Stanje u Srpskom Aikidou

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
[Milan]bg:
ej ljudi pa prodje citav dan a niko da pomene da je danas pre mnogo godina rodjen jedan veliki majstor koji se zvao Morihei!!!!

E, da ... mi smo u klubu , posle dosta vremena , napravili mali kratki i interni, embukai... bez publike, cisto za nas. Da pokrenemo ponovo taj mozda pomalo zaboravljeni obicaj, nista narocito ,ali eto ipak...i nije bilo lose ...U smislu nekog zajednickog osecaja i to... ;)

milancebgd:
Nemoj mnogo da se nerviras. Nije dobro za zdravlje.
Lako je kritikovati druge. Treba videti sebe.
Pozdrav
Pozdrav i tebi!
Naravno da je lako kritikovati, ljudi rade preko dvadeset godina i ponovo smo na pocetku, jel za to treba da krivim sebe? Zbog njihovih infantilnosti?! Najgluplje* je reci da je kriva njihova sujeta.*bez namere da nekog, ovde na forumu, smatram takvim
Oni su losi ljudi.
I OPET SA njima DA GRADIMO NESTO NOVO I KAO... BOLJE NEGO STO JE BILO?
Jedva cekam da odu u istoriju!
STINKS

PS. Da nije njih, do sada bi imali najvecu organizaciju u SE Evropi, imali nekoliko shihana, domimnirali okolinim zemljama, doveli Doshu-a bar jednom do sada...
Poci cu od sebe i ucinicu nesto, oticicu na rafting!

rasta:
Pozdrav i tebi!
Naravno da je lako kritikovati, ljudi rade preko dvadeset godina i ponovo smo na pocetku, jel za to treba da krivim sebe? Zbog njihovih infantilnosti?! Najgluplje* je reci da je kriva njihova sujeta.*bez namere da nekog, ovde na forumu, smatram takvim
Oni su losi ljudi.
I OPET SA njima DA GRADIMO NESTO NOVO I KAO... BOLJE NEGO STO JE BILO?
Jedva cekam da odu u istoriju!
STINKS

PS. Da nije njih, do sada bi imali najvecu organizaciju u SE Evropi, imali nekoliko shihana, domimnirali okolinim zemljama, doveli Doshu-a bar jednom do sada...
Poci cu od sebe i ucinicu nesto, oticicu na rafting!

Pocetku cega?
Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.
Po clanstvu Srpska aikido federacija je najmasovnija organizacija na ovim prostorima.
Radi se na tome da se prekine sa dosadsnojm praksom stalnog svadjanja i deljenja i da se pokusa ostvariti saradnja izmedju klubova i organizacija u cilju daljeg sirenja aikida.
Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog.
Sto se tice odlaska u istoriju, neki ljudi nikada ne udju u istoriju vec nestanu bez traga. Sa takvim stavovima i ti mozes biti samo jos jedan lik na marginama.
Mislim da ne treba suditi o drugima kakvi su ljudi dok prvo ne budemo sigurni kakvi smo mi.
A sto se tice raftinga to ti je dobra ideja. Malo adrenalina nece skoditi.
pozdrav

Ima mnogo istine u tome sto si rekao Rasta . Hvalimo se da imamo aikido vec 35 g. , a skoro nista nismo uradili dok se nismo podelili ( sto mnogo govori o toleranciji i spremnosti za zajednicki rad , sto naravno nije dobro , ali je cinjenica ) .:roll: :roll: :roll:

" Sa svakim treba saradjivati (mada je ta rec kod nas obicno sinonim za prevaru...), ali ne treba se sa svakim druziti.
I naravno da ne treba pustiti druge da misle tvojom glavom, i naravno da visok pojas nije i garancija nivoa morala, postenja itd. (na zalost, a trebalo bi da jeste)!
I naravno da kad svoje poverenje das nekome ko to ne zasluzuje, potonje razocarenje je vece.I ne samo to, nego tesko je posle ne biti ljut i na sebe samog zbog greske(a sto se vidi i kod tebe iz tvojeg nacina ponasanja) , ali ako to sve shvatis kao lekciju, onda ce i tvoje buduce greske a i razocarenja ,biti mnogo manji.
I tacno je da sam progutao mnogo toga loseg od ljudi iz "vrha", tokom godina, ali cu se truditi da ih ne pljujem zbog toga, ne samo zato jer ako ne cenim druge ucitelje , nece ni moji ucenici mene, nego pre svega jer to unizava i mene kao osobu.Pa kako mislis da prevazidjes svoje ucitelje (u bar nekim oblastima), ako se bar ne trudis da se ponasas bolje od njih?
Iako se mogu sloziti sa nekim tvojim stavovima, ne mogu sa recnikom... i nije sve za forum ipak.
Ne treba se toliko baviti drugima, napravimo mali korak, prevazidjimo sebe :) :) " Brvle

Taman sam hteo da spomenem izvestaj OSSA br .237 / 95 ( kako je Jovandeka , iako izgalasan od strane vecine , ostao bez predsednickog mesta ) kad procitah ovaj tvoj esej i...shvatih da je mnogo prikladniji i vise govori o temi .:idea:

“Pocetku cega?”
Za zemlju sa dugom aikido istorijom i minimalnom expanzijom ( Tisije je za manje vremena okupio oko 30.000 ljudi , koliko otprilike ima i Tamura ) prilicno je zacudjujuce ovo pitanje izreceno od strane sekretara ( ako se ne varam ) ozbiljne organizacije .

”Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.”
Tu verovatno mislis na sve u Srbiji .

”Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog. “
U zemlji ima sest shihana ( na tome se izmedju ostalog zasniva i Mrdjina i Radetova prica , “svako radi kao sto je i radio “)

A sto se tice odlaska u istoriju ili na marginu , vecina je bila u obe situacije , pa ipak jos uvek postoje i rade . :!:

Sugata Sanshiro ”Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog. “ U zemlji ima sest shihana ( na tome se izmedju ostalog zasniva i Mrdjina i Radetova prica :
Da, ovo nije jasno, ako svi mogu da zadrze svoje teh . direktore a medju njima ima i shihana, kako onda mozemo imati samo 1. Da li je to onda opet imamo pricu za svet jednu , a u stvari radimo suprotno... mislim , to sto je nama normalno, nije uopste drugima...ne znam...

Tehnicki direktor i shihan nisu isto. Tehnicki direktor ne mora da bude shihan. Koliko sam ja dobio informaciju japanci na jednoj teritoriji promovisu samo jednog shihana (ne racunajuci japance). To naravno zavisi id velicine organizacije. To je prica koju su navodno rekli Svajcarcima posto se nekoliko njih kandidovalo za tu titulu. Od nejapanaca koji nose titulu shihana u evropi ja znam samo za Tisijera koji je usput na celu jedne od najvecih nacionalnih aikido organizacija.
On pored svoje organizacije u Francuskoj i oko 30000 ljudi koje neko pomenu ima u Italiji organizaciju koja ga prati a koja u svom sastavu ima oko 60 klubova ( http://www.aikidoitalia.it/indice.htm , http://www.aikiroma.it/home.htm ). Ostale zemlje da i ne spominjem.
U americi ima nekoliko shihana koji su zaduzeni za odredjene delove amerike.
Kod nas mislim da u skoro vreme nece biti bas mnogo sansi da se bilo ko promovise u shihana, ali opet mislim da je malo neumesno porediti Srbiju sa Francuskom.

Sugata Sanshiro:
“Pocetku cega?”
Za zemlju sa dugom aikido istorijom i minimalnom expanzijom ( Tisije je za manje vremena okupio oko 30.000 ljudi , koliko otprilike ima i Tamura ) prilicno je zacudjujuce ovo pitanje izreceno od strane sekretara ( ako se ne varam ) ozbiljne organizacije .

”Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.”
Tu verovatno mislis na sve u Srbiji .

”Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog. “
U zemlji ima sest shihana ( na tome se izmedju ostalog zasniva i Mrdjina i Radetova prica , “svako radi kao sto je i radio “)

A sto se tice odlaska u istoriju ili na marginu , vecina je bila u obe situacije , pa ipak jos uvek postoje i rade . :!:

Obzirom na stalno smanjivanje zemlje ekspanzija i nije tako losa. Naravno ne kazem da ne bi trebalo da bude bolja.
Prema nekoj mojoj evidenciji u Srbiji trenutno postoji izmedju 12 i 15 aikido organizacija ne racunajuci realni aikido. Od tog broja 4 se deklarisu kao aikikai organizacije. Od preostalog broja 2-3 rade aikido koji je priblizan aikikai stilu.
Sto se tice broja klubova nije ga lako utvrditi ali mislim da se krece negde izmedju 100 i 150.

Sto se tice majstora mislio sam na sve u Srbiji.

Sto se tice shihana, u Srbiji trnutno nema ni jedan shihan niti postoji shihan koji je zaduzen za Srbiju.

A sto se tice price koju pominjes mislim da ona nije bez osnova. To je prica koja moze da pokrene nas aikido sa mrtve tacke.
Pozdrav

milancebgd:
Prema nekoj mojoj evidenciji u Srbiji trenutno postoji izmedju 12 i 15 aikido organizacija ne racunajuci realni aikido. Od tog broja 4 se deklarisu kao aikikai organizacije. Od preostalog broja 2-3 rade aikido koji je priblizan aikikai stilu.
Sto se tice broja klubova nije ga lako utvrditi ali mislim da se krece negde izmedju 100 i 150. QUOTE]

A ja sam mislio da sam infomisan... :)
Mozda ne bi bilo lose da nabrojis sve te organizacije ... Unapred hvala... :)

Sto se tice shihana, u Srbiji trnutno nema ni jedan shihan niti postoji shihan koji je zaduzen za Srbiju. Milancebgd

Kog god da bio izabran za Shihana u Srbiji (ako je naš čovek) završiće neslavno jer nismo navikli da nam neko govori ovako se radi ikkyo ili iriminage, kad imamo gomilu nabeđenih majstora koji opet misle da su najpametniji i oni sve znaju. Najbolji primer je jednog takvog koji je na jednom seminaru radio sa jednim našim majstorom visokog ranga(neću da imenujem ni jednog ni drugog). Napad je bio Aihanmi i ovaj mu je stegao ruku kao bivo. Kad ga ovaj NIJE ¨otresao ko ciganče slinu¨ (a mislim da je trebao da ga nauči pameti) dobio je prezir uz reči ***** ti majstora kad nije mogao da mi uradi tehniku. Posle se na sva usta hvalio kako je on jači (čitaj bolji od tog majstora). Gde je tu aikido? Možda na nekoj drugoj veštini!!!

Yokota, Tamura, Fujita su hombu shihani.Oni nisu od Hombu dojoa odredjeni za ovaj prostor vec dolaze po pozivu. Takodje ni Smith nije shihan zaduzen za ovaj prostor. On dolazi po pozivu AFS.
Nekada su Fujimoto, a zatim Ikeda bili zaduzeni za prostor bivse Jugoslavije. Slicnu ulogu je dobila, nakon Ikedinog odlaska, tehnicka komisija JAF, a zatim AFSCG. Danas ingerencije shihana ima tehnicka komisija SAF kao naslednika bivse AFSCG. Inace titula shihan daje pravo nosiocu da putuje i siri aikido po svetu.
To sto na ovaj prostor dolaze shihani SAF podrzava. U interesu svih nas je da vidimo sto je moguce vise majstora visokog ranga i da od njih ucimo.
Pozdrav svima.

milancebgd:
Pocetku cega?
Mi imamo najvecu organizaciju u jugoistocnoj evropi. Imamo trenutno jednog majstora 6.DAN, nekoliko njih koji su 5, nekoliko 4, ostale da i ne nabrajam.
Po clanstvu Srpska aikido federacija je najmasovnija organizacija na ovim prostorima.
Radi se na tome da se prekine sa dosadsnojm praksom stalnog svadjanja i deljenja i da se pokusa ostvariti saradnja izmedju klubova i organizacija u cilju daljeg sirenja aikida.
Nekoliko shihana da imamo nije izvodljivo zbog pravila koja propisuje hombu. Moguce je da imamo jednog.
Sto se tice odlaska u istoriju, neki ljudi nikada ne udju u istoriju vec nestanu bez traga. Sa takvim stavovima i ti mozes biti samo jos jedan lik na marginama.
Mislim da ne treba suditi o drugima kakvi su ljudi dok prvo ne budemo sigurni kakvi smo mi.
A sto se tice raftinga to ti je dobra ideja. Malo adrenalina nece skoditi.
pozdrav

Kakva skromnost... :lol:

Drago mi je da se razgovor rasplamsao, to mi je i bila namera. Da se pokaže da u stvari većina vas ovde iza slatkih reči druženja i opštih ciljeva krije ustvari samoljublje, i zavist, spominjanu sujetu i druge karakterizacije, veličanje jedne ili druge organizacije, samo podseća da ste većina ovde komunistička deca, ili članovi partije, a ne aikido organizacije.
Živio Tito!
Sa Vama* nema bolje organizacije, ni boljeg aikidoa u zemlji, da ne pričam o rasejanju.
*onima koji se osećaju prozvanim.
Što se tiče šihana, izgleda da hombu TREBA samo srbima da ga delegira. Srbima treba gazda i to se ovde vidi. Potpuno pogrešno viđenje - ti trebaš da biraš shihana! Najbolje je da se ispišete, ustvari nemojte ni da se javljate samo produžite do Ljube, on je pravi za vas, on će vam na kraju pokazati kako stvarno treba da se radi ikkyo. Šteta što on nije japanac, ljubili bi ste mu tabane!
+za gisku_sa
-za milancebgd
Upita me *Početku čega?*
Odgovaram njegovim rečima, citat
*Radi se na tome da se prekine sa dosadsnojm praksom stalnog svadjanja i deljenja i da se pokusa ostvariti saradnja izmedju klubova i organizacija u cilju daljeg sirenja aikida.*

@milancebgd na moje postove,kojih nece biti jos,puno,ne odgovaraj molim te. Poz
@Dj Ura ovde je očigledno prisutno sledeće shvatanje, važi opet za većinu, JA SAM SJ..BO SVE, I POGREŠIO SAM, AL' NEMOJ I TI, POĐI OD SJEBE, TI NISI JOŠ NIŠTA SJ..BO, AL' POGLEDAJ SJEBE!

e SAD SAM STVARNO popi...o, ostavljam vas sa vašim viđenjima i shvatanjima, nisam ustvari ni želeo da ih menjam, samo sam hteo da vidim šta ustvari krijete u sebi: foliranje - uglavnom, neznanje - u osnovi, ambicije - kvarne.
Zbogom, Kikindo!

OSSA se konstantno bori protiv DOSA (destruktivnih ometaca srpskog aikido-a ):smile: :smile: :smile:

Regrutacija novih clanova i simpatizera nikad ne prestaje :!:

Prilozi

• Brothes-in-arms.gif
    Brothes-in-arms.gif
    41,5 KB · Pregleda: 8
Još nešto da dodam, izgleda da forumaši ovde se uglavnom javljaju za vreme radnog vremena, dok zabušavaju i hvataju krivine, teško firmi i državi sa njima, aikido klubu i partiji kojoj pripadaju, a u kući ni nemaju komp. ili ne smeju od ćaleta i keva ili još gore žena.
Bež'te Aikidoke, popi...aše vas Žene.

Ma...š iz moje avlije!

To, junaче, Басо, само ти и Дј Ура остадоше на форуму. Видиш да има истине у ономе што рекох!

Јеси видео шта смо направили!? Нема их! Е, богме, доћићете, морате доћи! Узмем џо,, направим дрвени џо, па лепо...

А пази, мислим да ти је врх мача мало превисоко. Знам неколико наших старих мајстора, мада има и доста млађих, који би ти ту грешку могли исправити, наравно, не за џабе.

Дј Уро, скини наочале!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back