E pa gospodo nacitao sam se vasih komentara ali nisam mogao da se nacudim argumentu tipa “sto ti nisi isao na akademiju”. Veoma razborito i mudro receno! Istinska misao, radost za citav vek!
Mada, moram priznati, ima nesto i u tome nego... meni to i dalje ne resava jedan problem koji uvek pocinje sa kako a odgovor sa mozda. Kako sa 27000 dinara kupiti deci knjige sveske, poslati ih na eskurziju, kupiti im cipele i farmerke kada se pocepaju, a i ono sto vide od druge dece. Mozda bih trebao decu i na letovanje ili zimovanje da odvedem (jednom u deset godina) ali ne znam moze li to sa 27000 din. Probao bih ali nemam hrabrosti bojim se da bi to bila avantura. Mozda to mojoj deci ne treba. A mozda je to velika plata samo ja to ne znam . “Ma, sigurno je velika, ogromna” kazem sam sebi, “jer se ovo povecanje izracunati ne moze”. Sigurno i se i za nju i kuca sa dvoristem moze kupiti samo ja i to neznam.
Mozda sam ja i neradnik, i priglup pomalo. A, da eto otukd magla ispred mojih ociju: "Nisam zavrsio akademiju".
Da se razumemo, nemam ja nista protiv necije velike plate ali mislim da zasluzujem elementarne uslove za zivot. Ako neko ne zna kakvi su to uslovi objasnicu mu (pricali mi o tome nasi stari…) i ako nemate drugih argumenata osim “sto ti nisi isao na akademiju” i “razlika mora da postoji” ne komentarisite molim vas. Slusam price o povisicama a vreme prolazi kao da ga imam ne znam koliko. Sramota!