Quantcast

Sta Vama znaci ljubav?

*Vasilisa

Domaćin
Poruka
3.402
Ljubav ume da bude komplikovana, sirova, bolna. Ume da bude i nežna i oslobađajuća. "Volim te" može da znači toliko toga... Ali, u svojoj najčistijoj formi, ljubav je najmoćnija emocija koja postoji. Briše sve nesigurnosti, svaku sumnju koju smo ikada osetili. Donosti osećaj spokoja, pripadanja, spoznaju sopstvene vrednosti. Onoga što jesmo i što možemo da budemo.

Doživeli ste nekad takvu ljubav? Živite je upravo, ovog trenutka? Možda ćete onda imati i da dodate ponešto...

Evo nekoliko velikih istina o ljubavi koje spoznamo tek kad je doživimo.

Da biste mogli da volite nekoga, morate prvo voleti sebe.

Ljubav ima mnogo širu konotaciju od one romantične koju joj obično pripisujemo. Može da bude haotična, 'sirova', bolna čak, takva da nas tera da zaronimo dublje nego što smo ikada i pomislili da možemo. I ona prava najčešće i jeste takva - natera nas da spoznamo svoju pravu prirodu, silnu i nesputanu. Onu koja nas je plašila dok nismo iskusili ljubav.

Ljubav je bezuslovno prihvatanje onoga koga volimo. Bez osuđivanja. Tako da smo stalno na njegovoj (ili njenoj) strani.

Ljubav je... prepuštanje osećaju. Jer naš 'osećaj' ne greši nikad. Nemojte slušati šta vam govore drugi. Nemojte slušati ni sopstveni racio. Pratite samo ono što osećate, to je jedini način da uvek budete na dobrom putu.

Ljubav ne poznaje uslove. Ako ima uslova - to znači da nema ljubavi među vama.

Ljubav ne poznaje stid ni krivicu. Kad volite nekoga, zaista, ne stidite se da kažete da vam je potrebna pomoć, ne plašite se da pokažete slabosti,

I možda najvažnije... Ljubav čini da strahovi nestanu. Zauvek, ako imate sreće..
 

Svjetlanaa

Poznat
Poruka
7.905
Tu gdje se
tišine dodiruju
najveće se ljubavi sakrivaju
najljepše se tajne otkrivaju....
tu se duše prepoznaju.
Tu ispod trepavica.
tu sam poglede duše sakrila
tu sam tebe upoznala
tu sam sebe prepoznala
kad sam te u oči pogledala
Tu ispod trepavica,
u drhtaju jednog trena
zaspala je djevojčica,
probudila se jedna žena.
,, NEOSTVARENA" :heart2:
 

nikolina59

Primećen član
Poruka
875
Ljubav je uvijek nova.
Svejedno je volimo li jedan, dva, deset puta u životu - uvijek smo pred situacijom koju ne poznajemo. Ljubav nas može odvesti u pakao ili raj, ali uvijek nas nekamo odvede. Treba je prihvatiti, jer ona je hrana našeg postojanja. Ako je odbacimo, umrijet emo od gladi, gledajuci bremenite grane na stablu života, bez hrabrosti da ispružimo ruku i oberemo plodove. Treba ici za ljubavlju ma gdje ona bila, cak i kad to znaci sate, dane, tjedne razocarenja i tuge.
Jer u casu kad krenemo ususret ljubavi, i ona krece u susret nama.
I spasi nas.
♥♥♥
♥ Paolo Koeljo ♥- Na obali rijeke Pjedre sijedila sam i plakala

567918
 

*Vasilisa

Domaćin
Poruka
3.402
Ljubav je veća od nas. Možemo prizvati ljubav, ali ne možemo uticati na to kako, kada i gdje će se ista izroditi. Možemo birati da se predamo ljubavi ili ne, ali na kraju ljubav se javlja kao udar groma, nepredvidljiva i jaka. Čak se može desiti da volimo ljude koji nam se uopšte ne sviđaju na prvu. Ljubav ne bira spol, ona je tu svuda oko nas. Ljubav ne dolazi uslovljavajući, određujući, dopunjavajući ili rješavanjem zapetljanih kodova, ljubav dolazi kao Sunce koje zrači svojom energijom, nezavisno od naših strahova i želja.
 

*Vasilisa

Domaćin
Poruka
3.402
Ljubav treba da zanima svakog, jer je u nama, jer ljubav zna da smo svi međusobno povezani. Ljubav je puna ljepote, milosti, znanja, darežljivosti i strasti. Ljubav zna da smo ja i drugi isti, jednaki. Prava ljubav se ne može ograničavati, niti se sa ljubavlju može manipulisati. Ljubav je čast svake duše. Ljubav je zakon.
 
Top