stanovi i plate

Ne mislimo samo na pare,mislimo i na stanove i na tuzbe,ali ovi nas ukopase nista ne rade ,samo se hvale! a ono za topli obrok i regres evo za jelasica pa vi racunajte kolilki mu je topli uvecani :
Prosečna neto plata guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića u prošloj godini je iznosila 412.175 dinara, objavila je NBS. U saopštenju NBS objavljenom na sajtu centralne banke, navodi se da su u mesečnu zaradu guvernera uračunat minuli rad, topli obrok, regres i slična primanja.

Samo neznam kakva su to slicna primanja.

Sto znaci da ako uzmes kredit,mozes ga dobiti na najvise 240 meseci,i da ti od dana prestanka sluzbe prestaje i uts! Nije mi jasno samo oko visine uts-a,da li je isti za sve(sa decom,samci,...) ili je isto kao i do sada po bodovima? Neko je pricao da ce biti fiksno za sve?!

Jedno pitanje za postovane kolege!
Postavljen sam na mesto teh.za avion i motor,ali zbog nedostatka ljudstva a po naredjenju k-danta poslat sam na ispomoc u cuvarsku sluzbu.Radim 7 dana po 12h pa dve nedelje odmaram,i tako u krug stim sto radim i nocne smene.Dali imam pravo na hranu ili bar na neki dodatak u novcu za tih 12 h rada, i kako se racuna radno vreme subotom i nedeljom,kao i drzavnim praznicima kad takodje radim po 12h.Cuvam i cuvam a sve o mom trosku put,hrana itd....

Zanima me ako je neko upucen da mi odgovori sta je sa uts-om za onoga koji kupi stan ali ne na kredit tj.na drugi nacin se snadje za novac.Da li sleduje po novom uts sve kojima vojska nije resila stambeno pitanje?
Hvala unapred!!!!!!!!!

Postavio sam pravilnik. Izvinjavam se sto je neuredan jer nisam imao vremena da ga popravljam. Kopija je bila losa pa je prilikom skeniranja doslo do odredjenih gresaka. Nadam se da cete se snaci.

Hvala na trudu da ne bude da smo nezahvalni, ali mozes li okaciti u nekom drugom formatu, ili kao sliku da bi nam bile jasnije neke bitne stvari npr. kada pravilnik stupa na snagu posto se iy ovog ne vidi najjasnije. Ocemo li cekati novu vladu ili da dajemo izjave i da kupjemo stanove, dok ne poskupe toliko da nam ni krediti ne vrede.:x

A NAMA POVECANJE I POMOC ????????

Povećanje plata u zdravstvu, lokalnoj samoupravi i prosveti
Tanjug - Pre 3 sata i 8 minuta

BEOGRAD - Zaposleni u zdravstvu i prosveti dobiće u aprilu jednokratnu pomoć od 3.000 dinara i povećanje zarada od pet odsto, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Zaposleni u državnoj upravi, teritorijalnoj autonomiji i lokalnoj samoupravi će dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara i povećanje zarada od tri odsto a zaposleni u oblasti kulture jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je naglasio da je inicijativa o povećanju zarada i isplati dodataka potekla sa sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima sindikata i da za cilj ima ublažavanje socijalnih posledica zbog rasta cena na tržištu.

Povećanjem plata će u prosveti biti obuhvaćeno oko 120.000 zaposlenih, u lokalnoj samoupravi 22.000 a državnoj upravi oko 40.000 zaposlenih.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković očekuje da će predlog o povećanjima i pomoćima biti sutra usvojen na sednici Vlade Srbije, jer se, kako je naveo, time ne ugrožava stabilnost budžeta.

On je dodao da će na to sednici vlade biti usvojena i uredba kojom se povećavaju koeficijenti plata zaposlenima u lokalnoj upravi i teritorijalnoj autonomiji za 6,6 odsto i osnovica za dva odsto.

Državni sekretar Ministarstva finansija Ranko Guzijan je kazao da je za povećanja primanja i jednokratne pomoći izdvojeno "do 500 miliona dinara, što je manje od 0,5 odsto od ukupne sume za plate za 2008. godinu koja iznosi 200 milijardi dinara".

Ministar Milosavljević je najavio da će do kraja aprila biti raspisan konkurs za 1.000 stanova za zaposlene u zdravstvu.

Pozdrav svim milionerima!
Imam jedno pitanje za vas posto ovde gde radim to niko ne zna da mi objasni!
Naime, bio sam na cuvarskoj sluzbi kao pojacano obezbedjenje na izdvojenom objektu 7 dana i menjali smo smene na svakih 6 sata (6 sati na duznosti, 6 sati odmaras i sve tako u krug) i za to smo dobili 7 trupnih dnevnica. E sad interesuje me da li je to sve ili bi trebalo jos nesto da se dobije posto za cuvarsu sluzbu u PS pise da na cuvarskoj sluzbi se ne sme opteretiti lice vise od sedmodnevnog radnog vremena a to je 40 sati.
Molim za pomoc kako bih znao sta dalje...

Ljudi ja resio da se kandidujem za predsednika samo mi treba Vasa podrska.
Obecavam 50% vecu platu,komandirski dodatak,topli obrok,UTS,regres, dodatak sto slusate gluposti, i 50000 jednokratne pomoci.Svako ko za mene glasa neka zna jedno VAMA NECE BITI PUNO BOLJE ALI MENI HOCE!

Ljudi ja resio da se kandidujem za predsednika samo mi treba Vasa podrska.
Obecavam 50% vecu platu,komandirski dodatak,topli obrok,UTS,regres, dodatak sto slusate gluposti, i 50000 jednokratne pomoci.Svako ko za mene glasa neka zna jedno VAMA NECE BITI PUNO BOLJE ALI MENI HOCE!

Pa i to je dobar početak. Jednom od nas će biti bolje. Samo malo će potrajati da se svi izredamo.

Ako posle svake uplate daju po 250 stanova trebace im oko 5 god.da rese sva stambena pitanja,odokativno,ako budu isli dinamikom da posle svake deruge uplate daju po 250 stanova,vreme resavanja ja oko 10 god,mnogi ce pre u JKP pogrebno da dobiju smestaj nego ovaj sto im pripada ali ako uvedu da posle svake 12 uplate daju po 250 stanova,prporucujem i vecem broju AVL-a da zajedno s vojnim penzionerima preko udruzenja boraca ratova koliko ih vec ima,udruzenja veterana,invalida ratnih i mirnodopskih kao i regularnog udruzenja voj.penzionera,regulisu bar s popustom i na rate kupovinu grobnog mesta,dok se ista ne privatizuju,posle ce biti teze,pa ce nas morati spaljivati.

Back