stanovi i plate

expay.jpg

Inace Warrant officer I i II su podoficirski cinovi ili bolje receno zvanja.
Na tabeli koju nam je postovao Rade012 se lepo vidi kako vojske koje drze do svoje tradicije i iskustva placaju profesionalne vojnike koji svojim iskustvom i radom cine stub svake vojske.
Iz gornje tabele se vidi da imaju vecu platu od porucnika a u nekim slucajevima i od kapetana, sto sigurno zavisi i od godina staza i od formacijskog mesta.
Ako se trudimo da u svemu pratimo Evropske tokove sto i u slucaju nove Uredbe o platama to nije uzeto u obzir!!!!

Bitno je da je cela Srbija do 3.2. "znala" da nam je plata povecana i da nam je skocio standard, a to sto cemo primati decembarski iznos plate dok prosek u Srbiji ne bude 50000...to znamo samo mi...
Dragane, MOLIM TE, nemoj vise da nam povecavas platu,bar nemoj jos ove godine!

Sto se tice za putne troskove za one koji zive van garnizona, nesto sam letimice video jednu listu...nesto preko 10,000 nemoj me drzati za rec. A UTS bod jesto povecan...toliko da ja sa 700 bodova cu imati jedno 1,000 dinara vise....otprilike.
A sto se tice plate...nacuo sam danas da ordinira 22 februar kao taj dan...
Mislim stvarno je sramota da nam daju 60% plate i da ocekuju da sa tim zivimo maltene ceo mesec...ali zasto bi se uzbudjivao neko ko je prvi deo ovog meseca primio 40,000 i vishe.....

cujem da ce pravilnik da se preradi u korist podoficira.za sada podatak je bez potvrde, pa se malo angazujte

:lol: kolega imas najbolji humor i bas sam se lepo nasmejao od ranog jutra ,ali znam druze da si mislio sve najbolje . Nema sanse da neko preradi pravilnik u korist podoficira .... nama su samo prepravili plate, ali u poredjenju sa kojim armijama sveta .... nase plate su uskladili izgleda sa albanskom armijom ili talibanima ...... jer kad pogledate plate ostalih zapadnih zemalja * odnosi se na vojsku* zastavnik ima vecu platu od potporucnika .... samo kod nas to nije slucaj . Nama izgleda ne treba plata .... mi podoficiri zivimo od vazduha ..... nasa deca ne treba da jedu cokoladu ....da ....ona goji .... ma ovo je totalna nepravda ....a lepo su nam oci zamazali pred izbore ..... dali nam platu 01.02. pa onda rekli dacemo vam ponovo 15.02. , pa cete dobiti platu 29.02. za tekuci mesec ...e kad smo glasali .... sad kazu ..ko vam je kriv . Mada i cela zemlja je u rasulu odavno .... sad cemo videti sta ce biti 17.02.... mislim da je ovo repriza 05.08.1995. :evil:

:lol: kolega imas najbolji humor i bas sam se lepo nasmejao od ranog jutra ,ali znam druze da si mislio sve najbolje . Nema sanse da neko preradi pravilnik u korist podoficira .... nama su samo prepravili plate, ali u poredjenju sa kojim armijama sveta .... nase plate su uskladili izgleda sa albanskom armijom ili talibanima ...... jer kad pogledate plate ostalih zapadnih zemalja * odnosi se na vojsku* zastavnik ima vecu platu od potporucnika .... samo kod nas to nije slucaj . Nama izgleda ne treba plata .... mi podoficiri zivimo od vazduha ..... nasa deca ne treba da jedu cokoladu ....da ....ona goji .... ma ovo je totalna nepravda ....a lepo su nam oci zamazali pred izbore ..... dali nam platu 01.02. pa onda rekli dacemo vam ponovo 15.02. , pa cete dobiti platu 29.02. za tekuci mesec ...e kad smo glasali .... sad kazu ..ko vam je kriv . Mada i cela zemlja je u rasulu odavno .... sad cemo videti sta ce biti 17.02.... mislim da je ovo repriza 05.08.1995. :evil:
zavisi za koga si glasao

Ma glasali za bilo koga u svakom slucaju bi/smo ****bali!!!
Ko je pametan,iskoristice mogucnosti ladovine na poslu,spremati se na faxu ili loviti neki drugi posao...od ovoga nema definitivno vajde....
bezmo mi ljudi dok smo josh mladi, " normalni" i dok se medjusobno ne poubijamo zbog drugih...
Ovo je totalno fiasko!!!
***alo ih povecanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma glasali za bilo koga u svakom slucaju bi/smo ****bali!!!
Ko je pametan,iskoristice mogucnosti ladovine na poslu,spremati se na faxu ili loviti neki drugi posao...od ovoga nema definitivno vajde....
bezmo mi ljudi dok smo josh mladi, " normalni" i dok se medjusobno ne poubijamo zbog drugih...
Ovo je totalno fiasko!!!
***alo ih povecanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja mislio da sam najvece gundjalo

ANDRIJA.R
vrlo rado cu se raspitati koliko sutra o tome, mada do sada nisam jer ja ne dezuram pa me iskreno nije interesovalo to vezano za dezurstva. A raspitacu se i za topli obrok i regres.

`ajde se ti raspitaj dali je istina da je za obracun koriscena osnovica prema proseku primanja u privredi za oktobar mesec.pa ako jeste, ko je za odredjivanje osnovice preuzeo ingerencije vlade i po kom zakonu.uopste, na osnovu kog akta je tako odradjeno i zasto. bas me interesuje jer mirisem jos jednu prevaru.

mshone,
meni zaista ne ide u glavu koji su oni mesec uzeli kao osnovicu za obracun jer 75% od prosecne plate u privredi oktobra, novembra niti decembra nije 20128 dinara....i mene zaista interesuje kojim racunanjem su oni dosli do te cifre...
Cak iako saznam (a verovatno hocu) da li je za odredjivanje osnovice koriscen oktobar...mislim da nema skoro nikakve sanse da saznam ko je preuzeo ingerencije vlade a jos manje na osnovu kog je akta to odradjeno....ali veruj mi da cu dati sve od sebe da to makar zaobilaznim putem saznam

Back