Sta znaci biti Hriscanski vernik

Bog je sve STVORIO govori ti to sta? SVE znaci i ISUSA.
Neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren, to su osnovne stvari :cool:

Samo se za Isusa kaze da je rodjen.Jedini (utuvi to sebi u mozak)JEDINI RODJEN .A ZA SVE OSTALE SE KAZE DA SU STVORENI.
Za tebe se kaze da te je Bog stvorio.Ne kaze se da te je Bog rodio.
Za Isusa se pak kaze, da ga je Bog rodio.Ne kaze se da ga je Bog stvorio.JEDINOG rodio.Ostale stvorio.

Ali dzaba.Ko nece da v!idi, nece.Mozes da dubis na trepavicama.
Jeres je gadna bolest.

Poslednja izmena:
Samo se za Isusa kaze da je rodjen.Jedini (utuvi to sebi u mozak)JEDINI RODJEN .A ZA SVE OSTALE SE KAZE DA SU STVORENI.
Za Isusa se pak kaze, da ga je Bog rodio.Ne kaze se da ga je Bog stvorio.JEDINOG rodio.Ostale stvorio.

Jeres je gadna bolest.
Jeste Jeres je opasna narocito ova da je Isus Bog.
kada u Bibliji na hiljadu mesta stoji da je ISus Bozji Sin.
nemas sta ti da objasnjavas

U Bibliji lepo stoj ida je BOG JHVH SVE STVORIO. SVE - znaci i ISUSA.
I da je Isus Bozji Sin.
to je istina

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...

[/b] On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

dakle првенац свега што је створено.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/650812-ISUS-HRIST-Bozji-Sin-(-svedocanstvo-Boga-)
evo tu su dokazi da je Isus Bozji Sin
i to nije tema ima tema za to

Poslednja izmena:
Jeste Jeres je opasna narocito ova da je Isus Bog.
kada u Bibliji na hiljadu mesta stoji da je ISus Bozji Sin.
nemas sta ti da objasnjavas

U Bibliji lepo stoj ida je BOG JHVH SVE STVORIO. SVE - znaci i ISUSA.
I da je Isus Bozji Sin.
to je istina

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

[/b] On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

dakle првенац свега што је створено.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/650812-ISUS-HRIST-Bozji-Sin-(-svedocanstvo-Boga-)
evo tu su dokazi da je Isus Bozji Sin
i to nije tema ima tema za to

Poznato je da vasa sektaska biblija naopako prevodi i izvrce smisao/

Kolosanima 1,15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.Daničić-Karadžić

Kološanima 1,15 On je slika nevidljivog Boga, Prvorođeni svakog stvorenja, -- Tomislav Dretar

Kološanima 1,15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. ---Jeruzalemska Biblija

Kološanima 1,15 Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;----Ivan Šarić

Kolosanima 1,16 Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.

Jer je dakle kroz Njega sve stvoreno. A On,Isus je rodjen. Jedini rodjen.

Sve je stvoreno KROZ njega i ZA njega.

Kako bi dakle moglo sve biti za njega ,ako nije Bog?
Zar se mi ne molimo Bogu?Zar mi ne sluzimo Bogu?Ocu ,Sinu i Svetom Duhu?

Poslednja izmena:
Covek samo srcem dobro vidi.

valjda razumom

eto kako ne znas

zato i verujes u nerazumnu pagansku dogmu o trojstvu

- - - - - - - - - -

Poznato je da vasa sektaska biblija naopako prevodi i izvrce smisao/

Kolosanima 1,15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.Daničić-Karadžić

Kološanima 1,15 On je slika nevidljivog Boga, Prvorođeni svakog stvorenja, -- Tomislav Dretar

Kološanima 1,15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. ---Jeruzalemska Biblija

Kološanima 1,15 Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;----Ivan Šarić

Kolosanima 1,16 Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.

Jer je dakle kroz Njega sve stvoreno. A On,Isus je rodjen. Jedini rodjen.

Sve je stvoreno KROZ njega i ZA njega.

Kako bi dakle moglo sve biti za njega ,ako nije Bog?
Zar se mi ne molimo Bogu?Zar mi ne sluzimo Bogu?Ocu ,Sinu i Svetom Duhu?

- - - - - - - - - -

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

DOKAZI

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Mi se drzimo onoga sta Bog kaze preko svoje pisane reci....
Izucavajuci Bozju rec dolazi se do toga

Ako Bog kaze da je Isus stovrenje to je tako....
Nismo mi nista izmislili nego je to Bozja rec...

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

......................

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Poslednja izmena:
ne gomilaj kopy -paste kukavna, nece ti to nista pomoci.
I onako nista ne razumes kamoli da vodis razgovor.
Pa ti ne znas osnovno;kako se razgovara.Pitanje - odgovor.
Gomilanjem teksta neces sakriti svoju zabludu.

- - - - - - - - - -

eto opet vredjas pred mojim argumentima

ljudi vide ko je ko

ja sam izucila celu Bibliju i iznosim dokaze

Nije kukavna vazno sta ljudi vide, nego sta Bog vidi.
Ej nesreco pogubljena.
Pogresnu si bibliju izucila. Dzaba truda neiskrena.
Jos ces i nevolju na sebe navuci.

Poslednja izmena:

Jeres je gadna bolest.
Bog ga je rodio a Marija stvorila .
Jel tako nekako ?:think:

Bog ga je rodio a Marija stvorila .
Jel tako nekako ?:think:

Bog ga je rodio na onom a Sveti Duh i Marija na ovom svetu.

- - - - - - - - - -

Bog je stvorio Isusa kao duhovno bice na nebu

a u 1 veku je Isus prenesen na Zemlju i rodjen kao covek preko Marije.

Marija ga je rodila kao coveka.

da bi Bog preko Isusa sproveo svoju nameru.

Isus je trebao da da zvoj savrseni ljudski zivot kao otkup greha covecanstva.

Ko bi mogao da otkupi covecanstvo?

Poslednja izmena:
Pise ti lepo u Bibliji

Isus kao savrseno bice je dao svoj zivot za otkup covecasntva od greha

na temelju toga dobijamo spesenje i vecni zivot

1. Timoteju 2:5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos 6 koji sebe dade u otkup za sve.

Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni. (Jovan 3:16)
Ko veruje u Sina, ima život večni, a ko ne veruje u Sina, neće videti života, nego gnev Božji ostaje na njemu. (Jovan 3:36)

a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)

Tako ni Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svpk u otkup za mnoge. (Matej 20:28)

a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)

Efežanima 1

3 Neka je blagoslovljen Bog i Otac našega Gospodina Isusa Krista, jer nas je zbog našeg zajedništva s Kristom blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima, 4 jer nas je prije postanka svijeta izabrao da budemo u zajedništvu s njim, da bismo bili sveti i neokaljani pred njim u ljubavi. 5 Jer unaprijed je odredio da nas preko Isusa Hrista usvoji kao sinove, što mu je ugodno i po volji, 6 da bi ga se hvalilo zbog njegove slavne nezaslužene dobrote koju nam je dobrostivo iskazao preko svojega ljubljenog Sina.
7 Preko njega, njegovom krvlju, oslobođeni smo otkupninom, oprošteni su nam prijestupi po bogatstvu njegove nezaslužene dobrote.

1. Jovanova 2

1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite.
A ako neko sagreši, imamo branitelja kod Oca, Isusa Hrista pravednika.
2 On je sam žrtva okajanja greha naših, i ne samo naših, nego i celoga sveta.

itd

Poslednja izmena:
ne gomilaj kopy -paste kukavna, nece ti to nista pomoci.
I onako nista ne razumes kamoli da vodis razgovor.
Pa ti ne znas osnovno;kako se razgovara.Pitanje - odgovor.
Gomilanjem teksta neces sakriti svoju zabludu.

- - - - - - - - - -

Nije kukavna vazno sta ljudi vide, nego sta Bog vidi.
Ej nesreco pogubljena.
Pogresnu si bibliju izucila. Dzaba truda neiskrena.
Jos ces i nevolju na sebe navuci.

ja nemam kopi pejst sama istrazujem Bibliju i stavljam citate
zao mi je sto poznajem dobro Bibliju.
dala sama odgovor na sve citatima
dokazima
a tvoj nacin izrazavanja je i dalje neprimeren
bolje se okreni duhovnosti
vrlinama
zabluda je tvoja to se vidi iz nacina ophodjenja tvog

Pise ti lepo u Bibliji

Isus kao savrseno bice je dao svoj zivot za otkup covecasntva od greha

na temelju toga dobijamo spesenje i vecni zivot

1. Timoteju 2:5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos 6 koji sebe dade u otkup za sve.

Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni. (Jovan 3:16)
Ko veruje u Sina, ima život večni, a ko ne veruje u Sina, neće videti života, nego gnev Božji ostaje na njemu. (Jovan 3:36)

Tako ni Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svpk u otkup za mnoge. (Matej 20:28)

Efežanima 1

3 Neka je blagoslovljen Bog i Otac našega Gospodina Isusa Krista, jer nas je zbog našeg zajedništva s Kristom blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima, 4 jer nas je prije postanka svijeta izabrao da budemo u zajedništvu s njim, da bismo bili sveti i neokaljani pred njim u ljubavi. 5 Jer unaprijed je odredio da nas preko Isusa Hrista usvoji kao sinove, što mu je ugodno i po volji, 6 da bi ga se hvalilo zbog njegove slavne nezaslužene dobrote koju nam je dobrostivo iskazao preko svojega ljubljenog Sina.
7 Preko njega, njegovom krvlju, oslobođeni smo otkupninom, oprošteni su nam prijestupi po bogatstvu njegove nezaslužene dobrote.

1. Jovanova 2

1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite.
A ako neko sagreši, imamo branitelja kod Oca, Isusa Hrista pravednika.
2 On je sam žrtva okajanja greha naših, i ne samo naših, nego i celoga sveta.

itd

Ja te pitam jedno , ti odgovaras sesto!
Ko je mogao dati otkup za covecanstvo i zasto?Ko osim Sina Bozjeg?

- - - - - - - - - -

ja nemam kopi pejst sama istrazujem Bibliju i stavljam citate
zao mi je sto poznajem dobro Bibliju.
dala sama odgovor na sve citatima
dokazima
a tvoj nacin izrazavanja je i dalje neprimeren
bolje se okreni duhovnosti
vrlinama
zabluda je tvoja to se vidi iz nacina ophodjenja tvog

Sve iskrivljeno tumacis kukavna.

Biblija ne dokazuje nista. Pravno gledano, ne moze se uzeti kao dokaz.
A to sto neko slepo veruje u nesto sto je negde napisano, pa to je vec drugi poblem, rekao bih, problem manjka samosvesti.

Covek kome svest o sebi ne nedostaje, on ima i veru, njemu ne treba posrednik (pop) niti tumacenje (biblija).
Takav covek ce znati sta je ispravno a sta ne, jer vera upravo tome i sluzi - da nas vodi da poteze koje vucemo kroz zivot, i dela koja radimo, budu dobra, a ne zla.

Upravo zato ne volim ni jednu religiju ni bibliju, jer su u velikoj suprotnosti sa, na primer, bozjim zapovestima. Pozivaju na kaznjavanje, na ubijanje, na mucenje.....na ratove.....
Jednostavno, to ne pije vodu.

Onaj ko je bogoborno i bogohulno obrezan ne može biti nikakav spasitelj onome ko nije obrezan. Čovek koji inicira obrezivanje (onaj koji obrezuje recimo svoje dete) polazi od toga da je bog pogrešio u anatomiji ljudskog tela, te da se on drznuo da tu grešku ispravi. Dakle, sa punim pravom se može smatrati da je obrezivanje bogohulni, bogoborni i protivprirodni čin, usmeren, u krajnjem slučaju, direktno protiv božanske ličnosti. Nadam se da će bog oprostiti onim ljudima koji su obrezali Isusa i Muhameda, ali i ostale nesrećnike koji se nisu pitali o tome. Izuzetak je neki muškarac koji bi zbog braka sa Jevrejkom ili muslimankom, recimo, obrezao sam sebe; njemu nema oproštaja. Treba spomenuti i ovo. Kada se neko obreže, njemu se zatvaraju srčana čakra i sve ostale gornje čakre (grlena, “treće oko” i krunska čakra), pa pomenuti bogoborni, bogohulni i protivprirodni čovek postaje prizemno živo biće, koje može da se bavi samo osnovnim, životinjskim nagonima. Pored toga, oni božji protivnici koji su izmislili obrezivanje se nisu obrezivali, niti su obrezivali (skrnavili) svoju decu. Ima nekih verskih fanatika koji su me pitali zašto sečem nokte i kosu. Odgovorio sam im da to radim iz istog razloga iz koga golubovi čupaju sami sebi ofucano perje ili zmija menja košuljicu. Kad bih video da golubovi sami sebi čupaju kljun ili prste na nogama, ili da zmija sama sebi čupa zube ili kesu sa otrovom - onda bi me mogli ubediti da i čovek treba da secka kožicu sa glavića. Bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckanje. Kraj priče.

Omanuo si, definitivno. Prvo treba jasno reci ko je bogoborno i bogiohulno obrezan i zasto taj ne moze biti nikakakv spasitelj onome ko nije obrezan. Ako prihvatas Bibliju kao osnovnu religijsku dogmu na kojoj je bazirano celokupno (iako razudjeno) hriscanstvo, i pod pretpostavkom da verujesec u njeno ucenje, onda je jedna od osnova hriscanstva i monoteisma generalno (sve tri avramovske religije) obrezivanje. Onaj ko nije obrezan ne pripada ni jednoj od navedene tri relligijska ucenja, bez obzira na njegovo formalno ili sustinsko verovanje u, takozvanu, Svetu knjigu, tj. boziju rec. Treba naglasiti da obrezivanje nije cist hiruski zahvat motivisan iskljucivo higijenskim razlozima, vec je to izuzetno svecan verski ritual i veoma znacajan dogadjaj za obrazovanog. To ne cini decakov otac, vec imam, odnosno rabin u Jevreja. Gotovo sva muska raja pod Osmanlijama je bila sunecena. Bog je jasno i nedvosmisleno naredio Avramu sta mu citniti sa prepucijima izraelskih muskaraca, robova i slugu.

Uzgred, valja naglasiti i ponoviti da onaj ko je izmislio sunet je, prema tvojoj religijskoj dogmi, licno bog Jahveh.

Omanuo si, definitivno. Prvo treba jasno reci ko je bogoborno i bogiohulno obrezan i zasto taj ne moze biti nikakakv spasitelj onome ko nije obrezan. Ako prihvatas Bibliju kao osnovnu religijsku dogmu na kojoj je bazirano celokupno (iako razudjeno) hriscanstvo, i pod pretpostavkom da verujesec u njeno ucenje, onda je jedna od osnova hriscanstva i monoteisma generalno (sve tri avramovske religije) obrezivanje. Onaj ko nije obrezan ne pripada ni jednoj od navedene tri relligijska ucenja, bez obzira na njegovo formalno ili sustinsko verovanje u, takozvanu, Svetu knjigu, tj. boziju rec. Treba naglasiti da obrezivanje nije cist hiruski zahvat motivisan iskljucivo higijenskim razlozima, vec je to izuzetno svecan verski ritual i veoma znacajan dogadjaj za obrazovanog. To ne cini decakov otac, vec imam, odnosno rabin u Jevreja. Gotovo sva muska raja pod Osmanlijama je bila sunecena. Bog je jasno i nedvosmisleno naredio Avramu sta mu citniti sa prepucijima izraelskih muskaraca, robova i slugu.

Uzgred, valja naglasiti i ponoviti da onaj ko je izmislio sunet je, prema tvojoj religijskoj dogmi, licno bog Jahveh.

Što se ovoliko trudiš kad me uopšte ne zanima. Po prirodnom zakonu, da je trebalo da bude bez nekog dela tela, čovek bi se takav rodip. Svako nasilje nad prirodom je glupo. I kontraproduktivno.

Sede u vozu, u kupeu, hodža, pored njega ženska koja jede GMO hamburger, a preko puta njih neki momak svinjožder. I momak vadi slaninu iz torbe i pita hodžu i devojku ima li ko nož. Devojka kaže da nema. Hodža izvadi neki nož i da mu. I on iseče slaninu i vrati mu nož. A onda ih ponudi slaninom. Devojka uzme, a hodža veli da mu vera ne dozvoljava da jede svinjetinu. I njih dvoje pojedu slaninu. I momak na kraju kaže hodži: “Kako sam te zaje6ao što sam tvojim nožem sekao slaninu!” A hodža njemu: “Nisi me zaje6ao. Meni taj nož služi samo da obrezujem kite.” I momak i devojka ispovraćaju sve što su pojeli po celom kupeu.

Nemam ja nikakvu religijsku (ili religioznu) dogmu. Mene ništa što je protivprirodno ne zanima. Ende.

Što se ovoliko trudiš kad me uopšte ne zanima. Po prirodnom zakonu, da je trebalo da bude bez nekog dela tela, čovek bi se takav rodip. Svako nasilje nad prirodom je glupo. I kontraproduktivno.

Sede u vozu, u kupeu, hodža, pored njega ženska koja jede GMO hamburger, a preko puta njih neki momak svinjožder. I momak vadi slaninu iz torbe i pita hodžu i devojku ima li ko nož. Devojka kaže da nema. Hodža izvadi neki nož i da mu. I on iseče slaninu i vrati mu nož. A onda ih ponudi slaninom. Devojka uzme, a hodža veli da mu vera ne dozvoljava da jede svinjetinu. I njih dvoje pojedu slaninu. I momak na kraju kaže hodži: “Kako sam te zaje6ao što sam tvojim nožem sekao slaninu!” A hodža njemu: “Nisi me zaje6ao. Meni taj nož služi samo da obrezujem kite.” I momak i devojka ispovraćaju sve što su pojeli po celom kupeu.

Nemam ja nikakvu religijsku (ili religioznu) dogmu. Mene ništa što je protivprirodno ne zanima. Ende.
Gde ti vidis da se "ovoliko" trudim? Iz tvog pisanja je ocito da te sunecenje i te kako zanima. I hriscanske crkve slave dan kada je Isus bio obrezan.

Uzgred, slanina je veoma korisna prirodna hrana.

Biblija ne dokazuje nista. Pravno gledano, ne moze se uzeti kao dokaz.
A to sto neko slepo veruje u nesto sto je negde napisano, pa to je vec drugi poblem, rekao bih, problem manjka samosvesti.

Covek kome svest o sebi ne nedostaje, on ima i veru, njemu ne treba posrednik (pop) niti tumacenje (biblija).
Takav covek ce znati sta je ispravno a sta ne, jer vera upravo tome i sluzi - da nas vodi da poteze koje vucemo kroz zivot, i dela koja radimo, budu dobra, a ne zla.

Upravo zato ne volim ni jednu religiju ni bibliju, jer su u velikoj suprotnosti sa, na primer, bozjim zapovestima. Pozivaju na kaznjavanje, na ubijanje, na mucenje.....na ratove.....
Jednostavno, to ne pije vodu.
A odakle tebi saznanje sta su i kako glase bozije zapovesti. Tebi je neko, naravno pop, usadio da postoji bog i ti u to verujes, zar ne? Bez hriscanskih popova i Biblije ne bi bilo ni hriscanstva.

Gde ti vidis da se "ovoliko" trudim? Iz tvog pisanja je ocito da te sunecenje i te kako zanima. I hriscanske crkve slave dan kada je Isus bio obrezan.

Uzgred, slanina je veoma korisna prirodna hrana.

Vidi se iz aviona. Ja se rugam sunećenju, jer sve što je neprirodno ne treba činiti. Tu je moje jedino interesovanje. Ne zanimaju me ni Isus ni hrišćanske crkve. Ako je bio obrezan bio je ništa.

Uzgred, slanina je leš, kao svako meso koje truli. Jedina prirodna zdrava hrana je voće i povrće.

Vidi se iz aviona.
Ne vidi se ni pod mikroskopom, a nekmoli iz aviona.

Ja se rugam sunećenju, jer sve što je neprirodno ne treba činiti. Tu je moje jedino interesovanje. Ne zanimaju me ni Isus ni hrišćanske crkve. Ako je bio obrezan bio je ništa.
Iz tvog teksta se ne vidi da te ne zanimaju ni Isus ni hriscanske crkve. Sledeci citat jasno govori da te i te kako interesuje bozanska licnost, tj. bog.

Onaj ko je bogoborno i bogohulno obrezan ne može biti nikakav spasitelj onome ko nije obrezan. Čovek koji inicira obrezivanje (onaj koji obrezuje recimo svoje dete) polazi od toga da je bog pogrešio u anatomiji ljudskog tela, te da se on drznuo da tu grešku ispravi. Dakle, sa punim pravom se može smatrati da je obrezivanje bogohulni, bogoborni i protivprirodni čin, usmeren, u krajnjem slučaju, direktno protiv božanske ličnosti.

Kada ti se upali slepo cerevo, ti ides kod hirur, ne dozvoljavas da se organizam prirodno izbori, kad imas kamen u bubregu ili u zucnoj kesi - ides pod hiruski noz iako je te kamencice priroda stvorila. Odsecanje prepucija je preventivna higijenska mera pretocena u dogmu.

Uzgred, slanina je leš, kao svako meso koje truli. Jedina prirodna zdrava hrana je voće i povrće.
Covek je svastojed i to niko ne moze da porekne. Njegov organizam, tj. sistem za varenje je prilagodjen takvoj vrsti ishrane. Covek prilagodjava prirodu svojim potrebama.

Uzgred, coveka nisu stvorili bogovi.

Ne vidi se ni pod mikroskopom, a nekmoli iz aviona.

Iz tvog teksta se ne vidi da te ne zanimaju ni Isus ni hriscanske crkve. Sledeci citat jasno govori da te i te kako interesuje bozanska licnost, tj. bog.

Kada ti se upali slepo cerevo, ti ides kod hirur, ne dozvoljavas da se organizam prirodno izbori, kad imas kamen u bubregu ili u zucnoj kesi - ides pod hiruski noz iako je te kamencice priroda stvorila. Odsecanje prepucija je preventivna higijenska mera pretocena u dogmu.

Covek je svastojed i to niko ne moze da porekne. Njegov organizam, tj. sistem za varenje je prilagodjen takvoj vrsti ishrane. Covek prilagodjava prirodu svojim potrebama.

Uzgred, coveka nisu stvorili bogovi.

Vidi se i iz orbitalne stanice. Šta farbaš slova kao malo dete?

Apsolutno me ne zanimaju ni Isus ni hrišćanske crkve. A šta ti imaš sa tim? Mislim šta te briga šta mene zanima. Naravno da me zanima bog. Bog i Isus nemaju ništa zajedničko.

Sve se ovo može preduprediti zdravom ishranom. Postoji prevencija. Ništa od ovoga ne može snaći čoveka koji se zdravo hrani. Vegani ne mogu dobiti kamen u bubregu. Ako piješ coca colu moraš ga dobiti i dobićeš pre ili kasnije. Kao i sve drugo što si pobrojao. Odsecanje prepucija je pretvaranje ljudi u stoku, jer im se tim činom zatvaraju gornje čakre.

Nemam ništa protiv da svako odabere šta će da jede. Ali da je čovek svaštojed, a naročito mesojed, on bi uživao u tome da lovi svojim zubima i noktima, i da jede sirovo meso. Naprotiv, on ga termički obrađuje i začinjava, jer mu se ne sviđa njegov prirodni ukus. Sve životinje u prirodi se hrane sirovo. Jedino čovek kuva ili peče. Svako se prilagođava, ali niko osim čoveka ne peče i ne kuva hranu.

“Ignoramus et ignorabimus” - ne znamo i nećemo znati... ko je i zašto stvorio sve što nas okružuje. Čovek kao primat iz reda sisara je nevažan za kreaciju. I nema nikakve veze sa ovom temom.

Katastrofe i kataklizme, o kojima govore neuki vernici, postojale su mnogo pre postanka čoveka. Sudari nebeskih tela širom univerzuma odvijali su se po prirodnim zakonima (koje je nesumnjivo postavila preuzvišena božanska ličnost), s tim što u redu postoji i haos, pa je iz tog haosa nastajalo mnogo kataklizmi. I ona čuvena katastrofa, od pre 65 miliona godina, kad je meteor uništio dinosauruse i 97% živog sveta na našoj planeti, nema nikakve veze sa čovekom, niti pak sa đavolom koga uporno propagiraju. Čovek je nastao 64 miliona godina kasnije. Da ja pišem ono što oni pišu, u najmanju ruku bi me bilo sramota.

Ovaj život, samo jedan u nizu života (uzastopnih reinkarnacija), je posledica pobune i pada, ali polupismeni vernici vole da se bave posledicama a ne uzrocima. Život ili materijalna egzistencija je osuda a ne blagoslov, a „večni život” je najveća (i uzgred sebična) zabluda ljudskog uma.

Kada bi prosečan čovek znao kakve se sve misli motaju ljudima po glavama, verujem da ne bi smeo da proviri među ljude, jerbo bi se osećao kao krmenadla među zombijima. E, ali bog ih blagoslovio, pa ne mogu sve da znaju, jerbo blagosloveni su siromašni duhom...

To je rezon da imate štakore na Zemlji, ali i leteće štakore - golubove. Gu gu. Gu gu.

Zar vredi oženiti se ako ćeš se razvesti. I šta žabljem paru znači bilo šta to što su u vezi ili braku, ako kad prelaze preko ulice žaba stane, a žabac potrči preko ulice, naiđe BMW, a on umesto da joj kaže - „Pazi ide BMW” - on joj vikne - „Pazi ide... be-e-e…”

Back