Šta znači biti single?

Nego, baš zbog tog šarenolikog opisa dešavaju se nesporazumi.
Što neki kažu, ranije je bilo držite se za ruke u vezi ste. Danas eto neko u braku a oseća se single. Tako da je taj termin ispao suvišan jer ništa ne znači ?

Znači i te kako, u velikoj većini slučajeva. Single i dalje podrazumeva da si slobodan za vezu i bez paralelnih aranžmana. Ako te pali da ne budeš deo tog mejnstrima i da imaš nestandardne aranžmane, to je skroz legitimno, ali onda ne možeš da se oslanjaš na opšte termine. Tada odnose moraš da dogovaraš pažljivije, konkretno i jedan na jedan, bez pretpostavki da druga strana pod "single" misli isto što i ti.

Danas kao da se podrazumevaju različite stvari
Nekome to znači da nije u klasičnoj vezi ili braku, živi sam/sama, ali se povremeno viđa sa nekim za sex. Da li je i to single? Ili kako bi to nazvali?

Da li pri upoznavanju treba reći ako neko pita da li si single to da zapravo imaš nekiga sa kim se sexaš ili je to privatna stvar?

Ako kažeš “imam nekog skim se povremeno vidjam “ svi znaju da je reč o seksu

Nekome to znači da nije u klasičnoj vezi ili braku, živi sam/sama, ali se povremeno viđa sa nekim za sex. Da li je i to single? Ili kako bi to nazvali?

Da li pri upoznavanju treba reći ako neko pita da li si single to da zapravo imaš nekiga sa kim se sexaš ili je to privatna stvar?
To ono kad smotas i samo ti spusis.

Ako sam single - nisam u romantičnoj vezi i nemam obavezu ljubavne vrste prema nekom
Ako sam solo - nisam u romantičnoj vezi/nisam zainteresovan za vezu sa nekim ali imam/hoću/mogu da se viđam sa nekim
Pa valjda se pita ako imaš nekoga u smislu veze/seksa, to single mi je nekako previše neodređeno.

Sa jednom devojkom nisam bio u vezi ali smo bili prijatelji koji se nekada seksaju.
Osim seksa, izađemo na piće/klopu, jedno vreme sam dolazio kod nje da joj popravljam stvari u stanu/čuvam pse.
Fora je bila da smo oboje tražili nekog drugog, ali da smo se nekako našli što se tiče seksa, tako da što da ne tovarimo jedno drugo sa vremena na vreme :rumenko:

Hm da, ali za muškarce kres šema obično nije samo u pauzi, već će je nastaviti i dok su sa tobom, ako je to neka prijateljica.
Mislim, obično tako bude. Ne znam za slučaj da ne bude tako... Ne kažem da nema
Bukvalno ne poznajem nijednog muškarca koji to radi. Mogu biti paralelne kres šeme, ali da bude u vezi i kao ima kres šemu sa strane, niko koga poznajem.

Za mene je SINGLE postalo ekvivalent fraze da mislim samo svojom glavom. Nemam drugu polovinu, taj sam tip osobe kojoj ne treba nikakva polovina jer dobro funkcionišem sama i sama se osećam celom.
Ukoliko mi sa nekim sledi ispiranje mozga i da treba o svakoj pojedinosti sa njim da se dogovorim, meni je prirodno bolje i lakše da budem sama.
Single mi znači i da spavam u krevetu za više osoba jedna i sama.
Znači i da nisam čak ni zaljubljena.
Kome šta ima koje konotacije je stvar uzraslosti da se izraz prihati takav kakav jeste, a ne kao da može i ovo i ono, ali je ipak to.

Singl znaci biti sam.
Prosto i jednostavno.
Dakle,bez ikakvih kres sema i slicno.
Cim imas seks sa nekim,nisi sam,jer to ne radis sam.
Dakle,nije problem u definiciji nego laganju sebe i drugih.
To sto je u necijoj glavi seks nebitna i usputna stvar,oja se obavlja sa tamo nekim bezveze,dok trazis nekog "nebezveznog",umjesto vrhunac u ljubavnom odnosu dvoje ljudi,ne mijenja znacenje definicije.
Kakav bi to nacin bio da djevojka momku ili obratno kaze...sama sam,ali imam nekog za seks?
To je isto kao ono...ozenjen sam,al nista ozbiljno.

Singl znaci biti sam.
Prosto i jednostavno.
Dakle,bez ikakvih kres sema i slicno.
Cim imas seks sa nekim,nisi sam,jer to ne radis sam.
Dakle,nije problem u definiciji nego laganju sebe i drugih.
To sto je u necijoj glavi seks nebitna i usputna stvar,oja se obavlja sa tamo nekim bezveze,dok trazis nekog "nebezveznog",umjesto vrhunac u ljubavnom odnosu dvoje ljudi,ne mijenja znacenje definicije.
Kakav bi to nacin bio da djevojka momku ili obratno kaze...sama sam,ali imam nekog za seks?
To je isto kao ono...ozenjen sam,al nista ozbiljno.
Pa sada, tu je valjda presudno da li će se i dalje viđati sa tim nekim sa kim ima seks ili ne?

Pa sada, tu je valjda presudno da li će se i dalje viđati sa tim nekim sa kim ima seks ili ne?
Ne,to je vec buducnost.
Pitanje je za sadasnjost...Da li si slobodan i sam...ti kazes jesam,ali se kresem sa jednom.
To je paradoks,kapiras?
Onda i kad budes u vezi,mozes se kresati sa drugim,koja je razlika..Ti tu osobu ne vidis kao bitnu

Bukvalno ne poznajem nijednog muškarca koji to radi. Mogu biti paralelne kres šeme, ali da bude u vezi i kao ima kres šemu sa strane, niko koga poznajem.

Pa mislim... ljudi to rade isto kao što su i u brakovima pa imaju druge...

Ja imam nekog na insta nismo se upoznali, krenulo je od nekih fotografija se dopisivali, pa naveo da živi sa devojkom, neće da se ooženi kako kaže, a stalno čeka hoču li ili neću... povremeno se javi. Ne znači ništa ako kažem treba mi neko moj, jer nema šta da izgubi.. koliko takvih samo ima. Svaka žena verujem ima takav poziv/pozive. čekaju svoju priliku (verujem kod više njih). Ništa im to ne znači da li imaju devojku ili ženu. Čista želja za promenom ili dominacijom ili šta već.

Ja sam se drzala za ruku I sa svojom kres šemicom skoro,I izlazili zajedno na svirke bili u javnosti nismo se krili...Bože moj,pa odrasli smo ljudi,oboje slobodni ali sa dogovorom da smo kres šemica i obe strane znaju na čemu su.
Mozda sam staromodna,ali meni je ovo nekako jadno.
Najvecu intimnost imas sa likom kome si nebitna u bilo kom drugom smislu.

Back