stanovi i plate

Ja sam se danas cuo sa gomilom ljudi i sve sam pitao kad ce plata .....znaci dobio sam odgovore "danas, sutra, prekosutra....do 25 februara".....i onda sam prestao i da pitam kad ce plata jer svako ima neki svoj odgovor....Mada najvise ljudi mi je reklo da ce plata 21....nadam se da je to istina...bas mi se i ne ceka 25 :D :D

ne znam koliko tebe kosta, ali je mene licno do sada kostala mnogo-i licnog komada mesa i porodice i mnogo dana gladovanja i zivaca i ....ali i zaradio sam!
zaradio sam reumu, prosirene vene, par rupa na telu, gomilu ruznih snova i jos nesto sitno pride

Da li ce biti sindikata u vojsci

Oce...ali ce sluziti samo za zimnicu i polutke....jer za sve ostalo nemas prava da se zalis....ima u novom zakonu o vojsci

Члан 14.

Професионални припадници Војске Србије имају право на синдикално организовање, у складу са прописима Владе.
Предмет синдикалног удруживања, организовања и синдикалних активности не могу да буду одредбе и примена закона и других прописа који се односе на: састав, организацију и формацију Војске Србије; оперативну и функционалну способност, употребу и попуну Војске Србије; приправност и мобилизацију; опремљеност наоружањем и војном опремом; командовање и руковођење у Војсци Србије и управљање системом одбране; учешће у мултинационалним операцијама, као ни унутрашњи односи у Војсци Србије који се заснивају на начелима субординације и једностарешинства.
Професионалним припадницима Војске Србије није допуштено право на штрајк.

Jedina upotreba sindikata moze biti postojanje pravnika tj da placamo coveka ili grupu koji ce zastupati nase interese! Tipa povrede na radu, prekovremeni rad! Jeste delokrug rada dosta ogranicen ali moze da se nadju neke rupe! A za zimnicu i polutke cu se nekako sam snaci!

Back