stanovi i plate

Da li neko zna neke tacnije varijante po pitanju kredita za stanove za pripadnike vojske o kojima se spekulise u zadnje vreme i da li ce to imati nekog uticaja ako sam vec koristio 'usluge" nacionalne korporacije za sredjivanje objekta koji se ne vodi na moje ime!?
Pozdrav

Da li neko ima tacnije informacije u vezi prica o stambenim kreditima za vojna lica,kada ce i kako to zaziveti i da li ce uopste biti od toga nesto ili ce proci kao i ove povisice!?
Takodje me zanima da li ce to,ako uopste bude bilo,imati uticaja na one koji su ili koriste 'usluge" Nacionalne Korporacije za Osiguranje Kredita?
Pozdrav

do 7.
plata = menstruacija. traje 7 dana, pa posle mozes da se je****bes

Ljudi pa nije vam valjda pao moral,vidi se da ste omatoreli i da ste se umorili od dugogodisnjeg laganja,pa koliko se ja secam kad smo bili mladi nije nam ni tih 7 dana smetalo za bodove u gostima.Necemo valjda opet da se predamo i prepustimo da nas u**** kao i ranije.
Nezvanicno sam nacuo da nam je dragi nas ministar tek 15.februara saznao tj .video na listicu kod nekog zace da nam nisu povecali platu i opsovao neciji doktorski rad navodno pozvao nekog telefonom i od tada otprilike svi cute o plati,
POSETIOCE javi nam sta ti posedujes od informacija da se bar nesto prica jer najgora je tisina-obicno posle zatisja nastupa haos

Sto volim ove vojne penzionere. Raspricaju se,nista im zivo ne valja,pametuju,izmisljaju toplu vodu. A dok su radili glasa nisu smeli da puste. Ili im je u vreme copavog i Slobe sve bilo potaman????
Po novom pravilniku nocni rad je smanjen na 26% ( sa 30), drzavni praznik na 110 ( sa 130) sto je minimum po zakonu o radu. Problem je minuli rad jer po zakonu o radu nadoknada za njega moze da bude minimalno 0,5 % po godini radnog staza,dok je nama dato 0,4%.

E da, po novom pravilniku za jubilarne godine radnog staza imamo stimulaciju. Za deset godina - 50% plate, 20 godina- 100% i 30 godina 150%. Isplacuje se u mesecu kada se puni odredjeni broj godina radnog staza.

I plata je u petak,21. Kao sto i ide vec nekoliko godina unazad.

Kad već pomenu tu stimulaciju, sjetili su se da u pravilnik ubace član da ljudima koji su dobili nižu platnu grupu na osnovu službene ocjene prije stupanja na snagu ovog pravilnika treba obračunati koeficijent u skladu sa pravilnikom, ali su isto tako lukavo zaboravili da i ostalima koji su već prešli 10, 20 ili nedaj bože 30 godina neprekidne službe u vojsci priznaju to pravo retroaktivno. Barem da ti priznaju najpovoljniju varjantu ako si prešišao 2 ili nedaj bože 3 jubilej. I šta imamo sad? Zaću ili pukovnika sa 33 godine službe koji će tu jubilarnu nagradu vidjeti samo u pravilniku. Na kraju ispade da im niko nije kriv što su počeli da rade prije 30 i više godina, da su bili pametniji sačekali bi koju godinicu i sad bi fino uzeli platu i pol + uvećanje za minuli rad.

E Caki,Cale pazi da ne docekas penziju u vojsci,a ako docekas onda ces honorarno da brojis kad kome pada jubilej,mislim za to angazuju vojne penzose da sabiraju i oduzimaju i placaju ko za brojanje glasova za izbore.I mi penzosi volimo take ko sto si ti sa nadom da nam se sto pre prikljucis pa da kukas s nama oko Slobe i pre njega i posle njega itd.PS ne ljuti se al sta da ti pametno velim na tvoju pametnu.

Sto volim ove vojne penzionere. Raspricaju se,nista im zivo ne valja,pametuju,izmisljaju toplu vodu. A dok su radili glasa nisu smeli da puste. Ili im je u vreme copavog i Slobe sve bilo potaman????
Po novom pravilniku nocni rad je smanjen na 26% ( sa 30), drzavni praznik na 110 ( sa 130) sto je minimum po zakonu o radu. Problem je minuli rad jer po zakonu o radu nadoknada za njega moze da bude minimalno 0,5 % po godini radnog staza,dok je nama dato 0,4%.

E da, po novom pravilniku za jubilarne godine radnog staza imamo stimulaciju. Za deset godina - 50% plate, 20 godina- 100% i 30 godina 150%. Isplacuje se u mesecu kada se puni odredjeni broj godina radnog staza.

I plata je u petak,21. Kao sto i ide vec nekoliko godina unazad.

Kakva analiticka sposobnost. Hvala sto si nam otvorio oci. Sad nam je sve potaman.8)

Kad već pomenu tu stimulaciju, sjetili su se da u pravilnik ubace član da ljudima koji su dobili nižu platnu grupu na osnovu službene ocjene prije stupanja na snagu ovog pravilnika treba obračunati koeficijent u skladu sa pravilnikom, ali su isto tako lukavo zaboravili da i ostalima koji su već prešli 10, 20 ili nedaj bože 30 godina neprekidne službe u vojsci priznaju to pravo retroaktivno. Barem da ti priznaju najpovoljniju varjantu ako si prešišao 2 ili nedaj bože 3 jubilej. I šta imamo sad? Zaću ili pukovnika sa 33 godine službe koji će tu jubilarnu nagradu vidjeti samo u pravilniku. Na kraju ispade da im niko nije kriv što su počeli da rade prije 30 i više godina, da su bili pametniji sačekali bi koju godinicu i sad bi fino uzeli platu i pol + uvećanje za minuli rad.

E ova ti je na mestu. Ja sam jedan od tih (preko 25 godina efektivnog staza) i normalno jubilarnu nagradu cu samo videti na papiru. 30 godina mislim da necu doziveti u VS jer i ako je docekam bicu verovatno na 14. spratu VMA (mislim da svi znaju sta se tamo nalazi). Sa 20 navrsenih godina delilil su neke pijacarske SFEIKO satove ali posto nisam bio clan fonda nisam dobio ni tu krsinu. Nije mi zao sto sam poceo karijeru pre 25 godina jer sam radom u JNA nesto i proziveo i doziveo. Sad nemamo ni jebeni vojni prevoz, vec sipcimo ko djaci pesaci u nekoj vukojebini. Jeb.... ga bas sam preterao sa osecanjima.:x

Back