucili ova dva pravilnika da potvrde ili negiraju ovo moje gore izneseno.

Zbog cega mi nemozemo i mi kao i svi ostali gradjani traziti subvencionisanje za kredit od strane drzave.

Upucen sam da su mnoge drzavne firme kao sto je Telekom, MTS ili Zeleznice Srbije isto tako subvecionisali svoje radnike za kredit ali ih isto tako nisu sprecavali da konkurisu kod NKOSK ako to zele, ja mislim da je takav slucaj i kod nas.

Molim da kazete svoje misljenje o gore navedenom.

...o cemu vi pisete ovde,kakvi krediti,kakvi stanovi !?
Videcemo se posle izbora kad vas pravilnik o kreditima i ostalim lazima ode na razne dorade,prepravke,ispravke.....i onda u zaborav do narednih izbora.
A mi ovce,opet se upalimo pa u tor!!!....beeee
:mad:

Back