ej ljudi pa prodje citav dan a niko da pomene da je danas pre mnogo godina rodjen jedan veliki majstor koji se zvao Morihei!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
[Milan]bg:ej ljudi pa prodje citav dan a niko da pomene da je danas pre mnogo godina rodjen jedan veliki majstor koji se zvao Morihei!!!!
Pozdrav i tebi!milancebgd:Nemoj mnogo da se nerviras. Nije dobro za zdravlje.
Lako je kritikovati druge. Treba videti sebe.
Pozdrav
rasta:Pozdrav i tebi!
Naravno da je lako kritikovati, ljudi rade preko dvadeset godina i ponovo smo na pocetku, jel za to treba da krivim sebe? Zbog njihovih infantilnosti?! Najgluplje* je reci da je kriva njihova sujeta.*bez namere da nekog, ovde na forumu, smatram takvim
Oni su losi ljudi.
I OPET SA njima DA GRADIMO NESTO NOVO I KAO... BOLJE NEGO STO JE BILO?
Jedva cekam da odu u istoriju!
STINKS
PS. Da nije njih, do sada bi imali najvecu organizaciju u SE Evropi, imali nekoliko shihana, domimnirali okolinim zemljama, doveli Doshu-a bar jednom do sada...
Poci cu od sebe i ucinicu nesto, oticicu na rafting!
Sugata Sanshiro ”Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog. “ U zemlji ima sest shihana ( na tome se izmedju ostalog zasniva i Mrdjina i Radetova prica :Da, ovo nije jasno, ako svi mogu da zadrze svoje teh . direktore a medju njima ima i shihana, kako onda mozemo imati samo 1. Da li je to onda opet imamo pricu za svet jednu , a u stvari radimo suprotno... mislim , to sto je nama normalno, nije uopste drugima...ne znam...
Sugata Sanshiro:“Pocetku cega?”
Za zemlju sa dugom aikido istorijom i minimalnom expanzijom ( Tisije je za manje vremena okupio oko 30.000 ljudi , koliko otprilike ima i Tamura ) prilicno je zacudjujuce ovo pitanje izreceno od strane sekretara ( ako se ne varam ) ozbiljne organizacije .
”Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.”
Tu verovatno mislis na sve u Srbiji .
”Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog. “
U zemlji ima sest shihana ( na tome se izmedju ostalog zasniva i Mrdjina i Radetova prica , “svako radi kao sto je i radio “)
A sto se tice odlaska u istoriju ili na marginu , vecina je bila u obe situacije , pa ipak jos uvek postoje i rade .![]()
milancebgd:Prema nekoj mojoj evidenciji u Srbiji trenutno postoji izmedju 12 i 15 aikido organizacija ne racunajuci realni aikido. Od tog broja 4 se deklarisu kao aikikai organizacije. Od preostalog broja 2-3 rade aikido koji je priblizan aikikai stilu.
Sto se tice broja klubova nije ga lako utvrditi ali mislim da se krece negde izmedju 100 i 150. QUOTE]
A ja sam mislio da sam infomisan...![]()
Mozda ne bi bilo lose da nabrojis sve te organizacije ... Unapred hvala...![]()
milancebgd:Pocetku cega?
Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.
Po clanstvu Srpska aikido federacija je najmasovnija organizacija na ovim prostorima.
Radi se na tome da se prekine sa dosadsnojm praksom stalnog svadjanja i deljenja i da se pokusa ostvariti saradnja izmedju klubova i organizacija u cilju daljeg sirenja aikida.
Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog.
Sto se tice odlaska u istoriju, neki ljudi nikada ne udju u istoriju vec nestanu bez traga. Sa takvim stavovima i ti mozes biti samo jos jedan lik na marginama.
Mislim da ne treba suditi o drugima kakvi su ljudi dok prvo ne budemo sigurni kakvi smo mi.
A sto se tice raftinga to ti je dobra ideja. Malo adrenalina nece skoditi.
pozdrav