Šta znači biti single?

Danas kao da se podrazumevaju različite stvari
Nekome to znači da nije u klasičnoj vezi ili braku, živi sam/sama, ali se povremeno viđa sa nekim za sex. Da li je i to single? Ili kako bi to nazvali?

Da li pri upoznavanju treba reći ako neko pita da li si single to da zapravo imaš nekiga sa kim se sexaš ili je to privatna stvar?
Ја се извињавам али какви су то ретарди од људи ако свако има неки свој језик којим говори онда када за то реално нема никакве потребе осим да се сакрије чињенично стање ствари? То се некад звало ЛАГАЊЕ. Језик служи за комуникацију, а не да се свако игра с њим како му је ћеф. Дакле, осим у посебним ситуацијама, када не постоји алтернатива или када није битно, речи значе оно што речници кажу да значе. А реч "сингл" је ОДУВЕК значила да немаш апсолутно никога.

Zakon Republike Srbije, kao i Ustav, jasno i nedvosmisleno uređuju pravo svake individue, bilo da je u braku, vezi ili singl, na nepovredivost telesnog i psihičkog integriteta, slobodu ličnog odlučivanja i autonomiju nad sopstvenim telom, pri čemu ne postoji nikakva zakonska obaveza na intimne ili seksualne odnose, niti se takva obaveza može izvoditi iz statusa odnosa.

Ala je ovaj forum konzervativan haha
Kako bre imas kombinaciju i nisi single!?
Kao imam prijatelje i nisam single, Jos malo pa to.
Ne znam, meni je i dalje to emotivno stanje.
Sto ne znaci da ako sam u braku i nije mi nesto i osecam se single da Cu varati, nego znaci ako tako nesto osetim da treba da se razilazimo.
Sto ne znaci da ako sam u vezi i osecam se single da Cu varati, samo prosto znam sama sa sobom na cemu sam - taj muskarac nije moj partner nego trenutna Prica sa rokom trajanja.
Da, mogu biti u kombinaciji s ne single ako sam zaljubljena u komb, ali onda sam mazohista valjda.

Ala je ovaj forum konzervativan haha
Ne znam, meni je i dalje to emotivno stanje.
Sto ne znaci da ako sam u braku i nije mi nesto i osecam se single da Cu varati, nego znaci ako tako nesto osetim da treba da se razilazimo.
Sto ne znaci da ako sam u vezi i osecam se single da Cu varati, samo prosto znam sama sa sobom na cemu sam - taj muskarac nije moj partner nego trenutna Prica sa rokom trajanja.
Da, mogu biti u kombinaciji s ne single ako sam zaljubljena u komb, ali onda sam mazohista valjda.
a malo si i filozof

Porediti nas i zapad je porrditi babe i zabe, to je drugi mentalitet, njohovo i naše single su dva pojma
И код њих "сингл" значи да си сам тј. да ниси ни са ким у вези ( било краткорочној или дугорочној. ) Дакле, значење је исто. То што се играју с речима како им је ћеф јер су нецивилизовани дивљаци је друга ствар.

Сингл значи да си сама. Када се упустиш с неким у сексуални однос, макар то било на једно вече, онда престајеш да будеш сама и улазиш у везу. С неким си -- макар на кратко. Проблем је што када кажеш некоме да си сама, очекује се да се ради о стању које је релативно трајно, те да ћеш, у случају да дође до промене, да обавестиш другу страну. Ако кажеш да си сингл, а онда одеш с неким на једно вече, и то прећутиш, онда си слагала.

Нисмо ми ти који се играмо с речима, тако да то тога неће никад доћи.

Single na engleskom govornom području znači da nisi venčan, valjda tamo i ako si u vezi ti si single.
E sad ovde je to malo zakomplikovano zbog konzervativnog društva. Ako si u vezi onda se smatra da nisi singl, al šta ako se povremeno viđaš s nekim. Onda je siva zona.
Sad nam treba i sudski tumac za engleski jezik da protumacimo ono sto svi znaju,ali se prave blesavi. :lol:
Sam znaci sam...i nista vise.

Sad nam treba i sudski tumac za engleski jezik da protumacimo ono sto svi znaju,ali se prave blesavi. :lol:
Sam znaci sam...i nista vise.

Pa dobro može biti sam, ali ima "pijateljicu"... I to nije nikakav problem, osim ukoliko ta prijateljica ili više njih ne ide u paketu sa njim doživotno ;).. retko koja žena bi pristala na to, tj ni jedna. Zato se to i prećutkujei daju se ti naziv prijatelj/prijateljica, prijatelji sa povlasticama, samo se te povlastice prećute a prijateljstvo naglasi itd 🙃

Nego danas svi znaju da je to tako, tako da ni tu nema varanja. Kada ima prijateljicu to znači ili da se krešu ili čeka joj slabi momenat pa da uskoči da se krešu. Skoro bilo na insta, pitaju devojke da li imaju drugare i šta misle da li bi oni bili sa njima. one kažu ma neeee, to mi je samo drugar. Pa kaže pozovi ga i kaži hoćeš ti i ja da izađemo ono... i svi odgovaraju stvarno?? naravno, kad ?!!

Nekome to znači da nije u klasičnoj vezi ili braku, živi sam/sama, ali se povremeno viđa sa nekim za sex. Da li je i to single? Ili kako bi to nazvali?

Da li pri upoznavanju treba reći ako neko pita da li si single to da zapravo imaš nekiga sa kim se sexaš ili je to privatna stvar?
Single - kad je baš ništa
Šema - samo sex/ povremena viđanja
Veza - u odnosu sa nekim, sve full

U mom slučaju je tako, kad se izjašnjavam.

Pa dobro može biti sam, ali ima "pijateljicu"... I to nije nikakav problem, osim ukoliko ta prijateljica ili više njih ne ide u paketu sa njim doživotno ;).. retko koja žena bi pristala na to, tj ni jedna. Zato se to i prećutkujei daju se ti naziv prijatelj/prijateljica, prijatelji sa povlasticama, samo se te povlastice prećute a prijateljstvo naglasi itd 🙃

Nego danas svi znaju da je to tako, tako da ni tu nema varanja. Kada ima prijateljicu to znači ili da se krešu ili čeka joj slabi momenat pa da uskoči da se krešu. Skoro bilo na insta, pitaju devojke da li imaju drugare i šta misle da li bi oni bili sa njima. one kažu ma neeee, to mi je samo drugar. Pa kaže pozovi ga i kaži hoćeš ti i ja da izađemo ono... i svi odgovaraju stvarno?? naravno, kad ?!!
Sve je jasno...ali to onda ne znaci da je neko sam,zvala se ona prijateljica ili kako god.

Single je kada nisi u vezi, niti kada si sa nekim zbog sexa.

Sve je jasno...ali to onda ne znaci da je neko sam,zvala se ona prijateljica ili kako god.

Pa ne znači... Jer, nekome baš znači da je telo druge osobe sa kojom se seksa intaktno.. da se ne dodiruje sa drugima, da nema razmene tekućina ;), kada ljubiš nekog da znaš da te iste usne ne ljube nekog drugog/drugu... nekome je to važno. Tako da, da... neko je single samo ako je u svim aspektima, i socijalnim i seksualnim sam.
Samo će neko da kaže, evo sam sam već dve nedelje - znači single ! 🤣

Za mene lično je singl kad nisi u emotivnom odnosu. Ako muškarac ima samo usputne šemice, kombinacije i ostalo - za mene je to osoba koja je sama. Zato što jeste suštinski sam. Te šemice su danas tu, sutra nisu. Nisi sam samo onda kada je neko emotivno bitan u tvom životu i ti si emotivno bitan u njegovom.

Za mene lično je singl kad nisi u emotivnom odnosu. Ako muškarac ima samo usputne šemice, kombinacije i ostalo - za mene je to osoba koja je sama. Zato što jeste suštinski sam. Te šemice su danas tu, sutra nisu. Nisi sam samo onda kada je neko emotivno bitan u tvom životu i ti si emotivno bitan u njegovom.
Postavlja se onda pitanje zasto imas bilo sta sa emotivno nebitnim osobama?
Ali to svako treba sam sebe da upita.

Šta to znači biti emotivno bitan? Ko to procenjuje?

Ima i ono, kada muškarca koji je oženjen ostavi "šema" ili bude sa drugim, on bude ljubomoran, ili se nervira. Da li mu je ona emotivno bitna ili je to ego? ima li to smisla razdvajati?

Pa ne znači... Jer, nekome baš znači da je telo druge osobe sa kojom se seksa intaktno.. da se ne dodiruje sa drugima, da nema razmene tekućina ;), kada ljubiš nekog da znaš da te iste usne ne ljube nekog drugog/drugu... nekome je to važno. Tako da, da... neko je single samo ako je u svim aspektima, i socijalnim i seksualnim sam.
Samo će neko da kaže, evo sam sam već dve nedelje - znači single !
Dvije nedjelje,dvije nedjelje...sam je sam.
Znaci,kaze,dvije nedelje sam sam...do tad sam bio u vezi.Prosto! :)

Back