Sta Vama znaci ljubav?

Oduvijek sam se pitala sta je to ljubav..Ma koliko se trudila da saznam odg.na to pitanje jednostavno bio je ne dohvatljiv.Toliko noci sam provela u suzama,toliko zora docekala uplakana.A sad kad se vratim u proslost vidim da zapravo nisam imala razloga da radim takvo nesto.Sasvim bezpotrebno sam lila suze i molila Boga da ta nocna mora prestane.Al kad pogledam malo bolje ona uopste nije ni postojala.Zivjela sam sasvim normalno kao i svaka druga normalna osoba,a te price o ne sretnim ljubavima i prolivenim suzama samo sam umislila.Toga zapravo nije ni bilo.Bila je jedna mala dusa,tako cista i nevina.Tako blaga da ni mrava nebi zgazila,koja je samo bila zaljubljena u pogresnu osobu.Al kao sto kazu da "vrijeme lijeci sve rane" pa tako je i sa mnom.Vrijeme je prolazilo a ja sam se opet zaljubila.Sve je bilo onako sjajno kao i prosli put..Al ovaj put nije bilo suza i docekivanih jutara.Bilo je nesto sasvim drugo..nesto novo..A sto je najvaznije to i dalje traje..
izvor-net
wu5f1v.jpg

Баш сам био у плавом жакету
када сретох Васиљевић Цвету.
Да л' због мене, да ли због жакета,
превари се, окрете се Цвета.

Ја јој рекох: ''Добар вечер, Цвето,
с допуштењем - мало бих прошет'о...''
Да л' због мене, да ли због жакета
превари се и пристаде Цвета.

Таман све то - кад залаја псето!
Ја јој рекох: ''Држ' се мене, Цвето!''
превари се, придржа се Цвета.

Беше лето кад је божур цвет'о,
оде псето, ја у поље скретох.
превари се па скрете и Цвета.

И логично, с обзиром да скретох
плави жакет на ливаду метох.
Да л' због мене, да ли због жакета
превари се и спусти се Цвета.

Прође лето и још пет-шест лета,
сад се Цвета мојом кућом шета,
из разлога екстра квалитета
- да ли мене или мог жакета.

(Плави жакет - Душко Радовић)

Poslednja izmena:
Dali osecas svu energiju? Vatreno sevanje fantazije?
Osecas li tu carobnu snagu koja nas okruzuje, zbog koje svasta novo pronalazimo i izmisljamo. Dodji udji, sedi i uzivaj u lepoti LJUBAVI.
Pokazace ti se snovi, nade, zelje i hiljadu misli, koje kao cvece, sareno i nezno crtano leti i tece kroz i oko naseg sveta ljubavi.
Poklanjam ti najlepse cvece, svaku rec koja se moze ravnati sa najlepsom ruzom. Odgovaras, progovaras lepe reci, brzo prolazno onako kako ti je srce komandovalo.
Ljubav gori u meni upekla se u moje srce, da bi ti svu ljubav svoju mogao pokloniti. Poklanjam ti tako svo cvece moje duse da bi stiglo u tvoju-nasu dusu ljubavi.

36.jpg

Tajna obavijena velom
Velom ljubavi u nama
To je tajna u našim srcima
Tiha patnja samo nama znana
U noćima bez sna
Jer ljubav naša je tajna
Za nju znamo samo ti i ja
Radosti nema veće
Ni nema veće sreće
Nego kad smo zajedno
Ti i ja
Ljubav je lijepa
Istinu kažu kada govore
Ljubav je slijepa
Ne vidi olujne oblake
Što tugu i jad nose
Ne vidi oluje što dolaze
Ljubav naša
Jača je i od olujnih oblaka
Jača je i od oluja
To znamo samo ti i ja
Jer ljubav naša je
Predivna, nasjajnija tajna
Kao zvijezda na nebu
Samo u mašti dostižna
Kao sunce na nebu
Koje nam sjajem i svjetlom
Dušu radosno obasjava
Ja sam tvoja
I ti si moja tajna

romantica_751476093_50-1.jpg

" Ne molite Boga da vas sjedini.On vas je vec sjedinio time sto je u sve ulio jedan isti Duh svoj.Samo odbacujte ono sto vas razjedinjuje,i vi cete se sjediniti"

"Onaj ko kaze da voli Boga a ne voli bliznjega,taj vara ljude.
A onaj ko kaze da voli bliznjega a ne voli Boga,taj vara samoga sebe."

"Ako volimo onog ko nam se dopada,ko nas hvali ko nam cini dobro,onda mi njega volimo zbog sebe,zbog toga da nama bude bolje.
Prava ljubav je kad volimo ne zbog sebe,kad ne mislimo dobro sebi nego onome koga volimo,kad volimo ne s toga sto su nam ljudi prijatni ili korisni,nego zato sto u svakom coveku priznajemo onaj isti Duh koji zivi u njima.

Samo kada tako volimo,mozemo da volimo,kao sto je ucio Hristos,ne samo one koji nas vole,nego i one koji nas mrze-neprijatelje svoje."

L.N.Tolstoj (-Put u zivot-):klap:

Ako trazis nekoga.. Nekoga za setanje Onda ja sam covjek za tebe Imam sedam milja duge korake Lake kao oblake Ako trazis nekoga ..Nekoga za plakanje Onda ja sam rame za tebe Uzmi me To je sudbina Ima zena koje zakljucaju srce poput dragog kamena Ako trazis nekoga.. Nekoga za cuvanje Onda imam ruke za tebe I za tvoje vrelo celo, dlanove Meke kao jastuke Ako trazis nekoga..Nekoga za zauvjek Onda tvoj sam covjek oduvjek .
Ljubav je osjecaj koji osjecate da cete osjecati kad osjecate osjecaj koji nikad prije niste osjecali.

izvor-net
DSCN4457.jpg

To je ljubav. Pokušaću da se sakrijem ili pobegnem.
Rastu zidovi njene tamnice, kao u strašnom snu. Lepa maska se promenila, ali, kao i uvek, jednistvena je. Čemu moji talismani: bavljenje književnošću, nepouzdana erudicija, učenje reči koje je koristio oštri sever da opeva svoja mora i svoje mačeve, vedrina prijateljstva, galerije Biblioteke, obične stvari, navike, mlada ljubav moje majke, ratničke seni predaka, bezvremena noć, ukus sna?
Biti sa tobom ili ne biti sa tobom je mera moga vremena.
Već se vrč razbija na izvoru, već čovek ustaje na cvrkut ptice, potamneli su oni koji gledaju sa prozora, ali tama nije donela spokoj.
To je, već znam, ljubav: nemir i olakšanje kad čujem tvoj glas, čekanje i sećanje, užas življenja u budućnosti.
To je ljubav sa svojim mitologijama, sa svojim nepotrebnim malim vradžbinama.
Ima jedan ulični ugao kojim se ne usuđujem da prođem.
Vojske me već opkoljavaju, horde.
(Ova soba je nestvarna; ona je nije videla.)
Ime jedne žene me odaje.
Boli me jedna žena svuda po telu.

Horhe Luis Borhes-Pretnja

Zaljubljen u Ljubav

Kada bih imao jedan komadic zivota, dokazivao bih ljudima koliko grese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.

Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta,
i podario mi komadic zivota, moguce je da ja ne bih kazao sve sto mislim, ali nesumnjivo bih mislio sve sto kazem.

Stvari bih cenio, ne po onome sto vrede, vec po onome sto znace.

Spavao bih manje, sanjao vise, shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih ociju gubimo sezdeset sekundi svetlosti. Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju. Slusao bih druge kada govore, i kako bih uzivao u ”sladoledu od cokolade”.

Kada bi mi Bog poklonio komadic zivota, oblacio bih se jednostavno izlagao potrbuske suncu, ostavljajuci otkrivenim ne samo telo vec i dusu.
Boze moj, kad bih imao srce, ispisivao bih svoju mrznju na ledu, i cekao da izgrije sunce. Slikao bih Van Gogovim snom na zvezdama. Jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pesmu bih poklanjao kao serenadu u casu svitanja.

Zalivao bih ruze suzama, da bih osetio bol od njihovih bodlji, i strastveni
poljubac njihovih latica. Boze moj, kad bih imao jedan komadic zivota. Ne bih pustio da prodje ni jedan jedini dan, a da ne kazem ljudima koje volim da ih volim.
Uveravao bih svaku zenu i svakog muskarca da su mi najblizi i ziveo bih
zaljubljen u ljubav. Dokazivao bih ljudima koliko grese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.

Deci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauce da lete.
Stare bih poucavao da smrt ne dolazi sa staroscu vec sa zaboravom.
Toliko sam stvari naucio od vas, ljudi... Naucio sam da citav svet zeli da zivi na vrhu planine, a da ne zna da je istinska sreca u nacinu savladavanja litica. Shvatio sam da kada tek rodjeno dete stegne svojom malom sakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatilo zauvek. Naucio sam da covek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kada treba da mu pomogne da se uspravi.
Toliko sam toga mogao da naucim od vas, premda mi to nece biti od
vece koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja cu na zalost poceti da umirem.

Gabriel G. Markes

Sunce u očima gori,
u mislima ljubav miruje.
Sretno treperim, kao leptirica
milijun razloga zbog tebe.

Samo gledam, pratim ti pokrete
stojim i zadržavam dah,
kao da ronim dubinama morskim.

Nema tereta, ni najmanjeg grama.
Ponosna uistinu sam i velika
zbog tebe, i tvoje zrele čežnje.

Nigdje ne žurim, ne okolišam
uvijek direktna, spremna za tren.
A ti stojiš samo, smiješiš se.
U zagrljaju tvom,
dočekujem još jednu zlatnu jesen.

ruzamuz-1.gif

I tako, pevala je lagano i plakala, plava kineska kocka, imala je cetri srca, prevrtljiva promenljiva rezervisana i uzdrzana. Teska je dvoumica muci, srce joj se deli. Zaljubila se u Alcatel-ov radio predajnik na vrhu del Torre Europa, i u oglasnu tablu reda voznje zel. stanice u Odesi. Nije lak zivot njen, kad je *****, plava kocka. Ni slagalice ni tablice mnozenja Igora prvaka nece je spasti: trudio se plasticni um da proguta svet...i zario oblu kandzu u crveni nos debelog klovna. BEZI! Mek zuti zvuk razbio se i razlio se svud i svojom ostrinom osamutio i potopio 29 nevidljiva leptira, gluvo-slepa. Geometrijski nesklad je smrtonosan.
Nek se raspadne, pa da se brze odkotrlja, od nadi ka zelji -> roze klupce zeli da postane bela piramida! Hvala dragom determinizmu, povrsina = a*a/2!!
nadrealan

Već očajan i lišen moći,
Ja nisam očekivo spas.
Tada u čemernoj samoći,
Tvoj nježni začuo sam glas.
I on je bio kao zov
Na novi put, na život nov.
I ti mi ruku svoju pruži,
I ljubav nas u jedno združi.

Kako je duga bila noć
U kojoj, draga, tebe snivah!
Već mislio sam: nećeš doć.