Sta vas je danas iznerviralo

....nismo mi to nista potpisivali, koliko sam ja upucena oni sami moraju da menjaju brojila...mada verovatno gresim....
oni to svakako rade kao ovlašćena lica ali ako je po starom sistemu (a jeste) vi ste ti koji ste platili i prvo brojilo a plaćate i popravku ili zamenu. po starom ugovoru vi ste vlasnici brojila a oni korisnici. bar je tako bilo pre nekih 15 godina kad sam imao kvar na brojilu...

oni to svakako rade kao ovlašćena lica ali ako je po starom sistemu (a jeste) vi ste ti koji ste platili i prvo brojilo a plaćate i popravku ili zamenu. po starom ugovoru vi ste vlasnici brojila a oni korisnici. bar je tako bilo pre nekih 15 godina kad sam imao kvar na brojilu...

....e onda cu i to sutra da pitam kad odem tamo...da bar znam o cemu se tu radi, a da li bih ja morala njih da angazujem da poprave brojilo ako nesto nije u redu ili mogu
nekog svog elektricara, kako to ide...?

....e onda cu i to sutra da pitam kad odem tamo...da bar znam o cemu se tu radi, a da li bih ja morala njih da angazujem da poprave brojilo ako nesto nije u redu ili mogu
nekog svog elektricara, kako to ide...?
mislim da sve oni to rade. tvoj stan ne može da ostane priključen bez brojila. oni verovatno odmah i menjaju ali naplaćuju sve. ali mala je verovatnoća da se brojilo pokvari pa da čita više. ako bi došlo do kvara obično umanjuje potrošnju ili se zaglavi na jednoj tarifi. skoro sam ubeđen da je brojilo ispravno

mislim da sve oni to rade. tvoj stan ne može da ostane priključen bez brojila. oni verovatno odmah i menjaju ali naplaćuju sve. ali mala je verovatnoća da se brojilo pokvari pa da čita više. ako bi došlo do kvara obično umanjuje potrošnju ili se zaglavi na jednoj tarifi. skoro sam ubeđen da je brojilo ispravno

...sto bi onda moglo biti da su ili pogresno ocitali ili da se neko prikacio...m?

...ili ste vi trošili više zbog hladnijeg vremena i praznika

...nismo, za praznik ja nisam bila tu, a onda je mama jos manje trosila nego sto bi smo zajedno potrosile u tom periodu
samo moze da bude ista ili niza potrosnja visa nikako....a nije bilo ni kuvanja sarme ni spremanja ostalih djakonija kojima
treba puno vremena jer je ona na dijeti zbog zdravstvene situracije.....

...nismo, za praznik ja nisam bila tu, a onda je mama jos manje trosila nego sto bi smo zajedno potrosile u tom periodu
samo moze da bude ista ili niza potrosnja visa nikako....a nije bilo ni kuvanja sarme ni spremanja ostalih djakonija kojima
treba puno vremena jer je ona na dijeti zbog zdravstvene situracije.....
onda je nešto od ona dva z:lol: sutra kad očitavaš brojilo obrato pažnju da se oko tvojih osigurača ( tri glavna iza brojila) nisu pojavile neke sumnjive žice.

sve zavisi da li je brojilo u njihovom ili tvom vlasništvu (po starom ili novom sistemu priključivanja) ako je u tvom, onda sve troškove popravke (zamene) brojila plaćaš ti
Nisma baš siguran u ovo raspitaću se...Ne vidim što bi oni bili vlasnici brojila kad su i stare i nove mašine Oni instalirali?Znači ako su sada oni vlasnici onda su bili i ranije ili su u oba slučaja vlasnici korisnici...Misli m da tu ima dosta mistifikacije i od samih korisnika kao ono ''ništa nemam u kući'' a trošim ko đavo pa neće biti...z:mrgreen:

Moji dragi sugradjani koji su postali toliko uzasni, sebicni da prosto ovako besna ne mogu pravu rec ni da nadjem.Em sto ne znaju kulturu cekanja u red, em sto ima onih kvazibegovici kojigledajusavisine zaboga zar da on ceka red, ma kak'i, on samo okrene tel. i za njega mora da se sve sredi da kojim slucajem on sekund ne bi cekao sa svojim detettom jer oni su iznad svih nas , mi smo , sta ,nista.:besna:

A htela sam samo malo da se kilzam sa decicom na ledu,ali od takvih debila jednostavno sam odustala i kuci dosla besna i razocarana , sva.

Не могу баш рећи да ме је изнервирало, али ето:

Позову нас пријатељи на дочек. Дружимо се тек годину-две, нисмо јако блиски. Кажу, биће нас три пара без деце. Супер!
Договор је да сви вечерамо код куће са својом децом, а да да дођемо код њих око 9 увече. Они причају шта ће све спремати, шта су купили од пића...а ми кажемо да ћемо понети од свега по мало: нешто меса, салате, пића и колача, па да комбинујемо и да имамо током ноћи.

Тако и би. Понесемо пар литара сока, чинију моје омиљене свечане салате од целера и шаргарепе (цркла сам рендајући их цело поподне), тацну колача (4-5 врта, све лепо аранжирано) и овал пун ролованог меса, аранжираног уз руску салату, маслинке и туршију - икебана!
Кад смо ушли домаћица се одушевила како је све лепо аранжирано...и све ставила у фрижидер. Нама је изнела само неке слане погачице и нешто наших колача на малим тацницама. Добро. Дуга је ноћ.

У неко доба ноћи ММ каже да је гладан и тражи од домаћице да поједе нешто конкретније, а она извади на тањир два парчета меса и сама му сипа руске салате и постави му украј стола у кујни, само за њега. Реко, добро, после поноћи ћемо вечерати још једном ваљда...

Око пола 4 ми крећемо кући, а она ме пита:''Јао, је л' ти требају твоје посуде ових дана? Тако си лепо аранжирала, жао ми да пресипам и кварим. Ако ти није проблем, нека остану код нас ваше посуде, па ћемо вам вратити за који дан?''

Ја шокирана. Али добро, шта да кажем. ОК.

Дођемо кући и не можемо да дођемо к себи: цело вече смо јели само погачице, а донели смо пуне овале клопе да једемо сви током ноћи?! Бар тако је увек била пракса кад бисмо ишли негде на дочек: свако понесе по мало од своје клопе, па комбинујемо и једемо сви заједно, а оно што остане, вратимо сви кући, од свачијег по мало.
Искрено: просто ми било жао оноликог меса и салате, имали бисмо ручка за још два дана...z:(

Прекјуче они помпезно најаве свој долазак да нам врате посуђе.
И стварно, дошли су и донели празно посуђе?!
Кажу:''Супер смо се најели од онога што сте донели за дочек!''
Ништа обичај да се не враћа празно...z:hm:

Погађајте, да ли смо их оговарали када су отишли?z:mrgreen:

Back