Šta znači biti uspešan?

Ne bih se menjao sa njim. Sam on zna koliko radi i koliko razbija glavčinu zbog novca. A samo o tome i razmišlja. Slobodan čovek :zcepanje:
Не ради ништа. Буквално. Читка повремено берзанске извештаје и ужива у томе.

Пре пар дана гледах неку причу неког лика на Тубић, где је мислио д аје БАфет заузет, а Бафет му каже:"Ма, имам само овај ручак, и после немам шта да радим цео дан".

па што не идеш на такво место?

Зашто робујеш свом осмочасовном времену?

Продај своју некретнину и иди у пустару. Опремићеш је добро.

Некако сви из солитера завиде том сељаку што живи на врх забачене планине.

Нико те не спречава да одеш. Па да видимо да ли би била слободна.
Zato jer jedna osoba zavisi od mene, od mojih primanja. Ja imam u svom vlasništvu takvo mjesto, što bi moglo da znači da ću jednoga dana kada odem u penziju vjerovatno ostatak života provesti u ljepoti i skladnosti prirode.

Не ради ништа. Буквално. Читка повремено берзанске извештаје и ужива у томе.

Пре пар дана гледах неку причу неког лика на Тубић, где је мислио д аје БАфет заузет, а Бафет му каже:"Ма, имам само овај ручак, и после немам шта да радим цео дан".
ne radi čiča od 90 godina, pa ovi naši penzosi odu sa 65 i lagano sa 50 hiljada i manje žive normalno. Ako čovek stvori sa 20 godina milijone i slobodu finansijsku onda ok, ne mora ništa do kraja života da radi, može samo da putuje i troši na šta hoce. ali i takvi su dalje robovi navika, insta, fejs, yt, igrice...retko ko je zaista srećan u ovom trenutku. To se ne uči nigde.

nego sačim da povežem? Sa spiritualnim stvarima :zcepanje:
Можда би ти парама куповао атомобиле и јахте и сто кућа.

Неки други људи би новац употребили на други начин.

Није ти пало на памет да би неко новцем учинио неко добро дело? Да би купио само једну некретнину, довољну за себе и породицу? Да би купио само један ауто, али сигуран, да се не цима. Можда би том моћи коју има новцем, обезбедио уџбенике за децу, излечио некога, уложио у фондацију, да се паре коте да се има више за помагање.

Можда би, једном у три године изнајмио јахту да се провоза морем, јер му мерак.

Можда би дао део тог новца цркви. Можда нахранио гладне. Можда финансирао политичку струју коју подржава да би утицао да друштво буде онакво какво он жели. Можда би помагао уметнике (као мецена или би куповао њихова уметничка дела).

Толико тога новцем може да се уради. Безброј ствари. А ти од свега тога мислиш само на кола, јахте и куће.

Poslednja izmena:
Zato jer jedna osoba zavisi od mene, od mojih primanja. Ja imam u svom vlasništvu takvo mjesto, što bi moglo da znači da ću jednoga dana kada odem u penziju vjerovatno ostatak života provesti u ljepoti i skladnosti prirode.

Ето, видиш. Да је такво место добро, одвела би ту особу на то место.

Тој особи није место у забити, јер би тамо била несрећна.

А то што старац оде на село, да проведе миран крај живота, а деци да остави некрентину,

то је зато што је свестан да деци треба материјално (некретнина) да би живела нормално.

ПОмирите се са чињеницом да не можете да измислите ни једну успешну лепоту која не зависи од новца.

Rob čega? prirode i sam je svoj gazda...ti nisi rob gradski a radiš za platu, plaćaš da bi živeo, robi si novca, instagrama, ovog foruma, fejzbuka, loše ishrane itd. rob braka....

Куцаш на Крсти и критикујеш инстаграм и овај форум. :hahaha:

Тај робује свом тешком животу, и зато сви одлазе са таквих места.

Некада се врате стари татко и мајка да проведу старост на селу, како би деци оставили НЕКРЕТНИНУ у цивилизацији.

Жртвују се за децу. То је племенита жртва. Племенито су створили материјално (некретнину, ауто, покућство) и то материјално преносе својим најдражима.

Да су живели као цврчци (како неки овде навијају), деци би оставили пенис, па би им се деца мучила цео живот да створе нешто материјално.

Срећом, били су вредни мрави, уместо весели цврчци.

Читајте басну о цврчку и мраву.

ne radi čiča od 90 godina, pa ovi naši penzosi odu sa 65 i lagano sa 50 hiljada i manje žive normalno. Ako čovek stvori sa 20 godina milijone i slobodu finansijsku onda ok, ne mora ništa do kraja života da radi, može samo da putuje i troši na šta hoce. ali i takvi su dalje robovi navika, insta, fejs, yt, igrice...retko ko je zaista srećan u ovom trenutku. To se ne uči nigde.

Живе пензоси нормално са 50 хиљада, кад су себи обезбедили некретнину. Кад су обебедили деци и некретнину и ауто и посао и леба и слеба.

Само ви наркомани (горедоказано) мислите да се живи од ваздуха, док куцате по форуму на апаратури која кошта минимум 300 евра.

Šta za vas znači biti uspešan?
Koje kriterijume društvo najčešće koristi da proceni da li je neko uspešan?
U društvu je uspeh novac. I moć, status, ali to obično (ne uvek) ide jedno s drugim.

Za mene biti uspešan znači ostvariti svoje ciljeve i želje, koliko god bitni ili nebitni, mali ili veliki bili. Nekima to uključuje novac i položaj u društvu a nekima ne. Mada mislim da je krajnji cilj svima da budu srećni i ispunjeni, a i to nekad ima veze s uspehom a nekad ne.

Горе смо доказали да се теби живот своди на ауто и јахте и ван тога не видиш ништа.
Ne čitaš matori šta ti se piše. Ja sam protiv jakti i avijona kamijona.
Можда би ти парама куповао атомобиле и јахте и сто кућа.

Неки други људи би новац употребили на други начин.

Није ти пало на памет да би неко новцем учинио неко добро дело? Да би купио само једну некретнину, довољну за себе и породицу? Да би купио само један ауто, али сигуран, да се не цима. Можда би том моћи коју има новцем, обезбедио уџбенике за децу, излечио некога, уложио у фондацију, да се паре коте да се има више за помагање.

Можда би, једном у три године изнајмио јахту да се провоза морем, јер му мерак.

Можда би дао део тог новца цркви. Можда нахранио гладне. Можда финансирао политичку струју коју подржава да би утицао да друштво буде онакво какво он жели. Можда би помагао уметнике (као мецена или би куповао њихова уметничка дела).

Толико тога новцем може да се уради. Безброј ствари. А ти од свега тога мислиш само на кола, јахте и куће.
ja bih sve poklonijo svi bi imali novca jer ja sam darežljiv veoma.
Куцаш на Крсти и критикујеш инстаграм и овај форум. :hahaha:

Тај робује свом тешком животу, и зато сви одлазе са таквих места.

Некада се врате стари татко и мајка да проведу старост на селу, како би деци оставили НЕКРЕТНИНУ у цивилизацији.

Жртвују се за децу. То је племенита жртва. Племенито су створили материјално (некретнину, ауто, покућство) и то материјално преносе својим најдражима.

Да су живели као цврчци (како неки овде навијају), деци би оставили пенис, па би им се деца мучила цео живот да створе нешто материјално.

Срећом, били су вредни мрави, уместо весели цврчци.

Читајте басну о цврчку и мраву.

ma za našu decu je ovo pesma život, opala izađe iz kevine vulve ima neko detinjstvo kakvo takvo i opala život ga cepne bolje da se nije ni rodijo na ovoj planeti, život 90% ljudi.
Живе пензоси нормално са 50 хиљада, кад су себи обезбедили некретнину. Кад су обебедили деци и некретнину и ауто и посао и леба и слеба.

Само ви наркомани (горедоказано) мислите да се живи од ваздуха, док куцате по форуму на апаратури која кошта минимум 300 евра.
ahahahah e moj sine nemaš pojma kolko je droga skupa, ne možeš ti to zaraditi a kamoli priuštiti. ja pošteno zarađujem i borim se da budem duhovno oslobođen i da mi je kao da sam naduvan i uradjen od droge non stop 💪

"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi".

U skladu sa time, uspesan si kad prestanes da palamudis i pricas o vremenskoj prognozi i ljubavi :)

Ne čitaš matori šta ti se piše. Ja sam protiv jakti i avijona kamijona.

ja bih sve poklonijo svi bi imali novca jer ja sam darežljiv veoma.

ma za našu decu je ovo pesma život, opala izađe iz kevine vulve ima neko detinjstvo kakvo takvo i opala život ga cepne bolje da se nije ni rodijo na ovoj planeti, život 90% ljudi.

ahahahah e moj sine nemaš pojma kolko je droga skupa, ne možeš ti to zaraditi a kamoli priuštiti. ja pošteno zarađujem i borim se da budem duhovno oslobođen i da mi je kao da sam naduvan i uradjen od droge non stop 💪
1. Ти си кобајаги против јахти и авиона. Од све приче о богатству, ти си повезао богатство са јахтама авионима и камионима. Продуховљени људи богатством не би куповали јахте него радили квалитетне ствари, које без новца не би могли.

2. Па поклањај то што сада имаш. Шта чекаш? А ако немаш ништа, ради, па заради па поклони. Ако зарадиш пуно, поклонићеш пуно. За сада осим неке СМС поруке за децу, сто динара у цркви и половну гардеробу црвеном крсту слабо шта си, вероватно, поклањао. ДА би могао више, мораш да зарадиш ПАРЕ.

3. за нашу децу живот је песма јер су родитељи зарадили ПАРЕ да би децу обезбедили.

4. Не знам колико је дрога скупа. Нити имам пара за дрогу нити желим да улазим у то коло, какво год да је.

сам кажеш да радиш и зарађујеш. Шта зарађујеш? ПАРЕ!!! За то и радиш. за ПАРЕ. Што си тако лицемеран? РАдиш за паре а проповедаш по форуму живот цврчка?

Za nekoga je uspeh da ima dobro plaćen posao, za drugog biti ostvaren porodično, za trećeg mogućnost da radi šta hoće?

Šta dođe neuspeh?

Када упознајеш некога у року од пола сата га питаш
Одакле је, колико година има, брачни статус, професију.

Успешним сматраш кога ?

Па ко је из града у коме и живи,
ожењен је,
има децу,
ради оно за шта се школовао.

Јел' да ?

Е сад ко је и здрав,
има наследство,
има политичку позицију,
омиљен у друштву ...

То је екстра успешан.

1. Ти си кобајаги против јахти и авиона. Од све приче о богатству, ти си повезао богатство са јахтама авионима и камионима. Продуховљени људи богатством не би куповали јахте него радили квалитетне ствари, које без новца не би могли.
pa šta ćeš parama kupovati. Produhovljeni ljudi nemaju pare za jakte i avijone, fokusiraju se na bitnije stvari ne na materijalne.
2. Па поклањај то што сада имаш. Шта чекаш? А ако немаш ништа, ради, па заради па поклони. Ако зарадиш пуно, поклонићеш пуно. За сада осим неке СМС поруке за децу, сто динара у цркви и половну гардеробу црвеном крсту слабо шта си, вероватно, поклањао. ДА би могао више, мораш да зарадиш ПАРЕ.
Poklanjam, dajem poulici ciganima i prosjacima, poklanjam ko god mi traži. Ja radim da bih preživeo i ne bi crko gladan, trošim pare na zdravu hranu, ja sam mega fit momak, pametan i produhovljen.
3. за нашу децу живот је песма јер су родитељи зарадили ПАРЕ да би децу обезбедили.
Živiš u zabludi, 80% je na ivici siromaštva.
4. Не знам колико је дрога скупа. Нити имам пара за дрогу нити желим да улазим у то коло, какво год да је.

сам кажеш да радиш и зарађујеш. Шта зарађујеш? ПАРЕ!!! За то и радиш. за ПАРЕ. Што си тако лицемеран? РАдиш за паре а проповедаш по форуму живот цврчка?
pa neću za žvake da radim hahahah kakav si car e da te nema krstarica bi našla drugog.

pa šta ćeš parama kupovati. Produhovljeni ljudi nemaju pare za jakte i avijone, fokusiraju se na bitnije stvari ne na materijalne.
Писао сам ти горе. Не читаш пажљиво. https://forum.krstarica.com/threads/sta-znaci-biti-uspesan.1040178/page-2#post-51604360

Poklanjam, dajem poulici ciganima i prosjacima, poklanjam ko god mi traži. Ja radim da bih preživeo i ne bi crko gladan, trošim pare na zdravu hranu, ja sam mega fit momak, pametan i produhovljen.
А замисли да си био вреднији и паметнији па зарадио још више пара. Колико би тек тада могао да поклањаш и помажеш. Од сутра крени да смишљаш начине да зарадиш паре, како би још више помагао и поклањао.

Živiš u zabludi, 80% je na ivici siromaštva.
По правилу, цврчци су на ивици сиромашства, мрави стоје боље. Опет, ти си сам горе писао како пензоси живе лепо са 50 000 динара, а не ја. Немој да си контрадикторан.

pa neću za žvake da radim hahahah kakav si car e da te nema krstarica bi našla drugog.
Нећеш, него за ПАРЕ. Видиш како учиш полако. Радиш за ПАРЕ а не за жваке. Битне су ти паре, иначе не би радио, него би био цврчак.

Само, није лепо да се понашамо као мрави у животу, а да проповедамо живот цврчка. Једно да радимо, друго да причамо.

Imati svoj vlastiti posao koji voliš i od kog možeš da živiš bar prosečno. Znači da ti posao stvara više zadovoljstva nego muke.
Нормалан човек то може да постигне или

1. Ако има срећу,
2. Ако има довољно новца да може безбедно да промени посао или уложи у посао који воли.

Већина људи нити има такву ретку срећу нити има довољно новца да може да да отказ на лошем послу или довољно новца да сами започну посао који воле.

Опет, како је тешко имати срећу да дођемо до посла који волимо,

сигурнија варијанта је да зарадимо ПАРЕ, па да можемо безбедно да дамо отказ на послу који не волимо или да сами започнемо да радимо посао који волимо.

Ako gledam uspeh lično za sebe najveći mi je to što sam ostala verna sebi, nisam pala u ropstvo tuđih želja, da me neko iskorišćava i što sam ostala vrlo trezvena i optimistična u životu.
Kada gledam druge, uspešni su mi oni koji uvek imaju čemu da se raduju, koji su radoznali i koji vole da uče. Mislim da uživanje u životu i uspeh nije moguć bez celoživotnog učenja.
Uspeh će mi svakako biti i očuvanje porodice, u smislu mira, poštovanja, da smo što duže zdravi, i da uspem da svom detetu budem vetar u leđa a ne kočnica.

Za nekoga je uspeh da ima dobro plaćen posao, za drugog biti ostvaren porodično, za trećeg mogućnost da radi šta hoće?

Šta dođe neuspeh?
Ја не верујем у успех. Верујем у дисциплину. Можеш освојити златну медаљу и да те за 3 месеца спичи канцер или да се оклизнеш и поломиш врат.
Успех дакле по мени не постоји, филозофија апсурда. Такмичења и спорт су врло јадна забава. Живот је пролазан ако не досегнемо бесмртност преко ВИ већ виђено у Вестврлду.

Сви смо само кишне глисте.

Hajde, stanite malo sa tom pričom o novcu.

I molim vas da više ne spamujete temu.

Vratimo se na temu i pokušajmo da pisanje uskladimo sa potforumom na kome pišemo.

Definicija uspeha ne postoji. Svako od nas uspeh posmatra drugačije.

Uspeh je biti ostvaren na životnim poljima koja su nam važna.

Za mene lično, uspeh je kada uskladimo svoju profesiju sa privatnim životom.

Uspeh je kada smo zadovoljni svojim životom, koji inače nije savršen. Savršenstvo ne postoji.

Zdravlje je najvažnije. Sreća u porodičnom i profesionalnom životu.

Da li su uspešni ljudi srećni?

Back