Staford na Ceraku napao i izujedao devojku i mladica!

Ova vest je stara nekih mesec dana, pokrenuo sam je iz razloga sto sam pre par dana prisustvovao sceni kada je Staford podivljao na svog vlasnika, zavrsilo se na kraju sve dobro bez vecih povreda po vlasnika..

Sto se tice ove vesti konkretno iz naslova, navodno se Staford otrgnuo sa povoca i napao drugog psa kojeg su setali decko i devojka da bi na kraju decka i devojku izujedao.

Mene interesuje sledece, na svakih par meseci desava se da ova rasa zavrsi na naslovnoj stranici iz razloga jer je nekog Staford napao, izujedao, prosle godine je Staford cak usmrtio jednu osobu. Sta je problem generalno sa ovom rasom jer u zadnje vreme se desavaju cesti napadi iskljucivo ove rase, Staford jeste agresivan pas ali opet nije u rangu sa Rotvajlerom, Cane Corso, Doga Argentino, Pit Bull.

Ne verujem u slucajnosti da se to bas tako namestilo u zadnje vreme, verujem da negde postoji problem sa ovom rasom pasa previse je slucajeva u zadnjih godinu da to mogu biti slucajnosti, da li je do dresure tih pasa, do njihovih vlasnika..itd.
Nosi u torbici oko pojasa dugu devetku ili 357. magnum sa šupljim zrnom i odbrani sebe i svoju porodicu.

U ovoj svetskoj libtardiji postalo je zločin ako čovek brani sebe i svoju decu.

Mislim da je tako i propisano.
Problem je jer država ne sprovodi sopstvene zakone, i to posebno Zakon o dobrobiti životinja.

Rođak, veterinar, mi je rekao da u Srbiji još nikom nije izrečena kazna za nečipovanje psa niti za nenošenje korpe.
Kad se država tako ponaša, to je signal mamlazima da rade šta žele.
Na crnom trzistu gde se odredjeni psi koriste u borbama pasa najvise su na ceni pit bul, argentinska doga i kangal, ti psi imaju specijalnu obuku, doge koje se planiraju koristiti za borbu pasa se treniraju u rezervatima sa leopardima, psi koji prodju te treninge kostaju desetine hiljada eura na crnom trzistu. Inace pit bul glasi za najbrutalnijeg psa, argentinska doga za najbrzeg dok kangal za najizdrzljivijeg psa u tim borbama.

I zamisli sada takav jedan pas prosao neku ko zna kakvu dresuru ili je uopste bez dresure seta ga neki mamlaz bez korpe u masi naroda, i kraj drugih pasa. Doga jednostavno ne podnosi druge zivotinje jer je napravljena i ukrstana da bude lovni pas za lov na krupnu divljac, u svakom trenutku taj pas je potencijalni ubica, sreca je pa ti psi nisu mnogo zastupljeni ovde kod nas mada ih ima.

Čim su ti slučajevi napada na ljude češći i gotovo isključivo vezani za tri-četiri rase pasa, znači da te rase jesu opasne.

Da su sve rase iste kso što to ovde neki tvrde, onda bi se napadi dešavali svugde podjednako. Znamo da to nije slučaj.
Znas kako, zavisi kojih pasa ima najvise, stafordi su ovde kod nas otprilike najvise zastupljeni verovatno zbog cene i jos nekih drugih stvari koje su mozda rentabilnije u odnosu na ove opasne rase koje su nabrajane.

Čim su ti slučajevi napada na ljude češći i gotovo isključivo vezani za tri-četiri rase pasa, znači da te rase jesu opasne.

Da su sve rase iste kso što to ovde neki tvrde, onda bi se napadi dešavali svugde podjednako. Znamo da to nije slučaj.
Tu je više problem u ishodu napada. Čak verujem da su napadi ovakvih rasa ređi, upravo zbog dresure. Ali džaba takva dresura da praviš od njega "bebu" jer u suprotnom rastrže.

Da su sve rase iste kao što to ovde neki tvrde, onda bi se napadi dešavali svugde podjednako. Znamo da to nije slučaj.
Najčešći napadi su od pikinezera :)

Po tome ispada da je to najopasnija rasa, ali novine ne pisu o tome jer 99,99% napada pikinezera se zavrsi tako što dobiju cipelu po njuški :D

U Srbiji je, bar ono što vidim kad sam tamo i šetam svog Fiftija, je problem što te snažne pse drže, uglavnom, majmuni.

Najčešći napadi su od pikinezera :)

Po tome ispada da je to najopasnija rasa, ali novine ne pisu o tome jer 99,99% napada pikinezera se zavrsi tako što dobiju cipelu po njuški :D

U Srbiji je, bar ono što vidim kad sam tamo i šetam svog Fiftija, je problem što te snažne pse drže, uglavnom, majmuni.
Slažem se.

Imaš mnogo velikih pasa koji izgledaju strašno ali su dobrice. Čivave jesu prgave, takav im je karakter. Upravo to i pričam, nije svaki pas isti i tu gazda može da utiče samo donekle.
Čivave niko normalan ne trenira da budu prgave i ubice - prosto jesu takve po prirodi.

Slažem se.

Imaš mnogo velikih pasa koji izgledaju strašno ali su dobrice. Čivave jesu prgave, takav im je karakter. Upravo to i pričam, nije svaki pas isti i tu gazda može da utiče samo donekle.
Čivave niko normalan ne trenira da budu prgave i ubice - prosto jesu takve po prirodi.

Ono sto sam iz iskustva video je da vrlo lako svaki pas moze da se istrenira da bude agresivan.
Jer sam vidjao i retrivere (koji su, po prirodi, najmirniji psi na planeti) koje su majmuni istrenirali da napadaju.

I vidjam taj patern da "žestoki momci" (čitaj agresivni pavijani, kandidati za Ćacilend) masovno kupuju Staforde, Rotvajlere, Pit-Bulove i ostale snažne i opakog izgleda pse.
I iskreno me čudi što nema više napada.

Vlasnici staforda i sličnih rasa neka razmisle zašto uopšte imaju potrebu da u civilizaciji drže nešto što treba specijalno dresirati da ne bi napalo, a imaju toliko rasa na paspolaganju. Ali ne oni vlasnici čiji su psi napali, takvi više nema šta da misle, nego oni čiji psi još nisu napali.
Umesto što deliš savete, mudrije bi bilo da ti razmisliš u kakvoj civilizaciji živimo.

Ti takozvani opasni psi su još jedino legalno što možeš da imaš da ti čuva i brani porodicu i imovinu.

Ma nemoj. A jel ti legalno i mudro da ti takav pas rastrgne poštara jer se ovaj zaebao i ušo u dvorište a ti zaboravio da zaključaš kapiju
Legalno ako kako zakon nalaže imaš na ulaznim vratima znak upozorenja.
Upravo to jeste namena dtžanja opasnih pasa.
Da budu opasni.
Svako treba da snosi posledice za činjenje i nečinjenje.
I onaj ko ostavlja otključanu kapiju i onaj ko ulazi u dvorište bez poziva vlasnika.
Postoje zakoni za sve.
Samo treba da se sprovode

Prvo nije hiperbolična nego realna. Drugo opet se vraćamo na ono što nećeš da prihvatiš: Vlasnik je pametnjaković koji je verovao da je dreser parekselans i da ta "beba od psa" nema šanse da napadne

I zato je on kriv i opasan vlasnik. A ne pas...

Kako necu da prihvatim, pa ja to celo vreme i pricam - opasan vlasnik.

Neko je "opasan vlasnik" ne zato sto je los ili zao, nego nesvesno, ne zna, ne ume, pa je zato i opasan vlasnik.

Legalno ako kako zakon nalaže imaš na ulaznim vratima znak upozorenja.
Upravo to jeste namena dtžanja opasnih pasa.
Da budu opasni.
Svako treba da snosi posledice za činjenje i nečinjenje.
I onaj ko ostavlja otključanu kapiju i onaj ko ulazi u dvorište bez poziva vlasnika.
Postoje zakoni za sve.
Samo treba da se sprovode
Dogovorite se onda ti i tvoji drugovi - hoćete "bebu" ili nasilnika :lol:

Neko je "opasan vlasnik" ne zato sto je los ili zao, nego nesvesno, ne zna, ne ume, pa je zato i opasan vlasnik.
Neko je "opasan vlasnik" ne zato sto je los ili zao, hoce da mu pas bude agresivan i da napada, nego, prosto i cesto, iz neznanja i nesvesno.

Konkretno, u ovom slucaju:
Ti si opasan vlasnik.
Pas nije za svakoga.
zaboravih, mozda, jos vaznije "Nije svaka rasa za svakoga"
gde bas Malamuta, ne znam da li postoji svojeglavija rasa, koja prosto zahteva veliko znanje i sposobnog vlasnika. Jos je Mamamut krupna rasa psa, koja nikako ne bi trebala da bude vidjena da slobodno trci i luta ulicama.
...je vlasnik "opasan vlasnik" zato sto ne vidi problem da mu pas trci ulicom samostalno, srece prolaznike i ulazi u tudja dvorista, naskace na njihove pse...
Pritom je rasa psa koja je izgledom najslicnija vuku od svih rasa. I sad on tako cesto pobegne i slobodno trckara ulicama.
Moja majka koja se plasi pasa, bi umrla na mestu od straha da joj takvo nesto protrcava pored. Ne zato sto ce taj pas da uradi nesto, ali prosto ona se plasi pasa. I to sto ja i taj vlasnik znamo da on nece nista da uradi, ne znaci da i drugi ljudi to znaju ili tako razmisljaju.

Ali taj vlasnik je "opasan vlasnik". Iako je dobar covek i ne misli nista lose...
Nesvesno i iz neznanja je - "opasan vlasnik".

A taj faca "dobrice" kod staforda mi je jezivija nego ona bokserska faca bul terijera. Kod njega je bar jasno- buzdovan sam, mada mogu da budem ok, ali ipak me ne diraj.

Mazio sam zmije, "opasne pse", jazavca, jedino me konj ujeo.

Poznanik ima bul terijera, Radeta. Smiren, ladovina. Ali zato mu je ćerka, Žozefina, budala. A isto ih je dresirao, nego ova luda jednostavno, nije da kolje, samo je lajava i tvrdoglava. Ali ipak - znaš. I nije pritajena.

A taj faca "dobrice" kod staforda mi je jezivija nego ona bokserska faca bul terijera. Kod njega je bar jasno- buzdovan sam, mada mogu da budem ok, ali ipak me ne diraj.

Poznanik ima bul terijera, Radeta. Smiren, ladovina. Ali zato mu je ćerka, Žozefina, budala. A isto ih je dresirao, nego ova luda jednostavno, nije da kolje, samo je lajava i tvrdoglava. Ali ipak - znaš. I nije pritajena.
I ja sam bio vlasnik bulice . Bolje da te ona ujela nego ja. Pametnija i lepša bila od pola foruma

Back