bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Cim si ovde ima nesto, vuce te astral ovde...I ja isto. Kažem da me čuva nešto...
A opet je samo okolnost...
A opet mnogi nemaju tu 'srećnu zvezdu'...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cim si ovde ima nesto, vuce te astral ovde...I ja isto. Kažem da me čuva nešto...
A opet je samo okolnost...
A opet mnogi nemaju tu 'srećnu zvezdu'...
Mada nemamo mnogo informacija o njemu definitivno je ostavio veliki uticaj...Isus je za mene primer čoveka koji je potpuno osvestio Boga u sebi i koji je dao recept drugima kako da to urade...
Šteta što nije duže živeo i napisao neku knjigu o svom shvatanju Boga i života...Mada nemamo mnogo informacija o njemu definitivno je ostavio veliki uticaj...
Јака корист од тога. Сасвим довољно његовог утицаја је остало свету - направише га богом спаситељем - па опет једва да ико хода његовим стопама и живи по његовом учењу. А, милијарде се претварају да су хришћани носећи крстове, бројанице, тетоваже, одлазећи у цркве и манастире, славећи славе и црвена слова из календара, бубајући напамет Свето Писмо и разбацујући се библијским цитатима...Šteta što nije duže živeo i napisao neku knjigu o svom shvatanju Boga i života...
napravili su kult ličnosti i ideologiju od nečega što je bila etika i mistika...Јака корист од тога. Сасвим довољно његовог утицаја је остало свету - направише га богом спаситељем - па опет једва да ико хода његовим стопама и живи по његовом учењу. А, милијарде се претварају да су хришћани носећи крстове, бројанице, тетоваже, одлазећи у цркве и манастире, славећи славе и црвена слова из календара, бубајући напамет Свето Писмо и разбацујући се библијским цитатима...
Evo sta kaze Bog preko BiblijeSta znaci Bog ne obitava u toj i toj crkvi ?
Vise puta se cuje kada neko kaze u toj i toj crkvi ne obitava Bog, sta to znaci ? Kako to da u nekim crkvama obitava Bog , a u nekima ne ?
Koji su religiozni parametri za utvrdjivanje da li je Bog u nekoj crkvi, a u nekoj ne ?
Jedan nas poznati samouki religiolog je naceo ovu tema, ali nije dosta stvari objasnio u vezi ne obitavanja Boga u nekim crkvam, postvaljaju se mnoga pitanja, ali nema odgovora ?
Ili samo poludeo i žrtvovao se da dokaže sebi i drugima da smrt nije kraj...i ko zna šta je prava istina kad je pravljena i legenda i mit od njega, i u starom veku i u novom. Čak i u dobu Prosvetljenja nije zanemaren, iako je doneo i mač koji je osvajao duše...Isus je za mene primer čoveka koji je potpuno osvestio Boga u sebi i koji je dao recept drugima kako da to urade...
ideal, kao srbi za cara lazara. moraš staviti neki reper na koga ćeš se indefikovati. zato smo hrišćani pravoslavci svetosavci.napravili su kult ličnosti i ideologiju od nečega što je bila etika i mistika...
ne volim pripdanje grupama i udruženjima..to deluje po principu uzmi sve ili ništa...iz svakog učenja uzmem što mi je korisno...ideal, kao srbi za cara lazara. moraš staviti neki reper na koga ćeš se indefikovati. zato smo hrišćani pravoslavci svetosavci.
voleli ili ne nismo asocijalna bića nije nam to priroda.ne volim pripdanje grupama i udruženjima..to deluje po principu uzmi sve ili ništa...iz svakog učenja uzmem što mi je korisno...
Ne zaboravi da su Jevandjelja pisana od strane politicara nakon Neronovog pogroma Hriscana. Ne verujem da je poludeo i sam se zrtvovao, preIli samo poludeo i žrtvovao se da dokaže sebi i drugima da smrt nije kraj...i ko zna šta je prava istina kad je pravljena i legenda i mit od njega, i u starom veku i u novom. Čak i u dobu Prosvetljenja nije zanemaren, iako je doneo i mač koji je osvajao duše...
Jevreji ga ne priznaju. Samo Hrišćani.
Апостол Лука је био лекар а Свети Матеј је био цариник. Шта си ти то помешао ?Ne zaboravi da su Jevandjelja pisana od strane politicara nakon Neronovog pogroma Hriscana.
Нешто си помешао.Recimo pouzdano se zna da istorijski Pilat nije bio onakav kakvim se predstavlja
u NZ i da je zapravo bio brutalan i krvolok. Nema teorije da bi takav prao ruke zbog nekog Jevrejina...
Samo sto su to pisali pod pseudonimima Luka, Matej, Marko, Jovan, Pavle... a zapravo rimski politicari...Апостол Лука је био лекар а Свети Матеј је био цариник. Шта си ти то помешао ?
Помешао си нешто.Samo sto su to pisali pod pseudonimima Luka, Matej, Marko, Jovan, Pavle... a zapravo rimski politicari...
A sto je to nesto? Objasni coveku on je tebi sve objasnio sto misli.Помешао си нешто.
Деда, чекај да прође забрана.A sto je to nesto? Objasni coveku on je tebi sve objasnio sto misli.
Lepa ideja,ti sam nasuprot citavog sveta - u crkvi gde propovedas imas 100% poddrske za svaku novu ideju koju promoviras jer si ti ujedno i jedini slusaoc..na kraju svake propovedi svi kazu Amin !!!ne volim pripdanje grupama i udruženjima..to deluje po principu uzmi sve ili ništa...iz svakog učenja uzmem što mi je korisno...
što je dobro, pravedno, mudro i počiva na ljubavi to je prihvatljivoLepa ideja,ti sam nasuprot citavog sveta - u crkvi gde propovedas imas 100% poddrske za svaku novu ideju koju promoviras jer si ti ujedno i jedini slusaoc !!!
Svaki projekat ti prolazi kao "podmazan"jer si ti mnozina u crkvenom odboru...
Nego,zanima me ono drugo - kako i na osnovu kog kriterija selektiras sta je zaista dobro za tebe ?
Hajdemo jedan blic test za ovu tvoju doktrinu:što je dobro, pravedno, mudro i počiva na ljubavi to je prihvatljivo
vidim da me provociraš da odbacim ulogu ikona u pravoslavljuHajdemo jedan blic test za ovu tvoju doktrinu:
Dali je recimo klanjanje kipovima i mrtvim ljudima (prestavljeni ikonama ) u konflikt sa one kriterije koje si naveo ?
Molim te obrazlozi svoj odgovor kakav god on bio.
Koji si ti ?Деда, чекај да прође забрана.
Ne provociram te nego lepo pitam...uostalom,sta bi ista odbacivao ako je to "dobro i korisno za tebe"...?vidim da me provociraš da odbacim ulogu ikona u pravoslavlju
Ovaj put necu imenjivati radnju da ne bi ispalo da te opet "provociram"nego cu samo navesti da mislim na ono sto rade u pravoslavlju - slavljenje mrtvaca i molitve upuceni njima da bi oni omogucili neke benefite zivima na zemlji ( opce blagostanje tipa blagoslov u setvi i zetvi,porod,zdravlje ukucana ili mozda citavih naselja ili gradova i t.d.).dobro može da bude ako je to klanjanje izraz poštovanja a ne obožavanje
Pretpostavimo da su to zaista bili sveti ljudi,verni Gospodu onako kako On to zaista trazi od ljude ( ovo navodim hipoteticki jer nemam relevantne podatke da bih to zvanicno potvrdio )...pravedno je ako su osobe zaslužile poštovanje naprimer ako se radi o pravim svetiteljima a ne politički odabranim koje je crkva promovisala zbog svojih zasluga za crkvu
Hmmm,dakle po tebi,mudro je moliti se mrtvim ljudima i ocekivati da oni intervenisu u zivotu zivih ljudi...?mudro može da bude ako se radi o svetiteljima koji žele i mogu da ti pomognu
počiva na ljubavi ako volimo bližnje i naročito one bližnje koji su i sami bili toliko puni ljubavi da su postali svetitelji
A sto ne radis to licemeru,ako je to lepo i korisno onda sto ga ne praktikujes...?obično ne radim to, ali mi je prihvatljivo da ljudi to čine
ti imaš problem da mrtve svetitelje smatraš pasivnim.mrtvacima..a Bogu su svi živi piše u toj tvojoj knjizi koju smatraš za Božiju reč...Ne provociram te nego lepo pitam...uostalom,sta bi ista odbacivao ako je to "dobro i korisno za tebe"...?
Ovaj put necu imenjivati radnju da ne bi ispalo da te opet "provociram"nego cu samo navesti da mislim na ono sto rade u pravoslavlju - slavljenje mrtvaca i molitve upuceni njima da bi oni omogucili neke benefite zivima na zemlji ( blagostanje,blagoslov u setvi i zetvi,porod,zdravlje ukucana ili mozda citavih naselja ili gradova i t.d.).
sigurno ima puno takvih ljudi bez obzira da li su bili mirjani ili monasi i bez obzira na to da li su zvanično proglašeni svetiteljimaPretpostavimo da su to zaista bili sveti ljudi,verni Gospodu onako kako On to zaista trazi od ljude ( ovo navodim hipoteticki jer nemam relevantne podatke da bih to zvanicno potvrdio )...
objasnio sam ti gore razliku između tvog i mog viđenja svetitelja...za tebe su to leševi za mene su žive duše u duhovnom svetuHmmm,dakle po tebi,mudro je moliti se mrtvim ljudima i ocekivati da oni intervenisu u zivotu zivih ljudi...?
voliš nečiju dušu a ne ljubiš lešI kako to mislis da moliti mrtvaca znaci ili upucuje na zakljucak da ti zapravo ljubis tog mrtvog coveka ?
ljudi se ne reinkarniraju kao voćke i magarci...osim možda ako debelo zabrljaju neštoPa ti ga uopste ne znas jer ga nikad u zivotu nisi sreo...uuups pardon,moguce je da sam ovo "pogresio"jer si ga mozda sreo u nekom drugom zivotu,kad su recimo bio konj ili magarac ili mozda drvo neke vocke i tako si bio "sluzbeno angazovan"u njegovoj kuci...( molim te obrati paznju da ova pretpostavka vazi samo ukoliko si pokupio nesto sa onih "svetih"knjiga koja propagiraju reinkarnaciju).
ja nigde nisam rekao da praktikujem sve što je dobro, mudro, pravedno i počiva na ljubavi nego sam rekao da mi je to prihvatljivo...A sto ne radis to licemeru,ako je to lepo i korisno onda sto ga ne praktikujes...?
ja sam svoj pop u svojoj veri u kojoj sam jedini član bez želje da učlanjujem drugeDa ti ne brani mozda tvoj pop...?![]()
Sta ces,toliko mi dostize logika i vera...tako mi je kad se drzim samo Biblije a ne citam romane SF zanra...ti imaš problem da mrtve svetitelje smatraš pasivnim.mrtvacima.

Zapravo u kontekst ove diskusije mene zanima dali tamo pise "da su svi mrtvi zapravo zivi",jel ima negde takvog teksta koji bi jasno i precizno demantirao moje "sektaske tvrdnje"...!?.a Bogu su svi živi piše u toj tvojoj knjizi koju smatraš za Božiju reč...
A sta ako neko izrazi zelju da ga krstis,jel imas neki unaprerd spremljeni komentar kojim bi ga najurio iz tvoje "crkve"ili to radis cisto impulsivno i random,kako ti dodje...!??ja sam svoj pop u svojoj veri u kojoj sam jedini član bez želje da učlanjujem druge
A odkud mu poznajes dusu,opet nesto ono sa reinkarnacijom...!?voliš nečiju dušu a ne ljubiš leš