stanovi i plate

Ovi iz rc su mi opet zajebali oko plate. Da covek ne poveruje. Svaka im cast.
Oko raasprave o podoficirskim platama, pa ljudi ne mozete imati iste plate kao oficiri.
Nema logike da nam plate buudu iste.Razlikam ora da postoji i da se konacno skola isplati.

??????

Alo ... jel ti citas svoje postove ?????? Ti kao da si SIPTAR :lol: ... a mozda i jesi ... a o kakvoj skoli je rec ... pa ti kao da si doktor nauka :shock:... a ne PVL .

pa lepo.. na 2. opstinskom u bg.. ne bih rekao ni da je advokat los.. pre ce biti da je sudija imala pms.. tog dana je donela 40 presuda i svi su ispusili po kratkom postupku

Zivo me interesuje na osnovu cega je sudija donela presudu na njihovu stetu .Presuda ne pije vodu,ako je tuzba dobro sastavljena.Predmet sudjenja je clan za koji u Zakonu ne treba biti puno pametan.Potrebno je znati citati cirilicu.Mnogo verovatnije je da se,kao sto se i radi, svi izvlace na nenadleznost,ili da se oteze do u nedogled.
Nista,kad se sve zavrsi,preispitati strucnost sudije i pokrenuti postupak o utvrdjivanju motiva iste da presudu donese u pogresnom smeru.

E pa gospodo nacitao sam se vasih komentara ali nisam mogao da se nacudim argumentu tipa “sto ti nisi isao na akademiju”. Veoma razborito i mudro receno! Istinska misao, radost za citav vek!
Mada, moram priznati, ima nesto i u tome nego... meni to i dalje ne resava jedan problem koji uvek pocinje sa kako a odgovor sa mozda. Kako sa 27000 dinara kupiti deci knjige sveske, poslati ih na eskurziju, kupiti im cipele i farmerke kada se pocepaju, a i ono sto vide od druge dece. Mozda bih trebao decu i na letovanje ili zimovanje da odvedem (jednom u deset godina) ali ne znam moze li to sa 27000 din. Probao bih ali nemam hrabrosti bojim se da bi to bila avantura. Mozda to mojoj deci ne treba. A mozda je to velika plata samo ja to ne znam . “Ma, sigurno je velika, ogromna” kazem sam sebi, “jer se ovo povecanje izracunati ne moze”. Sigurno i se i za nju i kuca sa dvoristem moze kupiti samo ja i to neznam.
Mozda sam ja i neradnik, i priglup pomalo. A, da eto otukd magla ispred mojih ociju: "Nisam zavrsio akademiju".

Da se razumemo, nemam ja nista protiv necije velike plate ali mislim da zasluzujem elementarne uslove za zivot. Ako neko ne zna kakvi su to uslovi objasnicu mu (pricali mi o tome nasi stari…) i ako nemate drugih argumenata osim “sto ti nisi isao na akademiju” i “razlika mora da postoji” ne komentarisite molim vas. Slusam price o povisicama a vreme prolazi kao da ga imam ne znam koliko. Sramota!

Stvarno ne mogu da se nacudim argumentima tipa "sto ti nisi isao na akademiju" i "razlika mora da postoji". Eto istinske mudrosti, radosti za citav vek!
Da li je neko hteo, mogao ili nije hteo i nije mogao da se skoluje je apsolutno privatna stvar ili odluka kako god. Nemam nista protiv necije velike plate ali mislim da i oni "sto nisu isli na akademiju" imaju pravo na elementarne uslove za zivot. Ako neko ne zna sta su elementarni uslovi u 21. veku i to usred Evrope, rado cu mu objasniti, secam se dobro pricali mi moji stari...Izgleda da neki misle da moja deca ne moraju ni na letovanje, ni na zimovanje, i da nose garderobu i obucu koja se nikad nece pohabati. Stan, decija soba - bespotreban luksuz za jednog podoficira i njegovu porodicu.
Nekoliko godina slusam price o kojekakvim povisicama (ovu povisicu nesto nisam primetio) a vreme prolazi kao da ga imam neznam koliko. Sramota!
Sada bih molio nekoga da mi objasni sta da radim sa 28000 dinara oprostite mi, glup sam, neznam, neskolovan a i neradnik uz sve to.

shto se tice tuzbe o 3 x vecoj plati ja i josh 15ak kolega smo stigli do vrhovnog suda,2.opshtinski sud nije doneo presudu ,vec je sudjenje dignuto na veci nivo tj.na vrhovni sud...e sada...kako ce biti dalje....
:confused:

pozdrav svim ucesnicima foruma,
slučajno sam naleteo na vas guglajući o povećanju plate o vojsci i vidim da ima prilicno informisanih likova na forumu kojima sam zahvalan na pojasnjenjima o novim platama.
Danas smo dobili listiće na kojima stoji ‚‚akontacija‚‚ i cifra uplaćena 01.02. da li neko od vas stručnjaka zna kad ćemo dobiti kulturne listiće o plati na kojima se može videti šta je kome dopalo od povećanja???
A citao sam unovoj odbrani o kreditima za stanove pa da li ko zna da li će o tog dima biti vatre?

Back