mislim da je to po clanu 95 u prelaznim odredbama, `ako bi se novom metodologijom obracuna nekome smanjila plata, zadrzava bruto platu iz decembra meseca 2007.g.` ili sl., ali sustina je u tome
Da li to znaci da za mene nema povecanja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislim da je to po clanu 95 u prelaznim odredbama, `ako bi se novom metodologijom obracuna nekome smanjila plata, zadrzava bruto platu iz decembra meseca 2007.g.` ili sl., ali sustina je u tome
Drugi deo plate izmedju 20 i 25. Osnovica se uskladjuje od strane vlade kvartalno. Zadnje uskladjivanje bilo u Novembru pa je nama uzeto u obracun 76,5% utvrdjene osnovice za Oktobar mesec. Sledece uskladjivanje je Februaru. Sto se tice novog PS u nacrtu ima jedna novina za oficire majora i vise. Posto su ima male plate i nemaju para za zilete dozvoljeno im je da nose bradu do 1cm duzine.
Da li to znaci da za mene nema povecanja?
Sobzirom da pri prethodnom utvrdjivanju osnovice za zaposlene u drzavnoj upravi nije postojao pravilnik tako da vlada nije ni utvrdila osnovicu za zaposlene u MO. Osnovicu je odredio neko iz MO pozivajuci se na sednicu vlade koja je utrdjivala osnovicu u novembru na osnovu oktobarskog proseka. Znaci da je neko u MO namerno birao mesec oktobar umesto decembar za odredjivanje osnovice. Da je uzet decembarski prosek u tom slucaju bi bilo povecanje u proseku 17%. Ovako cekamo da se objavi januarski prosek i sednicu vlade u februaru ako je uopste bude.nisam cuo za to. odakle to da se bilo sta uskladjivalo u novembru? ako i jeste, odakle vladi nadleznost pre januara da to uskladjuje? siguran si u tacnost podatka?
Plata ..... tj. onih 40% tek 21.02.`08 .....informacija tacna 100 %
tako da svi oni koji su se nadali uplati 15.02. na konto novog pravilnika ..... neka broje dane do uplate ...Pozz![]()
clan 95. Uredbe o platama je pozitivan! Znaci da i dalje vazi clan 75. Zakona o VJ, i stara uredba sa koeficijentom 3.00 u odnosu na republicki prosek(za oficire i 2.1 za podoficire)... Tako da ima vremena dok po ovoj novoj Uredbi ne dostignemo toliku platu!
i tu su se ogradili.zakon ne kaze da se zadrzava stari nacin obracuna plate, vec se zadrzava DECEMBARSKA bruto plta.