Šta znači biti single?

Različita mišljenja
Mislim da je ipak single svako ko praznike dočekuje sam, rođendane itd...

A ako se seksa sa nekim to se prosti može reći u procesu upoznavanja, ako se neko dovoljno približi da treba da zna

Različita mišljenja
Mislim da je ipak single svako ko praznike dočekuje sam, rođendane itd...

A ako se seksa sa nekim to se prosti može reći u procesu upoznavanja, ako se neko dovoljno približi da treba da zna
Ne bih se slozio, ako ima seksa nema singla. Sta lupimo spavam sa 5 devojaka u isto vreme, s nisam u vezi pa sam single, ne bih rekao. Gde ima seksa ima i vatre

U stvari, ne znam sta je za koga to povremeno seksanje.
Odavno me ne zanimaju te vrste odnosa, ali nekada, kada jesu, to su bili muskarci koji nisu za vezu iz racionalnih razloga. Inace, da jesu za vezu, pokusali bismo to.
A racionalni razlozi su bili tipa ja starija deset godina dakle nikako veza i ni u snu, potom jedan bivsi, onda lik ciji mi se posao nikako ne dopada i nema Sansi da predjem preko toga za vezu, recimo.
I naravno da nije bilo samo ono kao vidimo se i tjt, dopisuvali smo se u medjuvremenu, culi, smejali, ponekad prosetali, ali su uvek u startu jasno bile postavljene granice i definicija: ako se kojim slučajem jave emocije, sve se prekida, ako bilo ko pozeli nesto vise, sve se prekida, ako bilo ko nadje nekog za vezu, sve se prekida. I da, vodili smo se kao single najnormalnije, kako i jeste bilo. I sada da ne bude da sam bezosecajno govedo, jer nidje veze sa tim no bas naprotiv, naravno da postoje one ljudske emocije, za osoba mi je draga, ali ne emocije u smislu partnerskih odnosa.
Dok sam se vidjala sa jednim od njih, upoznala sam bivseg supruga. Naravno da sam mu rekla da sam single. Nista nisam slagala. Com smo se smuvali, prijavila sam momku sa kojim sam se vidjala seksa radi i prekinuli smo ta vidjanja.
Nemam pojma, meni su bitne definicije i granice. Kombinacija je sa razlogom to i nista vise i nista vise ne moze ni postati. I oboje se slažemo oko toga.
Osoba sa kojom ulazim u neku pricu i nije Jos sasvim Jasno kuda to vodi, ali postoji potencijal za vezu, nije kombinacija. Tada nisam single.

A ima kombinacija koje su kombinacije jer se dve osobe jednostavno plaše da budu u vezi, bilo to generalno ili u tom trenutku.

Ali se šmekaju, ima nešto između njih, idu zajedno u bioskop i šta ti ja znam, prespavaju jedno kod drugog. Tu baš i nisi singl i možeš da povrediš nekom osećanja, a ni ti tebi nije baš svejedno da upoznaješ druge ljude.

Ako je samo seks i neka seksualna privlačnost ili samo da bi se ispraznio/la, naravno da si singl. Ako ste to tako postavili.

Evo, uzmimo ovaj primer - krešeš se sa nekim, samo imate seks i to je to. Izađeš negde i sretneš nekog ko ti se svidi. Uđete u konverzaciju, krenete da flertujete, hoćeš li reći, e, ja sam u vezi, ne mogu ovo da radim?

Naravno da si singl ako se samo krešeš sa nekim. Po meni, pošteno je priznati osobi koju si upoznao i koja ti se svidela kakva je situacija, ne mora odmah, pod uslovom da odmah ne naskočite jedno na drugo. Javi se kres kombinaciji da si upoznao nekog i da se tu završava sa tim, javi se osobi koju si upoznao da si imao/la neku kombinaciju i da je sa tim završeno i to je to.

Što se mene tiče, malo je glupo u dva dana spavati sa dve osobe, naročito ako nisu raščišćene situacije sa obe osobe, ali naravno da si singl ako si u kombinaciji, odnosno možeš da upoznaješ druge i to nije prevara.

Бити сингл није, нити је икада било, емотивно стање. То што је неко у браку с особом према којој не осећа ништа, и који не конзумира, не значи да је сингл. Исто тако, то што неко повремено спава с неким према коме не осећа ништа, не значи да је сингл.

Ако ниси преварант, свака твоја изговорена реч има за циљ да те друга страна разуме. Ако користиш речи на свој начин, из било ког разлога, онда је твоја дужност да их дефинишеш. Ако нећеш то да радиш, онда је твоја дужност да користиш речи на начин на који их друга страна разуме -- или барем, на начин који је прописан званичним речницима. Ако ни то нећеш, онда намерно или ненамерно ствараш неспоразуме и вараш друге људе. Ако је твој одговор на то "Баш ме брига", онда си антисоцијални себичњак ( а могуће и преварант. )

Ако не знаш шта значи реч "сингл" ( не шта ти МИСЛИШ да би ТРЕБАЛО да значи ), или ако знаш да је проблематична, онда је једноставно не користиш. Ако се тренутно повремено виђаш с неким само због секса, онда не кажеш да си сингл, већ кажеш да се повремено виђаш с неким само због секса. Ако се плашиш реакције, па уместо тога кажеш да си сингл како би сакрио реално стање ствари, онда си преварант.

Ne nisi prevarant :)
Vidjati se sa nekim zbog seksa samo jednako je biti single.
Biti u braku bez emocija ne znaci biti single, znaci nesto drugo, ali to ne.
Biti u vezi a ne osecati nista prema toj osobi opet ne znaci da si single.
Jer je sve to definisano i druga osoba zna da je u braku ili vezi.
Ali kada oboje znate da se vidjate samo seksa radi i da je to to samo, da, jesi single.

Back