stanovi i plate

da li neko moze da mi objasni dal i se placa dezurstvo i ako se ne placa sta je znacilo ono placanje poslednja dva meseca u godini?

Dezurstvo se vise ne placa, cim je objavljena izmjena u SVL odmah je bila orocena do 31.12. a i to kako su ga placali je bruka. Zasto porucnik i major koji dezuraju na istom dezurstvu dobijaju razlicitu lovu za isti posao.

Sta je to trebalo da znaci :confused: nemam pojma. mozda su imali visak para u budzetu, pa ko reko ajde da ih potrosimo prije kraja godine,

jedna od najtacnijih informacija (sto u nasem sistemu informisanja nikada ne mora da znaci) po pitanju stanova je da ce se raspisati tender za banku preko koje cemo podizati kredite za stanove. Uslov ce biti otprilike da kamata bude 1% niza od najnize kamate na stambene kredite kod drugih banaka te da rok otplate bude 30 godina bez obzira na godine zivota. Ministarstvo ce dotirati kredite u visini od 1000 evra po godini efektivnog staza sto ce biti ujedno i kompenzacija za zakinute plate. A sto se sindikata tice cekamo kako ce ministarstvo urediti ovo pitanje ali bi trebalo da se izborimo da nam pretpostavljeni ne odredjuju predsednika sindikata. Da smo formirali sindikat mogli smo sada preko istog da trazimo objasnjenje gde se izgubilo povecanje od 17% koje je na sav glas ministar obelodanio u svim medijima. Neka sada ponovo izadje na televiziji i neka objasni nasim gazdama da se samo salio i da je to bila predizborna farsa kojom je jos jednom stavljeno do znanja profesionalnim pripadnicima da su samo statisticki podatak za podkusurivanje u predizbornim kampanjama. Pre neki dan je jedan nas kolega na informisanju izneo jedan zakljucak veoma interesantan na koji nadlezni iz GS nisu ni beknuli. Covek je lepo izracunao koliko bi ga kostalo da porodicu preseli u kasarnu i dosao do zakljucka da sa postojecom platom ne bi imao da plati ni vojnicki obrok za mesec dana a kamoli jos i smestaj. Tuzno ali istinito. Nadam se da ove nase komentare cita i neko iz MO ako niko drugi bar spijuni iz VBA bar za to imaju dodatak na platu pa neka opravdaju svoje plate.

Hvala na azurnosti coolzero!
imam jos jedno pitanje, da li slucajno znas da li ce se i dalje plaćati dežurstva lekarima PVL i civilima na VMA, jer plaćali su nam u nazad dva meseca i mogu da kažem da mi je tih oko 8000 din. prilično značilo...

Vezano za kredit, mene to apsolutno ne interesuje jer radim 6 godina tako da ta nadoknada od recimo 600 evra mi nista ne znaci! Hocu reci, ja cu da cekam presude!

Vezano za status podoficira, naravno da ljudi trebaju da imaju vece plate! Svacija deca traze isto! Ali razlike ce uvek biti, sada kolika je ta razlika je druga prica!
Svejedno, da bih, kao oficir, obezbedio sebo sve sto mi treba mnogo vremena sam proveo u KZB, ***, drugacije nije moglo! Problem je sto nemaju svi tu mogucnost!

jedna od najtacnijih informacija (sto u nasem sistemu informisanja nikada ne mora da znaci) po pitanju stanova je da ce se raspisati tender za banku preko koje cemo podizati kredite za stanove. Uslov ce biti otprilike da kamata bude 1% niza od najnize kamate na stambene kredite kod drugih banaka te da rok otplate bude 30 godina bez obzira na godine zivota. Ministarstvo ce dotirati kredite u visini od 1000 evra po godini efektivnog staza sto ce biti ujedno i kompenzacija za zakinute plate.

BRAVO....ovo je vrlo izvesna informacija koju sam ja cuo jos pre skoro 2 meseca. Ti coolzeero mora da radis na nekom dobrom polozaju kad znas za ovo :D :D
Salu na stranu ovo je vrlo izvesno sve sto si ti rekao. I taman da odgovorim i jolly1....UTS ostaje i iznosice oko 200 evra za ozenjene i 100 evra za samce. Ovo je zato sto se predpostavlja da ce rata kredita u principu biti oko 200 evra.
I jos jedna stvar za coolzeero....U MO postoji odeljenje za analizu elektronskih medija...mozda i neko cita ovo...ko ce ga znati :)

Samo oficiri.
Dosada samo oni koji nemaju stan, cija zena nema stan ili koji ne zive kod roditelja.
Medjutim po novom svi ce imati pravo na UTS, bezobzira da li zive kao podstanari ili stanuju kod roditelja.

Ako sam dobro razumeo 1000 evra po godini staza za ucesce i 200 evra mesecno do otplate kredita!!!! Pa i nama je deda mraz konacno stigao. Netrebaju nista da se trude i mazu oci sa 17 ili 30 ili 40% povisice neka je ovo istina i mozemo biti zadovoljni.
Kada imas svoj krov nad glavom nekako se lakse podnosi sve ostalo.
Gladni necemo sigurno ostati ovo je Srbija.

well....kad kazem oficiri mislim PVL :D :D
Greska u koracima....mislio sam PVL a rekao sam oficiri....mada ja to smatram nebitnim...oficiri..podoficiri...sve je to isto
Nego ne mogu da se otmem utisku da podoficiri imaju tako neki trip...kao da su ugnjetavani...
Kada bi rekao neko samo podoficiri a da ne kazu oficiri...ne da bi me bolelo uvo nego ne bih ni milisekunde mislio o tome...a kamoli reagovao

well....kad kazem oficiri mislim PVL :D :D
Greska u koracima....mislio sam PVL a rekao sam oficiri....mada ja to smatram nebitnim...oficiri..podoficiri...sve je to isto
Nego ne mogu da se otmem utisku da podoficiri imaju tako neki trip...kao da su ugnjetavani...
Kada bi rekao neko samo podoficiri a da ne kazu oficiri...ne da bi me bolelo uvo nego ne bih ni milisekunde mislio o tome...a kamoli reagovao

Just joking!
Iako sam podoficir nesmeta mi taj odnos. Ipak je trebalo grejati stolicu 4-5 godina vise. Ko voli nek izvoli.

Ma...lako je meni...ja nisam grejao vojnu stolicu 4-5 godina vishe...jer ja nisam PVL koji je to postao zavrsenom Vojnom akademijom....lako sam ja dosao do cinova i funkcija.....civnilni faks...SRO...pa aktiviranje.....zato me mnogi i mrze :D
But I dont give a damn

Ako sam dobro razumeo 1000 evra po godini staza za ucesce i 200 evra mesecno do otplate kredita!!!! Pa i nama je deda mraz konacno stigao. Netrebaju nista da se trude i mazu oci sa 17 ili 30 ili 40% povisice neka je ovo istina i mozemo biti zadovoljni.
Kada imas svoj krov nad glavom nekako se lakse podnosi sve ostalo.
Gladni necemo sigurno ostati ovo je Srbija.

nemoj da se radujes prerano. stavi na papir koliko bi dobio da ti se isplati zakonska razlika u platama, paa ces videti da si i tu ostecen.

E kolege moje i one sa akademijom i one sa srednjim i one sa jednogodishnjim shkolovanjem...svashta nam napricashe u ovih mesec dana ali po svemu sudeci dobismo mi jedan veliki ***eb dok neki dobishe pravo na fotelje...
kako god...Nema vajde nadati se da ce u ovoj vojsci biti bolje ( osim nekih mizarnih povishica cisto da nas malo ucutkaju )...neko rece da bi trebalo neshto oko 15og da se uplati , danas na poslu cujem da od toga nema nishta ( citaj proshli izbori ) te da ce nam minus biti malo manji tek oko 25og...pa jel ima istine u tome??
Pozdrav svima!!!!!!!!!!!!

E kolege moje i one sa akademijom i one sa srednjim i one sa jednogodishnjim shkolovanjem...svashta nam napricashe u ovih mesec dana ali po svemu sudeci dobismo mi jedan veliki ***eb dok neki dobishe pravo na fotelje...
kako god...Nema vajde nadati se da ce u ovoj vojsci biti bolje ( osim nekih mizarnih povishica cisto da nas malo ucutkaju )...neko rece da bi trebalo neshto oko 15og da se uplati , danas na poslu cujem da od toga nema nishta ( citaj proshli izbori ) te da ce nam minus biti malo manji tek oko 25og...pa jel ima istine u tome??
Pozdrav svima!!!!!!!!!!!!

obrazlozenje je da nemaju vremena da svima obracunaju sta ih sve sleduje

namestuvoljno
hvala na pozdravu....uzvracam istom merom. :)
Plata ce biti sutra i to kako cujem 65% od stare plate.
A osnovica je 20128 dinara....nazalost tako malo...nazalost novembarski presek prosecne plate.
Jedina dobra stvar u ovom pravilniku jeste ta sto ce (nisam totalno siguran ali mislim da ce biti kvartalno) pratiti rast plate u privredi i automatski se uskladjivati sa porastom....

OK, koeficijenti su takvi kakvi jesu, jedino ostaje pitanje prosecne plate odnosno osnovice. Na koji nacin utvrdjuju osnovicu? Kolko videh, zavod za statistiku jos od 2006. godine objavljuje kao podatak PROSECNU PLATU PO ZAPOSLENOM U SRBIJI (nema vise privrede i vanprivrede) koja iznosi za novembar 29373 bez poreza i doprinosa! Za decembar je 34471 i ova decembarska je uvek najveca zbog raznih bonusa i trinaeste plate koje preduzeca isplacuju. Kako je RC dosao da gore navedene prosecne plate od 20128? da nije sedelo 10 referenata i razdvajalo koja je delatnost privreda a koja vanprivreda? ;-)))?

Back