STABLO DISPOZITORA

tanatos... venera me def opisuje.
i tek od skoro sam neke bitne događaje povezala sa njenim tranzitima... uvek sam pratila marsa, poslednjih god me drndao sa... veneru nisam toliko ozbiljno shvatala.
iako me opisuje i fizički i kakve muskarce biram i generalno pristup vezama, često i poslu
nervira me samo što mi neki vide opoziciju jupitera sa venerom, iako je orbis preveliki, preko plutona indirekt ne uvažavam... niti se pronalazim u toj priči.
jel ti mrcvarenje da postavim kartu?
Немој постављати карту, зато што нисам гледао ни другим особама које су тражиле, а разлог зашто то више не радим сам једном приликом навео.

Djavolja postavi kartu, nisam Tanatos al' mogu da pogledam. z:mrgreen:

"U savremenoj astrologiji se upražnjava pronalaženje konačnog dispozitora tako što se formira lanac planetarnih dispozicija. Tu titulu može da ponese samo planeta koja je u svom sedištu, jer ona nema drugog vladara nad sobom – sama je sebi gospodar. Ukoliko nema takve planete, nema ni konačnog dispozitora pošto se lanac ne prekida. Konačni dispozitor ne postoji ni u onim horoskopima u kojima imamo dve ili više planeta u sedištu.

Konačni dispozitor se neretko pogrešno identifikuje sa dominatnom planetom ili vladarom horoskopa. On to nije. Dominatna planeta se u savremenoj astrologiji računa po određenoj formuli, slično kao što se u tradicionalnoj astrologiji računa Almuten Figuris, tj. vladajući duh ili dominirajući kvalitet duše."

- - - - - - - - - -

tanatos, žmuri... :lol:

Prilozi

• Screenshot_2018-01-10-00-23-19.jpg
    Screenshot_2018-01-10-00-23-19.jpg
    63,9 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Код Ђавоље је то Венера. Код мене је Венера доминантна планета, а диспозитори су Венера (јер је у првој) и Сатурн (јер је у четвртој).
Ако би се гледали диспозитори по кућама, претпостављам да је то Уран (егзалтиран) у Шкорпији. Поставља се питање да ли се егзалтирана планета бодује, тј. да ли има исти значај као планета у домицилу? Ако има, иде се даље, где је положај те планете. Ако се не варам Ђавоља је Стрелац у подзнаку, требало би да је Уран у дванаестој кући, а дванаеста нема ту снагу као прва, или било која од кардиналних кућа. Тако да, мислим да је у њеном случају најглавнији диспозитор по знаку, и мислим да се не би вршила даља конфузија и збрка, да би било најбоље да изврши истраживање које би се тицало релације: Венера у Ваги - Асцендент.

Eto ne znam za Uran (proveriću), ali imaš bodovanje na onon poslednjem u padajućem meniju (mislim ako uvažavaš to uopšte).

Kod mene je Neptun i Venera. U proteklom životu jeste bio Neptun, ali sada u poslednje vreme me tako radi ova osa Vaga/Ovan. A u progresivnoj karti sam dupla Vaga sa stelijumom u Vagi... Tako da moguće da je otud težište preuzela Venera.

Čitala sam one odlomke, i tamo isto tako uopšte nemam one komplekse Device, baš sve što piše mi je izbegnuto, tj. ja sam se uvek bavila čistoćom misli, nego kuće i nisam nikad radila nešto po pravilima bez razmišljanja. DOk se u kompleksima Vage ipak pronalazim... Ribe nisam još stigla da pročitam, ne sumnjam da ću i tu naći neku svoju muku. z:mrgreen:

"U savremenoj astrologiji se upražnjava pronalaženje konačnog dispozitora tako što se formira lanac planetarnih dispozicija. Tu titulu može da ponese samo planeta koja je u svom sedištu, jer ona nema drugog vladara nad sobom – sama je sebi gospodar. Ukoliko nema takve planete, nema ni konačnog dispozitora pošto se lanac ne prekida. Konačni dispozitor ne postoji ni u onim horoskopima u kojima imamo dve ili više planeta u sedištu.

Konačni dispozitor se neretko pogrešno identifikuje sa dominatnom planetom ili vladarom horoskopa. On to nije.
Али би могао да игра веома важну улогу, посредну улогу у нечијем животу, он се онда одражава на свим животним пољима (кућама) натуса.. Узмимо за пример Плутон (афликтован) у Шкорпиону у седмој кући и гледајмо ширу слику тог финалног диспозитора који је улупан. То је брак који је пун насиља, агресије. Натус који има тог Плутона, сноси све терете те незгодне позиције. Физичка и психичка оштећеност те особе се итекако рефлектује на пољу њене личности (1 кућа) њеног односа са породицом (4 кућа) њеног односа са колегама на послу (6 кућа) њене зараде (2 кућа), њеног односа са пријатељима (11 кућа).

Eto ne znam za Uran (proveriću), ali imaš bodovanje na onon poslednjem u padajućem meniju (mislim ako uvažavaš to uopšte).
Ја приликом бодовања или уопште евалуације никада не стављам у исти кош планету која је у домицилу са планетом у егзалтацији. По мом мишљењу, планета у седишту је једина релевантна и снажна планета.

Poslednja izmena:
znam da je dominantna... ali kako program kaže da je konačna

Pa prosto ga nema, jer nema nicega sto ide ka toj Veneri. Asc Strelac->Ju u Ovnu->Ma u Raku->Mo u Ribama, i to je to vraca se opet na Jupiter i kruze. Nemas ni neku planetu u Biku, Vagi koja bi odvela do te Venere. Prosto konacnog dispozitora nema.
Ali ova Venera ti dodje otprilike najvaznija u karti jer je jedina u sedistu i na Mc-u.

Nego koji konacni dispozitor biste razmatrali u mom slucaju? Da li Pluton u Skorpiji ili Saturn u Vodoliji?

Asc Lav->So u Skorpiji->Pluton u Skorpiji

ili

Asc Lav->So u Skorpiji->Ma u Raku->Mo u Jarcu->Sa u Vodoliji ?

Ја приликом бодовања или уопште евалуације никада не стављам у исти кош планету која је у домицилу са планетом у егзалтацији. По мом мишљењу, планета у седишту је једина релевантна и снажна планета.

Da, slažem se da je najbolji položaj to.

Nego koji konacni dispozitor biste razmatrali u mom slucaju? Da li Pluton u Skorpiji ili Saturn u Vodoliji?

Asc Lav->So u Skorpiji->Pluton u Skorpiji

ili

Asc Lav->So u Skorpiji->Ma u Raku->Mo u Jarcu->Sa u Vodoliji ?
Плутон у Шкорпији.

- - - - - - - - - -

Pa nije ti konačna, pogledaj donju levu sliku, vidiš da imaš krug od nekoliko planeta među kojima je i Venera. Znači one zavise jedna od druge...
Niko nije najglavniji, ali ti Venera drži dosta karte u svojim rukama. Znači dominantna (dominira kartom) je, ali nije konačni dispozitor.
Али доња лева слика се односи на точак (на окретање, обртање, кружење) планета, а горња лева се односи на хијерархију у којој је Венера на врху и доминира.

Da, vidiš nisam razumela zašto piše točak...

Aha, znači gornja slika se odnosi na dominaciju, a donja na tu neku konačnu dispoziciju.

Kod mene recimo se na donjoj slici lepo vidi da Venera ima vlast nad sobom (ima vladara), i nije baš samostalna, ima taj trougao sa Merkurom i Suncem... A na gornjoj se ne vidi to lepo... Ali da, sad mi je jasnije.

Pa, planeta koliko znam je najbolja u sedištu, jer u egzaltaciji nije realna, misli da je jača nego što možda jeste, i jbg, zavisi od vladara znaka...

Ja sam videla osobe koje imaju gomilu planeta u sedištima... Te osobe se u svakoj situaciji u životu ponašaju baš onako kako bi trebalo.

Međutim, ja ipak prvo gledam kuće. Tako da, ok, u sedištu je u znaku, ali šta vredi ako se u tom polju ne snalazi najbolje...

- - - - - - - - - -

dobro je, imam makar jedan najbolji moguci polozaj u karti - merkur u sedishtu...:p

Ja nemam ništa u sedištu. z:mrgreen:

olimpija, slichno pitanje sam postavila nevesti, pretpostavljam da postoje ljudi sa vishe planeta u sedishtu i zanima me o kakvim zivotima se radi, tj. da li recimo znate za natalne sa takvim pozicijama od nekih poznatih lichnosti i sl.?

Kako gledate uopste na dostojanstva planeta? Da li je osoba u prednosti u zivotu koja ima vise planeta u svojim sedistima, ili nista znacajno nije bolje?
Наравно да има, ако има јако Сунце (Воља, Его), јак Меркур (интелект), јаку Венеру (љубав), јак Месец (емоције), јак Марс (енергија), имаће потенцијал, имаће одличну полазну основу за постизање великих ствари у животу. Лав са Месецом у Раку, Венером у Ваги, Меркуром у Девици и Марсом у Шкорпиону би могао да буде веома истакнута и значајна фигура у нпр. политичком свету или у академском свету или пак у свету уметности, али исто тако би могао да буде изванредан занатлија - изузетан аутомеханичар који има ланац сервиса за поправку аутомобила, или фризер који има ланац фризерских салона или пак академију за обучавање људи који су заинтересовани за бављење тим занатом.....

Ja nemam ništa u sedištu. z:mrgreen:
А Марс? z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Čitala sam one odlomke, i tamo isto tako uopšte nemam one komplekse Device, baš sve što piše mi je izbegnuto, tj. ja sam se uvek bavila čistoćom misli, nego kuće i nisam nikad radila nešto po pravilima bez razmišljanja.
Ја познајем једну чистокрвну Девицу, која апсолутно, по свим тачкама (од А до Ш) одговара опису Девице, као да је по њој написан текст.

mogao bi... ali zavisi i od aspekata.
potencijal je pojačan i pod lošim aspektima... mač sa dve oštrice.
ja sam svoje 2 od 3 u sedištu max iskoristila... sunce u 12 često grabi onaj negativan potencijal.
lepa venera me i koštala... neptun x puta zaštitio.

А Марс? z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ја познајем једну чистокрвну Девицу, која апсолутно, по свим тачкама (од А до Ш) одговара опису Девице, као да је по њој написан текст.

A to... Awwww... Da, zaboravila sam ga, na dan njegovog povratka, stoka...

Jaoo, Devica imam klasičnih nekoliko...

Druga žena mog oca, je Lav/Devica (mislim rođena je poslednjeg dana Lava, na prelazu), i Asc Devica... Kuća je uvek bila kao laboratorija... Što je mene izluđivalo... Pogotovo kad moje stvari složi kao lenjirom.
Moja sestra jedna takođe, skroz kao lutka keramička... I sva je tako tiha, ma sve osobine... Isto pedanterija...
Moja baba isto... Isto higijena bolesna...

A ja totalno haotična, kasnim svuda, nisam tiha, nisam neupadljiva, nisam stidljiva... Ništa nemam... I zanesenjak, higijena kuće mi je na poslednjem mestu...

Uglavnom su se iznenađivali kad kažem da sam Devica...

Da, i Neptun mi u Strelcu u četvrtoj. I Vodolija u šestoj, a Uran u Strelcu na IC.

A dupli znaci (Sunce/Asc) uglavnom nemaju osobine SUnčevog znaka (osim ako nema stelijuma tu u tom znaku ili anlognoj kući...

Jer Sunce im pada u prvu ili dvanaestu, pa daje osobine Ovna ili Riba.

Back