stanovi i plate

Ja se stalno svercujem,a kad naidju ridzovani ja im dam vojnu legitimaciju pa pisu kaznu na vp,pa kad vojsku nije sramota sto bi mene bilo,u pocetku me k-dant cimao,ali je posle desete kazne odustao,pa imam jedno 50 kazni do sada napisanih,a iako me pozovu na sud necu se odzvati,ima da budem neuracunljiv.

Ma opet ista ekipa se zjbava sa podoficirima, civilma i ugovorcima . . . praveci pravilnike u korist onih sto imaju duplo i troduplo vece plate od nas smrtnika. Opet se prave rang liste za dobijanje kredita ,a tu ce na mestu br. 1 biti oni sto imaju stanove,ali su kreditno sposobni ... Kao i ona lica sto nisu dobila adekvatan stan od vojske, pa cisto da kupe jos jedan, jer sta je 300 € na oficirsku platu - sica. Pravimo vojsku po NATO standardu, a zastavnik ima manju platu od potporucnika koji je juce poceo da radi ?!?! To je sigurno prepiska iz armije Gologuzanskih emirata :))). Onih 5000 kazu da ce biti 29.04.

prvo moras da potpises izjavu da ces stambeno pitanje resavati kreditom. ucesce dobijas 1% po godini staza, ali ne od sledujuceg, nego od kredita koji si trazio.i to vracas na kraju. UTS ti ostaje, samo ne znam dali u iznosu koji primas +10% ili svima po 1000 bodova.rang lista se ne pravi tako kako kaze beli , vec po datumu podnosenja kredita u banci. sve ide preko nacionalne korporacije za stanove. kamata ce biti za oko 1% niza nego najniza u zemlji. potpisan je pravilnik, treba da izadje u sl.listu pocetkom maja ili u ona 2 dana radna.cista racunica, u krusevcu, vranju, rumi-moze da se resi, u BG-.....prosecna platezna sposobnost /moja licna procena za cinove zakljucno sa ppk/ je takva da se moze podici kredit 35-50 000 e, sto znaci otprilike 250-330 evra rate. za te pare u bg moze da se kupi vesernica.

Nista ja ovde ne razumem! Vracam drzavi 20% subvencije, vracam vojsci tih 6% sto me sleduje, placam banci normalno! U sustini jedina pogodnost je sto ce kamata biti niza za 1%!
Jel stan mora u mestu sluzbovanja ili moze gde hoces?

E a ja sam cuo nesto za vezivanje sa 15 gdina rada. Satro vojska nemoze svima da obezbedi radno mesto pa oni koji imaju preko 15 god. rada njima garantuje za posao i na tih 20 godina za ispacivanje.
E lord sit i ja bi se svercovao da mogu nego pusaka preko njiva 7 km u jednom prvacu svaki dan . I jos te je.... za pare. Pravio sam 4 puta spiskove za kintu i uvek izmisljaju nesto novo.

nisam cuo da se pominje tih 20% subvencije

Ma to je subvencija drzave koja vazi i za ostalo stanovnistvo! Ti das 5% a drzava 20% pa posle vracas i tih 20%.
A ovi nasi ce da daju jos to nesto kako bi mogao da uzmes kredu i ako nemas ih 5% da das ucesce! Kazem ja da jejedina povoljnost ta manja kamata! Ali me bas interesuje kako ce da ubede banke da smanje kamate!:?:

Na vestima hrt-a večeras slučajno sam uhvatio dok sm menjao kanale , povećanje plata u HV , poručnik ima sada oko 6400 kuna, što dođe oko 881 euro. Ja sam bio ubeđen da su oni mnogo bolji od nas. btw kad će pravi info o kreditima za stan,što nema postioca, on je do sada uvek imao vest pre svih???

Posetioce javi se.
Hoce li nam samo vojska davati subvenciju od 1% po godini staza ili ce nam i drzava pored vojske dati 20% kao i ostalim gradjanima?
Zakuvalo se, moramo znati da bi dosli na red dok imaju sta da dele.

Ma i ja sam ranije pesacio,pa sam posle prekomande dobijao godisnju markicu,a kad sam provalio da mogu da se vozim na vojnu odmah sam godisnju prodao kasnije krenuli i ostali da prodaju,pa nam ovi nasi trazili da razduzimo od prosle godine da bi dobili novu e onda su krenule izjave oprala zena u masini,pokraden,ja sam dva puta vadio vojnu lagitimaciju sad imam tri dve su oglasene nevazecim ali zato mogu da ih koristim u vu jedinstvo te imam tri bonusa umesto jednog,kupovina kosulja,cipela itd.moze i tu da se zaradi uzgred,mene nije sramota a i to je jedini nacin da im naplatis svoje pare,sad opet gsp-ujem,vozim se gradskim al dokle ne znam moguce da ce opet da me prekomanduju,pa opet snalazenje,svakako da ko god oce moze da izvadi novu vojnu legitimaciju a da zadrzi staru a na obe mozes da kupujes jer im je sistem u kompovima krs,vode te samo pod brojem sluzbene,a taj se broj menja kad god se izda nova legitimacija,nadam se da sam nekom pomogao informacijom,a za stanove joj kuku tamo je neko vec rekao da ce da im treba par stotina godina i mislim da je u pravu.

Pozdrav kolege,
Pravo da vam kazem ja nemam Bog zna sta mnogo informacija vezano za stanove tj stambene kredite. Sve sto znam je da su bile neke izmene vezane za stambeni pravilnik koje je ministar potpisao pre jedno 15-ak dana. Potrudicu se da saznam sve vezano za to.
Evidentno je samo sledece. Za sve to se ceka direktiva ministra. I sve dok se to ne desi je rekla kazala. Ono sto sam ja nacuo....nazalost....sve ce ovo da ceka novog ministra i novu vladu. Pa vi racunajte. Izbori 11 maja....skupstina i vlada treba da se naprave zakonski do septembra. Pa sad gledajte kad se to desi dok se ne donese koliko ce da prodje dana.
Nadam se licno da nisam u pravu....

Posetioce dva pitanja ako moze,prvo je da li je to sigurno za 30.04.jer kod mene u jedinici nemaju pojma da ce to da bude i uopste ne veruju da ce biti ta uplata, a drugo je da li i penzose to obuhvata,imam jednog penzionera u porodici,hvala unapred.

Na sajtu Blica najavljuje se novi model stambenog zbrinjavanja vojnih lica. Blic se poziva na pisanje Odbrane. Pogledajte.

Za pet godina 14.000 stanova za profesionalne vojnike

Autor: Tanjug | 25.04.2008 - 13:03

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=39474

Novim modelom stambenog zbrinjavanja za četiri do pet godina moglo bi da bude rešeno stambeno pitanje za oko 10.000 do 14.000 profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, piše magazin "Odbrana" u najnovijem broju.

Taj model, po kojem zainteresovanima nije potrebno učešće, izradili su Ministarstvo odbrane Srbije u saradnji sa Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita i Ministarstvom finansija.

Zakon o budžetu za 2008. godinu predvideo je milijardu dinara za tu namenu, a novi model stambenog zbrinjavanja namenjen je isključivo profesionalnim pripadnicma Vojske Srbije, navodi list "Odbrana".

"Predviđamo da će od tih sredstava moći da se obezbedi između 1.200 i 1.500 stambenih kredita", rekao je državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Miščević.
Mišćević objašnjava da je programom predviđeno da profesionalni pripadnici VS dobijaju subvencije čija će visina zavisiti od broja godina provedenih u uniformi.
Krediti, kod poslovnih banaka, moći će da se podižu za kupovinu stana ili izgradnju stambenih objekata, s tim što će nekretnine morati da budu uknjižene, a ukoliko se korisnik kredita opredeli za izgradnju moraće da ispuštuje kompletnu zakonsku proceduru, navodi on.

Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih pripadnika VS, koji je 17. aprila usvojila Vlada Srbije, pruža alternativu ljudima koji ne žele da čekaju da im se dodeli stan prema postojećem pravilniku i rang listi stambenih interesenata.

TU SU I KOMENTARI ČITALACA

Sportista | Petak, 25 April 2008. 14:37h
unapred se izvinjavam svim vojnim licima i sam imam dragih ljudi u uniformi,ali ovo je pitanje za neke vise instance. Cime nas je vojska zaduzila da bi se njima poklanjali stanovi? Da nisu neki od prethodnih ratova resili mozda u nasu korist, ili ce voditi neki buduci rat. Nije fer, a sportisti dok su aktivni neka zive privatno, a kada zavrse karijeru nek idu kod mame i tate. Mislim da vas mi mnogo bolje i branimo i reklamiramo.

petar pan | Petak, 25 April 2008. 13:55h
Ne objavljujte gluposti ministara koji su ubedjenji da im ljudi veruju. Nabavite i procitajte pravilnik o resavanju stambenih pitanja pre nego objavite ovako udarne vesti!!!

radodeyan | Petak, 25 April 2008. 13:46h
I u SFRJ,su im resavali stambene probleme,a oni nisu mogli da rese samo jedan zadatak koji su imali. Ja sam PROFESIONALNI diplomirani gradjevinski inzenjer,i pitam drzavu kada ce da resi moj stanbeni problem!!!!!!!

Sascha | Petak, 25 April 2008. 13:29h
Do kada ce se vise dodeljivati besplatni stanovi Vojsci ili u uostalom bilo kome? Da li ste vi ljudi normalni? Kreditiranje i subvencije, uzimanje hipoteka itd. je jedini normalni nacin. Postarajte se bolje da ima vise dobrih stanova, da se vise gradi, a nemojte da se vracamo na dodelu stanova koji su inace basnoslovno skupi. Treba i da se oduzmu stanovi koji su tako dodeljivani vojsci, tj. da im se ponudi da ih odplate po trzisnoj ceni da bi u njima ostali da zive. Treba i da se daju pristojne plate vojnim licima kao i uostalom svim drugim sluzbenicima da bi to mogli da urade. Inace neko moze da godinama radi npr. u Gradskoj cistoci i da nikada ne dobije stan, jer mu firma ne dodeljuje stanove. Recite mi da je taj posao laksi od posla vojnika!

Што се тиче станова и кредита: 18.04. одржан је састанак представника стамбених интересената у МО у Управи за кадрове (лично сам био).
- 17.04. Влада је усвојила програм стамбеног збрињавања припадника ВС и МО
- одобрен је утрошак оних 1 млрд. дин. за субвенције до краја ове године и то само за активна лица (без пензионера),и то креће од 01.05.2008.
- такођер се планира откуп око 1000 станова до краја године (око 500 у Бг. а 500 у осталим градовима) и то ће се наводно делити свим категоријама,
- како рече овај што је водио састанак, ради се о ПРЕКРЕТНИЦИ У СТАМБЕНОМ ЗБРИЊАВАЊУ
- за кредите није ништа речено осим да крећу после 01.05. а детаљи ће бити врло брзо познати
- незванично, у разговору са једним од референата који ради у стамбеном, дознао сам да ће бити онај фазон са 1% по години стажа (ефективног) субвенције од цене припадајуће квадратуре (а то је у децембру у Бгд. било око 1350 евра по м2), субвенција се враћа на крају кредита по камати од око 0,5%, а остали део кредита по камати банке,
- по његовим речима, у тој варијанти остаје УТС до 240 месеци, за оне који немају никакав стан
- на састанку су нам поделили ЦД са најновијим ранг листама, које су ажуриране према овим изменама правилника објављеним у СВЛ 09.04.2008.
- нема новог правилника (осим тих измена), а нови ће бити израђен кад се на нивоу државе реше имовински односи и сл.
Ово за кредите је незванично, али вероватно врло близу истини.

ОВАКВУ САМ ИНФОРМАЦИЈУ, ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ, ПРЕНЕО И МОЈИМ ШЕФОВИМА ПОСЛЕ САСТАНКА И УРУЧИО ИМ ДИСКОВЕ СА РАНГ ЛИСТАМА.

БИЋЕ ЛЕПО УКОЛИКО НИЈЕ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА.

ПС. ПОТВРЂЕНО ЈЕ И ОНИХ 5.000,00 НА САСТАНКУ.

Back