Sta vas je danas iznerviralo

Celokupnom utisku...Smeta ti kriminal ali ti smeta i oštar odnos prema njemu, onda bi trebao da prestaneš da se stalno žališ na haos i bezvlašće ovde, osuđuješ terorizam i vojnu silu samo kada je usmeren protiv tebe ili onog u šta veruješ...Ne tako različito nego mnogi Jenkiji, samo sa značajnom razlikom, što oni imaju ''prst na obaraču'' a ti i takvi kao ti nemate, i onda stalno kritikujete iz prikrajka i molite se za n jihovu propast...Klasičan sindrom kiselog grožđa umotan, doduše u neke pedesetogodišnje komunjarske uticaje, poput stalnog plača za svetkom pravdom, dok je sama pravda misaona imenica na terotorijama gde se najviše ''krulji'':mrgreen:

Celokupnom utisku...Smeta ti kriminal ali ti smeta i oštar odnos prema njemu, onda bi trebao da prestaneš da se stalno žališ na haos i bezvlašće ovde, osuđuješ terorizam i vojnu silu samo kada je usmeren protiv tebe ili onog u šta veruješ...Ne tako različito nego mnogi Jenkiji, samo sa značajnom razlikom, što oni imaju ''prst na obaraču'' a ti i takvi kao ti nemate, i onda stalno kritikujete iz prikrajka i molite se za n jihovu propast...Klasičan sindrom kiselog grožđa umotan, doduše u neke pedesetogodišnje komunjarske uticaje, poput stalnog plača za svetkom pravdom, dok je sama pravda misaona imenica na terotorijama gde se najviše ''krulji'':mrgreen:

To što ja kritikujem jednu jednu bolesnu megalomaniju i dominaciju, diktat sile i nametnutih teza, nije uzrokovano time što ja nemam ,,prst na obaraču". Moja pozicija i stanovište se zasnivaju na potpuno drugim vrednostima. A, to što sam svestan nepravde koja se čini, nije nešto što bi trebalo da me diskvalifikuje, kao nekog ko istinski veruje u pravdu i ravnotežu. Ta svesnost je osnova za razumevanje nekih društveno-političkih događaja.

Drugo, treba razlikovati titoizam i komunizam. Ja nemam problem ni sa jednom ideologijom tj. delovima određene ideologije, koje smatram imanentnim mojim pogledima na svet. Takođe, ako neko zna za nepravdu na ovim prostorima, onda je to moj narod koji je bio prinuđen da napusti svoje vekovne teritorije i počne od nule u sasvim novom okruženju. I pri tom, ne ulazim u pitanje ko je kriv za to, jer sam svestan i nepravdi koje su pretrpeli i trpe drugi narodi, ali ja nemama problem sa nacionalnom pripadnošću nekoga, nego samo sa zvaničnom politikom neke zemlje koja je duboko diskriminatorska i nepravedna. Ja te stvari uvek razdvajam.

I stvarno ne vidim koja me to moja osobina ćini nehumanim. Takve pritužbe nisam imao u životu, ni onda kada sam imao žestoke rasprave sa ljudima na sijametralno suprotnim životnim stanovištima.

Poslednja izmena:
pogledaj malo bolje kako pas okleva..pa njusi nesto sto su mu bacili..onda ga pandur huska rukom i nijednom ga nije konkretno napao a bilo ih je jos dvojica koje nije ni primetio a drzali su mu vlasnika

Džordži, ajde da se vratimo na sam početak klipa i vidimo zašto su panduri uopšte reagovali... Osim toga, ti bi verovatno sačekao da te pas prvo ujede... Ceo incident je izazvao ovaj kreten od vlasnika, koji je malo potcenio policiju.

Bivši zamenik direktora "Srbijagasa" ubio kolima dete, pa osuđen na godinu i po dana

Uzeli smo u obzir da on nije ranije osuđivan, da ima 62 godine, da je izrazio kajanje zbog učinjenog dela. Kao najbitniju olakšavajuću okolnost uzeli smo to da biciklista nije bio osvetljen na tom delu puta gde ne postoji ulična rasveta - rekla je Tomić Jokić.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/39...io-kolima-dete-pa-osudjen-na-godinu-i-po-dana

covek je trebao da trazi odstetu za emotivnu bol i patnju od porodice preminulog deteta, dobio bi

Bivši zamenik direktora "Srbijagasa" ubio kolima dete, pa osuđen na godinu i po dana

Uzeli smo u obzir da on nije ranije osuđivan, da ima 62 godine, da je izrazio kajanje zbog učinjenog dela. Kao najbitniju olakšavajuću okolnost uzeli smo to da biciklista nije bio osvetljen na tom delu puta gde ne postoji ulična rasveta - rekla je Tomić Jokić.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/39...io-kolima-dete-pa-osudjen-na-godinu-i-po-dana

covek je trebao da trazi odstetu za emotivnu bol i patnju od porodice preminulog deteta, dobio bi

А шта би ти за убиство из нехата?

Да га стрељају?

Овде је најбитнија чињеница да је он заменик директора "Србијагаса".

Шта да је обичан човек, да ли би се и онда дигла оволика помпа?

Човек је возио дете неосветљен, на неосветљеном делу пута.

Не мислиш да је и он као родитељ одговоран за сигурност детета?

Да га стрељају?

Vujačić je vozeći automobil "audi a4" neprilagođenom brzinom i sa 1,9 promila alkohola u krvi udario dečaka na biciklu, a od siline udarca on je na licu mesta poginuo. Sa­o­bra­ćaj­ni ve­šta­ci utvr­di­li su da se Vujačić u tre­nut­ku ude­sa kre­tao br­zi­nom od 83 ki­lo­me­tra na čas, iako je na tom de­lu pu­ta do­zvo­lje­na mak­si­mal­na br­zi­na od 50 km/h.

kazem ja- odstetu treba da trazi za emotivnu bol i patnju

Да га стрељају?

Bio je pijan... nije mu dete izletelo, on trezan, brzina odgovarajuća. Samim tim je kriv po svim mogućim kriterijumima. Za to delo najmanja zakonom određena kazna je dve godine, kako je on dobio samo godinu dana?!

Да га стрељају?

Danas sam pročitao da je predsednica suda izjavila da je kazna manja, između ostalog i zato što se dečakov otac nije pojavljivao na ročištima. To je pravni i moralni apsurd i sramota je da to izjavi bilo ko ko ima veze sa pravosuđem, a naročito predsednica suda.
Pa, to je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Otac dečaka nema ništa s tim. Pa pobogu, ja sam i dalje u neverici da se izjavi nešto tako duboko cinično, jadno, monstruozno i potpuno u suprotnosti sa pozitivnim propisima.

Sad baš pričam sa drugaricom o slučaju gangsterizma k oji je nju pogodio Srbija Hajdučija...Kao što se dalo predvideti sav skupljeni bes i nemoć zbog izgubljenih ratova i nemogućnost da se ta energija potroši u nekom novom, okrenula se ka unutra i polako dovodi do favelizacije Srbije...

Back